berushka28 — 8. 3. 2010 19:03

Zdravím, scháním informace ohledně provádění daňové evidence pro podnikatele. V současné době si zároveň dělám rekvalifikační kurz. Pokud je mezi vámi nějaká účetní, s kterou bych si mohla vyměnit pár informaci nebo mě mohla v něčem poradit, budu ráda..  Děkuji moc

liskovka — 31. 7. 2010 9:57

Nevím, jesti ještě potřebuješ poradit, tak kdyžtak pro ostatní. Já už asi rok používám prográmek Pohoda ve verzi Start. V týhle základní verzi je to úplně zadarmo a je možný si program stáhnout z netu. Bezplatná verze je omezená nějakým počtem účetních operací, ale pro moje potřeby naprosto vyhovuje. Ze začátku jsem se musela učit co a jak, ale teď je pro mě vystavená faktura otázkou minuty a to ani nemluvím o účetních závěrkách na konci roku nebo ve čtvrletí kvůli DPH. Jedno tlačítko a všechno mám spočítáné..

berushka28 — 3. 10. 2010 16:48

Děkuju moc za info, na program se určitě podívám. Když budu provádět daňovou evidenci začínajícímu podnikateli, který je neplátce DPH, myslím,že bych mohla ze začátku využít třeba jen program Excel, udělat si různé tabulky a tak. Nebo myslíte, že je hned lepší nějaký takový program..?

Dále bych se ráda zeptala těch, které třeba provádějí někomu DE či účetnictví a mají to jako vedeljšák k hlavnímu zaměstnání, kolik času vám to zabere, jak je to náročné atd..? Děkuji.

Petr100 — 7. 11. 2010 4:57

V tabulkách si můžeš dělat tak jen domácí účetnictví. Potřebuješ spoustu dalších věcí. Faktury, příkazy k úhradě, sklady, kniha jízd, odpisy..............................daň. přiznání, sociální, zdravotní.......Bez programu se neobejdeš. Jde o to, kolik tě bude měsíčně platit. Program stojí pár tisíc a hlavně, každý rok se musí aktualizovat, což jsou další výdaje. Počítej s návštěvou berňáku, sociálky, zdravotní. Já mám mnoho roků program UCTO. Spokojenost, je tam vše. Kolik času to zabere tě nikdo neřekne. Záležíí na druhu živnosti, na počtu položek v deníku. Je rozdíl mezi obchodní činností, hospodou, pokrývačem.

Sel — 7. 11. 2010 6:37

Program Účto používám 16 let a nedám na něj dopustit. Každoročně kupuji aktualizaci a je tam vše, co potřebuji.

Petr100 — 7. 11. 2010 7:48

Sel napsal(a):

Program Účto používám 16 let a nedám na něj dopustit. Každoročně kupuji aktualizaci a je tam vše, co potřebuji.

Tak to jsme na tom  stejně. Tehdy asi vznikl. Jak píšeš, nemá chybu.

Blanka4 — 14. 1. 2014 14:39

Používáme http://www.admwin.cz/, je to jednoduché k chápání a levné.

zelvicka177 — 14. 1. 2014 14:49

Já používám Money S3 pro vedení účetnictví, daňové evidence též.

Použití jednoho tlačítka na výpočet daní mi přijde zajímavé, to bych si lajzla možná tak při výpočtu daní pro sebe paušálem :-)))

osobně nedám dopustit na program Formstudio.

Lucka22 — 18. 2. 2014 11:11

Holky držím vám palce. Já účto také nějakou dobu dělala, ale pak začalo plátcovství dph, obchodování se zahraničím a už jsem si řeka, že to sama nezvládnu. Dopadlo to ta, že si účto dělám sama, ale mám najatou účetní firmu, která mi zkontroluje daňová přiznání, účetní závěrku apod. Takže nemám takové nervy, když musím něco na finančák odevzdat. Kdo si není v účtu úplně jistý, doporučuji si to také tak zařídit (služba Účetní poradenství, firma abc-enterprise.cz)