hirondel — 5. 7. 2010 12:55

Pokud ma nekdo nejaky problem s moji malickosti (ci s malickosti nekoho jineho),reste si to prosim zde a ne na vlaknech kde je predmetem diskuze neco jineho.

(Moderatori snad jsem tu sparvne?)

Lúthien — 16. 8. 2010 22:32

Takže má ten někdo problém se sebou nebo s tebou? :D Každopádně když jsem viděla název vlákna, okamžitě mě napadlo, kdo je autorem. Mizím odsud, už ten úvod máš zamotaný jako všechno :kapitulation:

Ametyst — 17. 8. 2010 5:29

Asi není fér psát Hirondel teď, když nemůže reagovat.
Ale když už se to tu připomnělo, tak ná mám problém s mlžením.
Jak u sebe, tak u Hir.

Nerozumím jí, co cche říct, a mám silný pocit, že se chce stavět do světla "vědoucí", ale přitom vnímám tu nevyrovnanost a nemohu jí věřit. Necítím, že by to, co hlásá, skuetečně žila.

Tak to mám já. Tohle je moje vnímání.

Možná je to o mně, možná  o ní, a nejspíš o obou.

Tulipánka — 24. 8. 2010 18:20

Hir,
mám ten samý pocit, jako Ametyst. Připadá mi, že když se snažím pochopit něco, co říkáš, tak to mé vysvětlení zase nějak změníš tak, abych nikdy neměla šanci na to přijít. Ale podle mě tam nic není. Připadám si, jako bys mě vodila nočními uličkami města, abys mi dle svého názoru pomohla najít cíl, který ale neznáš a nevíš, kde je.

mariposa — 9. 9. 2010 12:52

Ahoj Hir, skvělé vlákno! :D

Mám problém s Blossom :) a všimla jsem si toho už před delší dobou. Mám problém s tím jak obsah vláken, který neodpovídá její představě koriguje, usměrňuje a poučuje diskutující jakým způsobem, o čem a proč smějí diskutovat. Její jednání je pro mě omezující. Připadám si jako ptáček, kterého někdo násilím zavírá do klece.

Mockrát jsem o tomhle způsobu jednání přemýšlela. A došla jsem k závěru, že to samé dělám i a že to vyplívá z potřeby jistoty a z potřeby mít "to" pod kontrolou.

Docela by mě zajímal názor Blossom :)

mariposa — 10. 9. 2010 16:22

Kopíruju sem tyto dva příspěvky z jiného vlákna na psychologickém. Pokud budeš Blossom mít zájem, můžeme o tom pokračovat tady :)

Blossom napsal(a):

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Mariposo, ne, že jsem ti vyhradila místečko, já jsem ti nabídla nové vlákno. Žes ho nevyužila, je tvá volba a to respektuju.

A proč máš potřebu mi nabízet nová vlákna na kterých si mám psát o svých názorech? Proč mě odkazuješ na jiné vlákno? Jsi jedna z tisíce diskutujících, stejně jako já, obě dvě jsme si rovny v tom, že diskutujeme, že píšeme své vlastní názory. A taky jsme si rovny v tom kam se rozhodneme je napsat. Tak proč mě Ty máš potřebu napomínat a říkat po 150.té (jak jsi to nazvala), že "toto vlákno je toto" a že si mám jít "rozebírat" na jiné? Proč? Proč to děláš? A co kdyby to někdo dělal Tobě?

Mě to skutečně zajímá, Bloss, tímhle naším střetáváním se hodně učím, tak jestli máš chuť, můžeme si o tom podiskutovat. Něco mezi námi visí, což je můj (osobní) pocit. A zajímal by mě k tomu Tvůj názor.

Nemám pocit, že něco mezi námi visí. Nicméně diskutovat můžeme :) .

Když se tady nějaká diskuse stáčí jiným směrem než byla původní otázka, a ten směr mě zajímá, tak na tu novou otázku vytvořím nové vlákno. Aby se o zajímavě nakousnutém tématu mohlo dál diskutovat, ovšem na místě k tmu určeném, neplevelit původní vlákno někomu jinému.
Příklad je tato diskuse, a mnoho jiných, které jsem založila.
A takto to přeci může  udělat úplně každý. Ano, my dvě (a samozřejmě všichni ostatní) jsme si rovni, a proto každý může založit vlákno jaké chce.

Ty jsi však psala na Skuhrací věci spadající jinam, i po mnoha upozorněních ode mě, od jiných i od moderátorů.
Proč si na to, co tě zajímá, nezaložíš vždy vlastní vlákno? Vždyť je to tak jednoduché...

Toto jsem ti psala už tehdy, kdys mé vlákno na Právním o psychicky nemocném sousedovi jsi někloikrát po sobě plevelila duchovními rozbory, ač jsem tam jasně psala, že prosím ostatní buď o právní radu, nebo jejich praktickou životní zkušenost s tímto problémem, nikoli duchovní rozbor.
Už tehdy jsem tě žádala, ať to tam dál neplevelíš a založíš si nové vlákno "Psychicky nemocný soused" na duchovním fóru a tam to lze rozebrat detailně z duchovního pohledu (který ty jsi neustále opakovaně vnášela na vlákno právní. )

Tak když jsem pak viděla stejnou situaci na tom Skuhracím, a ty sis opět nové vlákno nezaložila a plevelilas opakovaně to Skuhrací, tak jsem ti to nové pro to, co tě zajímá,  založila já sama - jako nabídku pro další diskusi. Prosím, podívej se tam znovu na můj úvodní příspěvek, uvidíš sama, že to byla nabídka zde diskutovat dál. Tys ji nevyužila, já a dost ostatních ano. Každý podle svého rozhodnutí. :jojo:

Už nevím, jak to mám napsat jasněji a pochopitelněji.
Asi takto: Už i toto vlákno, nazvané Cukr a bič - co si o těchto metodách myslíte, se stáčí jiným směrem.
Doporučuju, kdo chce dál diskutovat tímto směrem, nechť si na to založí vlastní vlákno. Toto vlákno nechme nadále tématu i Cukr a bič...

mariposa — 10. 9. 2010 16:23

Blossom, pochop jednu věc. Tvé vidění nemusí sdílet všichni a nemusím ho tedy sdílet ani já. Že Ty si zakládáš vlákna a tam rozebíráš co Tě zajímá, to je fajn a je to Tvoje volba a Tvůje přirozenost. Já to ale dělám zase po svém. Je to těžké, tohle pochopit? Mám to jinak, než to máš Ty!

Bloss, chápu, že když se Ti zdá, že někdo vybočuje z tématu, ráda bys aby si založil vlákno, tak jak to děláš TY, ale je to přeci také o tom druhého respektovat. Toto je otevřená diskuse, když mě něco zaujme, řeknu k tomu své, jako Ty, jako všichni. Na právním fóru, na Tvém vlákně o sousedovi, v momentě kdy jsi řekla, že nemáš zájem o mé příspěvky, jsem Ti napsala, že to beru a odešla jsem. Na skuhracím jsem napsala svůj názor jako píše každý svůj. Více lidí napsalo Tulipánce svůj názor, Tobě se ale nelíbil ten můj a tak jsi mě začala napomínat. Navíc jsi mluvila za jinou osobu, za Tulipánku. Co Ty víš o tom zda ona o můj názor stála či nikoliv? Nevíš, že jsme si s Tulipánkou o tom psaly SZ, ale měla jsi potřebu mě napomínat a vykazovat do Duchovního. Zařadila jsis mě do škatulky, ale pochop, že tohle není možné. Pro mě. Abych podle Tebe pobývala jen na duchovním, a to jen proto, že mě duchovno zajímá.

Bloss, na vlákně na právním jsi psala o sousedovi, s kterým máš problém a chtěla jsi poradit co s ním máš udělat. Stejný problém máš podle mě se mnou. A tak mi zakládáš vlákna, abych Tě neobtěžovala (jako Tvůj soused) tam kde Ty si myslíš, že to má být takové a takové. Tohle ale nefunguje. Já Ti nepůjdu tam kde Ty mě chceš mít, nebo kde si myslíš, že to pro mě bude "lepší" a vhodnější.

Blossom — 12. 9. 2010 21:02

Mariposo, děkuji za pozvání na toto vlákno. Ale já myslím, že jsem k tomuto tématu už  řekla vše - viz ten můj okopírovaný příspěvek a další co k tomu bylo vyřčeno na vláknu Cukr a bič.
Přijde mi, že už je to jen dokolečka dokola - přes všechny argumenty vyslovené na obou stranách - ty máš své vidění, já mám své, ta naše vidění se neprotínají.
Tak to tak prostě nechme být.

A navíc - tady na tomto vlákně s názvem "Co si každý v sobě potřebuje vyřešit" jsem  :offtopic:  : Protože já tohle řešit nepotřebuju, já to vyřešené mám. :)

hirondel — 13. 9. 2010 12:17

Bloss,je tedy pravdou ze mas v sobe vyreseny prispevky (nazory ,ci jinak receno jeji prirozenost, kterou jsi mohla ignorovat) ktere Mariposa vklada(la) do ruznych vlaken a uz by jsi ji priste nenabizela zadne vlakno Tebou nabidnute ?   :D
Je tedy pravda ze takove vstupy dokazes akceptovat? :)

mariposa — 13. 9. 2010 12:58

Blossom napsal(a):

A navíc - tady na tomto vlákně s názvem "Co si každý v sobě potřebuje vyřešit" jsem  :offtopic:  : Protože já tohle řešit nepotřebuju, já to vyřešené mám. :)

Blossom, pak tedy ani trochu nechápu proč si mě (na jiných vláknech) vůbec všímáš.

Wiki — 14. 9. 2010 16:44

Myslím, že by mělo být objasněno co je to plevel a plevelení. Z výše napsaného se jedná o duchovní pohled na konkretní problém. Proč je to plevel a plevelení?
Myslím naopak, že člověk může získat zdarma náhled na svůj problém z jiné strany, popř. ze strany z které se na věc nikdy nedíval. V tom případě ho to může dokonce i obohatit. Sám si vyhodnotí zda-li je to pro něj přínos nebo ne. Ale určité úhly pohledu dovolit a určité nedovolit? To by byla jasná cenzura.
Lidé, kteří se o duchovno zajímají jsou úplně stejní jako ti, kteří se nezajímají, jen mohou být navíc některými poznáními ovlivněni a budou s nimi sžití a  zařadí je do svého jednání. To je asi logické. Když budu mít kněze, jaderného fyzika a ženu v domácnosti bude mít každý z nich náhled na věc  jiný. A který je správný?Který "povolit"?  Nelze přece oddělit duchovno a neduchovno. Kde by byla ta mez? Co mohu ještě říct a co už ne?

Jiná věc je, když člověk urputně a neúnavně prosazuje svůj názor. A to jakýoliv . Duchovní či neduchovní - to je pak jedno. Pro druhou stranu to může být  iritující a protivné, což je asi pochopitelné i lidské. Ale problém bude v něčem jiném než v duchovnu/neduchovnu, ne?

hirondel — 14. 9. 2010 21:17

Wiki napsal(a):

Jiná věc je, když člověk urputně a neúnavně prosazuje svůj názor. A to jakýoliv . Duchovní či neduchovní - to je pak jedno. Pro druhou stranu to může být  iritující a protivné, což je asi pochopitelné i lidské.

Ale problém bude v něčem jiném než v duchovnu/neduchovnu, ne?

Muj nazor je (jak jinak taky :) ),ze clovek ktery zije svoji pravdu-uvnitr,toho neirituje  a neprotivi se mu pravda tech druhych,nebot vi ,ze oni maji zase pravdu svoji.  :)
Kazdy ma svuj ramec vedomi.

DaiTerr — 15. 9. 2010 8:59

Hirondel a Maripos - zkusím, jen tak, ze svého pohledu a samozřejmě výhradně svým vlastním názorem popsat, proč vás tady mají někteří uživatelé "tak moc rádi, že speciálně pro vás zakládají fóra" a podobně. Nuže slyšte:

- Není problém ve vašich názorech. To si myslím, že vůbec. Naopak je nutno podotknout, že máte svůj náhled na věci a ten náhled je velmi poučný, občas i já si z něj něco vezmu, někdy je radost váš názor číst. Ale to se bavíme o názoru..

- Problém vidím v "oponentuře" - to je ta chvíle, kdy si z lidí uděláte takového pokusného "micáčka" (samozřejmě je to jeho problém, že se nechá vlákat do hry), ovšem někdy to dotyčný považuje za nevyhnutelnou sebeobranu. Oponentura by nebyl až takový problém, oponujeme občas všichni, jen málokdo zůstane "nad věcí", jenže je oponentura a ...Oponentura..

Ten první typ je chápan spíše "rýpavě", takže dotyčný má pocit křivdy a ublíženosti, čímž samozřejmě zareaguej a kolotoč může začít.. Ten druhý typ, je typem, kdy oponuje člověk s citem, to znamená - UVĚDOMÍ SI CITY DRUHÉHO - a podle toho oponenturu volí. Můj osobní názor je, že používáte ten první typ..

- Hraní si se slovíčky - to je přesně ta chvíle, kdy píšete - "A můžeš mi ukázat, opravdu ukázat, kde a kdy jsem ti toto psala?" Nebo - "To, co cítím já, jsou mé pocity a nikomu jinému nepřísluší... atd ... atd... atd..." Tato hra se slovy lidi nadzvedává ze židle. Ne proto, že by byla vyloženě zlá, ale spíše proto, že při takové hře může kdokoliv udělat z kohokoliv cokoliv, když na to přijde.

Je jasné, že pak to může dopadnout i tak, že vaše slova "budou vždy použity proti vám při každé příležitosti".. Kdo ví, třebas je to váš cíl. (Pouze moje osobní domněnka)

- Neodpovídání na dotazy.. To je také zajímavý fenomén. Je dobrým zvykem mezi civilizovanými lidmi, že když se mne někdo na něco zeptá, tak slušně, či aspoň rozumně odpovím. To samé by ale mělo přijít z "druhé strany", jenže pokud dotyčný od vás místo odpovědi dostane opět "jinotaj" ve formě otázky a opět a opět a opět - pak už z energetického principu opět dochází u některých lidí k "nadzvednutí ze židle..."

Takže celkově - sice máte krásné názory a náhledy na věc, což je velmi super a poučné pro ostatní, jste jistou studnicí moudrosti, ale na druhou stranu právě z pocitu, že "naše názory jsou jen naše věc a je každého svobodná vůle, zda s nami chce, nebo nechce polemizovat" - se dostáváte na "pranýř"..

Ne proto, že jste "zlé", nabo tak podobně. Ale je to zřejmě díky "základní zákonitosti vesmíru" - kdy vyslaná energie se zákonitě vrací, znásobená, ke svému "vysílači".. To znamená - že kdokoliv, koho "nadzvednete ze židle" právě vámi vyslanou energií ve formě jinotaje, slovíčkaření a neodpovídání, vám tuto energii zákonitě vrací znásobenou. A je pak už jedno, jestli ten dotyčný to pak dál nechá plavat, nebo je nad věcí, nebo prostě pak nereaguje, či naopak se ještě více naštve. Ten původní impuls od vás byl vyslán.. A ta energie se hromadí.. Kolikrát ani ti, co ji kvám odráží, by si sami nepřáli vám to poslat, ale zákonitost je zákonitost. A všechno se počítá..

Toto byl pouze a jedine můj osobní názor na danou věc okolo vás. Není třeba takový názor jakkoliv brát vážně, pokud to uznáte za vhodné. Navíc ani jednu z vás neznám osobně, takže vše může být i jinak. Ale napsal jsem to jako možné vodítko toho, proč zřejmě dochází k tomu, čemu dochází...

hirondel — 15. 9. 2010 10:42

DaiTerr napsal(a):

Neodpovídání na dotazy.. To je také zajímavý fenomén. Je dobrým zvykem mezi civilizovanými lidmi, že když se mne někdo na něco zeptá, tak slušně, či aspoň rozumně odpovím. To samé by ale mělo přijít z "druhé strany", jenže pokud dotyčný od vás místo odpovědi dostane opět "jinotaj" ve formě otázky a opět a opět a opět - pak už z energetického principu opět dochází u některých lidí k "nadzvednutí ze židle..."

Dai,vyjadril jsi svuj nazor a jako takovy ho prijimam. :)

Ano,odpovidala jsem na otazky otazkou.  Byla to moje volba,byl to muj vlastni zpusob vychazejici ze situace.
Nicmene to, ze to nekoho nadzvedava ze zidle a proc je predevsim k zamysleni.

Proc se vlastne clovek zveda ze zidle? ,na to by si kazdy mel nejlepe dokazat odpovedet sam.
Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  :)

Vladena — 15. 9. 2010 11:44

DaiTerr napsal(a):

Hirondel a Maripos - zkusím, jen tak, ze svého pohledu a samozřejmě výhradně svým vlastním názorem popsat, proč vás tady mají někteří uživatelé "tak moc rádi, že speciálně pro vás zakládají fóra" a podobně. Nuže slyšte:

- Není problém ve vašich názorech. To si myslím, že vůbec. Naopak je nutno podotknout, že máte svůj náhled na věci a ten náhled je velmi poučný, občas i já si z něj něco vezmu, někdy je radost váš názor číst. Ale to se bavíme o názoru..

- Problém vidím v "oponentuře" - to je ta chvíle, kdy si z lidí uděláte takového pokusného "micáčka" (samozřejmě je to jeho problém, že se nechá vlákat do hry), ovšem někdy to dotyčný považuje za nevyhnutelnou sebeobranu. Oponentura by nebyl až takový problém, oponujeme občas všichni, jen málokdo zůstane "nad věcí", jenže je oponentura a ...Oponentura..

