li.lik — 9. 3. 2010 12:46

Dobrý den, prosím o radu. Jsem těžký alergik a proto hledám do živého plotu nekvetoucí keře (na ibišek alergii nemám, proto je v seznamu :) ), nakonec jsem skončila na uvedené kombinaci, prosím o zkušenosti, co doporučíte? Orientace na severozápad, mírný svah, vlhká půda (ale odlehčili jsme jí, takže by tam voda neměla stát, jen nebude přesušená).
Nechci jednodruhový plot, ale bojím se nesouladu. Ráda bych co nejpřirozeněji působící houštiny. :D

Myšák — 16. 3. 2010 22:45

Buxus roste ve stínu a vlhku dobře, aspoň mně. Jalovec bych asi dala spíš na jižní stráň, nevím. S ostatním zkušenost nemám, ale napadla mě cesmína. Roste pomalu (to i buxus) a v zimě vypadá krásně. Má taky mnoho barevných variant.

li.lik — 25. 3. 2010 20:51

Jůů, super nápad, už jsem na ní mrkla, je spousta variant a bude to krásně pestré a je fakt, že tím, že je stálezelená, tak je nádherná i v zimě. Díky!
Jalovec plánuju dát na "výpek" - je to sice severozápadní strana, ale je tam sluníčko celý den. Buxus jsem přemýšlela k domu, kde bude stín většinu dne. Zvládne to?
Zjistila jsem, že je jedovatý, nemáte s tím někdo zkušenost, jestli to okusují psi?

Myšák — 29. 3. 2010 2:14

Buxus mám sice na jižní straně domu, ale zastíněný šeříkem. Čili nevím, ale řekla bych, že se mu dařit bude. Se psi neporadím, nemáme.