Jarka2 — 22. 2. 2010 9:50

Dobrý den,prosím o radu.Chci si koupit domácí pekárnu na chleba,máte sní skušenosti kladné i zápo*né.děkuji

Vanda — 22. 2. 2010 10:38

Jarka2 napsal(a):

Dobrý den,prosím o radu.Chci si koupit domácí pekárnu na chleba,máte sní skušenosti kladné i zápo*né.děkuji

mě tu holky nedávno poradily mrknout na stránky dáma.cz-tam je možné si něco o pekárnách najít.

Haffka — 29. 3. 2010 19:06

Jo, na rozdíl od jiných technických vymožeností pekárna opravdu ušetří práci a udělá vše za vás.Peču v ní hlavně sladké kynuté-mazanec,stačí tam věci nasypat a za tři hodiny je hotovo.Mám levnou,obyčejnou Clatronic,už hodně let starou,zatím pořád šlape.

majkafa — 9. 8. 2011 20:39

Obnovila jsem toto téma a prosím o radu.
Je lepší domácí pekárna s jedním hnětacím hákem nebo se dvěmi?
Jaké máte celkově zkušenosti s domácí pekárnou a jakou značku radíte?
Děkuji.

Bety — 10. 8. 2011 12:16

První pekárnu jsem měla jednohákovku z akce Tesco, přišla jsem k ní jako slepý k houslím (jen jsem se na ni v obchodě podívala a manžel ji chytil a nesl k pokladně...) byla to jednohákovka a nedám na ni dopustit, kdyby mi na ní manžel nezničil nádobu, tak ji mám dodnes. Darovala jsem ji ještě jedné paní, která naopak měla náhradní nádobu, a u té šlape dodnes. Jediná nevýhoda: chleb je čtverec a to je pro mě dost nevhodný tvar, který mi nevyhovoval jako krajíček a i do tousteru byl takový nevzhledný. Jinak naprosto bez chyby, těsto zpracované stejně výborně jako v dvouhákovce.
Jedna pekárna mi nestačila - když jsem pekla potřebovala jsem zároveň třeba míchat těsto na knedlíky nebo na koláče apod. tak jsem si koupila ještě pekárnu Bifinet (nyní přejmenováno na Silver Crest) akce Lidl - naprosto bez chybičky! K té je bezvadný ochotný servis kde se dá přiobjednat i levná náhradní nádoba a háky.
Jelikož jsem tedy časem pozbyla tu první pekárnu a ta jedna mi nestačila, tak jsem koupila opět v akci Tesco tu jejich dvouhákovku Tesco XXL a ta šlape taky senzačně. Měla jsem na pekárny opravdu štěstí, i když jsem kupovala ty levné v akci.
Tak jsem šťastnou majitelkou pekáren už 3 roky a jedou furt a pořád, nedovedu si už představit že bych je neměla.
Můžeš v nich péct chleba, zadělávat těsto na cokoliv - kynuté, nudlové, máslové na vánoční pečení... můžeš v ní péct sekanou a zapékat těstoviny, žemlovku, můžeš v ní vařit marmeládu - má na to program a na program marmeláda můžeš škvařit škvarky.
Tady více:  http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=311

tady si můžeš projí pekárny, ale každý stejně vychvaluje tu svoji:
http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php

tady diskuze, často nahlížím klidně se připoj:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937&z=1#zal

tady cca 1700 receptů, vpravo nahoře je Vyhledávání - když na něj klikneš tak můžeš vyhledávat podle názvu (rohlíky) nebo podle suroviny kterou potřebuješ využít
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

majkafa — 10. 8. 2011 19:01

Moc děkuji, Bety. Všechno si to prostuduji, jsem už rozhodnutá si pekárnu koupit, jen si vyberu, kterou. Děkuji za odkazy i osobní zkušenosti. Už se těším. :)

dusička — 11. 8. 2011 7:17

Majkafo - taky o ní přemýšlím a mám zatím v oblíbených uložený tento odkaz http://www.pekarny.unas.cz/vse_o_pekarnach.html
http://www.peceme-chleba.cz/
http://www.monitor.cz/nalezene-nabidky/ … k%C3%A1rna
-podle mého bude i důležitý příkon,čím vyšší tím lepší (vidím to doma u šlehače)
Proto mě osobně se líbí ETA
a recenze na pekárny najdeš tady http://domaci-pekarny.heureka.cz/

holcina — 11. 8. 2011 7:28

majkafa napsal(a):

