Marcela — 19. 2. 2006 13:05

Zajímalo by mě, jak to vnímají muži... Mám vztah s mužem, se kterým jsme opakovaně zkoušeli společné soužití a nikam to nevedlo...Jenže fyzická přitažlivost je pořád velká, tak jsme přešli na čistě sexuální vztah bez závazků. Odstěhovala jsem se do svého a 1-2x týdně strávím noc u něj.  Když prožijeme vášnivou noc je to super a nemám s tím problém. Jenže...když se začne chovat něžně a skoro bych řekla zamilovaně, začíná mi dělat problém, brát to "jenom jako sex". Když se mi při milování hluboce dívá do očí, hladí mě po tváři a pak usínáme v těsném obětí, to už pro mě má jiný význam. Myslíte, že pro chlapa ne? Že je to pro něj jen kouzlo okamžiku a ráno je stejný, jako kdyby to byla s prominutím rychlovka zezadu?

KALIK — 19. 2. 2006 13:20

Já myslím, že takhle tě má vzácnou a tak se u něho tohleto projevuje. Myslím si, že jsou to projevy lásky, ale je to jen z toho důvodu, že touží po tom, co teď nemá, teda fungující vztah, ale kdyby si se vrátila, bylo by to zase ve stejných starých kolejích.

vašek — 19. 2. 2006 16:25

já bych řekl že spíš nějakej bloklej  .... neměl před tím nějakej problémovej vztah??

Marcela — 19. 2. 2006 17:52

On měl zatím do svých 42 let samý problémový vztahy - a podle něj vždycky za všechno mohla ta ženská...Já nejsem vyjímka. Ublížil mi dost, ale postupně jsem se díky jeho chování začala "odmilovávat". A už jsem si myslela, že jsem za vodou, že si budu jen užívat sexu s chlapem, který mě pořád moc přitahuje, ale nebudu se kvůli němu trápit a třeba se zakoukám do někoho jinýho, začnu normální vztah a o tohle ztratím zájem. Vypadalo to ideálně - jenže jak jsem psala, poslední dobou občas budí dojem zamilovanýho... A já se bojím, že mě to zase zlomí. On ale nechce, abych se vrátila, jemu to přesně takhle vyhovuje - dostává a nemusí nic dávat. Jsem z něj už tak zblblá, že jsem si myslela, jestli to třeba u chlapů není normální - že se večer milujou (myslím opravdu milujou, ne jen sex) a ráno, když odcházím se ani nevzbudí

Pandorraa — 19. 2. 2006 18:22

Marcelo,
nejsem sice chlap, ale pokud jde o city, mezi muzi a zenami zase neni tolik rozdilu..obe pohlavi se boji zraneni a obe se brani...
Mozna problem neni jen v nem, ale hlavne v tobe. Trebas po nem chces vic, nez je ti schopen dat. TED dat! Mozna jsi jen netrpeliva a mozna ho vubec nemilujes, jen chces. Ty neco chces a zapopminas vnimat, co chce on. Zraneni lze lehko vrsit jedno na druhe, tezko se ale leci... popremyslej, zda toho muze vubec milujes, co je to pro tebe laska. Zda to jen neni strach ze samoty, touha po rodine, detech, fyzicka pritazlivost, uzasny sex, ktery dokazete spolu zazit - to umi zena stejne jako muz, ba dokonce zeny jsou ve vyvareni iluzi daleko vetsi prebornice nez muzi... Udelej si poradek sama v sobe, pak budes mit sanci se jakz takz vyznat v nem, treba te i rad k sobe pusti, kdyz ti bude moci duverovat.

potvurkapodivna — 20. 2. 2006 7:35

nesouhlasím s Pandorou v tomto konkrétním případě. Marcela píše, že on ve svých 42 letech měl samé problémové vztahy a vždy za vše mohla partnerka. Myslím, že to spíš svědčí o selhání tohoto muže ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Ono mu to přesně takhle vyhovuje, myslím, že Marcela to popsala naprosto přesně.

Nety — 20. 2. 2006 8:27

Marcelo a tebe jeho rádoby projevy zamilovanosti lákají v tom směru, že si přeješ, aby Tě miloval a anebo miluješ Ty jeho a doufáš, že těmihle schůzkami to bude oboustranné? Pak totiž můžeš za lecčíms vidět a hledat něco, co tam ani není...Řekla jsi přesně - je to podle něj a jemu to vyhovuje. Má kvalitní sex podle potřeb a i pocit, že je milován  - to tulení a podobně,  chlapi to také potřebují, i když si hrají leckdy na hrdiny...

lulu24 — 20. 2. 2006 9:14

Možná miluje jen sex s tebou, ale asi ne tebe....taky jsem něco podobného zažila. Chlapi jsou v takových věcech bohužel trošku jiný, než my.

