Monna — 21. 2. 2006 8:38

Chtela bych se zeptat.....jsem ve druhem mesici tehotenstvi. A protoze je problem s bydlenim chtela bych si zaridit hypoteku jeste pred tim nez se narodi dite. Chtela bych vedet jestli bych i potom dostavala od socialky doplaceni do zivotniho minima kdybych nemela zamestanani. Ten byt bych chtela do osobniho vlastnictvi. Muze mi tu nekdo poradit? Dekuji.:)

Dana — 21. 2. 2006 9:09

doplatek do životního minima nezávisí na tom, jestli máte hypotéku, máte nárok na určité peníze a ty vám sociálka doplatí, jestli si z toho pak budete platit hypotéku je čistě vaše věc.

Monna — 21. 2. 2006 9:20

tak ze se potom nepocita jestli mam veci v osbodnim vlastnictvi? Jako je treba byt nebo auto? Vim ze jsou i problemy kdyz treba holka vlastni pocitac ci zlato, ze to pocitaji jako nadstandart a tim vlastne nepatri mezi socialni pripady a nespada pod zivotni minimum. Ctela bych se zeptat jeste na to kolik procent z platu se dostava v obdobi materske od zamestnavatele.

Misha — 23. 2. 2006 21:42

do životního minima doplácejí vždy! Příspěvky, které se vyplácejí nad rámec životního minima, tam se bere na zřetel Vaše pak situace, ale byt v OV nemá na to vliv. Doložila byste pak splátky. A hlavně byt není nadstandard a nikdo Vám neřekne, prodejte byt a kupte si plínky!
Je pro Vás důležité doplácení do životního minima? Budete maminka samoživitelka? Promyslete pak, zda na placení hypotéky máte? Málokomu do životního minima doplácejí, protože rodičovský příspěvek + alimenty dají méně než životní minimum 6500,-

od zaměstnavatele dostanete 69% z platu (přibližně) max. skoro 13 000,- po dobu 28 týdnů nebo 37 (samoživitelkám a maminkám, které porodí dvoj a vícerčata)