Obnovila jsem toto téma a prosím o radu.
Je lepší domácí pekárna s jedním hnětacím hákem nebo se dvěmi?
Jaké máte celkově zkušenosti s domácí pekárnou a jakou značku radíte?
Děkuji.

na první otázku nedokážu odpovědět, mám pekárnu se dvěma háky. S jedním jsem neměla tak nevím jaký je v tom rozdíl. Mám už 4 roky značku DOMO, číslo nevím:-)) jsem spokojená. I když mamince se po třech letech spálila, hněte, ale nepeče:-( Bety to poslala super odkazy
Tak ať chutná :supr:

majkafa — 11. 8. 2011 8:13

Já jsem při vybírání čehokoliv děsně nerozhodná. Letos se urozhoduji, když rekonstruuji celý byt. :dumbom:
U domácích pekáren mám tím, že chci určitě pekárnu nerezovou, naštěstí zúžený výběr. :D

sunshine... — 11. 8. 2011 10:01

ja mam doma pekarnu s dvema haky, ETA ale nevim presny typ a jsem s ni maximalne spokojena. Krasne pece, dela uzasny testo, i marmeladu jsem uz zkousela. S ostatnima znackama nemam zkusenost :)  tak preji stastnou ruku ;)

Modroočka — 11. 8. 2011 17:38

Holky, já nechápu, jak v tom děláte ty marmelády a vůbec, jak v tom necháváte kynout těsto, vždyť ta nádobka je dost malí. Když zadělávám na koláče, buchty, na vánočku, vdolky, na cokoliv, tak bych musela zadělávat na dvakrát, minimálně. Navíc, ve vandlíku mi to kyne zadarmo, v pekárně se spotřebou energií.
Pekárnu mám doma, rok a půl, nepoužívám ji, zdá se mi to docela malý a na to málo i drahej provoz.

Bety — 11. 8. 2011 18:39

modroočko víš to bys musela vyzkoušet abys pochopila... z jedné dávky těsta jsou dva celé velké plechy kynutého koláče - víc nepotřebuju, z jedné dávky těsta jsou 3 šišky knedlíků velké přes celý vál
http://foto.dama.cz/img/625/625842.jpg

z jedné dávky těsta pražské koláče
http://foto.dama.cz/img/577/577113.jpg

z jedné dávky těsta dost velké plněné rohlíy sladké
http://foto.dama.cz/img/520/520198.jpg

z jedné dávky těsta plněný koláč
http://foto.dama.cz/img/511/511202.jpg

zapékané těstoviny pěkně šťavnaté
http://foto.dama.cz/img/482/482792.jpg

šťavnatá sekaná ještě ve staré jednohákovce
http://foto.dama.cz/img/479/479031.jpg

z jedné dávky těsta dvě vánočky přes celý vál
http://foto.dama.cz/img/901/901170.jpg

podotýkám že vál mám starý velkýn ne ty malý dnešní tintítka a to vše naprosto bezpracně a nemusíš ani těsto hlídat, pekárna zapípá a je hotovo - těsto je mnohem lepší než z robotu a to mám vynikající robot Bosch který miluju ani ho nesundávám z linky, ale kynuté těsto dělám v pekárně. Na marmeládu máš program neděláš nic jen to nasypeš.

např. test pekárny Bifinet - spotřeba na celý úplně nejdelší program: 2,16 Kč - jsou tam k dohledání i jiné testy jiných pekáren, pekárna nespotřebovává proud celou dobu cyklu!
http://domacipekarny.dama.cz/zajimavost … .php?d=533