ADFka — 20. 2. 2006 9:16

Já dokážu dělit sex od citu, ale jelikož nejsem chlap, tak to berte jenom jako takovou poznámku :D

Judinka — 20. 2. 2006 9:33

Jo, to znám. Mám stejný "problém". Je to asi trochu sobeček a opravdu nerad dává, přizpůsobuje se, překonává nepříjemnosti kvůli partnerce. Určitě mu víc záleží na tom, aby jemu bylo dobře, než aby měl radost, že je spokojený druhý. Tedy pokud to vyžaduje nějaké úsilí z jeho strany... Ten můj byl tak něžný a jakorádoby "pozorný" občas, protože prostě takový byl a mazlil se SÁM rád. Neměl to spojené s dáváním lásky...

mashanka — 20. 2. 2006 9:57

Judinko - proč by měl být sobec, že nechce nic víc ? Něco jiného by bylo, kdyby vyžadoval, aby byli spolu a při tom na ni kašlal. Ale když mají po férové dohodě sexuální vztah a on se podle toho chová, je to fér, ne ? Spíš mi přijde nefér od Marcely, že v tom pořád hledá něco víc a čeká věci, které jsou jiného druhu.

Marcelo, já myslím, že muži sex od vztahu neoddělují. Ale pro ně je vztah i to, co prožíváte spolu. To jen ženy si pod pojmem vztah představují jasné a postupné kroky.
chození - představení dětem - představení rodičům - společná dovolená - zasnoubení - svatba.
Muži vnímají vztah jako vztah, ale tyhle posloupnosti k tomu nepotřebují.

potvurkapodivna — 20. 2. 2006 10:02

Já stejně jako ADFka umím oddělit sex od vztahu. Je k tomu však zapotřebí, aby dvojice k tomu přistupovala se stejným vědomím a podle zkušenosti vím, že sled vztah a potom už jen sex jde velice těžko, protože k tomu člověku už máte nějaké citové pouto, takže potom čekáte na jakékoliv projevy něžností, které si ovšem vykládáte jinak než jsou myšleny a doufáte, že se nějakým zázrakem se sexuálního styku vyklube základ normálního vztahu.

adrianne — 20. 2. 2006 10:40

ahojky:) myslím že mu hodně vyhovuje tato situace, není svazován denním řešením problémů, kterých je při soužití dvou lidí spousta, našel v tobě idelání sexuální partnerku, znáte se, víš co na něj platí v sexu..z jakého důvodu vám zkrachoval ten běžný život? proč nedokážete žít pospolu? v jakékoliv pokračování tohohle vztahu bych moc nevěřila, nebude se podle mě dál vyvíjet, je s tebou sice rád, ale je taky rád sám..asi si po těch zkrachovalých pokusech zvykl..

poblinka — 20. 2. 2006 11:05

Marcelo taky nejsem chlap a sex od citu moc oddělit neumím.I když to třeba na sexu začne postupem času do toho stejně spadnu..v tom jsme my ženské jiné.N atohle téma jsem vedla sáhodlouhé debaty s bráchou a kamarády,protože mne to taky zajímalo.A výsledek? chlapi to oddělit umí..něco ve stylu...proč bych s e nepomiloval když mi dá?sozuhlasím s potvurkou pokud jsou v tom jednou zamíchané city nikdy už to nebude jen o sexu.

vašek — 20. 2. 2006 21:52

ADFka

to bych chtěl vidět ....

KALIK — 20. 2. 2006 22:28

Nesouhlasím s tím, že chlapi umí oddělovat vztah a sex a ženy ne! Žádné takové škatulky nejsou.

Nety — 21. 2. 2006 7:16

KALIK napsal(a):

Nesouhlasím s tím, že chlapi umí oddělovat vztah a sex a ženy ne! Žádné takové škatulky nejsou.

Já bych řekla, že jo, je to takové obecně známé a říkají to aj sexuologové. Jinak si nedovedu vysvětlit, jak to, že chlap se vyspí se ženskou a kašle na ní, ženská to udělá a uběhala by se. Ale samozřejmě jsou vždycky vyjímky, co to potvrzují. někde jsem četla, že třeba muži, kteří většinu života vyrůstají jen s matkou, tak jsou ve vztazích trošku "zženštilejší". Kdo ví... ;)

KALIK — 21. 2. 2006 7:54

Nety, tak to je můj případ, ale až tak od desíti let ;) Ale jinak jsem bejk, a to dycinky :lol:

potvurkapodivna — 21. 2. 2006 8:01

Netynko,
asi to je případ od případu.

Nety — 21. 2. 2006 8:16

Možná jo, možná ne. Jsou vyjímky, která potvrzují pravidla.  Ale jedno je jsité - u ženské je nevěra vesměs průšvih a konec vztahu a manželství, u chlapa vesměs ne, pokud se na to nepřijde :) Takže od toho se moje teorie vyvíjí :vissla:

potvurkapodivna — 21. 2. 2006 8:18

Já to spíš brala z pohledu svobodných. V manželství je to už o něčem jiném. Tím chci říct, že když jsem zrovna byla bez stálého přítele a sex ke svému životu potřebuji, tak jsem měla i svého stálého milence, ale opravdu to bylo jen na sex, žádné city.