pírko — 2. 3. 2010 21:16

Dobrý večer, mám syna 4 roky. Od září 2009 je neustale nemocny, kašel, rýma, laringitida, pak měl dokonce prej v krku zveřinec. Vezem se v tom do teď. Tak mu dělali ruzne testy, astma, alergie,krevni obraz, test z potu,nosni mandle, ale vše měl v pořádku. Doktor poradil, léčbu klimatu, tak se s ním manžel v lednu sebral a jeli spolu na 10 dni na hory. Tam to přežili ve zdraví, ale vrátili se a jsme tam zase. Hned v den příjezdu rýma, 4dny na to laringitida, nasadili jsem léky do 4 dnů začal vykašlávat a za další 3dny bylo po všem. Jenže za 2 dny dostal suchý dráždívý kašel, má ho už týden, dostali jsme na noc airus a ráno a večer spiropent, jenže furt kašle, nezabírá to a dnes dostal zas rýmu. Jsem z toho už zoufalá. tak nas doktor objednal na Bulovku na pneumologii. Jsem už z toho vyřízená co všechno tam chudákovi budou dělat. Je už sám z toho hodně špatný. Chce chodit do školky, jezdit plavat atd. pořád mu jen říkám, že až bude zdravý.Je mi z toho už zle. Chci se vás zeptat, nevíte co ho tam čeká? Byla jste některá z vas se svým dítkem na pneumologii? Co z toho nakonec bylo?

sisi21 — 3. 3. 2010 21:24

Pírko jde o vyšetření a poruch dýchacího ústrojí, dolních dýchacích cest (tj. průdušnice, průdušek a plic), dále na onemocnění pohrudnice.
Nevím jak je to u dětí asi to bude stejné. Vyšetření, se kterými se na pneumologii může člověk setkat, jsou to kromě základních vyšetření, prováděných běžně i v jiných oborech (krevní obraz, biochemický rozbor krve, zobrazovací vyčetření – RTG, CT, angiografie), vyšetření speciální, zaměřená na dýchací systém.
Patří sem spirometrie, endoskopická vyšetření dýchacích cest, alergologická vyšetření, v některých případech biopsie plic.
pro tvůj klid budeš mít lepší se informovat u lékaře o jaké vyšetření půjde..
já osobně měla vyšetření krve,spirometrii.RTG.CT