brenda9 — 5. 2. 2010 8:58

Poradíte mi někdo, jak si správně nalíčit oči? Já to dneska dělala po dlouhé době a zvládnu akorát takový ten půl měsíc a to nevypadá moc hezky..
Díky.

laminanonte — 5. 2. 2010 13:35

to se dost těžko vysvětluje..koukni tady

http://jaknato.centrum.cz/zdravi-a-kras … imi-stiny/

laminanonte — 5. 2. 2010 13:42

já osobně se moc nelíčím, ale když už, tak používám hnědou, nebo zelenou konturu a pak mám krabičku se 3 druhy stínů, 2 odstíny hnědé a jeden je smetanový.Ten světlý si dávám do vnitřního koutku a ten tmavý do vnějšího. V podstatě to vypadá na videu jako líčení 3 druhy stínů.

Fidorka — 5. 2. 2010 23:53

Brendo, to strašně záleží na mnoha faktorech, např. zda jde o denní nebo večerní líčení. Dál jaké máš oči, myslím tvar, dál barvu, obočí - opět tvar a barvu - pak jakou máš pleť a ústa atd. atd. Nejde jenom soustředit se na oči, musíš se na obličej dívat jako na celek.

Já taky zvýrazňuju jen oči, po podkladu začínám obočím, které trochu zvýrazním v barvě a pročísnu hustým kartáčkem. Pak prstem nanesu do vnitřního koutku světlý stín (krémový, smetanový, nebo jantarový), nanesu ho i směrem do koutku ke kořenu nosu a přetáhnu i na spodní víčko, opticky to rozjasní oko. Pak udělám tmavě hnědou tužkou linku na horním víčku a prstem ji přejedu aby linka nebyla "ostrá" a do vnějšího koutku nanesu tmavší tón (kávový, šedý, olivový, fialový atd.) a rozetřu do stran do ztracena. Pak nakreslím spodní linku na spodní víčko, velmi jemnou a rozetřu. Zafixuju pár tahy štětcem s transparentním pudrem a nanesu řasenku. 
Zásada je (v mém případě) nepoužívat černou tužku a řasenku (zmenšuje oko a výsledek působí tvrdě a unaveně, nesluší mnoha ženám, ačkoli je populární), takže jen hnědou.
Dál nepoužívám rtěnky, ale tónované lesky na rty - k hnědým a zeleným tónům očních stínů lesky do béžova, karamelova, k fialovým tónům do růžova a malinova. Totéž platí o tvářence na zdravíčka - ladit! Není nic blbějšího než růžová zdravíčka a oranžová rtěnka nebo bronzová zdravíčka a malinová rtěnka, například.

poměrně názorné video s denním líčením je např. tady: http://www.youtube.com/watch?v=zGO6Kq-S … re=channel

Fidorka — 6. 2. 2010 0:02

tady je hezkej make up, vypadá fanstasticky na velkých očích (zmenšuje oko). http://www.youtube.com/watch?v=unhA99f5 … re=channel

Fidorka — 6. 2. 2010 0:05

no a tady taková skromná výbavička do kabelky :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=naWbbVCv … re=channel

brenda9 — 8. 2. 2010 10:05

Ahoj holky,
děkuju za rady a tipy. Já se soustředím jen na oči, protože nepoužívám rtěnku jen lesk a jen lehce na zvýraznění. Na večer bych se asi líčit nezvládla, ale moc nikam nechodím takže v pohodě. JSem zimní typ, dokonce mám i kurz vizážistiky, ale líčit jsme se neučili. Oči mám myslím normální, takový ten mandlový typ.
Fidorko s tou černou tužkou máš pravdu, také jí nejsem zastáncem:)

alexiska — 9. 2. 2010 13:35

já jsem naprosto spokojená s tužkou na oči dermacol: nepovolená reklama je voděodolná, dlouho vydrží a nerozmazává se:)

alexiska — 12. 3. 2010 8:32

narazila jsem na pěkný článek s jednoduchým kouřovým líčením tady http://www.krasa.cz/magazin/ :supr:

Veronika Kremzová — 16. 3. 2010 20:17

Dobrý den všem,

i já bych se s vámi ráda podělila o několik tipů na líčení očí...

1. OCNI LINKA STINEM pro zvýraznění oční linky, kterou chcete provádět stínem namočte nejprve štětec do vody. Mokrým štětcem sáhněte do stínu (štětec ideálně vlhký, qaby to zase nebylo moc). Stínem pak vytvořte linku. Linka je nejen mnohem odolnější, ale podstatně výraznější. Po zaschnutí to lze opakovat i 3x.

2. NOVE OCNI MULTIFUNKCNI VSECHNO - mnoho firem přišlo na trh s novinkou v podobě multifunkční tužky - z jedné strany měkká světlá varianta na stín, z druhé strany pevná a sytá barva na linku. Je to ideální na cesty - bez štětce se dá udělat kouřové líčení očí (ta měkká část je totiž dostatečně poddajná a rozmažete ji prstem). Dobrá věc a řekla bych i cenově přijatelná (od všech značek, které jsem viděla).

3. BARVA ŘASENKY - když mi jednou dosloužila černá řasenka, nezbylo mi nic jiného, než použít nepoužívanou hnědou. a HLE, dnes na ni nedám dopustit. Našla jsem i šedivé i zelené - řasy jsou mnohem přirozenější a líčení je nádherné a decentní. Docela působivé je i nalíčit špičky řas jinou barvou. Oko má hned jiskru (tzn. - celé řasy například černé, a pouze na záver na špičky řas barevou - modrou nebo hnědou barvu. Moc pěkné :-)

Máte ještě někdo jiný tip?

edulka — 8. 10. 2013 13:42

Dobrý den, já jsem byla v této oblasti taky nesvá,ale sestry mi daly proměnu do salonu www.prodluzko.cz jako dárek ke kulatinám a strašně mi to pomohlo.Nejenom, že nový účes mi každý chválil, ale hlavně jsem si odnesla cenné rady ohledně líčení a řídím se tím doted