|
» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Rady a postřehy https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=126 » Který recept odsud jste už vyzkoušeli - neboli DÍKUVZDÁNÍ https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=4286 |
| Stelička — 17. 2. 2006 16:46 |
Poděkujte nebo vynadejte autorům zdejších receptů :) . |
| lotty — 18. 2. 2006 14:29 |
Já vyzkoušela Apettito koláčky, první den mi také připadaly tvrdé a tučné, druhý den zvláčněly, vše se nějak propojilo a byly dobré - ještě někdy udělám. |
| Irenka21 — 18. 2. 2006 14:34 |
Já jsem vyzkoušela ty svatební koláčky, ale nestačily se rozležet, kluci je do druhého dne snědli, nezdály se mi nic extra,ale zmizely také, u nás jídlo mizí stále. |
| Žena 2 — 18. 2. 2006 20:32 |
A u nás se vyzkoušelo maso zapečené ve smetaně.Dala jsem tam žampionky a kari koření. Bzlo to moc dobré.Dnes jsem zkusila to mleté maso v bramborové kaši, ale zvojtila jsem to.Pekla jsem to zakryté a odkryla až nakonec, tak mi to moc nejelo.Teď vybírám něco na zítra. |
| Bety — 19. 2. 2006 12:10 |
Žena2: nojo já tam píšu pečeme odkryté, to je dost důležité! Pak je to dobré, růžové a křupavé.... zakryté by to bylo rozblemcané protože to zelí je vlhké... |
| Lucka 1 — 19. 2. 2006 15:35 |
Dneska jsem dělala perník a byl móóóóc dobrý |
| Žena 2 — 19. 2. 2006 18:37 |
Bety, |
| jsem.sva — 20. 2. 2006 7:28 |
Já vyzkoušela buchtu, která má základ jen mouku, cukr a prášek do pečiva. Náplň je tvaroh. Už jí péct nebudu. Sice se snědla, ale mám lepší recepty... Pak jsem vyzkoušela mrkvový koláč s náplní z lučiny. Ten je opěvován dodnes :lol: Je to hodně zvláštní kombinace, ale opravdu výborný. |
| Stelička — 20. 2. 2006 14:41 |
Tak ty Apettito koláčky se do druhého dne opravdu rozležely a jsou dobré. Ale náklady na těsto se mi zdají hodně vysoké, asi příště budu péci zase z kynutého. |
| Iveta X — 20. 2. 2006 17:21 |
Prosím Tě mohla by jsi mi napsat na ten mrkvový koláč recept nebo poradila bys pod čím hledat? Hledala jsem na novém Babinetu i v archívu a bez úspěchu. Popisuješ to docela lákavě.......Dík |
| Irenka21 — 20. 2. 2006 17:52 |
Peču zase jiné svatební koláčky, od tchyně, tak napíši výsledek i recept. |
| jsem.sva — 21. 2. 2006 8:43 |
Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu. |
| Iveta X — 21. 2. 2006 9:08 |
Předem díky, určitě ho vyzkouším.:) |
| poblinka — 21. 2. 2006 14:48 |
Já jsem zkoušela koláč s bebe sušenkami a čokoládou navrchu...nestačil pořádně zchládmout......klouci jsou hotoví koláčožrouti:D |
| Stelička — 21. 2. 2006 15:06 |
Napiš ho veřejně, třeba do Sladkostí. |
| jsem.sva — 22. 2. 2006 10:43 |
Mrkvový koláč |
| Iveta X — 22. 2. 2006 10:50 |
Jsem.sva - díky moc. Jelikož jsem od rána nejedla, tak už teď se mí sbíhají sliny.....O víkendu vyzkouším. |
| jsem.sva — 22. 2. 2006 11:02 |
Nemáš zač a pak napiš, jak to chutnalo... |
| Pešta — 25. 2. 2006 14:25 |
Dneska jsem dělala játra podle receptu od Steličky a bylo to nam,nam. |
| Ero — 25. 2. 2006 20:57 |
Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!:o |
| Iveta X — 25. 2. 2006 21:38 |
Já to samé dneska taky plánovala, koupila jsem všechny suroviny - Lučinu velkou v Penny, ale z nedostatku času jsem se to toho nepustila a sfoukla jsem jen narychlo bábovku. Ale už se na to těším.... |
| Kamčitka — 28. 2. 2006 12:39 |
Já vyzkoušela tresku s lečem, jen jsem recept malinko přizpůsobila, tresku jsme nekrájela, celou dála na pánev a přelila lečem a protlakem, bylo to naprostojiné než klasická ryba, ale moc dobrá :D |
| nubi — 28. 2. 2006 13:04 |
Ja som sa chystala tiež piecť tento koláč, ibaže u nás 250 g Lučiny vyjde finančne pomaly asi ako Mascarpone. Ale v podstate raz sa to dá, zase koláč nebudem piecť každý týždeň. Okrem toho ma zaujala tá náhrada tvaroh + pomazánkové maslo. Vyskúšam aj to.
