Stelička — 17. 2. 2006 16:46

Poděkujte nebo vynadejte autorům zdejších receptů :) .
Já vyzkoušela punč - je moc dobrý, ale karamel se mi poprvé spálil (moje chyba).
Dneska jsem pekla Apettito koláčky, zatím se mi zdají nějaké tvrdé, ale nechala jsem je na balkoně odležet do zítřejší oslavy

lotty — 18. 2. 2006 14:29

Já vyzkoušela Apettito koláčky, první den mi také připadaly tvrdé a tučné, druhý den zvláčněly, vše se nějak propojilo  a byly dobré - ještě někdy udělám.

Irenka21 — 18. 2. 2006 14:34

Já jsem vyzkoušela ty svatební koláčky, ale nestačily se rozležet, kluci je do druhého dne snědli, nezdály se mi nic extra,ale zmizely také, u nás jídlo mizí stále.

Žena 2 — 18. 2. 2006 20:32

A u nás se vyzkoušelo maso  zapečené ve smetaně.Dala jsem tam žampionky a kari koření. Bzlo to moc dobré.Dnes jsem zkusila to mleté maso v bramborové kaši, ale zvojtila jsem to.Pekla jsem to zakryté a odkryla až nakonec, tak mi to moc nejelo.Teď vybírám něco na zítra.
Je to moc fajn rubrika.Díky.

Bety — 19. 2. 2006 12:10

Žena2: nojo já tam píšu pečeme odkryté, to je dost důležité! Pak je to dobré, růžové a křupavé.... zakryté by to bylo rozblemcané protože to zelí je vlhké...

Lucka 1 — 19. 2. 2006 15:35

Dneska jsem dělala perník a byl móóóóc dobrý

Žena 2 — 19. 2. 2006 18:37

Bety,
došlo mi to v okamžiku, kdy jsem to začala jíst.Popsala jsi to moc pěkně.Slibuji, že podruhé budu poslouchat jak hodinky.Proč objevovat objevené.Ještě jednou dík za radu.

jsem.sva — 20. 2. 2006 7:28

Já vyzkoušela buchtu, která má základ jen mouku, cukr a prášek do pečiva. Náplň je tvaroh. Už jí péct nebudu. Sice se snědla, ale mám lepší recepty... Pak jsem vyzkoušela mrkvový koláč s náplní z lučiny. Ten je opěvován dodnes :lol: Je to hodně zvláštní kombinace, ale opravdu výborný.

Stelička — 20. 2. 2006 14:41

Tak ty Apettito koláčky se do druhého dne opravdu rozležely a jsou dobré. Ale náklady na těsto se mi zdají hodně vysoké, asi příště budu péci zase z kynutého.

Iveta X — 20. 2. 2006 17:21

jsem.sva napsal(a):

Já vyzkoušela buchtu, která má základ jen mouku, cukr a prášek do pečiva. Náplň je tvaroh. Už jí péct nebudu. Sice se snědla, ale mám lepší recepty... Pak jsem vyzkoušela mrkvový koláč s náplní z lučiny. Ten je opěvován dodnes :lol: Je to hodně zvláštní kombinace, ale opravdu výborný.

Prosím Tě mohla by jsi mi napsat  na ten mrkvový koláč recept nebo poradila bys pod čím hledat? Hledala jsem na novém Babinetu i v archívu a bez úspěchu. Popisuješ to docela lákavě.......Dík

Irenka21 — 20. 2. 2006 17:52

Peču zase jiné svatební koláčky, od tchyně, tak napíši výsledek i recept.

jsem.sva — 21. 2. 2006 8:43

Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu.

Iveta X — 21. 2. 2006 9:08

jsem.sva napsal(a):

Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu.

Předem díky, určitě ho vyzkouším.:)

poblinka — 21. 2. 2006 14:48

Já jsem zkoušela koláč s bebe sušenkami a čokoládou navrchu...nestačil pořádně zchládmout......klouci jsou hotoví koláčožrouti:D

Stelička — 21. 2. 2006 15:06

jsem.sva napsal(a):

Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu.

Napiš ho veřejně, třeba do Sladkostí.

jsem.sva — 22. 2. 2006 10:43

Mrkvový koláč
3 hrnky strouhané mrkve
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru (dávám jen 1 hrnek)
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1 prášek do pečiva
½ lžičky soli
1 lžička mleté skořice
4 vejce
1 a ½ hrnku oleje
¾ hrnku sekaných ořechů
250 ml ananasu (nedávám)

krém:
250g Lučiny (bez příchuti)
100 g másla
1 hrnek sekaných ořechů (mají být pekanové, dala jsem vlašské)

Smíchat: mrkev, mouku, cukr, prášek do peč., sodu, sůl, skořici. Vmíchat vejce, olej, ananas a ořechy. Těsto nalít na plech a upéct.

Zatím utřeme Lučinu s máslem a cukrem do hladka. Krém natřít na vychladlý koláč.

Iveta X — 22. 2. 2006 10:50

Jsem.sva - díky moc. Jelikož jsem od rána nejedla, tak už teď se mí sbíhají sliny.....O víkendu vyzkouším.

jsem.sva — 22. 2. 2006 11:02

Nemáš zač a pak napiš, jak to chutnalo...

