» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Smažený sýr https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41478 |
Aknella — 18. 1. 2010 15:51 |
Nedaří se mi ho udělat. Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friťák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá... |
Bety — 18. 1. 2010 16:53 |
A nemáš příliš horký olej? Taky se mi občas stane, že sýr vyteče, ale opravdu jen občas... když spěchám a už je moc horký olej. |
ajaE — 18. 1. 2010 18:32 |
Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem. |
Miluš — 18. 1. 2010 18:42 |
Fígeľ to asi nebude, ale mám podobný problém ako ty a pritom syr zbožňujem, tak som sa naštvala a keď mám veľký absťák, tak kúpim polotovar, hotový obalený syr zmrazený, alebo - a to robím najradšej, idem si ho dať do reštaurácie, kde mám vyskúšané, že je výborný. Dokonca, keď som na pracovisku, funguje tam donášková služba, prinesú mi ho v termo obale ešte teplučký a mám to "bez namáčení":supr:. To som ti poradila, že? :rodna: |
Vanda — 18. 1. 2010 19:04 |
Sýr dělám taky na pánvičce,obaluju2krát-strouhanku pořádně připlácat ze všech stran a protože sýr je co by dup- neodcházím od toho, stojím u toho a obracím. |
Miluš — 18. 1. 2010 19:16 |
Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. :kapitulation: Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo. |
Vanda — 18. 1. 2010 19:30 |
Miluš, určitě dokážeš robitˇxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.:jojo: |
Aknella — 18. 1. 2010 19:55 |
Děkuji za reakce:-) |
Aknella — 18. 1. 2010 20:27 |
No jooo jenže neumět udělat svíčkovou je jiný než neumět udělat smažák:-) celkem jiná úroveň náročnosti:) |
Mikeš — 18. 1. 2010 20:42 |
Já taky ne, a to smaženej sýr milujeme celá rodina a děláme si ho poměrně často. Problém může být opravdu v tom hodně rozpáleném oleji, jak píše Bety... |
Miluš — 18. 1. 2010 20:55 |
U nás sú tie syry už všetky akési "nesyry" a polotovar kupujú mladí v Rakúsku a ten teda dobrý je, ten mi chutí. S tou sviečkovou si ma potešila, tá sa mi darí, takže nie som až taká ľavá :tesi: |
Aknella — 19. 1. 2010 16:41 |
Tak já nechápu, jaktože se mně dycky rozteče a vám ne :D no tak asi ho zařadím jídel, který prostě z vaření vynechám :-( |
BOBOZH — 19. 1. 2010 17:03 |
Já má zkušenost s obyčejnou cihlou(30%)a nemám problém,chce to vyzkoušet teplotu,je lepší menši.Někdy zále |
ajaE — 20. 1. 2010 16:40 |
Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!! |
Kuty — 26. 1. 2010 8:57 |
Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací! |
sugar — 26. 1. 2010 13:54 |
zkus si na Babinetu najít recept na smažák v hrnečku, ten se nerozteče ;) |
taurus — 27. 1. 2010 8:39 |
Holky ale to pak přeci není smažák. Chápu, že je to ai dietnější a zdravější verze ale rozhodně bych sýr roztavený v mikrovlnce nenazývala smažákem. |
sisi21 — 27. 1. 2010 8:51 |
No taky bych řekla ,podle mě je to roztaveňák. :lol:.. |
taurus — 27. 1. 2010 9:01 |
Mě napadl mirovlňák :lol:. |
helena — 27. 1. 2010 9:04 |
Ten "smažák" v hrnku dělám, protože není tak mastnej a je jedno, jestli se sýr roztéká nebo ne. |