Ten první typ je chápan spíše "rýpavě", takže dotyčný má pocit křivdy a ublíženosti, čímž samozřejmě zareaguej a kolotoč může začít.. Ten druhý typ, je typem, kdy oponuje člověk s citem, to znamená - UVĚDOMÍ SI CITY DRUHÉHO - a podle toho oponenturu volí. Můj osobní názor je, že používáte ten první typ..

- Hraní si se slovíčky - to je přesně ta chvíle, kdy píšete - "A můžeš mi ukázat, opravdu ukázat, kde a kdy jsem ti toto psala?" Nebo - "To, co cítím já, jsou mé pocity a nikomu jinému nepřísluší... atd ... atd... atd..." Tato hra se slovy lidi nadzvedává ze židle. Ne proto, že by byla vyloženě zlá, ale spíše proto, že při takové hře může kdokoliv udělat z kohokoliv cokoliv, když na to přijde.

Je jasné, že pak to může dopadnout i tak, že vaše slova "budou vždy použity proti vám při každé příležitosti".. Kdo ví, třebas je to váš cíl. (Pouze moje osobní domněnka)

- Neodpovídání na dotazy.. To je také zajímavý fenomén. Je dobrým zvykem mezi civilizovanými lidmi, že když se mne někdo na něco zeptá, tak slušně, či aspoň rozumně odpovím. To samé by ale mělo přijít z "druhé strany", jenže pokud dotyčný od vás místo odpovědi dostane opět "jinotaj" ve formě otázky a opět a opět a opět - pak už z energetického principu opět dochází u některých lidí k "nadzvednutí ze židle..."

Takže celkově - sice máte krásné názory a náhledy na věc, což je velmi super a poučné pro ostatní, jste jistou studnicí moudrosti, ale na druhou stranu právě z pocitu, že "naše názory jsou jen naše věc a je každého svobodná vůle, zda s nami chce, nebo nechce polemizovat" - se dostáváte na "pranýř"..

Ne proto, že jste "zlé", nabo tak podobně. Ale je to zřejmě díky "základní zákonitosti vesmíru" - kdy vyslaná energie se zákonitě vrací, znásobená, ke svému "vysílači".. To znamená - že kdokoliv, koho "nadzvednete ze židle" právě vámi vyslanou energií ve formě jinotaje, slovíčkaření a neodpovídání, vám tuto energii zákonitě vrací znásobenou. A je pak už jedno, jestli ten dotyčný to pak dál nechá plavat, nebo je nad věcí, nebo prostě pak nereaguje, či naopak se ještě více naštve. Ten původní impuls od vás byl vyslán.. A ta energie se hromadí.. Kolikrát ani ti, co ji kvám odráží, by si sami nepřáli vám to poslat, ale zákonitost je zákonitost. A všechno se počítá..

Toto byl pouze a jedine můj osobní názor na danou věc okolo vás. Není třeba takový názor jakkoliv brát vážně, pokud to uznáte za vhodné. Navíc ani jednu z vás neznám osobně, takže vše může být i jinak. Ale napsal jsem to jako možné vodítko toho, proč zřejmě dochází k tomu, čemu dochází...

Ještě vidím jednu možnost: nadzvedávání ze židle třetí osobu, neboť je té první ubližováno tou druhou (článek ve mně zanechal stopu :D) Jinak napsáno velmi jemně, chytře, ale stejně zůstane nepochopeno. Škoda, že nejde se vsadit, určitě bych chytla první nebo druhou. :D:D:D

DaiTerr — 15. 9. 2010 12:24

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Neodpovídání na dotazy.. To je také zajímavý fenomén. Je dobrým zvykem mezi civilizovanými lidmi, že když se mne někdo na něco zeptá, tak slušně, či aspoň rozumně odpovím. To samé by ale mělo přijít z "druhé strany", jenže pokud dotyčný od vás místo odpovědi dostane opět "jinotaj" ve formě otázky a opět a opět a opět - pak už z energetického principu opět dochází u některých lidí k "nadzvednutí ze židle..."

Dai,vyjadril jsi svuj nazor a jako takovy ho prijimam. :)

Ano,odpovidala jsem na otazky otazkou.  Byla to moje volba,byl to muj vlastni zpusob vychazejici ze situace.
Nicmene to, ze to nekoho nadzvedava ze zidle a proc je predevsim k zamysleni.

Proc se vlastne clovek zveda ze zidle? ,na to by si kazdy mel nejlepe dokazat odpovedet sam.
Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  :)

Rozumím ti, samozřejmě, že to byla tvoje volba a je každého věc, zda se "nadzvedne", nebo ne a že pokud zareaguje, tak to znamená, že "jsi uhodila na bolavé místo", takže by měl "nadzvednutý" hledat, proč a kvůli čemu takto reaguje.

Ale to pak obratem znamená jednak to, že je na oplátku každého věc, zda si sáhne do svého nitra a bude hledat a nebo se jen nadzvedne a nechá to "vyvřít" a také to v každém případě znamená opětovné připomenutí energetické zákonitosti - té energie, co se ti pak z jeho strany vrátí… Samozřejmě poplatné výši "nadzvednutí" toho člověka ze židle…

Úvahy jsou skvělá věc, ovšem zákonitosti "návratnosti vyslané energie" - to už je zase ta méně skvělá věc.. Sice můžeš mít "jakýsi obranný mentální štít", ale ta energie se nikde neztratí a tak či tak k tobě stejně jednou dorazí. To jsem měl na mysli tím psaním výše.

DaiTerr — 15. 9. 2010 12:27

Vladi, ať napíše kdokoliv cokoliv, ze všeho se dá něco, byť nevědomky, "vzít" ku prospěchu vývoje. Takže dejme tomu, že třebas tu druhou bys možná i vyhrála :)

hirondel — 15. 9. 2010 13:11

Dai,zakony Vesmiru me osobne nejsou vubec cizi.  :)   O tom vim pomerne dost ;)

Ale jak je znamo,tyhle informace o energii sem Tebou vlozene ,muzou byt dobre pro jakehokoliv cloveka (ktery si treba jen tady na Babinetu cte) a o energii a zakonu Vesmiru nema treba vubec zadnou paru.  :)

Ja tedy k tomu jeste dodam pro neznale: energie se neztraci,meni formy. :)

mariposa — 15. 9. 2010 13:59

hirondel napsal(a):

energie se neztraci,meni formy. :)

Negativní energii lze přetransformovat na pozitivní. A naopak.

Vladena — 15. 9. 2010 14:28

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

energie se neztraci,meni formy. :)

Negativní energii lze přetransformovat na pozitivní. A naopak.

Na to zřejmě hřešíš. Zasíláš ,,nadzvedávací energii" a čekáš pochvalu. :P Proč asi? Máš v sobě něco nedořešeno?

A když jsme u těch oblíbených citátů a frází, hodí se zde něco ocitovat:
Sebereflexe je schopnost přemýšlet o sobě a o svém jednání je jedním z předpokladů osobního rozvoje. Kdo není schopen vnímat své činy, analyzovat je a učit se z nich, nebude svou osobnost rozvíjet, ať už pozitivním či negativním směrem.

Navzdory této skutečnosti má však (až na vzácné výjimky) každý zájem zjistit, jak on a jeho chování na druhé působí. Abychom také z takové odezvy (pozitivní či negativní) dokázali vyvodit nějaký závěr a využít jej, je potřeba se s ní vyrovnat a reflektovat sama sebe. To v žádném případě neznamená zpětné zkoumání každého činu či reakce s ohledem na jejich správnost a smysl.

DaiTerr — 15. 9. 2010 15:15

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

energie se neztraci,meni formy. :)

Negativní energii lze přetransformovat na pozitivní. A naopak.

Jenže ten, kdo tohle umí, tak zas nemá potřebu "nadzvedávat lidi ze židle…" Ne proto, že bych si to myslel, ale proto, že takoví lidé jsou zase někde jinde a už "ví", čím by mohli, nebo nemohli druhému "rozhodit energetickou bilanci" a tím pádem se i tak prezentují navenek.

Navíc - přeměna funguje v drtivé většině pouze teoreticky, prakticky už je to mnohem horší… Spíše platí - "s jakou energií pracuješ, taková se ti odměňuje" - takže na přeměnu bych to moc neviděl. Spíše na "přiživování nás ovládající energii", která se vysláním vrací znásobená.

Wiki — 15. 9. 2010 15:59

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Jiná věc je, když člověk urputně a neúnavně prosazuje svůj názor. A to jakýoliv . Duchovní či neduchovní - to je pak jedno. Pro druhou stranu to může být  iritující a protivné, což je asi pochopitelné i lidské.

Ale problém bude v něčem jiném než v duchovnu/neduchovnu, ne?

Muj nazor je (jak jinak taky :) ),ze clovek ktery zije svoji pravdu-uvnitr,toho neirituje  a neprotivi se mu pravda tech druhych,nebot vi ,ze oni maji zase pravdu svoji.  :)
Kazdy ma svuj ramec vedomi.

Ano, vidím to také tak. Ne všichni jsou tohoto schopni. Dokáže to málokdo.

Vladena — 15. 9. 2010 16:44

Jenže ten, kdo tohle umí, tak zas nemá potřebu "nadzvedávat lidi ze židle…" Ne proto, že bych si to myslel, ale proto, že takoví lidé jsou zase někde jinde a už "ví", čím by mohli, nebo nemohli druhému "rozhodit energetickou bilanci" a tím pádem se i tak prezentují navenek.


Podstata celé této diskuze, vyrýt zlatým písmem! :par:

hirondel — 15. 9. 2010 17:07

Dai,

co se tyka me osobne (mluvim vsak pouze za sebe-hirondel) vim proc se lide nadzvedavaji ze zidle. :)

Jak uz jsem psala: Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  :)

DaiTerr — 15. 9. 2010 17:41

hirondel napsal(a):

Dai,

co se tyka me osobne (mluvim vsak pouze za sebe-hirondel) vim proc se lide nadzvedavaji ze zidle. :)

Jak uz jsem psala: Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  :)

To, co se každému "děje", má určitě nějaký smysl. Ale pokud je "nadzvedáváno" více lidí pár jedinci, pak se to "něco" spíš může dít "jedincům-nadzvedávačům" - takto vnímám já a ze svého pohledu říkám, že pokud "nadzvedávač" pochopí, co se mu děje, pak nemá potřebu vysílat do okolí "nadzvedávací" energie, tudíž nebude "nadzvedávaných", takže i to je řešení :)

"Nadzvedávač" druhého "nadzvedávat ze židle" vůbec nepotřebuje, když pochopí sám sebe  a to, proč tak činí… ;)

hirondel — 15. 9. 2010 18:19

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dai,

co se tyka me osobne (mluvim vsak pouze za sebe-hirondel) vim proc se lide nadzvedavaji ze zidle. :)

Jak uz jsem psala: Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  :)

To, co se každému "děje", má určitě nějaký smysl. Ale pokud je "nadzvedáváno" více lidí pár jedinci, pak se to "něco" spíš může dít "jedincům-nadzvedávačům" - takto vnímám já a ze svého pohledu říkám, že pokud "nadzvedávač" pochopí, co se mu děje, pak nemá potřebu vysílat do okolí "nadzvedávací" energie, tudíž nebude "nadzvedávaných", takže i to je řešení :)

"Nadzvedávač" druhého "nadzvedávat ze židle" vůbec nepotřebuje, když pochopí sám sebe  a to, proč tak činí… ;)

K posledni vete pouze tolik: nejsem nadzvedavac. :)   (mluvi vsak opet hlavne za sebe) :) 
Ten kdo jim je ten nejspis potrebuje nadzvedavat druhe ze zidle neb mozna nechape sam sebe a nevi proc tak cini. (to je kazdeho vec. :)

Ja odpovidam za to co vysilam,uz neodpovidam za to jak clovek vnima. :)

Tvuj nazor vyse nad vytucnenou vetou,je pohled ktery nezahrnuje jeste vice uhlu,nicmene je to Tvuj nazor (a neboli to muze byt jen zlomek) a jako takovy ma pro Tebe platnost. Jako takovy ho ted prijimam.

Pokud se zde nekteri jedinci nadzvedavaji a nevedi proc ,muzou si ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, ze je nadzvedavam napriklad ja. 
Vnimam ze sveho pohledu jeste uplne jine poznani.
Co se deje mne ,neboli cemu jsem se naucila,kudy kracim a proc ,to vsechno vim.
  Svoji cestu jsem si zvolila,jdu kudy jit mam.    :)

Dai v te posledni vete je klic. :)

mariposa — 15. 9. 2010 18:28

Dai, Vladeno, pokud se někdo nadzvedává ze židle, nadzvedává se z ní on sám. Nejsme marionety.

mariposa — 15. 9. 2010 18:31

Dai, Ty mluvíš o nadzvedávači, tedy o někom druhém, který Ti něco činí. To je jeden úhel pohledu.
Jiný úhel pohledu je mluvit o tom kdo se nadzvedává, tedy pokud se nadzvedávám já sama, je tedy třeba mluvit o mně samotné.

DaiTerr — 15. 9. 2010 19:56

Úhly pohledu k nadzvedávačům - to je jasné, že to zákonitě skončí u "pohledů každého na jeho vlastní věc a zkušenosti", takže "názorujme dokola, okolo stola, la la la..."

Marionety Maripos nejsme a zvedáme se sami, ovšem "s pořádnou porcí něčí pomoci"... Zase to záleží na "úhlu pohledu", protože ty máš svůj pohled, já bych zas viděl ten svůj (popsáno výše) Nebude-li "pomoci od nadzvedávačů", pak nebude nadzvedávaných.. A můj osobní názor na větu:

"Dai, Ty mluvíš o nadzvedávači, tedy o někom druhém, který Ti něco činí. To je jeden úhel pohledu.Jiný úhel pohledu je mluvit o tom kdo se nadzvedává, tedy pokud se nadzvedávám já sama, je tedy třeba mluvit o mně samotné."

bych měl, s dovolením ten, že to zní s odpuštěním, jako "alibismus"... (Prostě udělám to a to, šak co, on se ten dotyčný buď přizpůsobí a nebo je to jeho věc, jak se s tím srovná, vlastně dyť je to jeho problém, ne můj... Vlastně já za nic nemůžu.. To on.. Já nic nedělám, to on je takový a sám si to vlastně dělá... atd.. atd.. atd..)       Takto to vidím. Tímto způsobem lze převrátit cokoliv na cokoliv dle potřeby, navíc samozřejmě podepřít "svým názoerem" a tak podobně.

Hirondel - "Pokud se zde nekteri jedinci nadzvedavaji a nevedi proc ,muzou si ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, ze je nadzvedavam napriklad ja."

To samé v bledě modrém, ale tobě to napíšu přesně dle tvého vzoru:

Pokud se zde nekteri jedinci "pomáhají nadzvedávat" jiné a nechtějí si to přiznat, i když jsou v menšině, muzou si na svou obranu ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, že "oni přece nic, oni to nedělají, za to můžou ti  potrefení, ti by se měli zamyslet..." a tuto domněnku pak mohou prezentovat směrem k "nadzvedávaným.."

Jen tak mezi námi, Hirondel, sice je krásné, že prezentuješ své názory takové, jaké jsou a já si toho cením, ovšem celkově to vyzní jako "vločka, co dopadne a hned roztaje"... A víš proč? Protože názory jsou to sice vkusně napsané a i podnětné, ovšem  bez podstaty vysvětlení. Jediné, co většinou napíšeš je, že "to, co vím, vím jenom já a vím proč to tak je", ovšem dál nic... A myslím, že to je jedna z takových "dál-nic", které jsou nadzvedávající. (už jsem popsal na předchozí straně)

Svým způsobem je to hra, kterou s Mariposou rozehráváte a čekáte, který  z dalších spoluhráčů se přidá, ale nějak zapomínáte, že každá hra by měla mít svá "prezentovatelná" pravidla, jinak se spoluhráči "nadzvednou". A to pak odnese jak "nadzvednutý hráč", tak hlavně "tvůrce hry"...   

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... :o) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Vladena — 15. 9. 2010 20:12

mariposa napsal(a):

Dai, Vladeno, pokud se někdo nadzvedává ze židle, nadzvedává se z ní on sám. Nejsme marionety.

....na základě této pitomosti se už vzdávám...slibuji,že budu sedět pevně na židli, nejlépe na dvouch a rukama se zespodu přidržovat sedátka. Jinak to nevidím. Le ciel m'en préserve.

mariposa — 15. 9. 2010 21:16

DaiTerr napsal(a):

Marionety Maripos nejsme a zvedáme se sami, ovšem "s pořádnou porcí něčí pomoci"...

A za pomoc jsem já osobně nesmírně vděčná, děkuji za ni i za člověka, který mi pomáhá :)

mariposa — 15. 9. 2010 21:19

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

Jsi tedy nadzvedávač a já sama za nic nemůžu, to TY! Ty! Proč to děláš?!

hirondel — 15. 9. 2010 21:19

DaiTerr napsal(a):

Pokud se zde nekteri jedinci "pomáhají nadzvedávat" jiné a nechtějí si to přiznat, i když jsou v menšině, muzou si na svou obranu ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, že "oni přece nic, oni to nedělají, za to můžou ti  potrefení, ti by se měli zamyslet..." a tuto domněnku pak mohou prezentovat směrem k "nadzvedávaným.."

Dai,
psala jsem ze nejsem nadzvedavac,to plati i navzdory tomu cemu Ty veris.  Neboli i presto ze si Ty tvoris jiny obraz. :)   Je to proste,kazdy si tvori svuj svet skrze sve vnimani.

Pokud je zde nekdo kdo nadzvedava a necchce si to priznata neboli nechce si to priznat to je predesvim jeho vyvoj,me se to netyka. :)

mariposa — 15. 9. 2010 21:20

Vladena napsal(a):

mariposa napsal(a):

Dai, Vladeno, pokud se někdo nadzvedává ze židle, nadzvedává se z ní on sám. Nejsme marionety.