Pešta — 25. 2. 2006 14:25

Dneska jsem dělala játra podle receptu od Steličky a bylo to nam,nam.

Ero — 25. 2. 2006 20:57

Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!:o

Iveta X — 25. 2. 2006 21:38

Ero napsal(a):

Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!:o

Já to samé dneska taky plánovala, koupila jsem všechny suroviny - Lučinu velkou v Penny, ale z nedostatku času jsem se to toho nepustila a sfoukla jsem jen narychlo bábovku. Ale už se na to těším....

Kamčitka — 28. 2. 2006 12:39

Já vyzkoušela tresku s lečem, jen jsem recept  malinko přizpůsobila, tresku jsme nekrájela, celou dála na pánev a přelila lečem a protlakem, bylo to naprostojiné než klasická ryba, ale moc  dobrá :D
Až budeme mít konečně zabudovanou troubu, tak začnu péct tady ty sladkosti a dieta po porodu bude vniveč :(

nubi — 28. 2. 2006 13:04

Ja som sa chystala tiež piecť tento koláč, ibaže u nás 250 g Lučiny vyjde finančne pomaly asi ako Mascarpone. Ale v podstate raz sa to dá, zase koláč nebudem piecť každý týždeň. Okrem toho ma zaujala tá náhrada tvaroh + pomazánkové maslo. Vyskúšam aj to. 


Iveta X napsal(a):

Ero napsal(a):

Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!:o

Já to samé dneska taky plánovala, koupila jsem všechny suroviny - Lučinu velkou v Penny, ale z nedostatku času jsem se to toho nepustila a sfoukla jsem jen narychlo bábovku. Ale už se na to těším....

Marcella — 28. 2. 2006 13:41

Můžete mi napsat, kde najdu recept na to mleté maso zapečené v bramborové kaši? Vyzkoušela bych.

jsem.sva — 28. 2. 2006 13:53

O víkendu jsem zkusila Peřinovou bábovku. Jíst se dala, ale čekala jsem od toho víc...

Bety — 28. 2. 2006 17:53

Mleté maso zapečené v bramborové kaši

Potřebujeme:
bramborovou kaši uvařenou klasickým způsobem
s máslem a mlékem - takové množství, abychom
půlkou kaše zaplnili dno pekáčku a druhou půlkou
potom zakryli povrch

mleté maso - také tolik abychom ho rozprostřeli po pekáčku

kysané zelí

Mleté maso osolíme a ochutíme podle vlastního uvážení,
např. česnek, pepř, grilovací koření, mletá paprika apod.
Potom krátce orestujeme na pánvi, může být i na trošce
tuku. Není to nutné, ale pak se s tím masem lépe pracuje.

Na spodek pekáčku rozprostřeme polovinu uvařené bramborové
kaše - nemusí být vychlazená.
Na kaši rozvrstvíme to opražené mleté maso.
Na mleté maso rozvrstvíme kysané zelí.
Na kysané zelí rozprostřeme druhou polovinu bramborové kaše.
Poklademe špekem nebo anglickou nakrájenou na tenké plátky.

Upečeme ODKRYTÉ tak dlouho, až je to dozlatova.
Pozor je nutno péct ODKRYTÉ!!!

Po upečení nenabíráme ihned, uvnitř je to strašně horké
a náplň by vytekla, proto necháme chvíli "zavadnout".

Bety — 28. 2. 2006 17:59

Marcella napsal(a):

Můžete mi napsat, kde najdu recept na to mleté maso zapečené v bramborové kaši? Vyzkoušela bych.

www.nioneta.cz - blogy- Bety blog - recepty hlavní jídla

Bety — 28. 2. 2006 18:01

Tak napřed jsem to nenašla vůbec a teď koukám že je to tu 2x prosím snad to moderátorka odstraní ? Nějak se mi to nepřeplo na nový příspěvek?Díky.

cilka — 28. 2. 2006 18:25

Bety napsal(a):

Tak napřed jsem to nenašla vůbec a teď koukám že je to tu 2x prosím snad to moderátorka odstraní ? Nějak se mi to nepřeplo na nový příspěvek?Díky.

hotovo....

maya — 28. 2. 2006 19:11

Nubi a všichni, kteří byste chtěli nahradit Lučinu: Skvělou "Lučinu" dělám z bílého jogurtu Hollandia (v Glóbusu kupujeme levně rodinná balení). Jogurt přendám do čistého plátna a nechám vykapat syrovátku, občas tomuhle procesu pomůžu tím, že plátno s jogurtem nahoře zatočím do uzlíčku. Když to má příjemnou pomazánkovou konzistenci, je hotovo. Pak se může zamíchat sůl, příp. bylinky (no na ten krém do koláče asi ne :) )

Bety — 1. 3. 2006 8:14

cilka napsal(a):

Bety napsal(a):

Tak napřed jsem to nenašla vůbec a teď koukám že je to tu 2x prosím snad to moderátorka odstraní ? Nějak se mi to nepřeplo na nový příspěvek?Díky.

hotovo....