|
| Marcella — 28. 2. 2006 13:41 |
Můžete mi napsat, kde najdu recept na to mleté maso zapečené v bramborové kaši? Vyzkoušela bych. |
| jsem.sva — 28. 2. 2006 13:53 |
O víkendu jsem zkusila Peřinovou bábovku. Jíst se dala, ale čekala jsem od toho víc... |
| Bety — 28. 2. 2006 17:53 |
Mleté maso zapečené v bramborové kaši |
| Bety — 28. 2. 2006 17:59 |
www.nioneta.cz - blogy- Bety blog - recepty hlavní jídla |
| Bety — 28. 2. 2006 18:01 |
Tak napřed jsem to nenašla vůbec a teď koukám že je to tu 2x prosím snad to moderátorka odstraní ? Nějak se mi to nepřeplo na nový příspěvek?Díky. |
| cilka — 28. 2. 2006 18:25 |
hotovo.... |
| maya — 28. 2. 2006 19:11 |
Nubi a všichni, kteří byste chtěli nahradit Lučinu: Skvělou "Lučinu" dělám z bílého jogurtu Hollandia (v Glóbusu kupujeme levně rodinná balení). Jogurt přendám do čistého plátna a nechám vykapat syrovátku, občas tomuhle procesu pomůžu tím, že plátno s jogurtem nahoře zatočím do uzlíčku. Když to má příjemnou pomazánkovou konzistenci, je hotovo. Pak se může zamíchat sůl, příp. bylinky (no na ten krém do koláče asi ne :) ) |
| Bety — 1. 3. 2006 8:14 |
Díky já jsem popleta..nevšimla jsem si že už je druhá strana nových příspěvků! |
| deves — 3. 3. 2006 9:59 |
Pekla jsem bábovku s jablkama, byla dobrá, nezbylo |
| lotty — 6. 3. 2006 20:02 |
Vepřová játra na bramboráku: |
| masena — 7. 3. 2006 12:28 |
Holky, o víkendu jsem zkoušela mrkvový koláč. Postupovala jsem přesně podle návodu do té doby, než jsem zjistila, že je to hrozně husté, takže nastoupila improvizace - zbytek mléka z krabice, trocha vlažné vody, volně ložená zakysaná smetana v lednici. Pak už to bylo akurát. Ořechy jsem sice měla, ale neměla je na čem ulít, takže to bylo bez ořechů a ananas nejíme, takže jsem do toho nastrouhala jablíčka. |
| Zuzka S — 9. 3. 2006 16:00 |
Vyzkoušela jsem Péřovou bábovku od Verči-je výborná. Verča psala,že vydrží déle vláčná-to nemohu potvrdit,jelikož byla za chvilku pryč. :D :D :D |
| Stelička — 15. 3. 2006 21:01 |
Tak ten mrkvový koláč fakt stojí za to. Jen jsem nedávala Lučinu (stojí majlant), ale kelímkový tvaroh s troškou želatiny. Nahoru jsem foukla čokoládovou polevu. |
| Buba — 16. 3. 2006 5:02 |
Prosim vas, co je to LUCINA ? :dumbom: |
| Bety — 16. 3. 2006 7:50 |
To je sýr, dostaneš ho v každém obchodě, buďto obdélníčky nebo ve vaničce. Můžeš nahradit tím tvarohem jak píše Stelička. |
| Benja1 — 16. 3. 2006 10:14 |
Ahoj. Já jsem tady vlastně nová (když nepočítám to, že jsem na Babinet nakoukla někdy víc jak před rokem). To tady ještě diskuze o vaření nebyla. To je moc fajn. Jen z toho, co jsem stačila rychle proběhnout, tak dělám taky krabí pomazánku - jednu z variant, co tu jsou - ta s majolkou, cibulí a citr. šťávou. A moc nám chutná. Tyčky nerozmrazuju ani nekrájím. Tak, jak jsou zmrzlé, je hodím do robotu na hrubé struhadlo a je to hned a nemrznou od nich ruce:).Nejoblíbenější recepty si syslím na svoji stránku: jakodoma.webgarden.cz Tak kdo chcete, mrkněte se.:) |