....na základě této pitomosti se už vzdávám...slibuji,že budu sedět pevně na židli, nejlépe na dvouch a rukama se zespodu přidržovat sedátka. Jinak to nevidím. Le ciel m'en préserve.

Buď budeš pevně sedět na zadku nebo se budeš nazdvedávat, to je už jenom na Tobě, Vláďo :lol:

hirondel — 15. 9. 2010 21:29

DaiTerr napsal(a):

A to pak odnese jak "nadzvednutý hráč", tak hlavně "tvůrce hry"...

Ano ,jak uz jsem rekla. Mas svoji pravdu. ;)  Kazdy ma svoji pravdu. :)
S touto se vsak ja naprosto neztotoznuju.
Nezalezi na tom ze se neshodujem ,zalezi na to pochopit ze kazdy to ma po svem.  :)

hirondel — 15. 9. 2010 21:39

DaiTerr napsal(a):

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... ) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Proc vidis jinotaj tam kde neni,je otazkou vnimani.

To co pisu je naprosto jasne,presto to pokladas za jinotaj.

Jestlize ani tohle nepochpis daji ,nemohu to pro Tebe rici jasneji.

Jdu cestou ktera patri ke mne. Jdu v souladu se svym planem-planem duse.

Presne tohle kde jsem ted (se vsim tim okolo) je znameni toho, ze je vse tak jak ma byt.  :)

DaiTerr — 15. 9. 2010 21:53

mariposa napsal(a):

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

Jsi tedy nadzvedávač a já sama za nic nemůžu, to TY! Ty! Proč to děláš?!

No řekněme třebas, že se ti právě vrací ta tebou vyslaná energie a právě zažíváš "teorii v praxi" ohledně "práce s energií", nic jiného bych k tomu nedodal. To je konstatování samozřejmě, nic více a nic za tím fakt nehledej.

DaiTerr — 15. 9. 2010 22:00

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Pokud se zde nekteri jedinci "pomáhají nadzvedávat" jiné a nechtějí si to přiznat, i když jsou v menšině, muzou si na svou obranu ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, že "oni přece nic, oni to nedělají, za to můžou ti  potrefení, ti by se měli zamyslet..." a tuto domněnku pak mohou prezentovat směrem k "nadzvedávaným.."

Dai,
psala jsem ze nejsem nadzvedavac,to plati i navzdory tomu cemu Ty veris.  Neboli i presto ze si Ty tvoris jiny obraz. :)   Je to proste,kazdy si tvori svuj svet skrze sve vnimani.

Pokud je zde nekdo kdo nadzvedava a necchce si to priznata neboli nechce si to priznat to je predesvim jeho vyvoj,me se to netyka. :)

No právě že to je tvoje hra, takže vývoj nevývoj, tam, kde to začalo, to jednou i skončí... "Je to jeho vývoj, mne se to netýká" - pak odpovím - "Je to tvůj vývoj, tvoje hra, ostatních se to netýká, ovšem aniž by to ovlivnili, vrací se ti to v podobě... já nevím... třeba lízátka... chceš-li..."

hirondel — 15. 9. 2010 22:05

Dai,proc se stale opakujes?

Zkusim si typnout-protoze si prosazujes svoji pravdu. ;)

DaiTerr — 15. 9. 2010 22:12

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... ) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Proc vidis jinotaj tam kde neni,je otazkou vnimani.

To co pisu je naprosto jasne,presto to pokladas za jinotaj.

Jestlize ani tohle nepochpis daji ,nemohu to pro Tebe rici jasneji.

Jdu cestou ktera patri ke mne. Jdu v souladu se svym planem-planem duse.

Presne tohle kde jsem ted (se vsim tim okolo) je znameni toho, ze je vse tak jak ma byt.  :)

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne. To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit? Kdepak - je to tvoje chápání a vymýšlí to tvoje hlava. Ostatné nemají tvou hlavu, takže nemají kolikrát aní ánunk o smyslu "jinotajů" a když se tě zeptají, tak samozřejmě odpovíš opět další otázkou a pořád tak dokola. Takže nakonec je z toho jeden znechucený, zatímco ty budeš stále ta "tajemná Šeherezáda, co jde v souladu s plánem své duše a myslí si, že vše je tak, jak má být", ovšem to je pohled jak průzorem tanku - vidíš přímo kupředu, ale do boku už vidět nelze.. Jenže právě z těch boků pak lze mnohé přehlédnout, z boků se to pak vrací..

A když už jsme u toho - předpokládám, že snad všechny bytosti na Zemi jdou v souladu se svým plánem duše.

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět. Ani nevíš, jak by to mnohé potěšilo.

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

DaiTerr — 15. 9. 2010 22:13

hirondel napsal(a):

Dai,proc se stale opakujes?

Zkusim si typnout-protoze si prosazujes svoji pravdu. ;)

Hir, a proč ty stále vedeš dokola tu svou? Že by sis taky prosazovala svou pravdu? ;)

Blossom — 15. 9. 2010 22:20

hirondel napsal(a):

Dai,proc se stale opakujes?

Zkusim si typnout-protoze si prosazujes svoji pravdu. ;)

Na tohle se dá podle mě reagovat jen opakováním části příspěvku  Vladěny ( kterým reaguje na Dai Terrovu upřímnou snahu o konstruktivní diskusi) :

Jinak napsáno velmi jemně, chytře, ale stejně zůstane nepochopeno. Škoda, že nejde se vsadit, určitě bych chytla první nebo druhou

PS: Vladěno, kdyby sis vsadila, jak vidíš, chytla bys tu první. ;) :D

mariposa — 15. 9. 2010 22:39

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

Jsi tedy nadzvedávač a já sama za nic nemůžu, to TY! Ty! Proč to děláš?!

No řekněme třebas, že se ti právě vrací ta tebou vyslaná energie a právě zažíváš "teorii v praxi" ohledně "práce s energií", nic jiného bych k tomu nedodal. To je konstatování samozřejmě, nic více a nic za tím fakt nehledej.

No jo Dai, byl to jen příklad, jen jsem to zkusila, ale nic se nestalo :) Tak nic, kamaráde :)

DaiTerr — 15. 9. 2010 22:42

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

Jsi tedy nadzvedávač a já sama za nic nemůžu, to TY! Ty! Proč to děláš?!

No řekněme třebas, že se ti právě vrací ta tebou vyslaná energie a právě zažíváš "teorii v praxi" ohledně "práce s energií", nic jiného bych k tomu nedodal. To je konstatování samozřejmě, nic více a nic za tím fakt nehledej.

No jo Dai, byl to jen příklad, jen jsem to zkusila, ale nic se nestalo :) Tak nic, kamaráde :)

Příklad, nepříklad, zkusila, nezkusila, sama víš, jak to je - na každém šprochu... :)

mariposa — 15. 9. 2010 22:44

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... ) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Proc vidis jinotaj tam kde neni,je otazkou vnimani.

To co pisu je naprosto jasne,presto to pokladas za jinotaj.

Jestlize ani tohle nepochpis daji ,nemohu to pro Tebe rici jasneji.

Jdu cestou ktera patri ke mne. Jdu v souladu se svym planem-planem duse.

Presne tohle kde jsem ted (se vsim tim okolo) je znameni toho, ze je vse tak jak ma byt.  :)

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne. To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit? Kdepak - je to tvoje chápání a vymýšlí to tvoje hlava. Ostatné nemají tvou hlavu, takže nemají kolikrát aní ánunk o smyslu "jinotajů" a když se tě zeptají, tak samozřejmě odpovíš opět další otázkou a pořád tak dokola. Takže nakonec je z toho jeden znechucený, zatímco ty budeš stále ta "tajemná Šeherezáda, co jde v souladu s plánem své duše a myslí si, že vše je tak, jak má být", ovšem to je pohled jak průzorem tanku - vidíš přímo kupředu, ale do boku už vidět nelze.. Jenže právě z těch boků pak lze mnohé přehlédnout, z boků se to pak vrací..

A když už jsme u toho - předpokládám, že snad všechny bytosti na Zemi jdou v souladu se svým plánem duše.

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět. Ani nevíš, jak by to mnohé potěšilo.

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

Dai, přidám svůj pohled ok? :)
Já v těhle slovech: "Svoji cestu jsem si zvolila,jdu kudy jit mam" nevidím ani trochu jinotaje. Prosté a čitelné, nelze to říci jednodušeji. Máme tedy rozdílné pohledy na stejnou věc a každý je toho kdo se dívá. To jen tak pro zpestření a více barevnosti :)

mariposa — 15. 9. 2010 22:45

Ahoj Blossom :)

DaiTerr — 15. 9. 2010 23:24

Maripos, tvůj pohled je super a fajn, nicméně já narážel trošku na jinou věc tou je to, že sice ano, jdete každá svou cestou jasnou jako slunce, to je jasné všem, ale co se týká polemiky tady na chatu, tak to je ta věc, o kterou běží, to je to, co jsem se snažil (zbytečně) rozepsat a tak nějak doufal, že to pochopíte. No nic, co už...

Takže je třeba dál hrát své hry, odpovídat na otázky otázkou, slovíčkařit a různě se protáčet, jak kolečka v hodinkách a tak podobně. A to bych opakoval furt dokola a znovu, že - vaše cesta je jistě super, ale jste tady, jako ostatní, na pouhé návštěvě, tak po sobě nezanechte "nepohodu", ale spíše "přineste něco pozitivního", něco, za co vás ostatní budou mít rádi a ne, že vám budou "vymezovat teritoria", protože jim vadí "váš typ návštěvy".. A vůbec, nevím, jak to máte nastavené vy, ale pokud mi někdo řekne, že to a to, co mu dělám, je mu nepříjemné, mám fakt snahu to nějakým způsobem napravit.. Jak je tomu vlastně u vás?

mariposa — 15. 9. 2010 23:50

O své cestě tady mluvila Hirondel, Dai. Já tady o své cestě nepsala, jen jsem řekla, že v tě větě co Hirondel napsala nevidím jinotaj, to je vše :)

Dai, pokud mi něco nesedí, ať už je to cokoliv, snažím se především přijít na to proč mi to nesedí a proč to ve mě vzbuzuje to co to vzbuzuje. Proč mám pocity, které mám. Zkouším hledat u sebe, zkouším pochopit sama sebe. Není to nic snadného :)

Dobrou noc, babinetky a babineťáci :sova:

DaiTerr — 16. 9. 2010 0:25

mariposa napsal(a):

O své cestě tady mluvila Hirondel, Dai. Já tady o své cestě nepsala, jen jsem řekla, že v tě větě co Hirondel napsala nevidím jinotaj, to je vše :)

Dai, pokud mi něco nesedí, ať už je to cokoliv, snažím se především přijít na to proč mi to nesedí a proč to ve mě vzbuzuje to co to vzbuzuje. Proč mám pocity, které mám. Zkouším hledat u sebe, zkouším pochopit sama sebe. Není to nic snadného :)

Dobrou noc, babinetky a babineťáci :sova:

Na to bych se znovu opakoval. Bylo by to opět něco o návštěvě a "nepohodě" po ní, ale jak vidno, jen darmo marním čas. To, co mi nesedí, jsem už stejně popsal. Tak nezbývá, než popřát, aby ta energie, co se vám vrací, byla co nejpříjemnější, jak to jen jde :)

A mimochodem - kdyby se náhodou stalo a někdo jiný se do vás obul už mnohem nevybíravěji, pak si vzpomeňte na tuto polemiku a nemějte mu to, prosím, za zlé, jelikož i on/ona má přece svou duchovní cestu a smí si tak dělat, co se mu jen zlíbí a vše, čím se vás dotkne, pak dle vašeho vlastního návodu, hledejte jen a jen u sebe samotných ;)

hirondel — 16. 9. 2010 11:10

DaiTerr napsal(a):

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne.

Otazkou vnimani jak uz jsem rekla :)

DaiTerr napsal(a):

To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a  pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit?

Ted Ti odpovim na Tvoji otazku odpovedi (nikoliv otazkou )  =NE, necekam nic. Je to ma prirozenost a pokud nekomu vadi mel by hledat v sobe proc a pochopit se.  :)


DaiTerr napsal(a):

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět.

Zapominas na moji prirozennost. Mozna nemuzu byt takova jakou by sis me pral mit. :)  A proto me muzes jedine prijmout takovou a nebo opet odmitnout. Je to na Tobe. :)


DaiTerr napsal(a):

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

V tom pripade chapes ze veci o kterych mluvis jsou v souladu s Tvym vnimanim. :)
K tomu neni vice co dodat.

Tenhle chat nese nazev co si v sobe kazdy potrebuje vyresit. :)

Dai pak tedy -nezbyva nez si v sobe vyresit to vsechno co Ti vnitrne vadi (popsal jsi toho zde na tomhle chatu dost).
Viz napr tady :  "Takže nakonec je z toho jeden znechucený ......"
Ten komu vnitrne neco vadi je jedinym clovekem ktery na tom muze neco menit v sobe. (to je tvrzeni meho poznani)  :) 
Nakonec to je stara znama vec. :jojo:

hirondel — 16. 9. 2010 11:24

DaiTerr napsal(a):

.....ale jste tady, jako ostatní, na pouhé návštěvě, tak po sobě nezanechte "nepohodu", ale spíše "přineste něco pozitivního", něco, za co vás ostatní budou mít rádi a ne, že vám budou "vymezovat teritoria", protože jim vadí "váš typ návštěvy".. A vůbec, nevím, jak to máte nastavené vy, ale pokud mi někdo řekne, že to a to, co mu dělám, je mu nepříjemné, mám fakt snahu to nějakým způsobem napravit.. Jak je tomu vlastně u vás?

Pokud Tva ocekavani (dle Tveho vnimani) nebudou naplnena,je to opet jedine na Tobe sva falesna ocekavani zmenit. :)

Ostatni se muzou naucit mit radi i takove navstevniky jakym jsem napriklad ja,nemyslis? ;)
Zalezi na nich. Ja na jejich volbe zda me maji ci nemaji mit radi nic zmenit nemohu a nebudu.
Jen aby jsi pochopil-mam to takhle u sebe. Nedavam lidem podminky aby me prinesli neco za co je budu mit rada . :o

Nikomu nic nedelam,je to opet o tom vnimani :jojo:
Iluze ze nekdo nekomu neco dela je opravdu iluze (pro mne)

Me napriklad nikdo nic nedela. :)

Blossom — 16. 9. 2010 12:25

Tím, že jsem do diskuse vstoupil Dai Terr se pro mě tohle vlákno stalo opět zajímavým. Jeho příspěvky jsou mi blízké, mnoho mi dávají. Dai Terrovy příspěvky vždycky mají smysl, myšlenku, jsou ( tedy aspoň pro mě)  srozumitelné a přínosné.

Jak jsem to tu četla, tak zde (a často i jinde) se vyskytuje názor typu:
Já si říkám a dělám co chci, a jak to působí na jiné, to mě absolutně nezajímá. Já jen "vysílám".
A pokud se na mých názorech někomu něco nelíbí, je to pouze jeho problém. On se má zamyslet nad sebou, proč se mnou nesouhlasí, eventuelně proč mu to vadí.
Já se nad sebou zamýšlet a ohlížet se na zpětnou vazbu nepotřebuji, já vysílám v souladu se svým duševním plánem....


Tuto teorii tady razí dost lidí a mnozí podle toho jednají i v praxi. Výsledkem je pak (podle mého názoru)  nikoli plodná  diskuse, ale spousta oddělených monologů. To mi přijde úplně k ničemu.
Myslím si, že striktní dodržování principu "já jen vysílám, a příjem je pouze váš problém" je kontraproduktivní točení se v kruhu.

Aby to bylo jasnější, zkusím metaforu z reálného života:
Koupíte si boty, ty se vám hned druhý den rozpadnou. Jdete je reklamovat, a prodavačka vám s konstantním blazeovaným úsměvem na tváři sdělí: My jsme vám ty boty prodali, to je v souladu s naším plánem. A že se vám rozbily? Nezájem :  to už je váš problém...

Zajímá mě především názor Dai Terr a, ale kdo chce, může se samozřejmě přidat.

Vladena — 16. 9. 2010 13:00

To sis tedy naběhla Bloss s těma botama. Jsem zvědavá, jaká nesmysly se potáhnou z dírek místo tkaniček. :grater:
Ve skutečnosti je to jednodušší, než jak to vypadá! Např. měřící jednotka délky je metr. 1 metr je přitom přesně definován a je neměnný. Budeme-li chtít určit délku stolu, vezmeme délkové měřidlo (truhlářský dvoumetr). A na něm po přiložení ke stolu přečteme, že stůl je dlouhý 1,5 metru. A to je číselná hodnota fyzikální veličiny délka; tato číselná hodnota říká, že délka stolu je 1,5krát větší než jeden metr (měřící jednotka)-a jaký názor na měření mají duchny? :D:D:D

hirondel — 16. 9. 2010 13:03

Blossom napsal(a):

....ale kdo chce, může se samozřejmě přidat.

Nerikej Bloss? 

"Jak jsem to tu četla, tak zde (a často i jinde) se vyskytuje názor typu:
Já si říkám a dělám co chci, a jak to působí na jiné, to mě absolutně nezajímá. Já jen "vysílám".
A pokud se na mých názorech někomu něco nelíbí, je to pouze jeho problém. On se má zamyslet nad sebou, proč se mnou nesouhlasí, eventuelně proč mu to vadí.
Já se nad sebou zamýšlet a ohlížet se na zpětnou vazbu nepotřebuji, já vysílám v souladu se svým duševním plánem.... "

Takze Bloss,je pravdou ze s timhle nazorem jak Ty pises vyse mas problem?