Díky já jsem popleta..nevšimla jsem si že už je druhá strana nových příspěvků!

deves — 3. 3. 2006 9:59

Pekla jsem bábovku s jablkama, byla dobrá, nezbylo

lotty — 6. 3. 2006 20:02

Vepřová játra na bramboráku:
150 g vepřová játra
pepř
100 g zeleninová směs
olej
kečup
česnek
sůl
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme na pánvi.Když jsou játra napůl hotová, přidáme zeleninu podle chuti (kapii, kukuřici, žampiony, papriku, rajče)směs dobře osmažíme, přidáme kečup.Nakonec dochutíme solí, česnekem a pepřem.Podáváme na bramboráku.


Zkoušela jsem toto teď v sobotu a bylo to moc dobré, jiné, netradiční. Bramboráky nebyly tak mastné a játra a zelenina doplnily zdravou stravu.

masena — 7. 3. 2006 12:28

Holky, o víkendu jsem zkoušela mrkvový koláč. Postupovala jsem přesně podle návodu do té doby, než jsem zjistila, že je to hrozně husté, takže nastoupila improvizace - zbytek mléka z krabice, trocha vlažné vody, volně ložená zakysaná smetana v lednici. Pak už to bylo akurát. Ořechy jsem sice měla, ale neměla je na čem ulít, takže to bylo bez ořechů a ananas nejíme, takže jsem do toho nastrouhala jablíčka.
Podrtženo a sečteno - výborná, taková mokrá buchta, nepráší se z ní od huby.

Zuzka S — 9. 3. 2006 16:00

Vyzkoušela jsem Péřovou bábovku od Verči-je výborná. Verča psala,že vydrží déle vláčná-to nemohu potvrdit,jelikož byla za chvilku pryč.  :D :D :D

Stelička — 15. 3. 2006 21:01

Tak ten mrkvový koláč fakt stojí za to. Jen jsem nedávala Lučinu (stojí majlant), ale kelímkový tvaroh s troškou želatiny. Nahoru jsem foukla čokoládovou polevu.

Buba — 16. 3. 2006 5:02

Stelička napsal(a):

Tak ten mrkvový koláč fakt stojí za to. Jen jsem nedávala Lučinu (stojí majlant), ale kelímkový tvaroh s troškou želatiny. Nahoru jsem foukla čokoládovou polevu.

Prosim vas, co je to LUCINA ? :dumbom:

Bety — 16. 3. 2006 7:50

To je sýr, dostaneš ho v každém obchodě, buďto obdélníčky nebo ve vaničce. Můžeš nahradit tím tvarohem jak píše Stelička.

Benja1 — 16. 3. 2006 10:14

Ahoj. Já jsem tady vlastně nová (když nepočítám to, že jsem na Babinet nakoukla někdy víc jak před rokem). To tady ještě diskuze o vaření nebyla. To je moc fajn. Jen z toho, co jsem stačila rychle proběhnout, tak dělám taky krabí pomazánku - jednu z variant, co tu jsou - ta s majolkou, cibulí a citr. šťávou. A moc nám chutná. Tyčky nerozmrazuju ani nekrájím. Tak, jak jsou zmrzlé, je hodím do robotu na hrubé struhadlo a je to hned a nemrznou od nich ruce:).Nejoblíbenější recepty si syslím na svoji stránku: jakodoma.webgarden.cz    Tak kdo chcete, mrkněte se.:)

Buba — 18. 3. 2006 2:12

Bety, diky moc krat za vysvetlenie, pouzijem tvaroh, ako Stelicka.

Iveta X — 18. 3. 2006 12:05

Teď jsme snědli k obědu Cibulový koláč od Káčy. Je to VYNIKAJÍCÍ!!! Nezbylo...

deves — 20. 3. 2006 15:07

Tak včera bylo Josefa, a my máme doma hned 3. Proto se vypékalo, vyzkoušela jsem péřovou bábovku od Verči, jen se za ní zaprášilo. Pak taky ten mrkvový koláč, byl dobrý ale nedosáhl ohlasu péřovky.

nubi — 23. 3. 2006 9:23

Tiež som skúšala mrkvový koláč, bohužiaľ, neoslovil nás.

Iveta X — 29. 3. 2006 17:59

Źkoušela jsem kuře na Pálavě od Jesi a je to dobrota. Taky jsem k tomu udělala rýži.

PetaZ — 29. 3. 2006 19:22

Od Kamčitky margotkovou buchtu, a ač jsem totální antitalent, tak se povedla a měla jsem mega úspěch :D

Irenka21 — 2. 4. 2006 12:20

Dělala jsem z rubriky krůtí prsíčka recept na maso naložené v jogurtu, byla to fantazie.

ivca — 3. 4. 2006 8:31

jetě k tomu masu v jogurtu
někdy naložím maso do jogurtu a pak dám na pekáček a pod alobalem zapeču - je to vynikající
tam se vyřádím s přísadami - může se dám víc kočení, event česnek apod...

Irenka21 — 3. 4. 2006 14:46

ivca napsal(a):

jetě k tomu masu v jogurtu
někdy naložím maso do jogurtu a pak dám na pekáček a pod alobalem zapeču - je to vynikající
tam se vyřádím s přísadami - může se dám víc kočení, event česnek apod...

Jdu to hned udělat , já jsem výjimečně doma nejdřív a chlapáci přijdou později, dík za inspiraci.

beruska123 — 3. 4. 2006 16:19

holky, můžu dostat ten recept na maso v jogurtu? moc díky

Irenka21 — 3. 4. 2006 18:21

mrkni se do téma krůtí prsíčka na kuchyňce, mimochoden sblajzli ho i pečené se sýrem a cibulí a ze zbytků jsem na zítřek napíchala ražniči.