| Buba — 18. 3. 2006 2:12 |
Bety, diky moc krat za vysvetlenie, pouzijem tvaroh, ako Stelicka. |
| Iveta X — 18. 3. 2006 12:05 |
Teď jsme snědli k obědu Cibulový koláč od Káčy. Je to VYNIKAJÍCÍ!!! Nezbylo... |
| deves — 20. 3. 2006 15:07 |
Tak včera bylo Josefa, a my máme doma hned 3. Proto se vypékalo, vyzkoušela jsem péřovou bábovku od Verči, jen se za ní zaprášilo. Pak taky ten mrkvový koláč, byl dobrý ale nedosáhl ohlasu péřovky. |
| nubi — 23. 3. 2006 9:23 |
Tiež som skúšala mrkvový koláč, bohužiaľ, neoslovil nás. |
| Iveta X — 29. 3. 2006 17:59 |
Źkoušela jsem kuře na Pálavě od Jesi a je to dobrota. Taky jsem k tomu udělala rýži. |
| PetaZ — 29. 3. 2006 19:22 |
Od Kamčitky margotkovou buchtu, a ač jsem totální antitalent, tak se povedla a měla jsem mega úspěch :D |
| Irenka21 — 2. 4. 2006 12:20 |
Dělala jsem z rubriky krůtí prsíčka recept na maso naložené v jogurtu, byla to fantazie. |
| ivca — 3. 4. 2006 8:31 |
jetě k tomu masu v jogurtu |
| Irenka21 — 3. 4. 2006 14:46 |
Jdu to hned udělat , já jsem výjimečně doma nejdřív a chlapáci přijdou později, dík za inspiraci. |
| beruska123 — 3. 4. 2006 16:19 |
holky, můžu dostat ten recept na maso v jogurtu? moc díky |
| Irenka21 — 3. 4. 2006 18:21 |
mrkni se do téma krůtí prsíčka na kuchyňce, mimochoden sblajzli ho i pečené se sýrem a cibulí a ze zbytků jsem na zítřek napíchala ražniči. |
| Radka05 — 3. 4. 2006 23:03 |
Včera jsemn na oběd dělala kuře pečené na kysaném zelí, dělala jsem tu variantu bez smetany. ´Mňam. |
| petrželka — 5. 4. 2006 11:00 |
Díky moc Kamčitko, |
| Irenka21 — 5. 4. 2006 15:46 |
Včera v Blesku vyšel ten recept na štrůdl od prchalové z Rodinných pout. |
| Megan — 5. 4. 2006 17:01 |
No tak sem s ním! I když v Blesku ......... |
| Irenka21 — 5. 4. 2006 18:32 |
jEŠTĚ JE V TROUBĚ, TAK PODÁM ZPRÁVU PŘES rOMANA A OKOPÍRUJI. |
| Kamčitka — 5. 4. 2006 19:37 |
Jééé díky petrželko, to jsem moc ráda. Já ji taky mám moc ráda, jak říkáš hodně naběhne a není nijak pracná. Taky jsi měla pocit jakoby jsi jedla margotku? Mňam. Já peču hodně, ale nejraději mám když to člověk naháže do misky, pořádně zamíchá a natřese a šup na pekáč :D |
| petrželka — 6. 4. 2006 11:40 |
Přesně tak :-) |
| Irenka21 — 6. 4. 2006 17:49 |
pivo - do těsta se dává 600g hl.mouky a 250 tuku na pečení a podle potřeby pivo, aby bylo těsto vláčné, dělalo se to dobře, do náplně se nasype kromě skořice trošku kypr.prášku do perníku, rozinky a oříšky a kousky zavařených meruněk a cukr podle chuti, už je snědený, ale 2 z mých domácích strávníku řekli, že ten můj původní jim chutnal víc a 1 si ho nemohl vynachválit, příště budu péct 2 druhy štrůdlu, to jsem si zavařila. |
| Lucka 1 — 6. 4. 2006 18:24 |
Tak u nás už je taky po štrůdlíku. byl výborný jen ty merůňky mi nějak vytékaly :/ |
| Irenka21 — 6. 4. 2006 19:30 |
Natrhala jsem je na malé kousky a dala jich jen trochu, jako rozinek. |
| R35P3C7.G1RL — 8. 4. 2006 0:47 |