Ta posledni veta je predevsim Tve nepochopeni. Ani se nedivim,nedokazes to ze sveho pohledu pobrat.   :)

mariposa — 16. 9. 2010 13:51

Blossom napsal(a):

Tím, že jsem do diskuse vstoupil Dai Terr se pro mě tohle vlákno stalo opět zajímavým.

Bloss, chápu-li to dobře, přišla jsi teď na toto vlákno kvůli Daiovi, protože se Ti zdá zajimavé to co říká? Toto vlákno se ale jmenuje: Chat o tom co si každý potřebuje v sobě vyřešit. Nejsi tady tedy :offtopic:, když Ty sama si nic řešit nemusíš?

hirondel — 16. 9. 2010 13:52

Blossom napsal(a):

Aby to bylo jasnější, zkusím metaforu z reálného života:
Koupíte si boty, ty se vám hned druhý den rozpadnou. Jdete je reklamovat, a prodavačka vám s konstantním blazeovaným úsměvem na tváři sdělí: My jsme vám ty boty prodali, to je v souladu s naším plánem. A že se vám rozbily? Nezájem :  to už je váš problém...

Takovouhle metaforu podle mne pouziva clovek ktery nevidi ,ze je to ptakovina. :lol:

Napriklad ja v souladu se svym planem zde nic neprodavam. A co to znamena?  Moje nazory neprodavam,jsou jen k videni.  Kdo nechce nemusi se na ne ani divat.


Vis kolik jsem uz v zivote slysela takovych a podobnych metafor ktere jsou pro mne proste znakem Tveho ramce vedomi.  Jak jsem rekla -kazdy nejaky ma.
:)

hirondel — 16. 9. 2010 13:58

Ano ,pokud Bloss si mysli ze nema v sobe co resit smerem k me malickosti ci smerem k malickosti nekoho jineho o kom si ona Bloss mysli ze "je" zodpovedny za jeji nevyresene vnitrni zalezitosti-pak se jedna o :offtopic:  :)

Wiki — 16. 9. 2010 15:28

Hir a mari
Nevím která, to je ale asi jedno, píšete, že se zde na babi nikdy "nenadzvedáte". No   řekněte, holky, popravdě - myslíte to vážně?  Některé reakce - nemyslím tady na tomto vláknu - tomu neodpovídají. :) 
Přesto, že mi odpovíš(te), že tak to vidím jen já :lol: ...a to samozřejmě můžu... :lol:
není na tom přece jen něco pravdy? Bylo by to i lidské? Ne?

Jinak s vámi oběma v mnohém zde psaném souhlasím. Jen  jste pořád v rámci ,jaksi, teorie. Ještě ji prakticky převést do komunikace i zde. :)

hirondel — 16. 9. 2010 16:52

Wiki napsal(a):

Hir a mari
Nevím která, to je ale asi jedno, píšete, že se zde na babi nikdy "nenadzvedáte". No   řekněte, holky, popravdě - myslíte to vážně?  Některé reakce - nemyslím tady na tomto vláknu - tomu neodpovídají. :) 
Přesto, že mi odpovíš(te), že tak to vidím jen já :lol: ...a to samozřejmě můžu... :lol:
není na tom přece jen něco pravdy? Bylo by to i lidské? Ne?

Jinak s vámi oběma v mnohém zde psaném souhlasím. Jen  jste pořád v rámci ,jaksi, teorie. Ještě ji prakticky převést do komunikace i zde. :)

Jasne Wiki,Ty (ja ,on, ona,vsichni ) to samozrejme muzes,videt to co vidis.
Neni to nic neznameho,ze ten jeden clovek (subjekt se svym subjektivne prozivanym svetem) ktery pozoruje objekt (tedy jineho cloveka s jeho vlastnim prozivanym subjektivnim svetem) ,nevi zda jeho domnenka(pohled na objekt) je pouhou iluzi,neboli zda jeho pozorovani objektu je skutecne =v souladu se subjektivne prozivanou veci objektu.  :D  :jojo:

Panejo to jsou ale veci. :rodna:

Nekdy kdyz lide chteji slyset to co chteji slyset,rikam jim-"ano, mas pravdu." :)

Co se tyka Tve prvni vety Wiki,pises ted neco,co tu krome Tebe nikdo jiny nenapsal. :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 19:13

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne.

Otazkou vnimani jak uz jsem rekla :)

1.

DaiTerr napsal(a):

To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a  pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit?

Ted Ti odpovim na Tvoji otazku odpovedi (nikoliv otazkou )  =NE, necekam nic. Je to ma prirozenost a pokud nekomu vadi mel by hledat v sobe proc a pochopit se.  :)

2.

DaiTerr napsal(a):

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět.

Zapominas na moji prirozennost. Mozna nemuzu byt takova jakou by sis me pral mit. :)  A proto me muzes jedine prijmout takovou a nebo opet odmitnout. Je to na Tobe. :)

3.

DaiTerr napsal(a):

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

V tom pripade chapes ze veci o kterych mluvis jsou v souladu s Tvym vnimanim. :)
K tomu neni vice co dodat.

4.
Tenhle chat nese nazev co si v sobe kazdy potrebuje vyresit. :)

Dai pak tedy -nezbyva nez si v sobe vyresit to vsechno co Ti vnitrne vadi (popsal jsi toho zde na tomhle chatu dost).
Viz napr tady :  "Takže nakonec je z toho jeden znechucený ......"
Ten komu vnitrne neco vadi je jedinym clovekem ktery na tom muze neco menit v sobe. (to je tvrzeni meho poznani)  :) 
Nakonec to je stara znama vec. :jojo:

1. - Přirozenost ano, ale bez širokoúhlého záběru. Přijmout, nebo odmítnout ano, jenže dál by to bylo jako s tou "návštěvou", co nechá po sobě bordel... Můžu takovou "návštěvu" odmítnout, ale stejně po sobě "něco" zanechá.. (jen příklad)

2. - tak tady bych opakoval opět bod 1.

3. - ok

4. - spíš by měl nést název - "Co si mezi sebou potřebujeme vyřešit.."

k tomu dalšímu - dám takový příklad. Představ si, že bys byla na malém opuštěném ostrově s nějakým násilníkem. A dostávala bys od něj neustále nakládačku. Nemůžeš z ostrova, nemůžeš se bránit, protože jsi slabá, nemůžeš uniknout, ostrov je malý... A teď mi, prosím, APLIKUJ tu teorii, kde říkáš, že vlastně ten násilník za nic nemůže, je to jeho přirozenost, to ty sama máš v sobě problém... Jak by se ti to líbilo? Co bys udělala? (Pokud možno odpověz, prosím, odpovědí, nikoliv dotazem)

DaiTerr — 16. 9. 2010 19:21

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

.....ale jste tady, jako ostatní, na pouhé návštěvě, tak po sobě nezanechte "nepohodu", ale spíše "přineste něco pozitivního", něco, za co vás ostatní budou mít rádi a ne, že vám budou "vymezovat teritoria", protože jim vadí "váš typ návštěvy".. A vůbec, nevím, jak to máte nastavené vy, ale pokud mi někdo řekne, že to a to, co mu dělám, je mu nepříjemné, mám fakt snahu to nějakým způsobem napravit.. Jak je tomu vlastně u vás?

Pokud Tva ocekavani (dle Tveho vnimani) nebudou naplnena,je to opet jedine na Tobe sva falesna ocekavani zmenit. :)

Ostatni se muzou naucit mit radi i takove navstevniky jakym jsem napriklad ja,nemyslis? ;)
Zalezi na nich. Ja na jejich volbe zda me maji ci nemaji mit radi nic zmenit nemohu a nebudu.
Jen aby jsi pochopil-mam to takhle u sebe. Nedavam lidem podminky aby me prinesli neco za co je budu mit rada . :o

Nikomu nic nedelam,je to opet o tom vnimani :jojo:
Iluze ze nekdo nekomu neco dela je opravdu iluze (pro mne)

Me napriklad nikdo nic nedela. :)

Víš, Hir, kdyby to bylo jen mé očekávání, tak bych asi vážně uvažoval, že mám někde problém, jenže kupodivu ten "problém" má až moc lidí.. To nemůžeš přehlídnout. A myslet si, že ty seš ok a přirozená a ostatní to nutně musí zkousnout - to nevím, zda je to pravé ořechové..

Iluze ze nekdo nekomu neco dela je opravdu iluze V tom případě nechápu, proč ses několikrát v sekci "Bany" rozčilovala a dohadovala s moderátory, když je to všechno taková iluze...:/

mariposa — 16. 9. 2010 19:22

Wiki napsal(a):

Hir a mari
Nevím která, to je ale asi jedno, píšete, že se zde na babi nikdy "nenadzvedáte". No   řekněte, holky, popravdě - myslíte to vážně?

Wiki, tak to já nejsem, já jsem totiž na babinetu nikdy nepsala, že se "nikdy nenadzvedávám" :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 19:28

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

....ale kdo chce, může se samozřejmě přidat.

Nerikej Bloss? 

"Jak jsem to tu četla, tak zde (a často i jinde) se vyskytuje názor typu:
Já si říkám a dělám co chci, a jak to působí na jiné, to mě absolutně nezajímá. Já jen "vysílám".
A pokud se na mých názorech někomu něco nelíbí, je to pouze jeho problém. On se má zamyslet nad sebou, proč se mnou nesouhlasí, eventuelně proč mu to vadí.
Já se nad sebou zamýšlet a ohlížet se na zpětnou vazbu nepotřebuji, já vysílám v souladu se svým duševním plánem.... "

Takze Bloss,je pravdou ze s timhle nazorem jak Ty pises vyse mas problem?

Ta posledni veta je predevsim Tve nepochopeni. Ani se nedivim,nedokazes to ze sveho pohledu pobrat.   :)

A co když je to tvé nepochopení? Nebo-li: "Až ty pochopíš, proč lidi reagují tak a tak, pak oni pochopí tebe".. Co myslíš? Zatím nabádáš k pochopení ostatní.. Co kdybys aspoň zkusila napřed pochopit u sebe, proč reaguješ na některé lidi, jak reaguješ a co se doopravdy skrývá za tvou "přirozeností"? Člověk, který je opravdu přirozený, má i empatii k okolí a reaguje na odezvy..

DaiTerr — 16. 9. 2010 19:30

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tím, že jsem do diskuse vstoupil Dai Terr se pro mě tohle vlákno stalo opět zajímavým.

Bloss, chápu-li to dobře, přišla jsi teď na toto vlákno kvůli Daiovi, protože se Ti zdá zajimavé to co říká? Toto vlákno se ale jmenuje: Chat o tom co si každý potřebuje v sobě vyřešit. Nejsi tady tedy :offtopic:, když Ty sama si nic řešit nemusíš?

Mari, vzhledem k tomu, že už jsi ty sama byla mnohokrát "off-topicována", bych na tvém místě, víš, raději off-topic, nepoužíval..

DaiTerr — 16. 9. 2010 19:34

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Aby to bylo jasnější, zkusím metaforu z reálného života:
Koupíte si boty, ty se vám hned druhý den rozpadnou. Jdete je reklamovat, a prodavačka vám s konstantním blazeovaným úsměvem na tváři sdělí: My jsme vám ty boty prodali, to je v souladu s naším plánem. A že se vám rozbily? Nezájem :  to už je váš problém...

Takovouhle metaforu podle mne pouziva clovek ktery nevidi ,ze je to ptakovina. :lol:

Napriklad ja v souladu se svym planem zde nic neprodavam. A co to znamena?  Moje nazory neprodavam,jsou jen k videni.  Kdo nechce nemusi se na ne ani divat.


Vis kolik jsem uz v zivote slysela takovych a podobnych metafor ktere jsou pro mne proste znakem Tveho ramce vedomi.  Jak jsem rekla -kazdy nejaky ma.
:)

Tvé názory, Hir, jsou opravdu k vidění, to ano, jenže je v nich obsažena jistá energie. Podle toho, jak energie na lidi působí, tak také následuje od těchto lidí "odměna".. Takže ve své podstatě jsi neprodala boty, ale "prodala energii" a ti lidé ti za ni po zásluze "platí"..

hirondel — 16. 9. 2010 20:10

DaiTerr napsal(a):

Tvé názory, Hir, jsou opravdu k vidění, to ano, jenže je v nich obsažena jistá energie. Podle toho, jak energie na lidi působí, tak také následuje od těchto lidí "odměna".. Takže ve své podstatě jsi neprodala boty, ale "prodala energii" a ti lidé ti za ni po zásluze "platí"..

Ale Dai,to co ja cinim ci necinum a to co za sve ciny dostavam ci dostanu a jak si ja s tim osobne poradim to neni UZ Tva starost.  :)
Toz rekla bych ze je to jeden z Tvych dalsich problemu.  :)
Ty se podle mne mas starat o sve ciny a o to co za ne dostanes -To je to co Ti nalezi,to je to co je Tva zodpovednost.  :)

Dle mne mas jen svuj pohled na vec a svoji pravdu s kterou se neztotoznuju-to je vse -je to proste.  :)

hirondel — 16. 9. 2010 20:14

DaiTerr napsal(a):

A co když je to tvé nepochopení? Nebo-li: "Až ty pochopíš, proč lidi reagují tak a tak, pak oni pochopí tebe".. Co myslíš? Zatím nabádáš k pochopení ostatní.. Co kdybys aspoň zkusila napřed pochopit u sebe, proč reaguješ na některé lidi, jak reaguješ a co se doopravdy skrývá za tvou "přirozeností"? Člověk, který je opravdu přirozený, má i empatii k okolí a reaguje na odezvy..

Pouze Tva pravda. :) Stejne tak jako ma pravda plati. :jojo:

Ty snad muze posoudit co subjektivne prozivam ,co chapu a nechapu? ,kdyz....kdyz me do hlavinky nevidis jak rikavas dle vlastnich slov?

Jednou a nejdenou jsem Ti rekla ze znam sama sebe. Neveris?

mariposa — 16. 9. 2010 20:18

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tím, že jsem do diskuse vstoupil Dai Terr se pro mě tohle vlákno stalo opět zajímavým.

Bloss, chápu-li to dobře, přišla jsi teď na toto vlákno kvůli Daiovi, protože se Ti zdá zajimavé to co říká? Toto vlákno se ale jmenuje: Chat o tom co si každý potřebuje v sobě vyřešit. Nejsi tady tedy :offtopic:, když Ty sama si nic řešit nemusíš?

Mari, vzhledem k tomu, že už jsi ty sama byla mnohokrát "off-topicována", bych na tvém místě, víš, raději off-topic, nepoužíval..

Jenže Dai, vtip je v tom, že na mém místě nejsi :D.
Dai Terr je na svém místě, tam kde je a mariposa je také na svém místě, tam kde je. Jakkoliv se toto začne narušovat, vznikne disharmonie :)

Takže Dai, Bloss pokud si tady nemá co řešit, je jednoduše :offtopic: a za tím si stojím :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:20

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Tvé názory, Hir, jsou opravdu k vidění, to ano, jenže je v nich obsažena jistá energie. Podle toho, jak energie na lidi působí, tak také následuje od těchto lidí "odměna".. Takže ve své podstatě jsi neprodala boty, ale "prodala energii" a ti lidé ti za ni po zásluze "platí"..

Ale Dai,to co ja cinim ci necinum a to co za sve ciny dostavam ci dostanu a jak si ja s tim osobne poradim to neni UZ Tva starost.  :)
Toz rekla bych ze je to jeden z Tvych dalsich problemu.  :)
Ty se podle mne mas starat o sve ciny a o to co za ne dostanes -To je to co Ti nalezi,to je to co je Tva zodpovednost.  :)

Dle mne mas jen svuj pohled na vec a svoji pravdu s kterou se neztotoznuju-to je vse -je to proste.  :)

Vcelku aj jo, akorát jsi nějak zapomněla na to, že tím svým "prodejem" energie, neboli tím "činěním" můžeš dost ovlivňovat , aniž by si to ti lidé přáli, takže "nevysílej" a je po problému. No já vím, že se to lehko napíše, ale hůře udělá, viď? ;)

Tož řekla bys, že je to jeden z mých dalších problémů? Tak mohl bych ti odpovědět dle tvého "lajnunku" a sice - "kde jsi přišla na to, že mám nějaký problém? Tvoje představa mého problému je jen tvoje iluze, která se týká tebe, ne mne.." ;) Ale ne, neber to vážně, jen jsem si chtěl taky "zakolotočovat se slovíčky" :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:21

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

A co když je to tvé nepochopení? Nebo-li: "Až ty pochopíš, proč lidi reagují tak a tak, pak oni pochopí tebe".. Co myslíš? Zatím nabádáš k pochopení ostatní.. Co kdybys aspoň zkusila napřed pochopit u sebe, proč reaguješ na některé lidi, jak reaguješ a co se doopravdy skrývá za tvou "přirozeností"? Člověk, který je opravdu přirozený, má i empatii k okolí a reaguje na odezvy..

Pouze Tva pravda. :) Stejne tak jako ma pravda plati. :jojo:

Ty snad muze posoudit co subjektivne prozivam ,co chapu a nechapu? ,kdyz....kdyz me do hlavinky nevidis jak rikavas dle vlastnich slov?

Jednou a nejdenou jsem Ti rekla ze znam sama sebe. Neveris?

Jsi mistr v uhýbání a ohýbání čehokoliv :D

hirondel — 16. 9. 2010 20:22

DaiTerr napsal(a):

[Víš, Hir, kdyby to bylo jen mé očekávání, tak bych asi vážně uvažoval, že mám někde problém, jenže kupodivu ten "problém" má až moc lidí.. To nemůžeš přehlídnout. A myslet si, že ty seš ok a přirozená a ostatní to nutně musí zkousnout - to nevím, zda je to pravé ořechové..