Radka05 — 3. 4. 2006 23:03

Včera jsemn na oběd dělala kuře pečené na kysaném zelí, dělala jsem tu variantu bez smetany. ´Mňam.

petrželka — 5. 4. 2006 11:00

Díky moc Kamčitko,
zkoušela jsem recept od Tebe na Margot řezy a sklidila jsem doma obrovský úspěch. Já moc na pečení nejsem. Nikdy mi buchta pořádně nevyskočila a tohle se mi vážně povedlo. Krásně nadýchané. Mńam. Zařazuji do pravidelného repertoáru.

Irenka21 — 5. 4. 2006 15:46

Včera v Blesku vyšel ten recept na štrůdl od prchalové z Rodinných pout.

Megan — 5. 4. 2006 17:01

No tak sem s ním! I když v Blesku .........

V seriálu říkali, že tam dávají samé obyčejné věci až na....? Jestli to bude stát za to.

Irenka21 — 5. 4. 2006 18:32

jEŠTĚ JE V TROUBĚ, TAK PODÁM ZPRÁVU PŘES rOMANA A OKOPÍRUJI.

Kamčitka — 5. 4. 2006 19:37

petrželka napsal(a):

Díky moc Kamčitko,
zkoušela jsem recept od Tebe na Margot řezy a sklidila jsem doma obrovský úspěch. Já moc na pečení nejsem. Nikdy mi buchta pořádně nevyskočila a tohle se mi vážně povedlo. Krásně nadýchané. Mńam. Zařazuji do pravidelného repertoáru.

Jééé  díky petrželko, to jsem moc ráda. Já ji taky mám moc ráda, jak říkáš hodně naběhne a není nijak pracná. Taky jsi měla pocit jakoby jsi jedla margotku? Mňam. Já peču hodně, ale nejraději mám když to člověk naháže do misky, pořádně zamíchá a natřese a šup na pekáč :D

petrželka — 6. 4. 2006 11:40

Přesně tak :-)
Šup šup hotové a je to mňamka!!!
Podařilo se mi ještě ke všemu koupit Margotky v akci. Jedna stála 9 Kč, takže jsem vlastně ještě ušetřila. Jsem to ale holka šikovná :-)

Irenka21 — 6. 4. 2006 17:49

Megan napsal(a):

No tak sem s ním! I když v Blesku .........

V seriálu říkali, že tam dávají samé obyčejné věci až na....? Jestli to bude stát za to.

pivo - do těsta se dává 600g hl.mouky a 250 tuku na pečení a podle potřeby pivo, aby bylo těsto vláčné, dělalo se to dobře, do náplně se nasype kromě skořice trošku kypr.prášku do perníku, rozinky a oříšky a kousky zavařených meruněk a cukr podle  chuti, už je snědený, ale 2 z mých domácích strávníku řekli, že ten můj původní jim chutnal víc a 1 si ho nemohl vynachválit, příště budu péct 2 druhy štrůdlu, to jsem si zavařila.

Lucka 1 — 6. 4. 2006 18:24

Tak u nás už je taky po štrůdlíku. byl výborný jen ty merůňky mi nějak vytékaly :/

Irenka21 — 6. 4. 2006 19:30

Natrhala jsem je na malé kousky a dala jich jen trochu, jako rozinek.

R35P3C7.G1RL — 8. 4. 2006 0:47

Tak jsem uvarila podle Bety zapecenou bramborovou kasi s mletym masem a zelim detem v MŠ.Chutnalo jim a dospelim take.moc me to potesilo,takze diky Bety a vsem,kteri me inspirujete,aby deti meli pestry jidelnicek.Z.

Bety — 8. 4. 2006 17:22

R35P3C7.G1RL napsal(a):

Tak jsem uvarila podle Bety zapecenou bramborovou kasi s mletym masem a zelim detem v MŠ.Chutnalo jim a dospelim take.moc me to potesilo,takze diky Bety a vsem,kteri me inspirujete,aby deti meli pestry jidelnicek.Z.

Tak to mám velkou radost! Protože předtím už to tady někdo pekl ale zapomněl že se to musí péct odkryté a moc dobře to nedopadlo!:kapitulation::kapitulation::kapitulation: U nás je to oblíbené jídlo.

Stelička — 11. 4. 2006 19:38

Pekla jsem včera Raffaelo řezy - bylo to velmi rychlé a výsledek - bomba! Jen jsem ubrala cukru a příště uberu ještě více. Ta šlehačka je super nápad - vážně udělá v buchtě dojem krémové náplně.

Káča — 11. 4. 2006 20:20

Holky, kde najdu recept na Margot řezy a Raffaelo řezy?

Ero — 11. 4. 2006 21:09

Káčo - asi o 8 řádků níže - Sladkosti , je fakt dobré to rafaelo, ale já dala jen jednu šlehačku, chce to dvě!!!

masena — 12. 4. 2006 8:10

Ero napsal(a):

Káčo - asi o 8 řádků níže - Sladkosti , je fakt dobré to rafaelo, ale já dala jen jednu šlehačku, chce to dvě!!!

