» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Technika v kuchyni https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=229 » Domácí pekárny https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41964 |
Jarka2 — 22. 2. 2010 9:50 |
Dobrý den,prosím o radu.Chci si koupit domácí pekárnu na chleba,máte sní skušenosti kladné i zápo*né.děkuji |
Vanda — 22. 2. 2010 10:38 |
mě tu holky nedávno poradily mrknout na stránky dáma.cz-tam je možné si něco o pekárnách najít. |
Haffka — 29. 3. 2010 19:06 |
Jo, na rozdíl od jiných technických vymožeností pekárna opravdu ušetří práci a udělá vše za vás.Peču v ní hlavně sladké kynuté-mazanec,stačí tam věci nasypat a za tři hodiny je hotovo.Mám levnou,obyčejnou Clatronic,už hodně let starou,zatím pořád šlape. |
majkafa — 9. 8. 2011 20:39 |
Obnovila jsem toto téma a prosím o radu. |
Bety — 10. 8. 2011 12:16 |
První pekárnu jsem měla jednohákovku z akce Tesco, přišla jsem k ní jako slepý k houslím (jen jsem se na ni v obchodě podívala a manžel ji chytil a nesl k pokladně...) byla to jednohákovka a nedám na ni dopustit, kdyby mi na ní manžel nezničil nádobu, tak ji mám dodnes. Darovala jsem ji ještě jedné paní, která naopak měla náhradní nádobu, a u té šlape dodnes. Jediná nevýhoda: chleb je čtverec a to je pro mě dost nevhodný tvar, který mi nevyhovoval jako krajíček a i do tousteru byl takový nevzhledný. Jinak naprosto bez chyby, těsto zpracované stejně výborně jako v dvouhákovce. |
majkafa — 10. 8. 2011 19:01 |
Moc děkuji, Bety. Všechno si to prostuduji, jsem už rozhodnutá si pekárnu koupit, jen si vyberu, kterou. Děkuji za odkazy i osobní zkušenosti. Už se těším. :) |
dusička — 11. 8. 2011 7:17 |
Majkafo - taky o ní přemýšlím a mám zatím v oblíbených uložený tento odkaz http://www.pekarny.unas.cz/vse_o_pekarnach.html |
holcina — 11. 8. 2011 7:28 |
na první otázku nedokážu odpovědět, mám pekárnu se dvěma háky. S jedním jsem neměla tak nevím jaký je v tom rozdíl. Mám už 4 roky značku DOMO, číslo nevím:-)) jsem spokojená. I když mamince se po třech letech spálila, hněte, ale nepeče:-( Bety to poslala super odkazy |
majkafa — 11. 8. 2011 8:13 |
Já jsem při vybírání čehokoliv děsně nerozhodná. Letos se urozhoduji, když rekonstruuji celý byt. :dumbom: |
sunshine... — 11. 8. 2011 10:01 |
ja mam doma pekarnu s dvema haky, ETA ale nevim presny typ a jsem s ni maximalne spokojena. Krasne pece, dela uzasny testo, i marmeladu jsem uz zkousela. S ostatnima znackama nemam zkusenost :) tak preji stastnou ruku ;) |
Modroočka — 11. 8. 2011 17:38 |
Holky, já nechápu, jak v tom děláte ty marmelády a vůbec, jak v tom necháváte kynout těsto, vždyť ta nádobka je dost malí. Když zadělávám na koláče, buchty, na vánočku, vdolky, na cokoliv, tak bych musela zadělávat na dvakrát, minimálně. Navíc, ve vandlíku mi to kyne zadarmo, v pekárně se spotřebou energií. |
Bety — 11. 8. 2011 18:39 |
modroočko víš to bys musela vyzkoušet abys pochopila... z jedné dávky těsta jsou dva celé velké plechy kynutého koláče - víc nepotřebuju, z jedné dávky těsta jsou 3 šišky knedlíků velké přes celý vál |
Bety — 11. 8. 2011 18:42 |
různé rady: |
Bety — 11. 8. 2011 18:45 |
z jedné dávky těsta 6 velkých pletynek a dvě veky |
Bety — 11. 8. 2011 18:50 |
knedlíky s celozrnnou moukou |
Bety — 11. 8. 2011 18:57 |
U nás stojí kulatý koláček s tvarohem nebo s povidly cca 14 - 15 Kč a takových koláčků uděláš z půl kila mouky, jednoho vajíčka (nemusí být) 50g tuku špetka soli , čtvrt litru mléka (může být voda) a 1/4 kostičky kvasnic, tak těch koláčků uděláš minimálně 12 ks |
Bety — 11. 8. 2011 19:04 |
ještě celozrnné knedlíky zevnitř |
majkafa — 11. 8. 2011 19:30 |
Tý jofka, Bety, to je nádhera. |
Bety — 11. 8. 2011 19:44 |
:lol: no právě, to je ten problém... ono to je lákavé a pak člověk přibírá... |
Bety — 11. 8. 2011 19:54 |
bagety zvané "kořenové" nemám je moc pěkně umotané, normálně jsou takové kostrbaté jako kořeny stromu, ale jsou moc dobré, možná se u vás taky prodává kořenové pečivo |
majkafa — 11. 8. 2011 20:05 |
Uff :D tak jo. Jdu do toho. |
dusička — 12. 8. 2011 6:43 |
Bety :co::co::co::co: |