Iluze ze nekdo nekomu neco dela je opravdu iluze V tom případě nechápu, proč ses několikrát v sekci "Bany" rozčilovala a dohadovala s moderátory, když je to všechno taková iluze...:/

Ocekavani je stale jen ocekavani. Je jedno zda jsi jeden nebo je Vas sto. Zkus rozjimat nad tim cim to je ze Vas ocekava vice. :)

Nikdy jsem nerekla ze ostatni musi zkousnout moji prirozenost :lol:
Nevymyslis si? Vis preci ze je to Tva vlastni interpretace. :jojo:



K posledni vete toto:
   "Neni to nic neznameho,ze ten jeden clovek (subjekt se svym subjektivne prozivanym svetem) ktery pozoruje objekt (tedy jineho cloveka s jeho vlastnim prozivanym subjektivnim svetem) ,nevi zda jeho domnenka(pohled na objekt) je pouhou iluzi,neboli zda jeho pozorovani objektu je skutecne =v souladu se subjektivne prozivanou veci objektu. "   

At se Ti to libi nebo ne. ( Jen konstatuju)  :jojo:

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:23

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):


Bloss, chápu-li to dobře, přišla jsi teď na toto vlákno kvůli Daiovi, protože se Ti zdá zajimavé to co říká? Toto vlákno se ale jmenuje: Chat o tom co si každý potřebuje v sobě vyřešit. Nejsi tady tedy :offtopic:, když Ty sama si nic řešit nemusíš?

Mari, vzhledem k tomu, že už jsi ty sama byla mnohokrát "off-topicována", bych na tvém místě, víš, raději off-topic, nepoužíval..

Jenže Dai, vtip je v tom, že na mém místě nejsi :D.
Dai Terr je na svém místě, tam kde je a mariposa je také na svém místě, tam kde je. Jakkoliv se toto začne narušovat, vznikne disharmonie :)

Takže Dai, Bloss pokud si tady nemá co řešit, je jednoduše :offtopic: a za tím si stojím :)

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Blossom — 16. 9. 2010 20:25

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tím, že jsem do diskuse vstoupil Dai Terr se pro mě tohle vlákno stalo opět zajímavým.

Bloss, chápu-li to dobře, přišla jsi teď na toto vlákno kvůli Daiovi, protože se Ti zdá zajimavé to co říká? Toto vlákno se ale jmenuje: Chat o tom co si každý potřebuje v sobě vyřešit. Nejsi tady tedy :offtopic:, když Ty sama si nic řešit nemusíš?

Ano, chápeš to dobře. :jojo: 
A proto jsem to tady opět začala číst, a možná i občas přispěju, přestože bráno k názvu Co si každý v sobě potřebuje vyřešit jsem zde opravdu :offtopic: .

A pokud mě toto podtéma " já jenom vysílám, a jak to kdo přijme je jen jeho problém" opravdu silně zaujme a já  budu chtít příspívat intenzivně, tak si na to založím nové vlákno.


....a teď mě napadlo - nač vlastně čekat?  :vissla:  Jsem žena činu :D , tak ho založím rovnou teď. :)

Takže - koho tohle nové téma zajímá - zvu ho na Duchovní fórum, na nové vlákno Já jen vysílám, a jak kdo to přijme je jen jeho problém (???)  :)

hirondel — 16. 9. 2010 20:25

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

A co když je to tvé nepochopení? Nebo-li: "Až ty pochopíš, proč lidi reagují tak a tak, pak oni pochopí tebe".. Co myslíš? Zatím nabádáš k pochopení ostatní.. Co kdybys aspoň zkusila napřed pochopit u sebe, proč reaguješ na některé lidi, jak reaguješ a co se doopravdy skrývá za tvou "přirozeností"? Člověk, který je opravdu přirozený, má i empatii k okolí a reaguje na odezvy..

Pouze Tva pravda. :) Stejne tak jako ma pravda plati. :jojo:

Ty snad muze posoudit co subjektivne prozivam ,co chapu a nechapu? ,kdyz....kdyz me do hlavinky nevidis jak rikavas dle vlastnich slov?

Jednou a nejdenou jsem Ti rekla ze znam sama sebe. Neveris?

Jsi mistr v uhýbání a ohýbání čehokoliv :D

Jsem mistrem mnoha veci Dai ale to Ty jeste ani mozna netusis a nevidis ,ale mistrem v uhybani nejsem. To je Tvuj pohled ,neni to muj subjektivne prozivany zivot. :jojo:

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:25

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

[Víš, Hir, kdyby to bylo jen mé očekávání, tak bych asi vážně uvažoval, že mám někde problém, jenže kupodivu ten "problém" má až moc lidí.. To nemůžeš přehlídnout. A myslet si, že ty seš ok a přirozená a ostatní to nutně musí zkousnout - to nevím, zda je to pravé ořechové..

Iluze ze nekdo nekomu neco dela je opravdu iluze V tom případě nechápu, proč ses několikrát v sekci "Bany" rozčilovala a dohadovala s moderátory, když je to všechno taková iluze...:/

Ocekavani je stale jen ocekavani. Je jedno zda jsi jeden nebo je Vas sto. Zkus rozjimat nad tim cim to je ze Vas ocekava vice. :)

Nikdy jsem nerekla ze ostatni musi zkousnout moji prirozenost :lol:
Nevymyslis si? Vis preci ze je to Tva vlastni interpretace. :jojo:



K posledni vete toto:
   "Neni to nic neznameho,ze ten jeden clovek (subjekt se svym subjektivne prozivanym svetem) ktery pozoruje objekt (tedy jineho cloveka s jeho vlastnim prozivanym subjektivnim svetem) ,nevi zda jeho domnenka(pohled na objekt) je pouhou iluzi,neboli zda jeho pozorovani objektu je skutecne =v souladu se subjektivne prozivanou veci objektu. "   

At se Ti to libi nebo ne. ( Jen konstatuju)  :jojo:

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

mariposa — 16. 9. 2010 20:26

hirondel napsal(a):

Neni to nic neznameho,ze ten jeden clovek (subjekt se svym subjektivne prozivanym svetem) ktery pozoruje objekt (tedy jineho cloveka s jeho vlastnim prozivanym subjektivnim svetem) ,nevi zda jeho domnenka(pohled na objekt) je pouhou iluzi,neboli zda jeho pozorovani objektu je skutecne =v souladu se subjektivne prozivanou veci objektu.  :D  :jojo:

Panejo to jsou ale veci. :rodna:

Tohle je povedený, Hir :D šprýmaři :)

... ledažeby se subjekt a objekt stali jedním prožíváním, prožíváním jednoho = jednotou ... pak zmizí subjekt, objekt i  domněnky :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:28

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):


Pouze Tva pravda. :) Stejne tak jako ma pravda plati. :jojo:

Ty snad muze posoudit co subjektivne prozivam ,co chapu a nechapu? ,kdyz....kdyz me do hlavinky nevidis jak rikavas dle vlastnich slov?

Jednou a nejdenou jsem Ti rekla ze znam sama sebe. Neveris?

Jsi mistr v uhýbání a ohýbání čehokoliv :D

Jsem mistrem mnoha veci Dai ale to Ty jeste ani mozna netusis a nevidis ,ale mistrem v uhybani nejsem. To je Tvuj pohled ,neni to muj subjektivne prozivany zivot. :jojo:

A co takhle zkusit být "mistrem v pochopení, že co vysíláme okolo sebe, jiné ovlivní"? (promiň, že se furt opakuju, ale když mi to přišlo tak relevantní..);)

mariposa — 16. 9. 2010 20:31

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

Takže Dai, Bloss pokud si tady nemá co řešit, je jednoduše :offtopic: a za tím si stojím :)

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Jo tak v tomhle je hodně dobrá Blossom, Dai, té se drž a brzy Ti to půjde tak dobře jako jí, týhle holce nic neunikne :jojo: :D

mariposa — 16. 9. 2010 20:37

DaiTerr napsal(a):

"Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Dai, jak je možné ovlivňovat někoho proti jeho vlastní vůli? :co: Když je ta vůle VLASTNÍ? Můžeš mi přiblížit jak jsi to myslel? Jak Tebe může Hirondel ovlivnit proti Tvé vlastní vůli?

hirondel — 16. 9. 2010 20:39

DaiTerr napsal(a):

Představ si, že bys byla na malém opuštěném ostrově s nějakým násilníkem. A dostávala bys od něj neustále nakládačku. Nemůžeš z ostrova, nemůžeš se bránit, protože jsi slabá, nemůžeš uniknout, ostrov je malý... A teď mi, prosím, APLIKUJ tu teorii, kde říkáš, že vlastně ten násilník za nic nemůže, je to jeho přirozenost, to ty sama máš v sobě problém... Jak by se ti to líbilo? Co bys udělala? (Pokud možno odpověz, prosím, odpovědí, nikoliv dotazem)

Pokud bych byla na takovem miste (v takove situaci) pak bych jedine pochopila ze jsem si to udelala sama takove jake to je.
Nicmene rikam to proto ze tohle se me skutecne v zivote stalo v mem rannem mladi (neco podobne v blede modrem)
To proc tam "jsem  "neni nahodou" .

On,nasilnik je jaky je,jeho nezmenim tudiz mam problem,pokud se me nelibi co dela.

Toz dostal jsi odpoved ale neco ti k tomu jeste reknu ,neco podobneho jako jsem dnes psala Blossom= je to ptakovina. :jojo:

Nelze tuto metaforu pouzit,je to neporovnatelne s tim o cem zde byla rec.
Mas svuj ramec vedomi a dal nedohlednes. Nezbyva nez to takove prijimat.  :)

hirondel — 16. 9. 2010 20:42

DaiTerr napsal(a):

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Jsi mimo ramec chapani nekterych velice dulezitych veci ktere postradas pro tuhle diskuzi. :jojo:

Mas se jeste co ucit Dai.

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:43

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

Takže Dai, Bloss pokud si tady nemá co řešit, je jednoduše :offtopic: a za tím si stojím :)

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Jo tak v tomhle je hodně dobrá Blossom, Dai, té se drž a brzy Ti to půjde tak dobře jako jí, týhle holce nic neunikne :jojo: :D

No jak jsi vyslala, tak máš.. Na to se nedalo jinak reagovat :)

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:44

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Jsi mimo ramec chapani nekterych velice dulezitych veci ktere postradas pro tuhle diskuzi. :jojo:

Mas se jeste co ucit Dai.

Nápodobně, milá Hir, NÁPODOBNĚ :D:D:D:supr:

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:47

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Představ si, že bys byla na malém opuštěném ostrově s nějakým násilníkem. A dostávala bys od něj neustále nakládačku. Nemůžeš z ostrova, nemůžeš se bránit, protože jsi slabá, nemůžeš uniknout, ostrov je malý... A teď mi, prosím, APLIKUJ tu teorii, kde říkáš, že vlastně ten násilník za nic nemůže, je to jeho přirozenost, to ty sama máš v sobě problém... Jak by se ti to líbilo? Co bys udělala? (Pokud možno odpověz, prosím, odpovědí, nikoliv dotazem)

Pokud bych byla na takovem miste (v takove situaci) pak bych jedine pochopila ze jsem si to udelala sama takove jake to je.
Nicmene rikam to proto ze tohle se me skutecne v zivote stalo v mem rannem mladi (neco podobne v blede modrem)
To proc tam "jsem  "neni nahodou" .

On,nasilnik je jaky je,jeho nezmenim tudiz mam problem,pokud se me nelibi co dela.

Toz dostal jsi odpoved ale neco ti k tomu jeste reknu ,neco podobneho jako jsem dnes psala Blossom= je to ptakovina. :jojo:

Nelze tuto metaforu pouzit,je to neporovnatelne s tim o cem zde byla rec.
Mas svuj ramec vedomi a dal nedohlednes. Nezbyva nez to takove prijimat.  :)

Díky za odpověď, ani jsem ji, věru, nečekal.

No a k té ptákovině - naáhody neexistují stejně tak, jako ptákoviny neexistují. To, co ty považuješ za ptákovinu, je  pouze iluze vycházející z tvé vlastní projekce daného ;)

hirondel — 16. 9. 2010 20:49

DaiTerr napsal(a):

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Dai ,tohle je nazorny priklad vraceni neceho nekomu planovane,zamerne.

Pokud by jsi se nekdy chtel divit tomu co se Ti pak za takovy zamer vraci zakonem Vesmiru,budu se divit ja Tobe kdyby si se divit divil. 
:)

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:51

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

"Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Dai, jak je možné ovlivňovat někoho proti jeho vlastní vůli? :co: Když je ta vůle VLASTNÍ? Můžeš mi přiblížit jak jsi to myslel? Jak Tebe může Hirondel ovlivnit proti Tvé vlastní vůli?

Přiblížit.. přiblížit.. tož já nevím.. Tak teda asi takto - představ si, že potkáš někoho a ten tě nakopne prostě jen tak do pr... teda, pardon, do nohy.. Tak to se děje proti tvé vůli. Předpokládám, že nejsi SM, aby jsi se nechala kopat schválně. No atak je to i stou vyslanou energií. Jsou lidé, co se jich to opravdu nějak dotkne proti jejich vůli, i když to nechtějí.

hirondel — 16. 9. 2010 20:52

DaiTerr napsal(a):

To, co ty považuješ za ptákovinu, je  pouze iluze vycházející z tvé vlastní projekce daného ;)

Nerikej Dai?

Az spatris ze moje iluze je i Tvoje ,mas vyhrano. :rock:

hirondel — 16. 9. 2010 20:54

A Dai se zacyklil. :o   Uj uj uj ...   :D

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:55

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Dai ,tohle je nazorny priklad vraceni neceho nekomu planovane,zamerne.

Pokud by jsi se nekdy chtel divit tomu co se Ti pak za takovy zamer vraci zakonem Vesmiru,budu se divit ja Tobe kdyby si se divit divil. 
:)

Není čemu se divit.. Je dobré nevysílat. Protože jak se vyšle tak se vrací. A to platí i na "oftopíkování", protože nejvíce řvou "offtopic" pravě ti, co ho nejvíce vyvolávají sami. Nebo jsi mne snad někde viděla, že bych někomu psal, že je "offtopic"?

hirondel — 16. 9. 2010 20:56

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Neni to nic neznameho,ze ten jeden clovek (subjekt se svym subjektivne prozivanym svetem) ktery pozoruje objekt (tedy jineho cloveka s jeho vlastnim prozivanym subjektivnim svetem) ,nevi zda jeho domnenka(pohled na objekt) je pouhou iluzi,neboli zda jeho pozorovani objektu je skutecne =v souladu se subjektivne prozivanou veci objektu.  :D  :jojo:

Panejo to jsou ale veci. :rodna:

Tohle je povedený, Hir :D šprýmaři :)

... ledažeby se subjekt a objekt stali jedním prožíváním, prožíváním jednoho = jednotou ... pak zmizí subjekt, objekt i  domněnky :)

:jojo: :jojo: :jojo:

Kdo neveri ,at tam bezi. :D

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:56

hirondel napsal(a):

A Dai se zacyklil. :o   Uj uj uj ...   :D

Ale nezacyklil. Ale přála by sis to viď? No jo, je to jen tvoje projekce.. Tvůj problém..:D

DaiTerr — 16. 9. 2010 20:57

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

To, co ty považuješ za ptákovinu, je  pouze iluze vycházející z tvé vlastní projekce daného ;)

Nerikej Dai?

Az spatris ze moje iluze je i Tvoje ,mas vyhrano. :rock:

Ale říkám, říkám.. ;)

hirondel — 16. 9. 2010 21:01

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Dai ,tohle je nazorny priklad vraceni neceho nekomu planovane,zamerne.

Pokud by jsi se nekdy chtel divit tomu co se Ti pak za takovy zamer vraci zakonem Vesmiru,budu se divit ja Tobe kdyby si se divit divil. 
:)

Není čemu se divit.. Je dobré nevysílat. Protože jak se vyšle tak se vrací. A to platí i na "oftopíkování", protože nejvíce řvou "offtopic" pravě ti, co ho nejvíce vyvolávají sami. Nebo jsi mne snad někde viděla, že bych někomu psal, že je "offtopic"?

To je jedno Dai,zda Ty to nedelas nebo nedelas. Pointa je v tom ze jsi napsal my. :jojo: a ze vim ze to nevedomci co neznaji zakon vraceji zamerne a schvalne.
Kapito seniore?  :styrka:

hirondel — 16. 9. 2010 21:03

Dai ,Ty jsi opravdu detatko.  :jojo:

mariposa — 16. 9. 2010 21:03

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):


Ok, až budeš někde ty "oftopíkovat", my ti to jistě rádi připomeneme ;)

Jo tak v tomhle je hodně dobrá Blossom, Dai, té se drž a brzy Ti to půjde tak dobře jako jí, týhle holce nic neunikne :jojo: :D

No jak jsi vyslala, tak máš.. Na to se nedalo jinak reagovat :)

Tak hlavně, že je sranda :lol:

DaiTerr — 16. 9. 2010 21:04

Takže - milé dámy, abych vás dvě zbytečně nenadzvedával ze židle, že tady "offtopíkuju", tak další odpovědi a případně vaše dotazy očekávám na novém vláknu od Blossom, které má název:

Já jen "vysílám", a jak kdo to přijme je jen jeho problém.

Takže pokud budete mít k tomu co říci, stavte se, bavte se. Přeji krásný večer a na cokoliv dalšího tady k mé osobě, budu pouze odkazovat na novou sekci.

DaiTerr — 16. 9. 2010 21:06

hirondel napsal(a):

Dai ,Ty jsi opravdu detatko.  :jojo:

Pokud k tomu máš ještě něco, zkus prosím tady:

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=44062#p2549808

děkuji za pochopení.