Ero, prosím tě, tu šlehačku jen zalít nebo vyšlehat a potřít??? Díky.

aprill — 12. 4. 2006 9:18

masena napsal(a):

Ero napsal(a):

Káčo - asi o 8 řádků níže - Sladkosti , je fakt dobré to rafaelo, ale já dala jen jednu šlehačku, chce to dvě!!!

Ero, prosím tě, tu šlehačku jen zalít nebo vyšlehat a potřít??? Díky.

Maseno, tu šlehačku prostě jen naleješ na upečené,  horké těsto. Nic nešleháš a nepotíráš.

Ero dvě šlehačky musí být fajn, ale už je to moc kalorické.

Ero — 12. 4. 2006 9:47

Já jsem jen nevěděla, jak ji vylít, tak byl moučník někde suchý a někde mokrý, já vím, že dvě jsou moc :(, ale je to chutnější :(

Gia — 12. 4. 2006 11:28

Já jsem zkoušela muffins - recept s kávou a rumem - naprosto úžasné... Akorát jsem je trochu přesušila - přeci jenom se to má péct kratší dobu, než buchty na plechu.
Málem jsem sežrala to těsto za syrova...

dzahila — 13. 4. 2006 14:30

Včera jsem dělala rafaelo řezy a chutnají báječně.A taky jsem zapekla maso v jogurtu,jenže jsem to mírně přesolila,tak jsem do pekáčku přidala rovnou i brambory a upekla najednou,nemělo to chybu.Od včerejška mi přítel neřekne jinak než ty moje kuchtičko.

dzahila — 14. 4. 2006 11:41

Včera jsem pekla margot řezy.Moc se povedly a chutnaly.Bez Vás by jsme snad hlady umřeli:-)

Stelička — 14. 4. 2006 16:33

A s námi úspěšně budete kynout - koukám, že pečeš každý den :D

Iveta X — 14. 4. 2006 19:08

Margot řezy jsem taky zkoušela - jsou super. Prostě v jednoduchosti je krása a tato buchta je hodně jednoduchá, rychlá a výtečná. Po nakrájení mi připomíná stracatelu (vzhledově) a chuť má opravdu jako Margot čokoláda. Jednička s hvězdičkou dvakrát podtržená.....

Kamčitka — 14. 4. 2006 19:48

Jéé holky já mám takovou radost, že Vám margotková buchetka chutná :D :D :D . Už jsem ji dlouho nedělala, asi měsíc, tak ji mám dnes v plánu dělat. Máš pravdu Steličko, manžel taky bručel, že nějak tloustne, tak mu říkám, však to nemusíš jíst, no je asi těžké odolat :D :D

dzahila — 15. 4. 2006 12:11

Já sice peču každý den,dnes pro velký úspěch peču zase rafaelo řezy,beru je na návštěvu,ale sladký nejím.Já peču pro přítele,jen vždycky ochutnám,jestli jsem něco nezapoměla a má to tu chuť ,jak popisujete.

Zuzík — 15. 4. 2006 18:22

Jé holky,to jsem ráda,že vám chutná Rafaelo na plech.Já jsem ho dělala teď během 14 dní 3x,pokaždé pro někoho jiného.Musím říci,že po dnešní návštěvě mi tu zůstaly 3 malinké kousky a ještě pes vylízal plech.Je to fakt bomba buchta.Já taky nemám ráda dlouhé párání s receptem,musí to být nato šup.:D

Májajája — 16. 4. 2006 13:31

Tak jsem se pustila do rafaelo řerů, sice jsem trochu zamotala postup a ten kokos jsem vysypala až na upečenou buchtu, ale přesto je ta bucht adobrá a světe div se, ani jsem ji nespálila, takže zapisuju do oblíbených.

Taky jsem včera pekla kuře plněné červeným zelím s anglickou slaninou , recept od Oty a jedl to dokonce i syn který zatím zelí nevzal do úst. Takže chválím!!

Irenka21 — 16. 4. 2006 16:37

Nyní jsem přijela od maminky, vařila svíčkovou, no báseň, kluci byli mrtví přejedením.

deves — 19. 4. 2006 8:07

Takže na Velikonoce jsem zkoušela řezy rafaelo. Jsou fakt fajn - rychlé a dobré

Stelička — 23. 4. 2006 11:22

Právě jsem dojedla  rýžové smaženky z "Rychlých jídel". Jen koukám, že jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smažením trošku drolilo). Udělala jsem je proto, že se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýže. Byla to taková chuťovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré.

Daroly — 26. 4. 2006 0:05

Ahoj.
Hledala jsem rychlý recept z minima surovin a narazila na Římský květák(z odpovědi na "Květák"), do kterého jsem navíc přidala ještě kupované koření do tzatziků a sušenou bazalku. Je to jídlo nenáročné na vaření a moc nám chutnalo. Díky Benji :)
Mějte se fajn, D.

Benja1 — 27. 4. 2006 11:29

Daroly napsal(a):

Ahoj.
Hledala jsem rychlý recept z minima surovin a narazila na Římský květák(z odpovědi na "Květák"), do kterého jsem navíc přidala ještě kupované koření do tzatziků a sušenou bazalku. Je to jídlo nenáročné na vaření a moc nám chutnalo. Díky Benji :)
Mějte se fajn, D.