Tak jsem uvarila podle Bety zapecenou bramborovou kasi s mletym masem a zelim detem v MŠ.Chutnalo jim a dospelim take.moc me to potesilo,takze diky Bety a vsem,kteri me inspirujete,aby deti meli pestry jidelnicek.Z. |
| Bety — 8. 4. 2006 17:22 |
Tak to mám velkou radost! Protože předtím už to tady někdo pekl ale zapomněl že se to musí péct odkryté a moc dobře to nedopadlo!:kapitulation::kapitulation::kapitulation: U nás je to oblíbené jídlo. |
| Stelička — 11. 4. 2006 19:38 |
Pekla jsem včera Raffaelo řezy - bylo to velmi rychlé a výsledek - bomba! Jen jsem ubrala cukru a příště uberu ještě více. Ta šlehačka je super nápad - vážně udělá v buchtě dojem krémové náplně. |
| Káča — 11. 4. 2006 20:20 |
Holky, kde najdu recept na Margot řezy a Raffaelo řezy? |
| Ero — 11. 4. 2006 21:09 |
Káčo - asi o 8 řádků níže - Sladkosti , je fakt dobré to rafaelo, ale já dala jen jednu šlehačku, chce to dvě!!! |
| masena — 12. 4. 2006 8:10 |
Ero, prosím tě, tu šlehačku jen zalít nebo vyšlehat a potřít??? Díky. |
| aprill — 12. 4. 2006 9:18 |
Maseno, tu šlehačku prostě jen naleješ na upečené, horké těsto. Nic nešleháš a nepotíráš. |
| Ero — 12. 4. 2006 9:47 |
Já jsem jen nevěděla, jak ji vylít, tak byl moučník někde suchý a někde mokrý, já vím, že dvě jsou moc :(, ale je to chutnější :( |
| Gia — 12. 4. 2006 11:28 |
Já jsem zkoušela muffins - recept s kávou a rumem - naprosto úžasné... Akorát jsem je trochu přesušila - přeci jenom se to má péct kratší dobu, než buchty na plechu. |
| dzahila — 13. 4. 2006 14:30 |
Včera jsem dělala rafaelo řezy a chutnají báječně.A taky jsem zapekla maso v jogurtu,jenže jsem to mírně přesolila,tak jsem do pekáčku přidala rovnou i brambory a upekla najednou,nemělo to chybu.Od včerejška mi přítel neřekne jinak než ty moje kuchtičko. |
| dzahila — 14. 4. 2006 11:41 |
Včera jsem pekla margot řezy.Moc se povedly a chutnaly.Bez Vás by jsme snad hlady umřeli:-) |
| Stelička — 14. 4. 2006 16:33 |
A s námi úspěšně budete kynout - koukám, že pečeš každý den :D |
| Iveta X — 14. 4. 2006 19:08 |
Margot řezy jsem taky zkoušela - jsou super. Prostě v jednoduchosti je krása a tato buchta je hodně jednoduchá, rychlá a výtečná. Po nakrájení mi připomíná stracatelu (vzhledově) a chuť má opravdu jako Margot čokoláda. Jednička s hvězdičkou dvakrát podtržená..... |
| Kamčitka — 14. 4. 2006 19:48 |
Jéé holky já mám takovou radost, že Vám margotková buchetka chutná :D :D :D . Už jsem ji dlouho nedělala, asi měsíc, tak ji mám dnes v plánu dělat. Máš pravdu Steličko, manžel taky bručel, že nějak tloustne, tak mu říkám, však to nemusíš jíst, no je asi těžké odolat :D :D |
| dzahila — 15. 4. 2006 12:11 |
Já sice peču každý den,dnes pro velký úspěch peču zase rafaelo řezy,beru je na návštěvu,ale sladký nejím.Já peču pro přítele,jen vždycky ochutnám,jestli jsem něco nezapoměla a má to tu chuť ,jak popisujete. |
| Zuzík — 15. 4. 2006 18:22 |
