xcluso — 30. 1. 2010 16:58

Dobrý den, mám 29 let a někde jsem se dočetla, že podle nových výzkumů je možné se očkovat proti rakovině děložního čípku až do 45 let, že se vytvoří stejně protilátek jako při očkování do 25 let.  Uvažovala jsem o tomto očkování tak se chci zeptat jestli to má význam. děkuji za odpověď

Irik — 30. 1. 2010 18:55

Já jsem naočkovaná ve 32 letech vakcínou Cervarix. Od té doby bez nálezu, jestli díky Cervarixu, nemohu posoudit...třeba by to bylo i bez něj.  Předtím 2 konizace čípku.

Kotěvbotě — 30. 1. 2010 19:40

Iriku, prosímtě, kolik tohle očkování stojí? Je mi 32 let a také o tom uvažuji.

Irik — 30. 1. 2010 19:57

Jejda, to už si přesně nevzpomenu. Musí se očkovat celkem 3x. 1.dávka, 2.dávka za měsíc, 3. dávka za 6 měsíců od první.

Cena jedné dávky se pohybuje nějak kolem 3-3 500 kč. Já jsem nevyužila nabídku mého gynekologa, protože vakcínu tehdy zrovna měla naše blízká lékárna v "akci" (možná dr.Max...nevím), takže mě vyšla levněji než u gynekologa. Tam jsem si nechala koupenou vakcínu jen aplikovat. Mezi koupí a aplikací jsem ji měla doma v lednici, což je normální skladování jako v lékárně. Pokud chcete něco ušetřit, stojí za to, obejít lékárny a zeptat se, za jako cenu vakcínu mají...ceny se v jednotlivých lékárnách dost liší....a u třech takto drahých dávek je možné něco ušetřit. Já platila asi o tisícovku méně, než bych platila u svého gynekologa. Musíte se ovšem asi předem s gynekologem domluvit. Já mu řekla přímo, že mám možnost lepší ceny (vymyslela jsem si, že mohu využít nějaké zaměstnanecké slevy).

Vakcína se však aplikuje, jen když je nulový nález. Mně byl po konizaci čípku udělán asi za 6 týdnů kontrolní cytologický stěr a když se tam nic neobjevilo, šla jsem do očkování, jinak to nemá význam. Již existující viry vakcína nelikviduje, slouží jen jako prevence.

Aneri — 30. 1. 2010 22:39

Konizace je diagnosticko-léčebný zákrok prováděný u přednádorových stavů a časných stádií zhoubných nádorů, podezreni na prekancerozu, opakovaných zánětů  /nález tedy byl,většinou jde o HPV / Při operaci je z děložního čípku vytnut kužel tkáně s využitím různých technik.
Mám zato, že pokud byla udělaná konizace, očkování je zcela bezpředmětné !!!
Očkování má význam pouze v případě, že se prokáže, že žena nemá HPV ani vrozený/od matky/, ani získaný.
http://www.hpvinfo.cz/

Irik — 31. 1. 2010 7:58

Aneri, já myslela cytologický nález nebo dysplazii na čípku. Při cytologickém nálezu se druhy HPV nezjišťují. Konzultovala jsem očkování po konizaci s více lékaři.

Kara — 31. 1. 2010 9:57

Mně doktorka řekla zase něco o tom, že je nejvhodnější se naočkovat nejpozději do 23 let, resp. čím dřív, tím líp...

Aneri — 31. 1. 2010 10:45

Však jo, když už problém mám...a ta konizace tomu nasvědčuje,že tam problém byl,  tak proč bych se nechala očkovat? To nemá logiku a je to UŽ naprosto bezpředmětné ! Tak jsem to myslela a je mi jedno, jaké vyšetření se dělá a jaké ne.
To je jako když už máš borelie, HIV a pod a necháš se proti tomu po zjištění naočkovat.

Irik — 31. 1. 2010 13:55

Aneri, já zde očkování nepropaguji, když si přečteš moje příspěvky, jen jsem chtěla zakladatelce odpovědět na její dotaz týkající se ceny vakcíny. Jestli se někdo dá nebo nedá naočkovat je mi úpřímně šumafuk.