Kuty — 27. 1. 2010 9:38 |
No však to holky někdy zkuste-chuťově stejné (ten vlastní sýr) jako když ho jíte smažený a hotové za minutku.Přece každý správný smažák má být natahovací a to že se nerozteče,tomu brání ta strouhanka,uvnitř to je natahovací naprosto stejně.A navíc má tahle příprava velkou výhodu ve své jednoduchosti,a to,že si to klidně udělá i syn,který by se jinak s ničím teda neobaloval. |
taurus — 27. 1. 2010 11:59 |
Ale jo, tomu věřím, že je to stejně natahovací ale podle mě to má do smažáku hodně daleko a už vůbec bych tomu smažák neříkala. Furt je to jen roztopený sýr v mikrovele. Už vidím, jak doma příteli řeknu, že bude smažák a předložím mu toto. |
sisi21 — 27. 1. 2010 15:26 |
Kuty sýr roztavený dělám ,ale dávám ho na maso:na kuřecí kapsy ,medailonky.Klidně to maso pod ten roztavený sýr schovám.;). |
Bety — 27. 1. 2010 17:10 |
Souhlasím s taurus, je to dobré ale není to smažák... |
Vladena — 29. 1. 2010 20:25 |
Holky, vezměte to logicky......říká se tomu smažený sýr,ale vlastně smažíš jen obal a sýr uvnitř ohříváš. Chce to opravdu jen málo rozehřát olej, hodím do oleje na zkoušku trošku strouhanky a udělají se kolem bubliny. Dokonce na chvilku šáhnu do oleje prstem, (pálí) a dávám sýr. Za chvilku obracím. Kupuji červený eidam, žlutý se mi též roztéká. Nebo plátkový sýr a dávám dovnitř šunkový salám a celý opeču. Je to úpo*né a dobré. |
sisi21 — 29. 1. 2010 22:42 |
..a vůbec nejlepší aspoň pro nás.Je smažený plněný hermelín.;) |
Vladena — 30. 1. 2010 7:28 |
Hermelín je dobrota,ale drahota !:D Dělej to pro celou rodinu.... |
sisi21 — 31. 1. 2010 16:28 |
To je fakt.dělám jen ,když je v akci!!:lol::lol: |
aprill — 31. 1. 2010 19:13 |
hermelín nebo kotleta, to vyjde na stejno ;) |
clavel — 1. 2. 2010 12:50 |
ja teda na panvi delam hermelin v testicku, a vytekl mi snad jednou....klasickej eidam nebo tak nedelam, pac ho nemusim.... |
laminanonte — 1. 2. 2010 14:37 |
jdi si ho dát do hospody, kolik za něj dáš...to ti pak doma bude připadat, že je zadarmo :) |
Vladena — 1. 2. 2010 15:49 |
Já zde napíšu, jak také šetřím...koupím tři hermelíny a rozkrojím. Potom vezmu obyčejný krájený salám ,potřu vajíčkem tu měkkou stranu a připlácnu salám. potom vše důkladně obalím nejlépe 2x. Tatarka,hranolky a mám šest porcí. |
Vlaďka — 12. 2. 2010 7:10 |
Taky mám nejradši Hermelín a krájím ho na půlku. Ani ne kvůli šetření, ale protože je moc vysoký. Zbytek rodiny jí cihlu. Ale ať vyteče nebo ne, nikdy neprotestují a dlabou :) |
sunshine... — 12. 2. 2010 10:07 |
ja jsem kdesi nasla recept na syr trochu jinym zpusobem, hnickovym, zatim jsem to teda nezkousela, ale pry je to super. Postup: mensi hrnicky vymazat a vysypat strouhankou. Na dno nasypeme strouhaný sýr, na něj nasekanou šunku, na šunku rozklepnout 1 vajíčko, na něj opět vrstvu šunky a zakončíme to vrstvou strouhaného sýra. Hrníčky poskládáme na plech, který do asi 1/2 výšky hrničků zalijeme vařící vodou a dáme do trouby na 230°C na ca 20 minut. Aby to bylo dozlatova. Pak vyklepneme z hrníčků a podáváme s přílohou. Tenhle se určitě nerozteče :D ale jeste jsem to nezkousela :gloria: takze kdyby s tim mel nekdo zkusenost, rada se dozvim, jak to slo ;) |