Jé holky,to jsem ráda,že vám chutná Rafaelo na plech.Já jsem ho dělala teď během 14 dní 3x,pokaždé pro někoho jiného.Musím říci,že po dnešní návštěvě mi tu zůstaly 3 malinké kousky a ještě pes vylízal plech.Je to fakt bomba buchta.Já taky nemám ráda dlouhé párání s receptem,musí to být nato šup.:D |
| Májajája — 16. 4. 2006 13:31 |
Tak jsem se pustila do rafaelo řerů, sice jsem trochu zamotala postup a ten kokos jsem vysypala až na upečenou buchtu, ale přesto je ta bucht adobrá a světe div se, ani jsem ji nespálila, takže zapisuju do oblíbených. |
| Irenka21 — 16. 4. 2006 16:37 |
Nyní jsem přijela od maminky, vařila svíčkovou, no báseň, kluci byli mrtví přejedením. |
| deves — 19. 4. 2006 8:07 |
Takže na Velikonoce jsem zkoušela řezy rafaelo. Jsou fakt fajn - rychlé a dobré |
| Stelička — 23. 4. 2006 11:22 |
Právě jsem dojedla rýžové smaženky z "Rychlých jídel". Jen koukám, že jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smažením trošku drolilo). Udělala jsem je proto, že se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýže. Byla to taková chuťovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré. |
| Daroly — 26. 4. 2006 0:05 |
Ahoj. |
| Benja1 — 27. 4. 2006 11:29 |
Dík za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo. S tím kořením je to dobrý nápad. Určitě to příště tak vyzkouším.:) |
| neli — 7. 5. 2006 10:30 |
Vyzkoušela jsem margotkovou buchtu - skvělá! a buchtu Rafaelo- úžasná. Jen jestli můžu poradit malý zlepšovák: jak se tam leje na upeč.buchtu smetana, tak aby to bylo rovnoměrně pokropené a nemusela tam dávat 2 smetany(hlídám kalorie:)), tak jsem do půli víčka od smetany napíchala špendlíkem dírečky a vytvořila tak pidikonvičku s rovnoměrnou zálivkou:))) |
| Margo — 12. 5. 2006 15:18 |
Nevím, jestli jsem tu dobře, ale potřebuji radu: |
| Helčaa — 13. 5. 2006 15:37 |
A zkoušela jsi už maso v marinádě? Večer naložíš - vejce, sůl, česnek, pepř, solamyl, worcester, sójová, plnotučná hořčice a |
| Vigi — 13. 5. 2006 21:10 |
Já zase upeču více kuřat najednou. 1. den je máme klasicky s bramborem a druhý den zbytek oberu a udělám salát z čínských nudlí a zeleniny. Dá se jíst teplý i studený. Nejraději ho máme se sojovkou a čínským kořením |
| Mišineček — 17. 5. 2006 20:57 |
Řezy Rafaelo opravdu úžasné. Všem moc chutnaly!!!!! :):) |
| ivca — 18. 5. 2006 8:39 |
vaření pro hodně lidí" |
| deves — 27. 5. 2006 10:16 |
Holky nevíte náhodou některá, kde najdu ten cibulový koláč, vím že jsem tu ten recept četla, ale ani za nic ho nemůžu najít :kapitulation: |
| deves — 27. 5. 2006 10:23 |
hlava - mapa, no jo už to mám, na co by byl vyhledávač :rolleyes: |
| Stelička — 27. 5. 2006 17:02 |
Raffaelo pekly děti ve školce maminkám ke Dni matek. Všichni si pochvalovali. |
| Jesi — 29. 5. 2006 6:49 |
O víkendu jsem udělala margotkotkovou buchtu - výborná, dokonce i tchýně pomlaskávala :D |
| Megan — 31. 5. 2006 17:39 |
Vyzkoušela jsem péřovou bábovku od Verči, byla opravdu péřová a celkem dobrá. Už několikrát jsem dělala lehký tvarohový koláč, tak ten chutnal všem a není pracný, takové recepty mám ráda. |
