HankaS — 18. 2. 2006 12:02

Výpovědní lhůta os. zam. pečující o dítě......končí až když jí zaměstnavatel najde jiné vhodné zaměstnání. Zajímalo by mě, co je vhodné zaměstnání. Nikde jsem to nevyčetla. Mám teď práci na 4 hodiny v místě bydliště s dobrým dosahem MHD a platem, pod který bych rozhodně nechtěla jít. Co z toho mohu vyžadovat od vhodného zaměstnání?

Májajája — 18. 2. 2006 12:23

Myslím že ty musíš říct, co je pro tebe vhodné. Dostala jsem výpověď zároveň s kolegyněmi a jednu propustit z tohoto důvodu nemohli. A pracuje tam dodnes.

HankaS — 18. 2. 2006 12:47

Díky za odpověď. To oddělení se bude rušit postupně až do podzimu. Problém je v pracovní době, jsem asi jediná, kdo v celé firmě (a že je opravdu obrovská s pobočkama po celé ČR) dělá na zkrácený úvazek, takže mi tam pravděpodobně jiné místo nenajdou a jinde už vůbec ne, zkouší to spousta mých známých a dosud marně. Myslím, že na tu vhodnost musí být nějaká omezení, to by mě tam museli nechat dokud se nevdam nebo nebude dítěti 15 let a to se mi zdá vůči zaměstnaateli dost drsný. Ještě jednou díky.

Májajája — 18. 2. 2006 12:58

No ano, je to drsné, ale u nás to tenkrát bylo tak, že chtěli vyhodit nás a přijmout jejich známé, tudíž když se kolegyně bránila tím, že je osamnělá a jaké jí teda nabídnou zaměstnání ve stejném městě , se stejným platem  a s volnou pracovní dobou, tak řekli, že v tom případě ji tedy nepropustí.