DaiTerr — 16. 9. 2010 21:07

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dai ,tohle je nazorny priklad vraceni neceho nekomu planovane,zamerne.

Pokud by jsi se nekdy chtel divit tomu co se Ti pak za takovy zamer vraci zakonem Vesmiru,budu se divit ja Tobe kdyby si se divit divil. 
:)

Není čemu se divit.. Je dobré nevysílat. Protože jak se vyšle tak se vrací. A to platí i na "oftopíkování", protože nejvíce řvou "offtopic" pravě ti, co ho nejvíce vyvolávají sami. Nebo jsi mne snad někde viděla, že bych někomu psal, že je "offtopic"?

To je jedno Dai,zda Ty to nedelas nebo nedelas. Pointa je v tom ze jsi napsal my. :jojo: a ze vim ze to nevedomci co neznaji zakon vraceji zamerne a schvalne.
Kapito seniore?  :styrka:

Pokud k tomu máš ještě něco, zkus prosím tady:

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=44062#p2549808

děkuji za pochopení.

mariposa — 16. 9. 2010 21:08

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

"Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Dai, jak je možné ovlivňovat někoho proti jeho vlastní vůli? :co: Když je ta vůle VLASTNÍ? Můžeš mi přiblížit jak jsi to myslel? Jak Tebe může Hirondel ovlivnit proti Tvé vlastní vůli?

Přiblížit.. přiblížit.. tož já nevím.. Tak teda asi takto - představ si, že potkáš někoho a ten tě nakopne prostě jen tak do pr... teda, pardon, do nohy.. Tak to se děje proti tvé vůli. Předpokládám, že nejsi SM, aby jsi se nechala kopat schválně. No atak je to i stou vyslanou energií. Jsou lidé, co se jich to opravdu nějak dotkne proti jejich vůli, i když to nechtějí.

No jo no, pokud si někdo myslí, že věci se dějí "jen tak" pak to má v tom životě sakra těžký :) Co s tím pak, když se "mi dějí" věci "prostě jen tak" ... :cool:

mariposa — 16. 9. 2010 21:10

hirondel napsal(a):

Kdo neveri ,at tam bezi. :D

:supr:

hirondel — 18. 9. 2010 20:19

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

hirondel napsal(a):


Dai ahoj,
a proc ses opet takhle chytil?  :D  Co by jsi ted rad slysel?
Ty vis snad lepe jak ja to mam? A zda znam sebe ci neznam a jake jsou skutecne me subjektivni pocity pri vlkadani mych prispevku do Babinetu?  :)
Nicmene posledni veta je fajn fajn bezva prima,dobre znam tu situaci kdy nejak reaguji,( vim co citim subjektivne) ale dalsi clovek si to preinterpretuje podle sebe. Nemel by brat za bernou minci ze to co si mysli on  je skutecne to co citim ja sama.   :D

A tak dale a tak dale a dokolecka do kola. :jojo:

Tak ted si tohle Dai precti jeste jednou. :)

Tady (uplne nahore v me prvni vete)  v podstate rikam ,ze my lide  casto reagujeme dle mylnych interpretaci....predevsim kdyz sebe sama nezname.
To je stara znama vec, kterou zde potvrdily i jine ucastnice tohototo zajezdu. ;)
Tak to byva casto u mnoha lidi kteri maji neco skrytyho a nevedi o tom.

Jelikoz Ty jsi se toho chytil a napsal jsi prispevek takhle -tedy mam na mysli v druhe osobe (pises v nem-Ty nemuzes vedet....) a nenapsal jsi to vseobecne ,jakoze my lide (neboli clovek) nemuzeme vedet..... atd., tak jsem ja obratem odepsala touhle formou,kde se Te ptam - "Ty vis snad lepe jak to mam? "

Coz je to co mozna (pisu zamerne mozna) nemas rad ,kdyz delam.  ;),ale pointa je v tom ze jsem rekla totez co rikas Ty.
Ze, ja (Ty ,on ,ona ,oni ) nemuzeme presne vedet jak to ma ten druhy pisu to nicmene svym zpusobem (pisu ale totez) v te vete podtrzene.

Tim se dostavame k zaveru,ze to jak to mame ,to vime ci muzeme vedet predevsim o sobe sama. Subjekt o subjektu :)

A tedy co se tyka me-to co vysilam vim predevsim ja sama,jako subjekt. Ten druhy to nemuze presne vedet, protoze a protoze.... atd. atd. vyse popsane) a dokolecka dokola.

Uz jsem Ti o tech domnenkach neco psala v SZ. :)
Neni to tak tezke pochopit. :)

Podívej, trošku už odbočujeme. Takže zpět k tématu - (viz název vlákna) - a žádné kola mlýnské. To bychom totiž mohli dokola furt vykládat, že "tam ten neví, co tam ta ví a ona zas neví co ví tam ten tam o tom a tím vlastně ty víš to, co jiní neví, ale ti jiní neví, co ví tamti, takže si to interpertují dle svých mylných iluzí, naopak tamten to vidí dle své iluze jinak, protože onen jiný to přece jen ví podle svého... atd... atd.. atd..

Trochu to protřiďme, ano? Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní.

Na tvém vlákně jsi psala tuto větu:

Dai ,Ty jsi opravdu detatko..


No.. Samozřejmě, co jinak od tebe čekat.. Ale nevadí. Když už jsme zase u těch "důvěrností", které jsem od tebe nežádal, tak mě napadá podobná věta na tebe, akorát jiné slovo vztahující se k jistému druhu něčeho velmi milého a čtyřnohého, ale nemám tu povahu, abych to napsal. Takže když už jsi pořád tak neústupná, tak aspoň vynechávej ty důvěrnosti. Předem dík. ;)

Podivej, s tim co Tebe vsechno trapi se nejspis potrebujes nejak vyporadat. :jojo:

hirondel — 19. 9. 2010 11:32

DaiTerr napsal(a):

Hir... Ach jo... Že ty vždycky vidíš ty druhé, že se "musí s něčím vypořádat". Co takhle začít u sebe?

Ach jo Dai. :rolleyes:

Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?

Tvuj prispevek :   "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní." 

je cely o Tobe. :)

Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.

Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam. :jojo:  nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.

Kdyz si zacnes vsimat sebe ,ne me,pak mas vyresino.  :)

Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis? :)

hirondel — 19. 9. 2010 11:40

DaiTerr napsal(a):

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Tohle jsem prehledla.
Jelikoz to vyslo z Tebe jedine Ty vis o cem mluvis.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre. :)

hirondel — 19. 9. 2010 11:52

Daphné napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ja osobne duveruju predevsim svemu vnitrnimu svetu (to co lezi uvnitr to ziju) ,ktery neni ovlivnitelny zvenci......napr. zpetnou vazbou prijimacu kteri neznaji sebe sama a tak skrze sve bloky si zkresluji obraz videneho.

Hirondel, tak jo. Máš svůj vnitřní svět, hotový, a neovlivnitelný čímkoliv zvenčí. Nabízí se otázka, nebo spíš jako námět k zamyšlení (ne pro mne :)), proč ses do svého vnitřního světa uzavřela.
Hir, popravdě, trochu s tebou soucítím. Ale opravdu jen trochu, protože se domnívám (moje domněnka), že máš tolik inteligence, aby ses dokázala z toho svého uzavřeného světa vymanit. Svět venku je krásný, barevný, i když někdy i bolí. Nezkresluj si, prosím, skrze své bloky obraz viděného. :)

Daphne,znas sebe? A znas me? :)

DaiTerr — 19. 9. 2010 20:02

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Hir... Ach jo... Že ty vždycky vidíš ty druhé, že se "musí s něčím vypořádat". Co takhle začít u sebe?

Ach jo Dai. :rolleyes:

Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?

Tvuj prispevek :   "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní." 

je cely o Tobe. :)

Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.

Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam. :jojo:  nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.

Kdyz si zacnes vsimat sebe ,ne me,pak mas vyresino.  :)

Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis? :)

Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní ;)

DaiTerr — 19. 9. 2010 20:05

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Tohle jsem prehledla.
Jelikoz to vyslo z Tebe jedine Ty vis o cem mluvis.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre. :)

Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.

hirondel — 19. 9. 2010 22:36

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Hir... Ach jo... Že ty vždycky vidíš ty druhé, že se "musí s něčím vypořádat". Co takhle začít u sebe?

Ach jo Dai. :rolleyes:

Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?

Tvuj prispevek :   "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní." 

je cely o Tobe. :)

Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.

Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam. :jojo:  nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.

Kdyz si zacnes vsimat sebe ,ne me,pak mas vyresino.  :)

Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis? :)

Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní ;)

No,nezmeni Dai.  :)
Dokud tu budu a Ty budes delat to co delas (Tva vule),stale budu ja delat to co se rozhodnu. (ma vule) :)

Takovy jedinci jako jsi Ty to asi jinak nez takhle zatim neumi. Chapat ,ze to takhle mas je tou jedinou cestou.  Voila!  :)

hirondel — 19. 9. 2010 23:05

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"

Tohle jsem prehledla.
Jelikoz to vyslo z Tebe jedine Ty vis o cem mluvis.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre. :)

Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.

Moje vlastni vstupy,ma vlastni rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s moji vlastni vuli.
Tve vlastni vstupy,rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s Tvoji vuli.
Pak to tedy vypada Dai,ze ma vule stoji proti Tve a Tva vule stoji proti me. 

Zda na to mame pravo? Podle Tebe mame pravo na cokoli.

DaiTerr — 20. 9. 2010 1:26

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):


Ach jo Dai. :rolleyes:

Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?

Tvuj prispevek :   "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní." 

je cely o Tobe. :)

Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.

Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam. :jojo:  nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.

Kdyz si zacnes vsimat sebe ,ne me,pak mas vyresino.  :)



Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis? :)

Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní ;)

No,nezmeni Dai.  :)
Dokud tu budu a Ty budes delat to co delas (Tva vule),stale budu ja delat to co se rozhodnu. (ma vule) :)

Takovy jedinci jako jsi Ty to asi jinak nez takhle zatim neumi. Chapat ,ze to takhle mas je tou jedinou cestou.  Voila!  :)

:D Tu poslední větu jsem myslel jinak, ale to nevadí ;) Alespoň vidíš, jak je vše "mnohorozměrné", i to tvoje slovíčkaření na N-tou :) A tvoje poslední věta? Ta přesně vystihla hádej koho? No přece tebe.. Takže asi tak, to tvoje "Voila.."

DaiTerr — 20. 9. 2010 1:35

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):


Tohle jsem prehledla.
Jelikoz to vyslo z Tebe jedine Ty vis o cem mluvis.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre. :)

Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.

Moje vlastni vstupy,ma vlastni rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s moji vlastni vuli.
Tve vlastni vstupy,rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s Tvoji vuli.
Pak to tedy vypada Dai,ze ma vule stoji proti Tve a Tva vule stoji proti me. 

Zda na to mame pravo? Podle Tebe mame pravo na cokoli.

Jo.. Do půlky dobrý.. Zbytek je klasické "neuhnutí po tvém.." Zaspomínáš pořád na to, že ať děláš, co děláš, tak "vždy" něco vysíláš, to znamená, že tvoje energie holt vždy může ovlivnit. A jak ovlivní, to záleží, jaká to je energie. A jak sama jistě víš, tak podle odezvy bys ji měla teda zdokonalit, to nikdo za tebe neudělá..;)

Pak to tedy vypadá Hir, že tvoje vule stojí proti vůli většího počtu lidí a vůle většího počtu lidí, stojí proti tvé vůli (když už teda si furt chceš slovíčkařit)

Co myslíš, není to trochu Sysifovský úkol, "jít proti všem" (knižně)? A Hir je furt jak ten Hank, starej tank - "jedu jedu, valím to přes hory a lesy, neuhnu, nehledím, prostě šak co, mám na to právo", viď? ;)

DaiTerr — 20. 9. 2010 1:37

Hir, klidně dál otáčej to, co napíšu, proti mně. Jenže to ti moc nepomůže. Protože jednoho dne k tomu přehodnocení u tebe zákonitě dojít musí. Stejně tak, jako u každého člověka dochází k různým změnám.

hirondel — 20. 9. 2010 11:42

Dai,
specielne pro Tebe jeste jednou okopiruju to co jsem Ti zde uz psala :

------------------------------------
Ale Dai,to co ja cinim ci necinum a to co za sve ciny dostavam ci dostanu a jak si ja s tim osobne poradim to neni UZ Tva starost. 
------------------------------------

Starej se o svoji cestu,tu moji prenech zase me.

To co me dava Babinet a kudy ja subjektivne kracim(jakou cestu ja volim a to co se na ni ucim) je pouze moje vec. Nenalezi Ti zadna odpovednost za to kudy ja jdu a proc (po tom Ti je houby chlape)


To ze budes za mnou chodit jako posuzovatel neposouditelneho ,to Ti nijak nepomuze. :)
Protoze jednoho dne k Tvemu prehodnoceni mozna dojde,a mozna ze az v tom pristim zrozeni,kdo vi. :)

hirondel — 20. 9. 2010 11:49

DaiTerr napsal(a):

Co myslíš, není to trochu Sysifovský úkol, "jít proti všem" (knižně)? A Hir je furt jak ten Hank, starej tank - "jedu jedu, valím to přes hory a lesy, neuhnu, nehledím, prostě šak co, mám na to právo", viď? ;)

A tady opet to co uz jsem psala:  Co je muj ukol ,to neni Tva starost. Tvuj ukol je Tva starost. :jojo:
Jak proste. :rock:

hirondel — 20. 9. 2010 12:05

Dai napsal(a):

Zaspomínáš pořád na to, že ať děláš, co děláš, tak "vždy" něco vysíláš, to znamená, že tvoje energie holt vždy může ovlivnit. A jak ovlivní, to záleží, jaká to je energie. A jak sama jistě víš, tak podle odezvy bys ji měla teda zdokonalit,  to nikdo za tebe neudělá..

K omuhle opet specielne pro Tebe zopakuju zde jiz psane:
-------------------------------------
Dai,zakony Vesmiru me osobne nejsou vubec cizi.     O tom vim pomerne dost

Ale jak je znamo,tyhle informace o energii sem Tebou vlozene ,muzou byt dobre pro jakehokoliv cloveka (ktery si treba jen tady na Babinetu cte) a o energii a zakonu Vesmiru nema treba vubec zadnou paru. 

Ja tedy k tomu jeste dodam pro neznale: energie se neztraci,meni formy.
----------------------------------

Jsi zaseklej ,protoze nechapes,nevidis me do hlavy.

A jeste jednou: Dai,Tvoje starost je Tvuj vlastni ukol.....Tve vlastni vysilani energie za ktere neses svoji zopdovednost.
Za to co delam ja nesu zopdovednost zase ja.
Je dobre ze lidem co tohle budou cist opakujes ze za nas nikdo nic neudela a delat by ani nemel. :)

Podle me odezvy na Tve prispevky by jsi se uz mohl dvno zdokonalit a nedelat stale totez. :D
Ale to za Tebe nikdo neudela. :styrka:

DaiTerr — 20. 9. 2010 12:26

Hir, stále a pořád dokola... Takže - klidně si dělej, co je libo, běž hlava nehlava tak, jak jdeš a nech tomu volný průběh.. A pokud tě jednou lidi tady za to "neukoušou" (body na straně 2, nebo 1), tak pak dej vědět, třebas za rok. S tebou je to jak s tím hrachem a stěnou..

hirondel — 20. 9. 2010 13:10

Ano Dai,konecne jsi me potvrdil to, co uz jsem tu nekolikrat psala = "....a porad dokolecka dokola atd."   :lol:

To ze je to podle Tebe se mnou jako s tim hrachem je proto, ze s Tebou je to jako s tim hrachem.  :jojo:

Ty tady meles porad tu svoji pisnicku a ja Ti na ni reaguju stale tim stejnym= neni to Tva starost,neni to Tva zodpovednost co ja ziju.
Vubec nic neni Tva starost ,ba ani to ne ,zda me zde lidi "ukousou" ci neco jineho.

Ty vsak jakoby jsi byl k tomu stale hluchej a pritom se Ti zda ,ze hlucha jsem tu ja. :lol:
Ty stale opakujes a proto Ti stale opakuju totez. 

Pointou je slovo - "zodpovednost".

PavlaH — 20. 9. 2010 17:38

Dai - ona neslyší, neví, co může slyšet. A já už takových debat vedla... Jediné čím tě tento dialog může obohatit, je co a proč v tobě vyvolává touhu diskutovat. Od té doby, si jsem si to pojmenovala, považuju některé debaty za zbytečné.

DaiTerr — 20. 9. 2010 17:42

PavlaH napsal(a):

Dai - ona neslyší, neví, co může slyšet. A já už takových debat vedla... Jediné čím tě tento dialog může obohatit, je co a proč v tobě vyvolává touhu diskutovat. Od té doby, si jsem si to pojmenovala, považuju některé debaty za zbytečné.

Já vím, Pavli.. Máš naprostou pravdu.

hirondel — 20. 9. 2010 18:15

PavlaH napsal(a):

Dai - ona neslyší, neví, co může slyšet. A já už takových debat vedla... Jediné čím tě tento dialog může obohatit, je co a proč v tobě vyvolává touhu diskutovat. Od té doby, si jsem si to pojmenovala, považuju některé debaty za zbytečné.

Ona.

Ani Ty Pavlo neposuzuj nekoho koho neznas.  :jojo:   
Jak Ty vis co ona slysi a co ona neslysi?

PavlaH — 20. 9. 2010 18:36

pýcha pýcha pýcha

hirondel — 20. 9. 2010 18:45

Pycha je svinstvo Pavlo,pokud neco takoveho prave ted vyslovujes,mela by jsi i vedet co to pro Tebe znamena.

Prosim ptam se jak Ty muzes vedet co ja dokazu nebo nedokazu slyset.