PavlaH — 12. 8. 2011 19:54 |
Bety, když jsi taková šikula, jak prosím tě vaříš knedlíky, aby se ti nesrazily. Já ne a ne se dopracovat... v hrnci nádherné a vyndám jeden, dobrý ale druhý už se mi srazí. Čím to je? POradíš? |
Bety — 12. 8. 2011 20:42 |
Vaříš ve vodě? Zbytečněnepřevařovat, dávat pozor aby na něj nespadla voda z pokličky a po vyndání hned propíchat špejlí, aby pára unikla. Vykašli se na to a kup někde v akci (Tesco, Lidl) parní hrnec a máš po problému - hodíš do košíku, zapneš, po cinknutí vyndáš a propíchš špejlí, když dáš na dno košíku pečící papír tak se ti ani nepřichytí ani nezašpiníš hrnec, papír použiješ opakovaně - zůstane úplně čistý (do záběru se mi vešly jen dva košíky ale pařím ve 3 |
Bety — 12. 8. 2011 20:46 |
Můžeš vařit na páře i bez parního hrnce - do velkého kastrolu dáš vodu, natáhneš přes něj utěrku, připevníš řádně aby nespadla dolů, přiklopíš druhým velkým kastrolem aby měly dost místa na výšku - ale je to dost nepohodlné, můžeš taky pařit v kastróle na tom kovovém pařáčku - pak spodky knedlí pomastit aby se na něj nepřilepily, ale parníl hrnec mi pořád připadá jako nejlepší volba a nejpohodlnější, tady opět diskuze a na nástěnce spousta receptů |
Modroočka — 12. 8. 2011 20:51 |
No jo, já jsem naučená zadělávat v plechovým vandlíku, mám na to vařečku s dírkou a zadělávám ručně, během kynutí jednou nebo dvakrát přehnětu a tak to dělám leta letoucí, naučila jsem se to od babičky. Jenež je fakt, že až tak často nepeču, u nás se moc moukový nejí. Sem tam bábovku, někdy upeču rohlíky nebo chleba, knedlíky dělám houskový, bramborový a hrníčkový. Kynutý koláče, vdolky a podobný věci dělávám málo, já bych to jedla, ale bylabych jako koule, mladší jí jen bábovku a starší to sladký taky moc nechce. Pro mě ta pekárna asi nemá moc význam. Chtěla jsem ji, mám ji. Třeba jednou na ni dojde. Já nemám ani friťák, protože mám ráda smažený na čerstvým sádle. |
majkafa — 12. 8. 2011 20:51 |
Taky se mi knedlíky kdysi srážely, tchýně mě naučila - po vyndání ihned propíchat, aby mohla pára ven a pak se nesrazí. Funguje to. |
Bety — 12. 8. 2011 21:04 |
:lol: :lol: :lol: |
Bety — 12. 8. 2011 21:07 |
to nemám ráda, jednou mi vnutili v rámci propagace a nechutnalo, já si pěstuju žitný kvásek a dělám různé dobré chleby, peču rohlíky, housky a veky, toustové chleby a všechno... kombinované s tmavou a celozrnnou moukou, se semínky nebo bez, s osmaženou cibulkou, se škvarkama, se sušenýma rajčatama..... |
PavlaH — 12. 8. 2011 21:32 |
Bety, mě se to právě sráželo nějak rychle. Já ti to popíšu. Odendám víko, vyndám první knedlík, propíchám, druhý už se mi krabatí v hrnci...srazí se... To samé ovocné kynuté knedlíky, než je vytahám je půlka sražená... |
majkafa — 12. 8. 2011 21:35 |
Já vyndám kndedlík rychle a hrnec hnedka zase přikryju, než první knedlík propíchám a vyndavam druhý. |
majkafa — 12. 8. 2011 22:04 |
Tak jsem to vzala zkrátka a objednala si pekárnu a parní hrnec :D Se těšíím. |
aprill — 12. 8. 2011 22:26 |
měla jsem stejný problém, ale už jsem to vychytala :supr:. vařím max. 6 knedlíků a dávám více těsta, když je těsta málo a hodně ovoce, srazí se - můj poznatek |
majkafa — 19. 8. 2011 15:17 |
Domácí pekárna a parní hrnec už jsou u mě doma. Jupí! :D |
majkafa — 1. 10. 2011 20:27 |
Jsem domácí pekárnou nadšena. Asi už nebudu štíhlá. :lol: |
aprill — 2. 10. 2011 8:22 |
zvýšíš počet návštěv ve fitku :vissla: |
Xsara — 25. 10. 2011 11:09 |
Náhodou jsem narazila na tohle téma - a musím dodatečně poděkovat Bety :pussa: za radu ohledně parního hrnce. Kdysi dávno jsem jí vyzpovídala a zakoupila parní hrnéček, a musím říct, že je k nezaplacení. |
Mmarta — 24. 10. 2013 11:52 |
Ahoj, já jsem si těd koupila tudle pekárnu http://www.okay.cz/gorenje-bm900al/ |
Radkka — 25. 10. 2013 12:07 |
Tyjo, ted jste mě inspirovali na vánoční dárek mamce. Myslím, že by se jí něco takového líbilo. |
Kaledova — 29. 10. 2013 12:16 |
Taky si chci pořídit dom.pekárnu. A tu, kterou jste sem dávali z Okay, tak jí mají dneska od 15:00 do 16:00 v akci za 2 299 kč ! Takže díky za inspiraci, zrovna jsem to vychytala, to je úplně super cena! :) |