Bety — 11. 8. 2011 18:42

různé rady:
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php

dobře zpracované postupy
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php

něco o surovinách
http://domacipekarny.dama.cz/suroviny.php

Bety — 11. 8. 2011 18:45

z jedné dávky těsta 6 velkých pletynek a dvě veky
http://foto.dama.cz/img/926/926555.jpg

pro 4 lidi víc netřeba, druhý den se upeče čerstvé

Bety — 11. 8. 2011 18:50

knedlíky s celozrnnou moukou

http://foto.dama.cz/img/609/609149.jpg

pomerančový džem z pekárny

http://foto.dama.cz/img/926/926252.jpg

švestková marmeláda s kakaem ("švestková nutela" samozřejmě to nemá chuť jako opravdová nutela ale je moc dobrá)
http://foto.dama.cz/img/630/630969.jpg

a abych nezapomněla, vynikající sušenky pro našeho pejska, těsto z pekárny

http://foto.dama.cz/img/522/522493.jpg

a bryndzové housky

http://foto.dama.cz/img/829/829080.jpg

a to všechno za zlomek ceny než se koupí v obchodě, vždyť kolik jen stojí malý koláček!

Bety — 11. 8. 2011 18:57

U nás stojí kulatý koláček s tvarohem nebo s povidly cca 14 - 15 Kč a takových koláčků uděláš z půl kila mouky, jednoho vajíčka (nemusí být) 50g tuku špetka soli , čtvrt litru mléka (může být voda) a 1/4 kostičky kvasnic, tak těch koláčků uděláš minimálně 12 ks
cena:
mouka 5.- (kupuju v akci) mléko cca 3.- vejce cca 3.-  jedna pětina másla cca 6.- čtvrtina kvasnic korunu:
18.- Kč plus tvaroh nebo marmeláda a energie na upečení - i kdyby to vyšlo celkem na 50.- tak pořád je to míň než za polovinu

těch Pražských koláčů dělám dost velkých 16ks to by byla pálka v obchodě...

Bety — 11. 8. 2011 19:04

ještě celozrnné knedlíky zevnitř

http://foto.dama.cz/img/505/505725.jpg

majkafa — 11. 8. 2011 19:30

Tý jofka, Bety, to je nádhera.
Hluboce se skláním. :godlike:
A děkuji, že ses podělila o zkušenosti i fotky. Se mi sbíhají sliny. Krása.

Bety — 11. 8. 2011 19:44

majkafa napsal(a):

Se mi sbíhají sliny. .

:lol: no právě, to je ten problém... ono to je lákavé a pak člověk přibírá...
dukátové buchtičky skoro bezpracně: těsto pekárna, uválet provázky, překrojit obracečkou nebo kolečkem na pizzu
http://3x.cz/dm-PBV7.jpg

upečeme
http://3x.cz/dm-Y1FZ.jpg

krásně se to odloupne
http://3x.cz/dm-6F37.jpg

zatím se uvaří krém a hotovo
http://3x.cz/dm-GYSE.jpg

Bety — 11. 8. 2011 19:54

bagety zvané "kořenové" nemám je moc pěkně umotané, normálně jsou takové kostrbaté jako kořeny stromu, ale jsou moc dobré, možná se u vás taky prodává kořenové pečivo

http://3x.cz/dm-WVJ4.jpg

mazanec panettone

http://3x.cz/dm-4U6K.jpg

a například buchty můžeš péct i v pekárně nejen v troubě
http://3x.cz/dm-HW5S.jpg

obyčejné a anglické výborné rohlíky
http://3x.cz/dm-PY8N.jpg

koblížky
http://3x.cz/dm-N2Z6.jpg

mohla bych pokračovat ještě dlouho a to už ani nefotím... využívám pekárnu opravdu bohatě

majkafa — 11. 8. 2011 20:05

Uff :D tak jo. Jdu do toho.
Vylučovací metodou mám pár horkých kandidátek, ještě to nechám chvilku uležet a objednávám.
A zpívám slovy a notami klasika: Já se těšííím, já se těšííím :D

dusička — 12. 8. 2011 6:43

Bety :co::co::co::co:
si strašně moc šikovná. Obdivuju Tě :godlike:
PS:Taky si mi udělala chutě

PavlaH — 12. 8. 2011 19:54

Bety, když jsi taková šikula, jak prosím tě vaříš knedlíky, aby se ti nesrazily. Já ne a ne se dopracovat... v hrnci nádherné a vyndám jeden, dobrý ale druhý už se mi srazí. Čím to je? POradíš?