| Kamčitka — 31. 5. 2006 18:15 |
Jojo margotkovou buchtu jsem chtěla dělat včera, koupila čokinu, ale po domácí krizi, jsem ji se.rala, tak nemám nic. Ale určitě ji Megan upeč, nebudeš litovat :D |
| deves — 2. 6. 2006 10:46 |
Dnes se vrátím domů až v noci, tak jsem včera pekla cibulový koláč od Káči - aby doma nezemřeli hlady, ale asi zemřou, páč už nám nic nezůstalo, je vážně móóóc dobrý. Manžel ho jedl včera teplý, a co zůstalo si rozebrali ráno :supr: |
| Megan — 27. 6. 2006 16:21 |
Chválím Margotkovou buchtu od Kamčitky, dala jsem tam 2 Margotky a nahoru čokoládovou polevu, je fakt výborná, chutnala moc! :supr: |
| Kamčitka — 27. 6. 2006 16:33 |
:D Vidíš, dlouho jsem ji nedělala, teDˇpořád dělám buchty s jahodama :D . Asi dnes koupím margotky a když mi je nikdo nesní, tak bude buchta. TeĎ jsem někde četla taky recept na marogotkovou bábovku, tak ji vyzkouším a pak poreferuji :D |
| Megan — 27. 6. 2006 16:52 |
Ty asi často pečeš, tak poreferuj, možná to bude hodně podobné. Známá zase přidává do bábovky ananas na kousíčky a kokos, je to taky dobré. Vidím, že tu bude někde i receptík na bublaninu z jogurtu, to může být taky dobrota. Ale jogurt do perníku, tak to jsem ještě neslyšela, no jo, fantazii se meze nekladou. :) |
| Kamčitka — 27. 6. 2006 20:31 |
No já si říkám, raději peču, než nakoupit hory laskomin, oplatek, sušenek a čokolád - buchta vyjde určitě levněji :D . |
| Megan — 28. 6. 2006 11:04 |
Když je ten perník s jogurtem rychlovka, mohla by jsi prosím napsat recept, jak budeš mít čas? |
| Kamčitka — 29. 6. 2006 13:49 |
Megan právě jsem ho napsala do jahodové bublaniny, Romča se na ni taky ptala :D |
| maya — 4. 7. 2006 12:27 |
Včera jsem vyzkoušela Rafaello a povedlo se. Řezy nebyly ani trochu mokré, jak se tu někde psalo a jak jsem se bála. Překvapilo mě, jak těsto hodně vyskočilo. Se smetanou jsem to vyřešila tak, že jsem ji nalila těsně před koncem pečení a ještě na chvilku nechala v troubě zapéct. Jinak mi Rafaello trochu připomíná jiný moučník - mého oblíbeného Vodoucha, jen s tím rozdílem, že ten je v kakaovém provedení a má silnější, krémovější polevu. Pro případné zájemce o vyzkoušení píšu recept: |
| Bebe — 4. 7. 2006 15:51 |
Tak jsem dnes pekla jogurtový koláč od IVČI,s borůvkama a posypkou.Je dobrý,povedl se!díky za receptík i když mi tak blbě peče trouba tak to dobře dopadlo.:) |
| Stelička — 10. 7. 2006 23:00 |
Dneska jsem dělala "Gulášek bez míchání" - super, super!!! Dělala jsem ho z plecka a kuřecího masa současně, nemá chybu - zejména příprava. Dík. |
| Kamčitka — 15. 7. 2006 23:50 |
Tak jsem dneska taky dělala gulášek bez míchání - naházela jsem všechno do zapékací mísy a přikryla víkem a dala do trouby. Za chvilku to vonělo, manžel chodil a byl zvědavý - nu nedovolila jsem mu koukat pod pokličku, jak to má ve zvyku :D . Já normálníguláš nedělám, ten vaří vždy jen manžel nebo tchyně :o ale tento je vakt VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Manžel je vysloveně masový a tohle si pochvaloval až až. A já taky. Dneska jsme byli na borůvkách, tak jsem si je v klidu čistila a gulášek se dělal sám. Dělala jsem ho také z vepřového, no za hoďku byl hotový. Bez oleje, bez zasmážení, jeden pekáč, jedna vařečka. Paráda. Moc díky za super recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Stelička — 20. 9. 2006 15:50 |
