Lucka 1 — 17. 2. 2006 18:58

Máme rádi krůtí prsíčka.Máte někdo nějaký receptík ja na ně??:-)
Klidně něco se smetanou tu milujeme.Díky
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/40.gif

Bety — 17. 2. 2006 19:18

Taky je máme rádi, nejraději kupuji v Makru křehčená. Nakrájím na nudličky, ochutím kořením podle vlastního výběru, naložím do trošky oleje- může v něm být už i cibulka najemno. Nechám odležet tak hodinku, opražím, podleju, podusím. Zaleju smetanou, zahustím - může být i hotovou jíškou. Koření můžeš měnit podle chuti a budou pokaždé jiná.
Když nechceš dělat na smetaně, do oleje můžeš přidat sojovou omáčku , sladkou nebo pikantní, nebo worchester, nebo grilovací koření, nebo trochu marinády určené ke grilování - a pokaždé máš jiné maso, jinou chuť.
Do prsíček na smetaně klidně můžeš dát dusit i zeleninu.

Zuzajda — 17. 2. 2006 19:45

KRŮTÍ PRSA NA HOUBÁCH
4 řízky z krůtích prsou, sůl, mletý pepř, 60 g uzené slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g čerstvých hub (žampiony), drcený kmín, vývar, 1lžíce rajského protlaku, 0,1 l bílého vína, 1 lžíce zakysané smetany.

Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme na nakrájené rozškvařené slanině. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek, nakrájené houby a drcený kmín. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme rajský protlak s vínem a dochutíme zakysanou smetanou.

cilka — 24. 3. 2006 9:37

Krůtí plátky na žampionech a rozmarýnu
4 plátky krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 250g žampionů, 1 bílý jogurt, 2 lžičky rozmarýnu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžíce plnotučné hořtice, 1 lžíce medu, 100ml bílého vína, 1 lžíce mouky.
PLátky masa očisti, lehce naklepat, osolit, opepřit. Pekáček vytřít olejem, vložit plátky masa tak aby se nepřekrývaly a poklást na plátky nakrájenými žampiony. Z jogurtu, rozmarýnu, česneku, hořtice, medu, vína a mouky si připravíme směs na maso. Promíchat a opatrně potřít plátky masa se žampiony. Pečeme při 200°C asi 30-40 minut, nezakrývat. Těstoviny nebo opečené brambory.

cilka — 24. 3. 2006 9:49

Krůtí prsa s bylinkovou náplní
1 větší krůtí prsa, sůl, mletý bílý pepř, grilovací koření, 2 lžíce olej, lžíce másla.
Náplň: jako základ použít - kysanou smetanu (asi půl kelímku), 100g strouhaného sýra, 1 lžíce hořtice -k tomu přidat bylinky jaké máme k dispozici, ale moc je nekombinovat: jednou bazalku a petrželku, jindy pažitku a levanduli, šalvěj a česnek,.... Prostě vybereme bylinky jaké jsou, mohou být i sušené. To vše smíchat.
Z krůtích prsou připravíme plát, který potřeme náplní. Stočíme, ovážeme, osolit a okořenit, dát do pekáče s tukem. V předehřáté troubě zapéct, pak snížit teplotu, podlít a za občasného podlévání péct do měkka.
Brambory, opečené brambory, bramborová kaše + zeleninový salát.

vEruska — 24. 3. 2006 10:41

a co takhle Krůtí prsa s brusinkami

Počet porcí: 4
Energetická hodnota porce: 1711 kJ
Doba přípravy: 40 minut

Složení:
4 křůtí řízky po 150 g, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 4 vyzrálá jablka, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce brusinkového kompotu, olej, citronové plátky a petrželka

Příprava:
Řízky osolte, zakvedlejte mouku a vejce, do těstíčka vložte maso. Jablka oloupejte, vyjměte jadřinec. Pokapejte citronovou šťávou a naplňte brusinkami. Olej nalejte na pánve asi 1 cm vysoko. Ohřejte na střední teplotu. Řízek vidličkou v těstíčku obraťte, pak vložte do horkého tuku a po obou stranách vysmažte pěkně dozlatova. Řízky nechte okapat na krepovém ubrousku a upravte s jablky na teplých talířích. Ozdobte citronovými plátky a petrželkou.


vEruska, www.foodlife.cz

ivca — 24. 3. 2006 13:07

nakrájet na řízečky, ty naložit do:
smetanový jogurt smícha s vajíčkem a kořením, např. grilovacím
nechat spát v lednici přes noc i déle
pak opatrně - ty řízečky jsou lepší menší - vyndat a obalovat ve strouhance a smařit - ne ve friťáku
lahůdka!!!

nubi — 31. 3. 2006 10:24

Prosím, tie rezne treba aj naklepať? A smotanový jogurt biely, nie? Díky.

ivca napsal(a):

nakrájet na řízečky, ty naložit do:
smetanový jogurt smícha s vajíčkem a kořením, např. grilovacím
nechat spát v lednici přes noc i déle
pak opatrně - ty řízečky jsou lepší menší - vyndat a obalovat ve strouhance a smařit - ne ve friťáku
lahůdka!!!

ivca — 31. 3. 2006 10:50

kuřecí řízečky a zvláště krůtí naklepat jen decentně
jogurt samozřejmě bílý a když nebude smetanový tak to asi taky nebude na závadu, ale fakt je lepší
nebo zakysaná smetana
fakt vyzkoušejte - stojí to na to

ajajaj — 1. 4. 2006 12:04

Krůtí prsa nebo kuřecí nakrájíme na plátky a mírně osolíme.Mezy tím si uděláme těstíčko.....vejce,hladká mouka a trocha vody.Nastrouháme si tvrdý sýr nebo nivu a smícháme spolu s těstíčkem.Krutí řízky do těstíčka namáčíme a usmažíme na obou stranách.Příloha brambory,kaše nebo jakékoliv zeleninový salát. DOBROU CHUT