Ja Te napriklad neznam, proto o Tobe nemam v umyslu vynaset hodnoceni.
Myslet si o Tobe muzu cokoliv,ale to jeste neznamena ze Te znam.
Takze pokud Ty by jsi chtela tvrdit ze znas me lepe nez ja sebe,ze vis lepe co slysim ,neslysim,pak ta pycha je Tvuj vlastni svet. :)

Vladena — 20. 9. 2010 19:49

Já vidím jako jediné řešení nevhánět vodu do mlýnského kola. :fuck:

mariposa — 20. 9. 2010 20:59

Vladena napsal(a):

Já vidím jako jediné řešení nevhánět vodu do mlýnského kola. :fuck:

A jak to chceš udělat, ty kolo jedno? :D
Voda plyne, voda se přizpůsobí, je dynamická, spontánní, je všude. To kolo se jen stále točí dokola, nahoru dolů nahoru dolů, stále opakuje to samé dokolečka dokola :) Voda se kolu dokáže přizpůsobit a přesto kolem není, kolo bude vždy jen kolem.

mariposa — 20. 9. 2010 21:00

PavlaH napsal(a):

pýcha pýcha pýcha

Jo Pavlo, tady na tomhle vlákně jsi správně :jojo: :jojo:

hirondel — 20. 9. 2010 21:28

Daphné napsal(a):

Nesouhlasím s formulací "jedině oni". Zodpovědnost má každý, kdo se tomu ubližování nepostaví, nebo se mu dokonce líbí (Mariposa, citovat nebudu). Už chápeš?
S tebou to má společné jen to, že jsi začala vysvětlovat Mariposiny pohnutky. Ten příběh se podle mě nemůže líbit nikomu, kdo má soucit s bližním, či dokonce cítí či žije bezpodmínečnou lásku (a k těm lidem se počítáš, když bych si dala práci, najdu tvoje příspěvky). Takže souvislost už vidíš?
A proč píšu? Asi ze stejného důvodu jako všichni tady, navíc jsem na médiu, kde se jinak komunikovat nedá.

Pane jo Daphne, Ty mas ale veci :co:


Ty jsi tvurce tech souvislosti,to nevis?  :)
A me se ptas zda je uz vidim.
Primichavas si do debaty to co tam Ty osobne vidis. :jojo: 
Pak se v tom stouras a mozna ani nevis proc sis tohle vytvorila.  :)

Tulipánka — 21. 9. 2010 8:32

Děvčata,
já nevím jak vám, ale mně poslední dobou přijdou všechny diskuze zbytečné. Ještě se mi tady na babi snad nepodařilo nikomu "otevřít oči", protože když někdo nechce vidět, nemá potřebu, neuvidí a bude si třeba i do posledních sil hájit to své stanovisko.
Já to vidím na sobě: když se mě někdo snaží přesvědčit, že jsem zodpovědná za to, jak druhý má slova pochopí, jsem si jistá svým názorem a tento názor nepřijmu. A je jedno, zda je ten názor dobrý či špatný. Nemám potřebu svůj názor měnit.

Jediný případ, kdy má cenu diskutovat, je, když je někomu ouvej. To vidí, že jeho názor pravděpodobně není správný, protože ho přivedl až tam, kde teď je. Pouze v tomto případě je dotyčný schopen svůj názor změnit.

Takže v praxi to pak znamená, že veškeré diskuze, kdy se snaží jeden druhému něco vysvětlit a druhý má na to jiný názor, jsou absolutně zbytečné a ztráta času. Nepomůže to pravděpodobně mně ani tomu druhému, naopak, vyvolá to negativní energie sporu :skurt:

Čím dál tím víc zjišťuju, že diskuze o nějakém názoru je absolutně zbytečná, je lepší nechat tomu druhému jeho názor, ať je dle našeho názoru sebeblbější :D

Čímž se tedy dostáváme k jádru problému: proč to děláme? Je v nás všech "spasitelský syndrom"?
Asi ano.

Přeji si, abych již brzy dokázala žít toto: "žít a nechat žít" :)

Snadné pochopení všem :hjarta:

hirondel — 21. 9. 2010 12:05

Tulipánka napsal(a):

Jediný případ, kdy má cenu diskutovat, je, když je někomu ouvej. To vidí, že jeho názor pravděpodobně není správný, protože ho přivedl až tam, kde teď je. Pouze v tomto případě je dotyčný schopen svůj názor změnit.

Ano a pokud nekomu neni ouvej pak je veskera snaha zbytecna.
Ten komu neni ouvej tam kde je ted ten nema ani potrebu svuj pohled na vec menit.  :)

Pak veskere jine pohledy- jsou opet zbytecne,nebot pohledy ostatnich nejsou nas vlastni pohled a nas vlastni prozivany svet. :)

hirondel — 23. 9. 2010 11:16

Daphné napsal(a):

hirondel napsal(a):

Co se tyka me,vim o tehle vecech dost na to abych vedela jak funguji

Jj, teorie a praxe jsou ale dvě rozdílné věci, Hir. :) Ty ses už vyrovnala se všemi úkoly, "lekcemi", nebo o některých možná ještě ani nevíš?
A říkám narovinu, pokud přiznáš nevyřešené body v sobě, budu ti věřit. V opačném případě...tedy....jaksi....zpozorním. :)

Ale to je preci stara znama vec Dafi ze praxe a teorie jsou dve rozdilne veci.Kdo by tohle nevedel. :)

Co vlastne hledas Daf? ,v cem se to matlas?

Pises slovo pokud-to v mych usich zni jako podminka.Ja vsak vubec nemusim jednat podle Tvych podminek.
Navic ja vubec nevim co chces konkretne vlastne slyset. Mas na mysli neco konkretniho dle Tvych domnenek?
Myslela si snad ze jsem se narodila hotova?  :lol:  Nebo ze jsem osvicena?
A nebo ?  :)

IŠTAR — 24. 9. 2010 13:40

A proč by se Hir měla k něčemu přiznávat :co:? Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí....... Ostatně, pokud má Hirondel vyřešeno či nevyřešeno je jen a pouze její věc a její cesta a tobě do toho nic není :). Ale pokud tě to dráždí, tak zřejmě to nebude o ní, ale o tobě.......

hirondel — 2. 11. 2010 10:13

IŠTAR napsal(a):

Hir, nemanipuluj se mnou :cool .

hirondel napsal(a):

Zamer se predevsim na projektor.  :)

Daphné — 2. 11. 2010 10:33

IŠTAR napsal(a):

Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí.......
.... Ale pokud tě to dráždí, tak zřejmě to nebude o ní, ale o tobě.......

Opravdu? Tak s tím zkus něco udělat :)....samozřejmě pokud budeš chtít. Bude to zřejmě o tobě, pokud tě to dráždí....:)

hirondel — 2. 11. 2010 10:48

Crabat napsal(a):

Že Tvé "utiš se" Hirondel fungovalo na Crabata (tedy přijal ho jako řešení), neznamená, že bude fungovat na kohokoliv jiného (tedy respektive přijme ho jako řešení).

Přemýšlej nad tím, co to znamená. Když tedy sama ostatním úkoly dáváš.

Crabate :)  tenhle Tvuj prispevek patri sem na tohle vlakno. :)
Ty muzes rozjimat o tom proc. :jojo:

Ale neco Ti k tomu preci reknu-vyres si to. :)

IŠTAR — 2. 11. 2010 14:01

Daphné, a jak jsi přišla na to, že mě to dráždí :co:? To, že mi nějaké chování něco připomíná je spíš modelová opakující se situace. No já vím, teď mi ten míč zase mrskneš zpátky přes síť, že.... pink ...ponk. Tuhle hru ale já s tebou hrát nebudu :cool:.

morpheus — 15. 11. 2010 20:06

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

energie se neztraci,meni formy. :)

Negativní energii lze přetransformovat na pozitivní. A naopak.

Zdarec Mariposa :) Nasel jsem toto vlakno nahodou, jsem znamy tim, ze si vyberu vlakno a kvakam. Co je to za *píííp* s tou transformaci energie ? Doufam, ze mi to, co jsi vypustila do eteru vysvetlis a doufam, ze vedecky :P
A ted k tomu, cim je toto vlakno :) Autor/ka je opravdu hodne naivni, pokud si mysli, ze lide budou problemy se svym vnitrkem resit na zvlastnim vlaknu k tomu urcenem :supr::supr::supr:

hirondel — 15. 11. 2010 20:37

Vitam Te na mem vlakne morphi. :D

morpheus — 15. 11. 2010 20:55

hirondel napsal(a):

Vitam Te na mem vlakne morphi. :D

Ty jsi autorka vlakna ? No neeee, tak tu naivku beru zpet. A omlouvam se :) Beres to ? :P

Ale abych nebyl Offtopic. Premyslim, co bych tu vyb*** :usch: na moji osobu, na moje nitro a nic normalniho me nenapada, snad jen to, ze muj posledni vztah vypadal velice nadejne a krachlo to za dve ( slovy 2 ) hodiny, neni to divne ? Nejsem uboleny, jak lide byvaji a ona zrejme take ne, takze to nebylo tak horky, jak by se na pohled zdalo. Byla to neskutecne krasne a mila zena s pomenkove modryma ocima, ale rodina ma prednost, jsem JEN chlap :) No, tak jsem Te mozna aspon trochu potesil, ze tu pisu. Klidne si z toho vlakna udelam takovy muj maly dennicek, mam jich tu par, ale jsou uz zapomenuty a znova je otvirat nebudu :)

hirondel — 15. 11. 2010 21:03

Jasne  :P

Morphe souhlasim s Tebou= veci nejsou vzdy takove jak se na prvni pohled zdaji. :)

A jak se mas?

morpheus — 15. 11. 2010 21:08

Mam se vyborne, resp. to co se stalo dokazu vyborne maskovat. Kdyz jsem byl s Myrai, zapomel jsem tak trochu na BBN, ted tu visim porad :) Nahrazovat jednu babu hned druhou se mi nechce a ta mala zaba od nas z cukrarny ta nikoho nahradit nemuze, protoze je o tolik let mladsi, ze bych se vedle ni musel stydet :dumbom: a co teprve ona kdyby kracela zavesena do me :) To je nemyslitelne, ale toho draka s ni poustet pujdu, ona je pro kazdou legraci si myslim.

hirondel — 15. 11. 2010 21:24

Tak to me tesi ze se mas fajn. :)
Tak dej vedet jestli sla zaba s Tebou poustet draky.
Jeeee ja uz draka nepoustela leta,to jsi me ted dal skvelej napad.  :rock:

Myrai sto eto za jmeno? To jsi ji dal Ty? Krasny. :)

morpheus — 15. 11. 2010 21:40

Ano, myrai jsem ji dal ja. Je to jedno z mnoha jmen, ktere muze mit. V SMS jsem ji oslovoval Pomenko, nebo Bohem milovana, v adresari byla zavedena jako More horkosti, obcas jsem ji oslovil Marjam a casto v majlech Myrai. Myrai z Magdaly ( Marie Magdalena )

hirondel — 15. 11. 2010 21:47

morpheus napsal(a):

Ano, myrai jsem ji dal ja. Je to jedno z mnoha jmen, ktere muze mit. V SMS jsem ji oslovoval Pomenko, nebo Bohem milovana, v adresari byla zavedena jako More horkosti, obcas jsem ji oslovil Marjam a casto v majlech Myrai.

Myrai z Magdaly ( Marie Magdalena )

Krasny :)

Morphe,jake jmeno das mne? :)  Muzes me dat nejake jmeno? :)

morpheus — 15. 11. 2010 21:58

hirondel napsal(a):

Krasny :)
Morphe,jake jmeno das mne? :)  Muzes me dat nejake jmeno? :)

Dalo by se, ale musel bych Te videt, dotknout se Te :) Takto to nejde. Hirondel uz jmeno je. Netusim, co znamena, neznam Tvoje prave jmeno a mozna kdyz budu cist Tvoje prispevky dele, na neco prijdu :)

hirondel — 16. 11. 2010 9:43

morpheus napsal(a):

hirondel napsal(a):

Krasny :)
Morphe,jake jmeno das mne? :)  Muzes me dat nejake jmeno? :)

Dalo by se, ale musel bych Te videt, dotknout se Te :) Takto to nejde. Hirondel uz jmeno je. Netusim, co znamena, neznam Tvoje prave jmeno a mozna kdyz budu cist Tvoje prispevky dele, na neco prijdu :)

Jo rozumim :)

Hirondel (hirondelle) znamena -vlastovka (ptacek)  :)

morpheus — 16. 11. 2010 10:06

hirondel napsal(a):

morpheus napsal(a):

hirondel napsal(a):

Krasny :)
Morphe,jake jmeno das mne? :)  Muzes me dat nejake jmeno? :)

Dalo by se, ale musel bych Te videt, dotknout se Te :) Takto to nejde. Hirondel uz jmeno je. Netusim, co znamena, neznam Tvoje prave jmeno a mozna kdyz budu cist Tvoje prispevky dele, na neco prijdu :)

Jo rozumim :)

Hirondel (hirondelle) znamena -vlastovka (ptacek)  :)

Tve jmeno bude He-Nut-Dime :) Jak jsem precetl vlastovka, vedel jsem to hned :)

hirondel — 16. 11. 2010 10:36

morpheus napsal(a):

hirondel napsal(a):

morpheus napsal(a):


Dalo by se, ale musel bych Te videt, dotknout se Te :) Takto to nejde. Hirondel uz jmeno je. Netusim, co znamena, neznam Tvoje prave jmeno a mozna kdyz budu cist Tvoje prispevky dele, na neco prijdu :)

Jo rozumim :)

Hirondel (hirondelle) znamena -vlastovka (ptacek)  :)

Tve jmeno bude He-Nut-Dime :) Jak jsem precetl vlastovka, vedel jsem to hned :)

:)  Diky Morphe :)   Znamena to totez?

Mohl by jsi me taky prosim prelozit Tvuj podpis pod carou?  :)

morpheus — 16. 11. 2010 11:12

hirondel napsal(a):

:)  Diky Morphe :)   Znamena to totez?

Mohl by jsi me taky prosim prelozit Tvuj podpis pod carou?  :)

No Ty jsi zvedava :) Neznamena to totez, ale pochazi ze stareho Egypta, je to jen takova asociace, nekdy Ti to vysvetlim :) Proste ta vlastovka, no :) Take Te mohu obcas oslovot Zenua, taxe nediv :) Zenua a He Nut Dime byla tatz osoba.
No a muj podpis ? Na pocatku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Buh :)

hirondel — 16. 11. 2010 12:09

morpheus napsal(a):

hirondel napsal(a):

:)  Diky Morphe :)   Znamena to totez?

Mohl by jsi me taky prosim prelozit Tvuj podpis pod carou?  :)

No Ty jsi zvedava :) Neznamena to totez, ale pochazi ze stareho Egypta, je to jen takova asociace, nekdy Ti to vysvetlim :) Proste ta vlastovka, no :) Take Te mohu obcas oslovot Zenua, taxe nediv :) Zenua a He Nut Dime byla tatz osoba.
No a muj podpis ? Na pocatku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Buh :)

:)   Budu se tesit ,az me to jednou reknes  :)

Ten podpis: jsem si nebyla jista,kvuli tomu slovosledu na konci vety v tom podpisu.  :)

lupina montana — 16. 11. 2010 16:26

IŠTAR napsal(a):

A proč by se Hir měla k něčemu přiznávat :co:? Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí..............

No prosímtě, Iš?? :co: Tak tohle mě u toho teda vůbec nenapadlo :lol:

Tuli, prosímtě, buď ráda, žes nikomu neotevřela oči :cool::lol:
Nakonec - budit se má člověk až když je vyspalej - co je to za buzení na budík, všichni víme :kapitulation:

Teda, ale vy tady řešíte nesmrtelnost chrousta, panečku! (A teď už iá...) Krásný vlákno :jojo:

hirondel — 16. 11. 2010 16:46

lupina montana napsal(a):

IŠTAR napsal(a):

A proč by se Hir měla k něčemu přiznávat :co:? Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí..............