Včera jsem vytvořila "Střechu" z BB sušenek. Půlku hnědou s banánem, půlku světlou s meruňkami. Do dneška se rozležela a je moc dobrá. Jen se oba recepty rozcházely v množství surovin na náplň, já dala jeden tvaroh, 20 dkg másla a 1 Lučinu a trošku náplně pochybělo. |
| Irenka21 — 20. 9. 2006 16:05 |
Kde najdu recept na ten gulášek v jedné míse? |
| dzifdayly — 20. 9. 2006 16:35 |
Je to stránka 4 desátý řádek odspoda -gulášek bez míchání -KUCHYŇKA |
| Stelička — 28. 9. 2006 21:30 |
Dnes jsem upekla zákusek podle Judity z rubriky "Opravdu dobrý štrůdlík". Nemá název - bylo to lístkové těsto, piškoty, jablíčka a pudink. Nahoru jsem přidala ještě citrónovou polevu, která to trošku oživila a šlehačku. Bylo to výborné, návštěva - extchýně a expratchýně :-) chválily, moje máti si řekla ještě o kousek domů, dcera, která jindy nevečeřívá, si ho nandala ještě o půl deváté. Takže úspěch - díky. |
| Stelička — 10. 10. 2006 22:26 |
Vyzkoušela jsem upéct tortily, šlo to rychle, dobře a povedly se. Dík za recept. |
| Ferda — 11. 10. 2006 6:43 |
ja zatim delala jen tu porkovou polevku,tchyne se oblizovala,ja to same a nejvetsim prekvapenim vecera byl manzel ktery snedl cely talir a jeste si dal nasup!!!!!!...prekvapeni proto ze normalne zeleninu vubec neji.... |
| Ferda — 11. 10. 2006 6:45 |
je ted jsem videla ze je tam receptiku na porkovou vice..tak jmenuju..DIKY dagi :) |
| Zlata — 11. 10. 2006 12:46 |
O víkendu jsem zkusila ten recept na sekanou se zelím a bramb.kaší upečené najednou v pekáči v troubě.Bylo to výborné, a hlavně málo práce.Takové recepty můžu. |
| Bety — 11. 10. 2006 22:00 |
Ten jsem dávala já, ještě mám Koložvárské zelí: |
| Zlata — 12. 10. 2006 12:23 |
Dík za další inspiraci,to by mohlo manželovi taky chutnat.Dovezla jsem si totiž v létě od švagrové z Plzně 10 kg šlehané sekané a už jsem nevěděla co z ní furt vařit. |
| Ferda — 12. 10. 2006 15:42 |
Aneri: gulasek bez michani byl vyborny!!!!!Vsichni jsme to ten talir vylizali :D...plus to byl muj prvni gulasek v zivote ktery jsem kdy delala a asi u toho zustanu :) diky! |
| Gia — 29. 10. 2006 21:39 |
Střecha byla naprosto fantastická !!!! |
| dajka — 30. 10. 2006 14:34 |
Taky vdávám dík za receptík na "STŘECHU". Ochutnala teta odnaproti a za dva dny chtěly recept i nadšené sousedky. Ten moučník je super!!! Jo, a máslo dávám klidně celé. |
| dajka — 30. 10. 2006 14:35 |
Oprava - ne vdávám, ale vzdávám dík. Pardon. |
| Décima — 4. 12. 2006 12:01 |
Musím poděkovat , myslím že Ivče, za bramboráčky s ovesnými vločkami, zvlášť, když je strašná chuť na bramboráky a doma jsou jen 2-3 brambory: :D |