Bety — 12. 8. 2011 20:42

Vaříš ve vodě? Zbytečněnepřevařovat, dávat pozor aby na něj nespadla voda z pokličky a po vyndání hned propíchat špejlí, aby pára unikla. Vykašli se na to a kup někde v akci (Tesco, Lidl) parní hrnec a máš po problému - hodíš do košíku, zapneš, po cinknutí vyndáš a propíchš špejlí, když dáš na dno košíku pečící papír tak se ti ani nepřichytí ani nezašpiníš hrnec, papír použiješ opakovaně - zůstane úplně čistý (do záběru se mi vešly jen dva košíky ale pařím ve 3

http://foto.dama.cz/img/569/569626.jpg

http://foto.dama.cz/img/569/569621.jpg

http://foto.dama.cz/img/625/625842.jpg

Bety — 12. 8. 2011 20:46

Můžeš vařit na páře i bez parního hrnce - do velkého kastrolu dáš vodu, natáhneš přes něj utěrku, připevníš řádně aby nespadla dolů, přiklopíš druhým velkým kastrolem aby měly dost místa na výšku - ale je to dost nepohodlné, můžeš taky pařit v kastróle na tom kovovém pařáčku - pak spodky knedlí pomastit aby se na něj nepřilepily, ale parníl hrnec mi pořád připadá jako nejlepší volba a nejpohodlnější, tady opět diskuze a na nástěnce spousta receptů

http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185&z=4#zal

Modroočka — 12. 8. 2011 20:51

No jo, já jsem naučená zadělávat v plechovým vandlíku, mám na to vařečku s dírkou a zadělávám ručně, během kynutí jednou nebo dvakrát přehnětu a tak to dělám leta letoucí, naučila jsem se to od babičky. Jenež je fakt, že až tak často nepeču, u nás se moc moukový nejí. Sem tam bábovku, někdy upeču rohlíky nebo chleba, knedlíky dělám houskový, bramborový a hrníčkový. Kynutý koláče, vdolky a podobný věci dělávám málo, já bych to jedla, ale bylabych jako koule, mladší jí jen bábovku a starší to sladký taky moc nechce. Pro mě ta pekárna asi nemá moc význam. Chtěla jsem ji, mám ji. Třeba jednou na ni dojde. Já nemám ani friťák, protože mám ráda smažený na čerstvým sádle.
Jednou jsem si koupila směs na chleba do pekárny a upekla jsem to ve formě v troubě :-))
Ale Bety, ty tvoje fotky na mě působí tak, že slintám jako bernardýn. Se mi sbíhají sliny a mám hlad. Bety, ty jsi fakt kouzelnice :-)) nádhera

majkafa — 12. 8. 2011 20:51

Taky se mi knedlíky kdysi srážely, tchýně mě naučila - po vyndání ihned propíchat, aby mohla pára ven a pak se nesrazí. Funguje to.
Bety,:godlike: Uvažuji i o parním hrnci, když mám teď tu novou kuchyni. Už jsem někde viděla, jaká kouzla děláš v tom hrnci ty.

Bety — 12. 8. 2011 21:04

majkafa napsal(a):

Uvažuji i o parním hrnci,

:lol: :lol: :lol:

mokrý čokoládový dort z parního hrnce - bílé kousky jsou zbytek mandlí

http://foto.dama.cz/img/722/722569.jpg


vaječina se šunkou
http://foto.dama.cz/img/476/476436.jpg

kuřecí ve vlastní šťávě na hořčici a koření
http://foto.dama.cz/img/475/475741.jpg

rýže

http://foto.dama.cz/img/658/658153.jpg


bramborové knedlíky
http://foto.dama.cz/img/828/828635.jpg

brknedle s uzeným

http://foto.dama.cz/img/950/950853.jpg

Bety — 12. 8. 2011 21:07

Modroočka napsal(a):

směs na chleba

to nemám ráda, jednou mi vnutili v rámci propagace a nechutnalo, já si pěstuju žitný kvásek a dělám různé dobré chleby, peču rohlíky, housky a veky, toustové chleby a všechno... kombinované s tmavou a celozrnnou moukou, se semínky nebo bez, s osmaženou cibulkou, se škvarkama, se sušenýma rajčatama.....