Dík za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo.  S tím kořením je to dobrý nápad. Určitě to příště tak vyzkouším.:)

neli — 7. 5. 2006 10:30

Vyzkoušela jsem margotkovou buchtu - skvělá! a buchtu Rafaelo- úžasná. Jen jestli můžu poradit malý zlepšovák: jak se tam leje na upeč.buchtu smetana, tak aby to bylo rovnoměrně pokropené a nemusela tam dávat 2 smetany(hlídám kalorie:)), tak jsem do půli víčka od smetany napíchala špendlíkem dírečky a vytvořila tak pidikonvičku s rovnoměrnou zálivkou:)))
No vymýšlet blbinky, to by mi šlo!

Margo — 12. 5. 2006 15:18

Nevím, jestli jsem tu dobře, ale potřebuji radu:
1. mám doma přes týden 4 chlapy ve věku: 44,21,18,9 let a já už někdy vážně nevím, co vařit. Vařím ráda
a těší mě, když všem chutná:)  Ale poslední dobou mi připadá, že se dost opakuji:( chtělo by to inspiraci...)
2. na víkend přijíždí další členové rodiny a jejich přátelé, obvykle je nás 7-8, ale taky 25 a když je venku
hezky, nechci trávit hodiny v kuchyni, abych všechny nasytila...poraďte jak nasytit tolik lidí a nezruinovat
rodinný rozpočet na měsíc dopředu. Ale taky uvítám rady, jak si líp zorganizovat práci v kuchyni, máte někdo
nějaké finty? Ráda se podělím o ty své... předem díky, víkend je zase tady...!!!!!

Helčaa — 13. 5. 2006 15:37

Margo napsal(a):

Nevím, jestli jsem tu dobře, ale potřebuji radu:
1. mám doma přes týden 4 chlapy ve věku: 44,21,18,9 let a já už někdy vážně nevím, co vařit. Vařím ráda
a těší mě, když všem chutná:)  Ale poslední dobou mi připadá, že se dost opakuji:( chtělo by to inspiraci...)
2. na víkend přijíždí další členové rodiny a jejich přátelé, obvykle je nás 7-8, ale taky 25 a když je venku
hezky, nechci trávit hodiny v kuchyni, abych všechny nasytila...poraďte jak nasytit tolik lidí a nezruinovat
rodinný rozpočet na měsíc dopředu. Ale taky uvítám rady, jak si líp zorganizovat práci v kuchyni, máte někdo
nějaké finty? Ráda se podělím o ty své... předem díky, víkend je zase tady...!!!!!

A zkoušela jsi už maso v marinádě? Večer naložíš - vejce, sůl, česnek, pepř, solamyl, worcester, sójová, plnotučná hořčice a
druhý den jen opečeš a když se ti nebudou chtít vařit brambory, tak jim to nachystej s chlebem a zeleninou.
Jinak aby to bylo levnější, tak mě napadají zapečené brambory a rizoto.Ať se daří!:godlike:

Vigi — 13. 5. 2006 21:10

Já zase upeču více kuřat najednou. 1. den je máme klasicky s bramborem a druhý den zbytek oberu a udělám salát z čínských nudlí a zeleniny. Dá se jíst teplý i studený. Nejraději ho máme se sojovkou a čínským kořením

Mišineček — 17. 5. 2006 20:57

Řezy Rafaelo opravdu úžasné. Všem moc chutnaly!!!!! :):)

ivca — 18. 5. 2006 8:39

vaření pro hodně lidí"
na chalupě se nás taky vždycky sejde dost a já to řeším pečením sekané a bůčku,
gulášem, guřtgulášem nebo zapečenými řízky na cibuli se sýrem.
někdy taky udělám bramborový salát a ten se hodí jak k sekané, tak ke studenému pečenému masu nebo na chlebíčky....
fleky, kotle polévek - bramboračka, zelňačka ...

deves — 27. 5. 2006 10:16

Holky nevíte náhodou některá, kde najdu ten cibulový koláč, vím že jsem tu ten recept četla, ale ani za nic ho nemůžu najít :kapitulation:

deves — 27. 5. 2006 10:23

hlava - mapa, no jo už to mám, na co by byl vyhledávač :rolleyes:

Stelička — 27. 5. 2006 17:02

Raffaelo pekly děti ve školce maminkám ke Dni matek. Všichni si pochvalovali.

Jesi — 29. 5. 2006 6:49

O víkendu jsem udělala margotkotkovou buchtu - výborná, dokonce i tchýně pomlaskávala :D

Megan — 31. 5. 2006 17:39

Vyzkoušela jsem péřovou bábovku od Verči, byla opravdu péřová a celkem dobrá. Už několikrát jsem dělala lehký tvarohový koláč, tak ten chutnal všem a není pracný, takové recepty mám ráda.

Chystám se vyzkoušet vámi vychvalovanou Margot buchtu a Raffaelo řezy.