Zřejmě se v lékařském oboru vyznáš více než lékaři...já ne, tudíž na téma "prospěšnosti nebo neprospěšnosti" očkování vůbec nechci nekompetentně diskutovat. Existují dnes ale i vakcíny, které se doporučují i ženám po zahájení sexuálního života.

Jen k mé situaci na vysvětlenou...mně byla diagnostikována a odstraněna dysplazie na čípku v 16 letech, kdy jsem byla ještě panna a nežila jsem sexuálním životem. Dysplazie u mě nebyla  způsobena HPV viry (dysplazie na čípku může mít totiž i jiné příčiny než virové), tudíž očkování na HPV u mě přicházelo ještě v úvahu.

hanuu — 18. 2. 2010 11:57

ahoj xcluso, já jsem se nechala očkovat ve 22 letech, cytologické vyšetření zatím dopadlo vždy dobře (je mi 26 teď), je pravda, před očkováním jsem žádné potíže s HPV neměla, takže neumím říct nakolik je očkování účinné, když měla žena předtím nějaké potíže.

lucie03 — 21. 2. 2010 22:56

Ahoj holky je mi 22 let pred 3 rokama mi doktorka navrhla ockovani ale ja sem se na to vykaslala bylo to hodne penez a hlavne sem tak ani poradne neresila o co vlastne jde. vcera mi doktorka rekla ze mam HPV sem z toho na nervy.Ani poradne mi nic o tom nerekla vsechno si sama hledam na internetu.........pokud jeste nejste naockovane tak si to nechte udelat ja si ted akort tak muzu rict ze sem pekne blba ze sem se na to vykaslala!!!!!!!

Definitiv — 23. 2. 2011 12:49

Inofrmace o očkování proti rakovině děložního čípku http://poradna-ariadni.webnode.cz/ockov … iho-cipku/

info@bezbolesti.eu — 3. 3. 2011 7:44

nepovolená reklama

smilinka — 1. 8. 2013 20:46

Dobrý den,

absolvovala jsem první dávku očkování přípravkem Silgard, ale pak jsem se rozhodla, že v mém věku (28) už to asi opravdu nemá smysl. Zbylé dvě dávky jsem musela ale zaplatit, proto bych je ráda nabídla někomu, komu budou k užitku. Původní cena je 2400Kč za jednu dávku. Přijde mi škoda, abych je měla v lednici, když je nevyužiju, proto přenechám klidně za cenu výrazně nižší. Třeba to někomu pomůže. V případě dotazů nebo zájmu mne kontaktujte na peta@kousek.cz

kali — 28. 11. 2013 22:45

No když ono je momentálně očkování dostupné v akci od VZP za fakt dobrou cenu. Cervarix s příspěvkem od všeobecné z. p. ted vyjde na necelých 200 Kč. Myslím, že je to ale pro holky narozené 1997 a část roku 1998:(

stvorlistok — 29. 11. 2013 7:54

presla by som si info o tomto ockovani na nete, nie je to podla mna zazrak ktory propaguju a hlavne by som nikdy do toho nesla kvoli neziaducim ucinkom ktore su dokazene a stovky zien na ne doplatili..ale to je moj osobny názor, podla studii a informacii ktore su k dispozicii.... zas ide len o zisky farmaceutických firiem, bohuzial :/

veru1808 — 20. 2. 2014 9:04

Pokud se chcete dozvědět více o tomto tématu našla jsem článek http://www.omlazeni.cz/clanky/vakcina-cervarix.html . Myslím si, že je tam hodně důležitých informací.

Ecinazuz — 21. 6. 2014 20:50

nikdy!
čtěte...Politici navrhují, aby rodiče dívek ve věku 13 až 14 let nemuseli platit za vakcínu, která by je měla ochránit před viry, jež vyvolávají rakovinu děložního čípku. Fyzioložka prof. RNDr. Anna Strunecká DrSc., upozorňuje, že vakcínu Gardasil, na evropském trhu dostupnou pod názvem Silgard, považují američtí experti za nejnebezpečnější vakcínu, kterou se dnes očkuje. Totéž platí o vakcíně Cervarix.
:kapitulation:
čtěte, než se rozhodnete
http://zemejas.cz/nezadouci-ucinky-vakc … jsou-vazne