No prosímtě, Iš?? :co: Tak tohle mě u toho teda vůbec nenapadlo :lol:

Vitej vlku na mem vlakne :D

A tak Tebe osobne pri tom napadlo co? Pochlub se Lupi?   :cool: ;)

morpheus — 16. 11. 2010 17:08

Zenua : Ano, na konci je to jinak. Buh byl ( nebo bylo ? ) to Slovo. Cetla jsi Jeremiase od Franze Werfela ? Dostala jsi krasne jmeno z te knihy, Egyptsky He Nut Dime, Hebrejsky Zenua, byla Prorokovou laskou, ale bohuzel Adonaj nedovolil tomuto snatku a Zenua umrela :( Ale jak vidis, ja ji znova ozivil ve Tvem Nicku :) :hjarta: A Adonaj me ztresta, az zcernam, ale me to nevadi :)

Lupi : Co mas proti kecarne ? Nevim zda to Krasne vlakno nebylo mysleno ironicky a tak cucham, ze asyk jo :jojo: Me se moc libi, mohu krafat o cemkoli, nikdo me nebude vyhazovat ( pokud dodrzim pravidla fora a ty dodrzim ) kazdy se me bude alespon SNAZIT pochopit...ach, jsem stastny ze tu mohu s vama byt :) Kdyby to slo, predu jako kocka / kocour / spis stary kocour. Mel jsem bad day a jeste to nejhorsi me ceka, ale nemohu prozradit, bo je to firemni zalezitost. Tak mi drzte pesti a vy "verici" v cokoli, v osud, nebo o sud / o rebrinak / o kuchynskou linku / o dvere ( to byl vtip ), v Boha, v Karmu, v Dabla ( toho ne ), modlete se za me aby mi to v 19:30 vyslo. Pos*al jsem neco v praci a po restartu serveru uvidim, zda si to hodim, nebo budu jeste chvili zit, do dalsiho pruseru .D

hirondel — 16. 11. 2010 17:23

morpheus napsal(a):

Zenua : Ano, na konci je to jinak. Buh byl ( nebo bylo ? ) to Slovo. Cetla jsi Jeremiase od Franze Werfela ? Dostala jsi krasne jmeno z te knihy, Egyptsky He Nut Dime, Hebrejsky Zenua, byla Prorokovou laskou, ale bohuzel Adonaj nedovolil tomuto snatku a Zenua umrela :( Ale jak vidis, ja ji znova ozivil ve Tvem Nicku :) :hjarta: A Adonaj me ztresta, az zcernam, ale me to nevadi :)

Lupi : Co mas proti kecarne ? Nevim zda to Krasne vlakno nebylo mysleno ironicky a tak cucham, ze asyk jo :jojo: Me se moc libi, mohu krafat o cemkoli, nikdo me nebude vyhazovat ( pokud dodrzim pravidla fora a ty dodrzim ) kazdy se me bude alespon SNAZIT pochopit...ach, jsem stastny ze tu mohu s vama byt :) Kdyby to slo, predu jako kocka / kocour / spis stary kocour. Mel jsem bad day a jeste to nejhorsi me ceka, ale nemohu prozradit, bo je to firemni zalezitost. [b] Tak mi drzte pesti a vy "verici" v cokoli, v osud, nebo o sud / o rebrinak / o kuchynskou linku / o dvere ( to byl vtip ), v Boha, v Karmu, v Dabla ( toho ne ), modlete se za me aby mi to v 19:30 vyslo. Pos*al jsem neco v praci a po restartu serveru uvidim, zda si to hodim, nebo budu jeste chvili zit, do dalsiho pruseru .D

Necetla jsem Jeremiase. Jeste hodne jsem toho necetla ( a ted kdyz je o te knize rec,alespon vim neco noveho a vim co si muzu nekdy precist.)  :)

Zenua me zni v usich hladce. Prijimam od Tebe tohle nove jmeno Morphe. :)  :hjarta:

Tim vytucnenym jsi me tak rozesmal.  :supr:

Modlim se s Tebou protoze mam Tve svoleni,tak do toho jdu. ;)

Tesi me ze se Ti tohle vlakno libi. :)

morpheus — 16. 11. 2010 18:30

Zenuo, to neni jeste cele :) To s tim O sud, O rebrinak, atd...to je vtip Wiki ktery jsem si precetl na Osudu a malem me porazilo, protoze toto vazne v praci nejde a vubec...nemam co otvirat v praci Babi :dumbom: Takze Wiki moje mila, nezlob se, ze jsem ho pouzil pro svoje legracky :)
Divka Zenua ma svoji historii, byla spolecnici Kralovny Matky pobyvajici v Egytptu a zamilovala se do onoho Jeremiase, byt mu bylo predpovezeno, samotnym Bohem, ze zadny vztah mit nebude a tak se i stalo. Zenua byla egyptska divka, uznavajici egyptske Bohy, ale z lasky k Jeremiasovi svou dusi darovala Hospodinu, Bohu Izraele a tim se stala nejcistsi bytosti v celem narode. Presto ji Adonaj Elohim zabil, ve svatebni den, jeji dusi sama rikala "vlastovka" a proto kdyz jsi napsala vlastovka, okamzite me napadla jmena pro Tebe a hned dve :) Ted nevim, zda jsem stastnejsi ja, nebo Ty. Protoze povez, kdo Ti dal naposled nejake jmeno krome rodicu pri narozeni ? A ja ? Komu se povedlo ozivit 2600 let mrtvou divku jen tak za jedinou vterinu ? :)

lupina montana — 16. 11. 2010 19:01

hirondel napsal(a):

lupina montana napsal(a):

IŠTAR napsal(a):

A proč by se Hir měla k něčemu přiznávat :co:? Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí..............

No prosímtě, Iš?? :co: Tak tohle mě u toho teda vůbec nenapadlo :lol:

Vitej vlku na mem vlakne :D

A tak Tebe osobne pri tom napadlo co? Pochlub se Lupi?   :cool: ;)

Zdarec, Hir!
Napadlo mě při tom maximálně, že Dafné přemítá, trochu váhá a snaží se vyjádřit pregnantně :) Jenže ono se lépe napadá o někom, koho znáš naživo, pochopitelně....
Morfe ne-e, nemyslela jsem nijak hanlivě, ba ani ironicky to Krásné vlákno. Jsem toho názoru, že kecání a žvanění je potřebné, ba vysoce nutné :) bez ironie.
"příroda se děsí dlouhého ticha" děl kterýsi biolog, když zjistil, že moře je ještě užvaněnější, než pevnina :lol:

hirondel — 16. 11. 2010 23:15

morpheus napsal(a):

Divka Zenua ma svoji historii, byla spolecnici Kralovny Matky pobyvajici v Egytptu a zamilovala se do onoho Jeremiase, byt mu bylo predpovezeno, samotnym Bohem, ze zadny vztah mit nebude a tak se i stalo. Zenua byla egyptska divka, uznavajici egyptske Bohy, ale z lasky k Jeremiasovi svou dusi darovala Hospodinu, Bohu Izraele a tim se stala nejcistsi bytosti v celem narode. Presto ji Adonaj Elohim zabil, ve svatebni den, jeji dusi sama rikala "vlastovka" a proto kdyz jsi napsala vlastovka, okamzite me napadla jmena pro Tebe a hned dve  Ted nevim, zda jsem stastnejsi ja, nebo Ty. Protoze povez, kdo Ti dal naposled nejake jmeno krome rodicu pri narozeni ? A ja ? Komu se povedlo ozivit 2600 let mrtvou divku jen tak za jedinou vterinu ?

To je zajimavoucky pribeh a ted uz konecne chapu tu asociaci. :)
Rekni me ale jeste Morphe,proc rikala sve dusi vlastovka?

Mas pravdu ,me jeste nikdo krome rodicu a sebe sama (dala jsem si hirondel) nedal zadne jmeno. Az Ty... a tak jsi od tehle chvile semnou spojen. :)
Jmeno ktery jsi vylovil z takovych hlubin behem zablesku,nemuze byt jine nez me patrici. :storstark:

Me se opravdu libi. :jojo:
Nicmene jmeno Morpheus je Buh snu? :)  Nebo co to je Morphe?

morpheus — 17. 11. 2010 0:13

He Nut Dime : Jo, holka, to nevim. Vlastovka byla jeji duse, dokud byla egyptanka, oni tam nejak uctivaly ruzne bohy a dusi snad rikali KA, ale nevim to jiste. V knize bylo psano o KA jako o dusi a zaroven o vlastovce, ale kniha od tohoto autora je tak strasne slozita, ze se ani nesnazim pochopit vsechno. Furt jsem si delal legraci, cetl jsem Werfela a po hodine, kdy jsem uz byl unaveny si rikam, dam si neco lehciho a otevrel si Bibli :) No a Morpheus ? Povazuj ten nick za Boha snu, ale ja s nim nemam mnoho spolecneho, dokonce ani nerad dlouho spim, zda se mi potom, ze marnim svuj kratky cas spankem. Morph ma puvod uplne nekde jinde :)

hirondel — 17. 11. 2010 10:02

morpheus napsal(a):

Morph ma puvod uplne nekde jinde :)

Ok,chapu......nechces me ten puvod rict. :)

hirondel — 18. 11. 2010 10:43

lupina montana napsal(a):

a snaží se vyjádřit pregnantně :)

Lupis a co znamena pregnantne? :co:

morpheus — 18. 11. 2010 17:41

Nejsem lupina, ale : výstižný, přesný, vyhraněný, výrazný jak vidis, okopcil jsem to :) Pac ja cizi slova nikdy nepouzivam a toto jsem ani nezaregistroval :)

hirondel — 18. 11. 2010 18:25

morpheus napsal(a):

Nejsem lupina, ale : výstižný, přesný, vyhraněný, výrazný jak vidis, okopcil jsem to :) Pac ja cizi slova nikdy nepouzivam a toto jsem ani nezaregistroval :)

Diky Morphe. ;)

Lupis

pak tedy stejne nechapu.

morpheus — 18. 11. 2010 18:59

Premyslim, co bych na sebe vykecal :) Snad jen to, ze Zenua me dnes privedla k hlubokemu zamysleni o "odpusteni", moje byvala pritelka to vzdala, nemela silu pokracovat v rozvijejicim se vztahu a tak mi dala dobrovolne prostor k reseni neceho, co jsem myslel, ze je davno stare a shnile. Kazdopadne jsem pouceny na hodne dlouho, ze neni dobre si zacinat s vdanou zenou. Howgh :)
No a koupil jsem si dnes knihu, o ktere jsem psal na Radosti :) Je ji 83 let holce... :vissla:

lupina montana — 19. 11. 2010 17:32

hirondel napsal(a):

morpheus napsal(a):

Nejsem lupina, ale : výstižný, přesný, vyhraněný, výrazný jak vidis, okopcil jsem to :) Pac ja cizi slova nikdy nepouzivam a toto jsem ani nezaregistroval :)

Diky Morphe. ;)

Lupis

pak tedy stejne nechapu.

Díky, Morfe :)
Tak teď já nechápu..... :co:

morpheus — 19. 11. 2010 18:12

Lupi a cemu nerozumis ? Ja se Ti to pokusim vysvetlit ! :P

morpheus — 19. 11. 2010 18:22

Nevim, zda se tato vec hodi do tohoto tematu, neni to az tak co potrebuju v sobe vyresit, spis to, ze me rozciluje odesilani prispevku tlacitkem odeslat :( Nevim, vam se to mozna zda normalni, vidite odeslat, prejdete kurzorem a klik a je to. Jenze ja desne trpim na techto podivnostech, kde se MUSI pouzivat mys !!! :grater::grater::grater:
Proto mam rad svoj primitivni ICQ klient, kdy napisu zpravu, nemohu se v ni presouvat mysi, bo to nejde, musim si to cele projit ruco a cekat az kurzor doleze tam, kam ma, nesmim pouzivat diakritiku, jinak mi zpravu zmrsi a odesilam ji pomoci CTRL+X, coz je mnohem zajimavejsi, nejdu s davem, no ne ?
Dalsi vec, ktera me dneska trosku rozhodila je Sahleb :hjarta: Mala, ale hlavne miloucka koketka, mala Princezna, ktera jedina z celeho BBN mi vyka. Kdyz jsem cetl jeji zdvorile prispevky adresovane me, rozplyval jsem se blahem :) Nevim, zda mi jeste napise, ale budu velice rad, pokud ano :) Tak a ted se ptam moji mile Zenuy, zda ji nevadi, ale opravdu nevadi, ze si z jejiho vlakna delam "Muj dennicek" On muze byt nas dennicek, ale vidim, ze vy jste velice vazne bytosti a diskutujete o skutecnych a vaznych vecech. Ja tech vaznych veci mam za cely den az-az a tak jsem rad, ze mohu na malou chvili uniknout nekam jinam.

hirondel — 20. 11. 2010 22:28

Morphi :) nevadi,nevadi a opravdu nevadi :) ;)

morpheus — 28. 11. 2010 14:47

Moje mila Zenuo,

mam problem a jelikoz jsi zena, jiste mi vysvetlis, co zena mysli tim, ze se "zase jednou spalila". Sitjuejsn je asyk takova. Chlapec a devce se rozejdou. Chlapec to bere tak, ze to byla dobra zkusenost, je rad za kazdou chvilku, v dobrem na ni mysli a ani ho nenapadne myslet na to, ze se spalil, bo mu to nevyslo ( na to, aby to vyslo, musi byt dva, oba na rozchodu maji svuj podil viny ). Devce je s nervama v haji, rika si, zase jsem se spalila, uz zadneho chlapa nechci! Proc ma pocit, ze se spalila ? Co bylo spatne ? On prece po ni nic nechtel, nebo naopak, chtel vic, nez mu ona mohla dat, ale jednal narovinu a pokud ona chtela prozit peknou chvilku, zaridil to tak, aby ona byla ta stastna. Ted to skoncilo a zivot jde dal. Devce jde kolem mist,a kde spolu byli naposled, kde se milovali a rika si, naletela jsem, chlapec jde kolem mista, kde prozili pekne chvilky, usmeje se, zavzpomina a rekne si "byla super" :) Muzete mi nekdo prosim rozumne vysvetlit toto podivne uvazovani vetsiny zen ? Jedna Babinetka mi rekla, ze nemuzu hazet vsechny zeny do jednoho pytle a taky to tak delam. Pisu vetsiny a ne vsech.

OT : Co je to ta socha ve Tvem Avataru ?

Vladena — 28. 11. 2010 15:28

Morfí, každý jsem originál, takže nějakou univerzální odpověď, která by sedla na uvedenou otázku Ti žádná nemůže dát. Nebo jo?

morpheus — 28. 11. 2010 15:39

Vladko, to je vlastnost zen, takze proto se ptam vas :) Tak se aspon pokus, nez se tu objevi Zenua :)
Kuwa holki, ja jdu pro ty vlny, bo mi zavrou kram... :vissla: Mam nejakou nemocnou kocicku, vyskubava si srst a ja se ji pokusim v tom zabranit svetrikem, njn chudak kocicka, ale "muší to bejt". Nebojte, plest nebudu ja, zase az natolik zblbnuty Babinetem ( babincem ) nejsem :)

hirondel — 28. 11. 2010 16:53

Ahoj kamarade. :)

Zkusme to rict takhle: Kdyz clovek nevi co hleda a hlavne PROC,kdyz nevi co chce,kdyz nevi co se s nim deje, kdyz nerozumi sam sobe, kdyz.... kdyz..... kdyz,atd atd.

Je jedno podle mne zda je to zena ci muz. :)

Otazkou je proc to vlastne nevyslo a proc se rozesli. :)
-------------------------

Morphi ta socha ,to je Buddha. :D

morpheus — 28. 11. 2010 19:22

Zenua : Diky.
Takze socha Buddhy ? Ktereho Buddhy ? Buddhu zrejme bylo vic ( viz History of God ).

hirondel — 28. 11. 2010 20:23

Ono vubec neni zac. :)

Ano socha Buddhy. Kteryho? Toho kteryho chces. :jojo:

morpheus — 6. 12. 2010 22:12

A jsem tu zas, draha Zenuo :hjarta:

Neni to o tom, ze si v sobe potrebuji vyresit, pac si myslim, ze vyreseno mam, ale o jedne veci, ktera se mi dneska a nekdy minuly tyden a pak nekdy pred mesicem, pak pred dvema, pred pul rokem stala. Pokazde se jednalo o neco jineho, ale vsechno ma jeden zaklad - bylo mi vyhoveno. Jsem si jisty, ze moje duvera v Boha je az neskutecna. Vim, ze existuje a to staci, nikdo me nepresvedci, ze neexistuje, setkavam se s nim denne. Buh - to je pro me autorita, neco v co verim, at to vypada jak chce. Dnes se mi tedy stala podivna vec, bylo mi trochu vic nevolno, byva mi casto po tom svinstvu co bastim ale dneska to bylo nejake divne. Tak jsem tak stal u vytahu a rikam si Boze, ja VIM, ze mi pomuzes ( a odrikal v duchu moji prosbu ) a stalo se neco, co se mi stava dost casto, kdyz verim - najednou, ani nevim jak, je to pryc. Sugesce ? Nebo Bozi sila ? Kdo vi, at je to jak chce, me to velmi pomohlo prezit dalsi odpoledne :supr:

hirondel — 7. 12. 2010 13:37

Cauky Morphe :hjarta:

A neboli jinak receno v souladu s Bozi vuli.
           
Jak se rika:     "Ja a Buh jedno jsme"     

:supr:

morpheus — 7. 12. 2010 19:51

Ahoj mila Zenuo :hjarta:

Tak Ti jdu opet okupovat Tvuj chlivek :) Mam dalsi vec, ktera mi lezi na srdci. Jako katolik bych nemel vykladat karty a nedelam to. Delam, ze me nezajima co se stane, nechodim ke kartarce, podle meho vyznani je to hrich a ja to beru, ale ve skutecnosti bych nekdy potreboval, jaky ma se mnou Buh plan ( mmch, dotazovani se na Bozi vuli verim a verim, ze pokazde odpovi ). Mojzis s Aronem pouzivali k dotazovani na Bozi vuli kameny, ktere se jmenovali Urim a Tumim, mam za to, ze byl cerny a bily a vytahovali je z nejakeho pytliku ( asyk ) Tak me napadlo, ze pokud nemohu vykladat karty, zda by nestacilo mit tyto dva kameny. jako vasnivy zberatel kamenu mam takovych spoustu, jiste bych pouzil cerny Hematit a bily ... no nevim, mozna kristal, ten je vsak pruhledny. Ostatne... tato dva kameny maji byt vedle sebe a doma je mam polozene na sobe. Kristal mam polozeny na Hematitove zakladne. Vypada to dobre, ale nastava problem, pokud bych je chtel opravdu pouzit. Kazdy ma jiny tvar. nezbyva mi, nez zajit za nejakym borcem, aby mi vyrobil dva kameny stejne velikosti i tvaru. Kdo vi, zda to taky nebude hrich, kdyz nejsem Prorok :/

Vladena — 7. 12. 2010 20:02

Schovej kameny do stejných krabiček a dej do většího černého pytlíku. Budeš vytahovat krabičky, aniž bys poznal, jaký je tam kámen.

morpheus — 7. 12. 2010 21:07

Vladko, Ty jsi vazne dobra :D To by me nenapadlo. Diky :supr::pussa:

hirondel — 7. 12. 2010 21:23

Dobry napad s pomoci kamenu. :supr: :)