Bety — 12. 2. 2010 17:23 |
zkušenosti s tím máš na předešlé stránce... |
Gia — 14. 2. 2010 21:35 |
Já používám 40% eidam, nivu, hermelín (klasika), tvarůžky nebo oštiepok - dvakrát obalit, někdy se mi to rozteče, někdy ne, ale čím to je... |
Barborka — 15. 2. 2010 12:43 |
No ono to není zase taková scifi, kolegyně dělá sýr přírodně a chutná báječně! |
ajaE — 15. 2. 2010 18:25 |
Barborko,to si ho rovnou muzu nastrouhat do panvicky a ohrat,ale to pak s pravym SMAZAKEM -nema co delat!Ale proti gustu zadny disputat. |
ivca — 20. 2. 2010 18:10 |
vzpomněla jsem si na jeden recept, už jsem to dlouho nedělala ... |
dzifdayly — 8. 8. 2010 17:33 |
Já jsem tady kdysi dělala smažák strouhaný- nastrouhat najemno sýr, přimíchat celé vejce dle potřeby, vytvarovat jako když dělám karbanátky a obalit ve strouhance.Nevytekl a dětem tak rychle neztuhl. :) |
Cirdan — 29. 5. 2011 21:24 |
Sice není moc zdravý, rád si ho dám a nejlépe s hranolky. |
Stelička — 16. 6. 2011 23:00 |
Kdo má kvalitní pánev (já to dělala na titanové), může opravdu udělat "smažák" přírodní. Na rozpálenou pánev jsem stříkla trošku oleje ve spreji (ale dalo by se i na sucho) a dala tam hrubší plátek sýra, nádherně zezlátne, trošku se rozteče, ale dá se obracečkou jakoby nahrnout zpět. Není to jen roztavený sýr, má zlatou kůrčičku, drží pohromadě a táhne se jako normální smažák. Zkuste. |
KarolinaSt — 29. 11. 2011 6:51 |
Nééé,,,to určitě nemůže jít :D zdravej smažák. Já bych si ho tak teď dala. Hmm.. |
krteček — 28. 1. 2012 12:50 |
kaja38 — 8. 7. 2013 11:03 |
Mně dřív také skoro vždy vytekl, tak jsem ho začla balit dvakrát. Mouka, vajíčko, strouhanka a pak zase vajíčko a strouhanka. A nebo to je také druhem sýru, já používám jen tento http://www.akcednes.cz/akcni-letak/6030 … locek-300g |
Adam Balka — 15. 7. 2013 17:37 |
Správnej smažák má trochu vytéct a ještě při dojídání se má táhnout jak Ordinace v Růžové ohradě. Věděl jsem o jediném místě, kde takový dělali, bohužel tam minulý rok zavřeli a vypadá to jako definitivní tečka. |
QuidoF — 18. 7. 2013 15:20 |
Ještě můžete vyzkoušet smažený sýr bez smažení... http://www.onlinekucharka.cz/recept/285 … ez-smažení |
sunshine... — 16. 8. 2013 11:20 |
Zkousela jsem podobny recept bez smazeni, jak psal Quido, jen to nebylo smichane dohromady, ale davala se vrstva syra, sunky, rozkleplo se vajicko a zase vrstva sunky, syra -- vse nastouhane. Hrnicky jsou predem vymazane a vysypane strouhankou. Da se zapect na plech (hrnky stoji v plechu ve vode, cca. do pulky hrnku) a pak se podava s tim co mate radi :) i manzel si pochutnal, neni to tak tucny, jak smazak :vissla: :P |
Radkasil — 30. 9. 2013 10:16 |
Druh sýru je hodně důležitý, třeba cihla ta nevytéká. Naopak hermelín to chce smažit prudčeji a krátce, niva ta se může opalovat na oleji celkem dlouho, než vůbec změkne... důležité je to důkladně obalit, dát si pozor na to, aby vajíčko přilnulo na všech místech a pak důkladně přimačkat strouhanku ;) |