Kamčitka — 31. 5. 2006 18:15

Jojo margotkovou buchtu jsem chtěla dělat včera, koupila čokinu, ale po domácí krizi, jsem ji se.rala, tak nemám nic. Ale určitě ji Megan upeč, nebudeš litovat :D

deves — 2. 6. 2006 10:46

Dnes se vrátím domů až v noci, tak jsem včera pekla cibulový koláč od Káči - aby doma nezemřeli hlady, ale asi zemřou, páč už nám nic nezůstalo, je vážně móóóc dobrý. Manžel ho jedl včera teplý, a co zůstalo si rozebrali ráno :supr:

Megan — 27. 6. 2006 16:21

Chválím Margotkovou buchtu od Kamčitky, dala jsem tam 2 Margotky a nahoru čokoládovou polevu, je fakt výborná, chutnala moc!  :supr:

Kamčitka — 27. 6. 2006 16:33

:D Vidíš, dlouho jsem ji nedělala, teDˇpořád dělám buchty s jahodama :D . Asi dnes koupím margotky a když mi je nikdo nesní, tak bude buchta. TeĎ jsem někde četla taky recept na marogotkovou bábovku, tak ji vyzkouším a pak poreferuji :D

Megan — 27. 6. 2006 16:52

Ty asi často pečeš, tak poreferuj, možná to bude hodně podobné. Známá zase přidává do bábovky ananas na kousíčky a kokos, je to taky dobré. Vidím, že tu bude někde i receptík na bublaninu z jogurtu, to může být taky dobrota. Ale jogurt do perníku, tak to jsem ještě neslyšela, no jo, fantazii se meze nekladou.   :)

Kamčitka — 27. 6. 2006 20:31

No já si říkám, raději peču, než nakoupit hory laskomin, oplatek, sušenek a čokolád - buchta vyjde určitě levněji :D .
Jojo perník z jogurtu - dokonce tam jsou2 :D . Je takový jemnější, a hlavně rychlý, všechno do mísy a šup s tím na plech :D

Megan — 28. 6. 2006 11:04

Když je ten perník s jogurtem rychlovka, mohla by jsi prosím napsat recept, jak budeš mít čas?

Kamčitka — 29. 6. 2006 13:49

Megan napsal(a):

Když je ten perník s jogurtem rychlovka, mohla by jsi prosím napsat recept, jak budeš mít čas?

Megan právě jsem ho napsala do jahodové bublaniny, Romča se na ni taky ptala :D

maya — 4. 7. 2006 12:27

Včera jsem vyzkoušela Rafaello a povedlo se. Řezy nebyly ani trochu mokré, jak se tu někde psalo a jak jsem se bála. Překvapilo mě, jak těsto hodně vyskočilo. Se smetanou jsem to vyřešila tak, že jsem ji nalila těsně před koncem pečení a ještě na chvilku nechala v troubě zapéct. Jinak mi Rafaello trochu připomíná jiný moučník - mého oblíbeného Vodoucha, jen s tím rozdílem, že ten je v kakaovém provedení a má silnější, krémovější polevu. Pro případné zájemce o vyzkoušení píšu recept:

VODOUCH

1 hrnek vody
1 kostka másla (nebo Hery)
1 vanilkový cukr
2 hrnky moučk. cukru
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 hrnky polohr. mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
strouhaný kokos na posypání

Postup: Vodu, máslo, cukr, vanilkový cukr a kakao krátce svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který později použijeme jako polevu. Do vychladlého zbytku hmoty vmícháme mouku, prášek do pečiva a vejce (můžou být rovnou celá, ale já šlehám sníh, připadá mi to pak nadýchanější). Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný olech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je moučník upečený (těsto se nelepí na špejli), hned po vyndání z trouby ho polijeme hrnkem polevy . Tepre až se poleva zatáhne (já těsto po upečení propíchám špejlí, aby poleva vtekla i dovnitř) a vychladne, posypeme kokosovou moučkou -  tak zůstane kokos krásně bílý a neutopí se v polevě. Dobrou chuť!

Bebe — 4. 7. 2006 15:51

Tak jsem dnes pekla jogurtový koláč od IVČI,s borůvkama a posypkou.Je dobrý,povedl se!díky za receptík i když mi tak blbě peče trouba tak to dobře dopadlo.:)

Stelička — 10. 7. 2006 23:00

Dneska jsem dělala "Gulášek bez míchání" - super, super!!! Dělala jsem ho z plecka a kuřecího masa současně, nemá chybu - zejména příprava. Dík.

Kamčitka — 15. 7. 2006 23:50

Tak jsem dneska taky dělala gulášek bez míchání - naházela jsem všechno do zapékací mísy a přikryla víkem a dala do trouby. Za chvilku to vonělo, manžel chodil a byl zvědavý - nu nedovolila jsem mu koukat pod pokličku, jak to má ve zvyku :D . Já normálníguláš nedělám, ten vaří vždy jen manžel nebo tchyně :o ale tento je vakt VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Manžel je vysloveně masový a tohle si pochvaloval až až. A já taky. Dneska jsme byli na borůvkách, tak jsem si je v klidu čistila a gulášek se dělal sám. Dělala jsem ho také z vepřového, no za hoďku byl hotový. Bez oleje, bez zasmážení, jeden pekáč, jedna vařečka. Paráda. Moc díky za super recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stelička — 20. 9. 2006 15:50

Včera jsem vytvořila "Střechu" z BB sušenek. Půlku hnědou s banánem, půlku světlou s meruňkami. Do dneška se rozležela a je moc dobrá. Jen se oba recepty rozcházely v množství surovin na náplň, já dala jeden tvaroh, 20 dkg másla a 1 Lučinu a trošku náplně pochybělo.
Přesto DÍK za nápad.