Pekárna ti to taky dvakrát přehněte! :supr:

PavlaH — 12. 8. 2011 21:32

Bety, mě se to právě sráželo nějak rychle. Já ti to popíšu. Odendám víko, vyndám první knedlík, propíchám, druhý už se mi krabatí v hrnci...srazí se... To samé ovocné kynuté knedlíky, než je vytahám je půlka sražená...

Už vařím jen karlovarský nebo hrnkový.

Parní hrnec - budu uvažovat, díky za tip.  Pečivo máš nádherné. Mě rohlík tak nevykyne. někde dělám chybku...

majkafa — 12. 8. 2011 21:35

Já vyndám kndedlík rychle a hrnec hnedka zase přikryju, než první knedlík propíchám a vyndavam druhý.
Ale ten parní hrnec vypadá suprově. Obzvláště milujeme plněné bramborové knedlíky, to se nám bude mooc líbit. :jojo:

majkafa — 12. 8. 2011 22:04

Tak jsem to vzala zkrátka a objednala si pekárnu a parní hrnec :D Se těšíím.

aprill — 12. 8. 2011 22:26

PavlaH napsal(a):

Bety, mě se to právě sráželo nějak rychle. Já ti to popíšu. Odendám víko, vyndám první knedlík, propíchám, druhý už se mi krabatí v hrnci...srazí se... To samé ovocné kynuté knedlíky, než je vytahám je půlka sražená...

Už vařím jen karlovarský nebo hrnkový.

Parní hrnec - budu uvažovat, díky za tip.  Pečivo máš nádherné. Mě rohlík tak nevykyne. někde dělám chybku...

měla jsem stejný problém, ale už jsem to vychytala :supr:. vařím max. 6 knedlíků a dávám  více těsta, když je těsta málo a hodně ovoce, srazí se - můj poznatek

majkafa — 19. 8. 2011 15:17

Domácí pekárna a parní hrnec už jsou u mě doma. Jupí! :D

majkafa — 1. 10. 2011 20:27

Jsem domácí pekárnou nadšena. Asi už nebudu štíhlá. :lol:

aprill — 2. 10. 2011 8:22

majkafa napsal(a):

Jsem domácí pekárnou nadšena. Asi už nebudu štíhlá. :lol:

zvýšíš počet návštěv ve fitku :vissla:

Xsara — 25. 10. 2011 11:09

Náhodou jsem narazila na tohle téma -  a musím dodatečně poděkovat Bety  :pussa:  za radu ohledně parního hrnce. Kdysi dávno jsem jí vyzpovídala a zakoupila parní hrnéček, a musím říct, že je k nezaplacení.
Snad poprvé jsem z něj vyndala vydařené knedlíky, tak jak jsem si je představovala.
A zelenina z něj taky nemá chybičku. Mám ten samý, co Bety a už asi dva roky paří bez chybičky.
Jen nevím, jestli by Bety neměla mít zakázáno uveřejňovat tady fotografie svých výtvorů. protože
jsem si málem poslintala klávesnici, a uvažuju o koupi pekárny. :lol:

Mmarta — 24. 10. 2013 11:52

Ahoj, já jsem si těd koupila tudle pekárnu http://www.okay.cz/gorenje-bm900al/
Tak jsem zvědavá, jak se s tím naučim, ale už se těšim na domácí pečivo. Právě kamarádka si dělá pečivo taky takle doma, tak od té doby jsem to chtěla taky :)

Radkka — 25. 10. 2013 12:07

Tyjo, ted jste mě inspirovali na vánoční dárek mamce. Myslím, že by se jí něco takového líbilo.
Tak jakou kdo máte?
Mmartino, jaká je ta, co jsi si koupila? Už jsi ji vyzkoušela?
Dívám se, že je za dobrý peníz.

Kaledova — 29. 10. 2013 12:16

Taky si chci pořídit dom.pekárnu. A tu, kterou jste sem dávali z  Okay, tak jí mají dneska od 15:00 do 16:00 v akci za 2 299 kč ! Takže díky za inspiraci, zrovna jsem to vychytala, to je úplně super cena! :)