Irenka21 — 20. 9. 2006 16:05

Kde najdu recept na ten gulášek v jedné míse?

dzifdayly — 20. 9. 2006 16:35

Irenka21 napsal(a):

Kde najdu recept na ten gulášek v jedné míse?

Je to stránka 4 desátý řádek odspoda -gulášek bez míchání -KUCHYŇKA

Stelička — 28. 9. 2006 21:30

Dnes jsem upekla zákusek podle Judity z rubriky "Opravdu dobrý štrůdlík". Nemá název - bylo to lístkové těsto, piškoty, jablíčka a pudink. Nahoru jsem přidala ještě citrónovou polevu, která to trošku oživila a  šlehačku. Bylo to výborné, návštěva  - extchýně a expratchýně :-) chválily, moje máti si řekla ještě o kousek domů, dcera, která jindy nevečeřívá, si ho nandala ještě o půl deváté. Takže úspěch - díky.

Stelička — 10. 10. 2006 22:26

Vyzkoušela jsem upéct tortily, šlo to rychle, dobře a povedly se. Dík za recept.

Ferda — 11. 10. 2006 6:43

ja zatim delala jen tu porkovou polevku,tchyne se oblizovala,ja to same a nejvetsim prekvapenim vecera byl manzel ktery snedl cely talir a jeste si dal nasup!!!!!!...prekvapeni proto ze normalne zeleninu vubec neji....
budu tu polivecku casteji...byla mnamozni a dalsi krucek jak do toho myho nacpat nejake ty vitaminky ,kdyz ji tak nezdrave....(chipsy,cokolada,oplatky...to je pro nej 80% potravin denne :( )
Diky moc

Ferda — 11. 10. 2006 6:45

je ted jsem videla ze je tam receptiku na porkovou vice..tak jmenuju..DIKY dagi :)
no zitra se pustim do toho gulasku bez michani :)

Zlata — 11. 10. 2006 12:46

O víkendu jsem zkusila ten recept na sekanou se zelím a bramb.kaší upečené najednou v pekáči v troubě.Bylo to výborné, a hlavně málo práce.Takové recepty můžu.

Bety — 11. 10. 2006 22:00

Zlata napsal(a):

O víkendu jsem zkusila ten recept na sekanou se zelím a bramb.kaší upečené najednou v pekáči v troubě.Bylo to výborné, a hlavně málo práce.Takové recepty můžu.

Ten jsem dávala já, ještě mám Koložvárské zelí:
Koložvárské zelí
Prosím nelekněte se toho, že se vaří zelí a rýže dohromady!

1 sklenice kysaného zelí
2 sáčky předvařené rýže
rýži vysypeme do zelí, přidáme vodu podle potřeby, uvaříme do poloměkka

500 g mletého masa ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou,
opražíme na cibulce.

Kvalitní klobásu - nejlepší je opravdu Csabai, tu chuť nenahradí nic,
nakrájíme na drobné kousky.

Uvařené zelí s rýží, opražené maso a nakrájenou klobásu smícháme,
vložíme do nepřilnavého kastrolku nebo pekáčku (nebo pokud nemáme
nepřilnavý, tak do vymazaného tukem)
zalejeme dostatečným množstvím - aspoň 2 ks - zakysané smetany.
Pečeme zakryté.

Zlata — 12. 10. 2006 12:23

Dík za další inspiraci,to by mohlo manželovi taky chutnat.Dovezla jsem si totiž v létě od švagrové z Plzně 10 kg šlehané sekané a už jsem nevěděla co z ní furt vařit.

Ferda — 12. 10. 2006 15:42

Aneri: gulasek bez michani byl vyborny!!!!!Vsichni jsme to ten talir vylizali :D...plus to byl muj prvni gulasek v zivote ktery jsem kdy delala a asi u toho zustanu :) diky!

Gia — 29. 10. 2006 21:39

Střecha byla naprosto fantastická !!!!

dajka — 30. 10. 2006 14:34

Taky vdávám dík za receptík na "STŘECHU". Ochutnala teta odnaproti a za dva dny chtěly recept i nadšené sousedky. Ten moučník je super!!! Jo, a máslo dávám klidně celé.

dajka — 30. 10. 2006 14:35

Oprava - ne vdávám, ale vzdávám dík. Pardon.

Décima — 4. 12. 2006 12:01

Musím poděkovat , myslím že Ivče, za bramboráčky s ovesnými vločkami, zvlášť, když je strašná chuť na bramboráky a doma jsou jen 2-3 brambory: :D

Recept: 1a 1/2 hrnku oves. vloček spařit stejným množstvím horké-vroucí vody, přikrýt a nechat 10 min. přikryté. Mezitím si nastouhám najemno asi 3 brambory. před poslední si nastrouhám 1 cibuli, 5 stroužku česneku, které poslední bramborou vystrouhám. Osolím , opepřím, přidám vajíčko, majoránku a asi 2 lříce polohr. mouky. Dělám malé bramboráčky...Je jich tak 12-15 ks, jsou strašně křehounké, výborné. Pro velký úspěch jsem je dělala během 14 dnů  3x  :supr: