Héla84 — 9. 12. 2009 9:05

Ahoj holky, za 14dní mě čeká registrace k porodu a pořád váhám kam se zaregistrovat. Určitě budu rodit v Praze a tak by se s Vámi ráda poděli o vaše názory a postřehy. Předem díky

Héla84 — 9. 12. 2009 9:43

Nejdete někdo rodit do motola?

petulacka — 9. 12. 2009 9:48

http://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=179 zkus si prostudovat toto

Slniečko — 9. 12. 2009 10:25

Helo,me rodila kamaradka pred 2 roky v Motole a nikdy vice,nemocnice jeste,ale sestinedeli je katastrofa. Ja chtela rodit na doporuceni v Krci,nakonec malovali a odrodili jsme na Bulovce a byla jsem vic nez nadsena, nevypadalo to tam jako jinde,ale supr doktori a sestricky, ted je tam otevreny novy pavilon sestinedeli a druhe tam budu urcite rodit take. Takze tot moje a kamaradcina zkusenost.

mefinka — 9. 12. 2009 12:03

Ja se rozhodovala mezi Motolem a Podolim a nakonec jsem zvolila Motol a muj doktor rekl, ze jsem zvolila velmi dobre. Za posledni rok tam rodily dve me kamaradky, jedna se chysta v lednu a moje svagrova tam pred par lety odrodila dve sve deti. A ani jedna si na nic nestezovala. Vsechno bylo v poradku. Jen clovek musi brat, ze to tam chodi jak na bezicim pasu. Ale kdyz bude zrovna dobry den ci tyden, tak to taky nemusi byt pravda... Nebo nekdo narazi na neprijemnou sestru, ktera to take umi velmi pekne zneprijemnit. Ale tohle se muze stat uplne v jakekoliv porodnici. Ja se rozhodla pro Motol hlavne z duvodu, ze kdyby se neco stalo, tak se umi postarat jak o rodicku, tak hlavne i miminko...

Karal — 9. 12. 2009 12:07

Ja rodila v Motole pred tremi lety..porod ok, sestinedeli des bes..bylo nas o 14 mamin vic nez luzek, sestry nervozni, protivne, hruza...Ale detska doktorka uzasna..

mefinka — 9. 12. 2009 12:15

Karal napsal(a):

Ja rodila v Motole pred tremi lety..porod ok, sestinedeli des bes..bylo nas o 14 mamin vic nez luzek, sestry nervozni, protivne, hruza...Ale detska doktorka uzasna..

A vyberes si Motol znovu?

akar — 9. 12. 2009 12:29

ja rodila malou na Bulovce a nemuzu si stezovat, personal byl velice prijemny, ale je fakt, ze jsem musela lezet misto na sestinedeli na gynde, protoze sestinedeli tou dobou rekonstruovali - ale ten pristup byl super. Volila jsem Bulovku, protoze jsem to mela z bydliste 10min a manza z prace 5min. Ted bydlim uz za Prahou, ale rozhodla jsem se znovu pro Bulovku, kdyz uz to tam znam a byla jsem spokojena, tak to nechci menit :)

Karal — 9. 12. 2009 12:48

Mefinko, asi ano..Uz se tam dobre vyznam, znam podle videni i doktory, mam tam kartu, protoze jsem tam bohuzel byla i dvakrat na revizi (v tehle situacich si nemuzu stezovat, mile byly i uklizecky a na sale pred narkozou se mi vsichni predstavili!!!! ) ..Je to takova fabrika na deti, ale nejak me uklidnuje, ze jsou tam kapacity..Jinak uprimne, me bylo uplne jedno kde rodim, kdyby to bylo na chodbe a chodili kolem me lidi,asi bych to ani nevnimala :lol::lol:

mefinka — 9. 12. 2009 13:02

Jojo, prave proto, ze tam jsou kapacity, tak tam chceme temer vsechny :). Moje kamaradka, kdyz byla letos rodit, tak rikala, ze nic neceka, ze si tam nejde odpocinout :D. Nastesti byly s malou bez komplikaci, takze sly domu jeste driv nez puvodne meli naplanovane...  Ale myslim, ze prvorodicky to maji stejne nejlepsi. At si vyslechneme ci precteme cokoliv - a i kdyz si udelame jakoukoliv prestavu - tak nas realita nejspis prekvapi... :D. Presne tohle mi rikala nedavno moje mamina. Ze dokud si to neproziju, tak si asi nemuzu predstavit, jake to je...

Karal — 9. 12. 2009 13:08

Mef, to ma mamka pravdu..treba souhlas s pritomnosti mediku..:-)) Rodil me spoluzak ze stredni skoly a kdyby k tomu na me jeste koukalo hejno cernochu, fakt mi to bylo ukradeny..byla jsem tak vycerpana, ze jedine co jsem chtela bylo to mit za sebou..Je ale fakt, ze uz druhy den po jsem si nic neprijemneho nepamatovala :-)) Priroda to ma dobre zarizene!!!

mefinka — 9. 12. 2009 13:15

Karal, tak v to doufam, ze si pak nebudu nic spatneho pamatovat, protoze jsem celkem citlivka a v tomhle me treba neuklidnila moje sestrenka, ktera cely mesic nemohla o porodu mluvit... Ale na druhou stranu, asi na to taky musela zapomenout, protoze nekdy v breznu/dubnu by mela porodit svou druhou dceru :D

Fidorka — 9. 12. 2009 14:18

Já rodila v Podolí a svůj příští porod a pobyt bych si v mnoha bodech představovala jinak. Příště už nechci rodit v továrně na děti a chci mít větší komfort v 6nedělí, takže na 90% budu rodit mimo Prahu.

Teď jsem před měsícem byla ve strakonické nemocnici na dětském, které přímo sousedí s porodnicí a dýchala tam na mě velká pohoda a klid, to jsem v Podolí postrádala.

Sakura — 9. 12. 2009 16:27

Já jsem rodila v zahraničí, takže nemám vlastní zkušenost, ale moje kamarádka, co má rokapůlletého chlapečka a včera termín porodu, ale zatím se to ještě nerozjelo, rozhodně bude rodit mimo Prahu, rodila v Příbrami a nemůže si to vynachválit. Mimo Prahu je to prý méně hektické, doktoři jsou lidštější a příjemnější personál.

Definitiv — 9. 12. 2009 19:44

Fido - že bych se jako opičila :vissla: kdepak to příště plánuješ? Hořovice? ;) Jsem zvědavá, znáš mě :lol:

Jinak já rodila taky v Podolí a taky si určité věci představuju jinak, nedokážu ovšem říct, jestli kdybych rodila jinde, nedělo by se to samé. Co je zápo*ným rysem Podolí (pro mě): sestřičky kuřačky (na novorozeneckém :co:), pekelná zima na chodbách a ve sprchách), značně omezené návštěvy, téměř nemožnost dostat se na nadstandard, no a množství lůžek na šestinedělí (já teda byla na dvojáku, ale představa, že je nás na pokoji šest - mě by kleplo :dumbom:). Zas je tam špičková neonato, separátní porodní boxy, kde je člověk od začátku do konce a péče na jedničku. To že na vola člověk narazí kdekoliv, to je nám všem jasné :lol:

Fidorka — 9. 12. 2009 23:04

Def, jj, Hořovice jsou jednou z možností. Kromě nich Benešov nebo Mladá Boleslav (pokud pojedeme z Prahy), nebo Písek nebo Strakonice (pokud bysme jeli z chalupy).

Jinak na Podolí mi hrozně vadilo soc. zařízení, nedostupnost nadstandardů, rigidní režim (např. sestry až hystericky dbaly na to, abychom při vizitách měly uklizeno, ustláno, vymetený stolky a abychom byly v pozoru se svlečenýma dětma a čekaly), dál svačinářka, která nám den po sekci brala džbánky na čaj s tím, že jich je málo a nutila nás jíst v určeném časovém limitu, abychom "se jí tam necouraly se špinavým nádobím". Brrrr....
a pak taky ty návštěvy...

Tentokrát je pro mě po nároku na odbornost druhým klíčovým požadavkem komfort, takže budu hodně koukat na to, aby se výše uvedené mouchy z Podolí už neopakovaly.

Nejradši bych zkombinovala porod v Podolí s šestinedělím v nějaký malý příjemný porodnici za Prahou.

eva4444 — 10. 12. 2009 18:08

Fidorko, Mladá Boleslav to je stejné: sestry až hystericky dbaly na to, abychom při vizitách měly uklizeno, ustláno, vymetený stolky a abychom byly v pozoru se svlečenýma dětma a čekaly. + za MB mužu dodat: Maminky mají čekat se svlečenými kalhotkami v leže.
Teploměr a měření tlaku v půl šesté a od té doby až do večera tam nebyl klid se vyspat. Když se mi náhodou podařilo usnout na 5 minut, přišli před sedmnou otírat stolky dezinfekcí a při tom jsem musela sklidit všechny věci ze stolku...
Na porod tam bych taky radši zapomněla.
Tam už mě nedostanou. Jsem z okresu MB směrem k Praze, ale pojedu do Vrchlabí, jestli donosím a nebude to na císaře... I kdybych si měla pronajmout pokoj v penzionu a čekat tam na porod.

Mihule — 10. 12. 2009 19:35

Evi,
tos mi moc radost neudělala. Porodnice v MB byla mou favoritkou. Možná ještě Brandýs.

Fidorka — 10. 12. 2009 21:43

eva4444: ajajaj, tos mi radost neudělala. Tak škrtám ze seznamu. Já na ni měla dobré reference od sestřenky, ale ta měla nadstandard (který bych pro sebe taky chtěla) a taky možná měla protekci, obávám se, že manželku známýho hokejisty nikdo v 5.30 s teploměrem neobtěžoval :rolleyes: O ničem takovém každopádně nevyprávěla a mému  vyprávění z Podolí se divila. :/

Jo a to buzení a rušení po celý den mě přesně v Podolí štvalo. Chtěla jsem si tam v klidu hnípat a furt tam někdo lezl ;) Opravdu nechápu proč by se tepltoa nemohla měřit v osm, proč bych si nemohla snídat třeba půl deváté a proč na mém nočním stolku nemlže být konev s čajem a třeba pět knížek. Co je komu do toho jestli mám na stolku binec? Je to když už teda moje vizitka, ne službukonající sestry přece... :dumbom:

eva4444 — 11. 12. 2009 18:14

No, já jsem tam byla před pěti lety, ale pokud vím, tak změnil se primář a ostatní personál zůstal. Zrekonstruovali porodní sály, nicméně i před těmi 5 lety tam měli jeden zrekonstruovaný, ve kterém jsem rodila, taky jsem měla nadstandard (pokoj pro 2) a mohla jsem si vybrat ze 2 jídel, ale to nemění nic na to, jak mě štvali, jak se tam chovali.
Ještě na mě tehdy vyšla akce "pastování podlah" kdy nám onesli miminka, s tím že je za 3 hodiny vrátí a my nesmíme vycházet ven chodbu pošlapat. Když jsem po mnoha hodinách v noci šla pro miminko, že bych ho měla nakojit, tak jsem dostala vynadáno, že šlapu na podlahu, že už ho stejně nakrmili a spí a mám jít zpět, že mi ho přinesou. Připadala jsem si jak nesvéprávné dítě na pionýrském táboře. Jsou i spokojené maminky, ale mě už tam nedostanou.
Svůj příběh mám na rodině, ale vzhledem k reakcím, kterých jsem se od spokojených mamin dočkala, se k němu radši zde veřeně hlásit nebudu. Prostě ty spokojené mi neuvěřily, že je něco takového možné.
http://www.rodina.cz/scripts/porodnice/ … .asp?id=17

Moje příbuzná rodila v Hořovicích a byla velmi spokojená.

Fidorka — 13. 12. 2009 16:23

Tak a stěžovala sis? Třeba ty parkety by mě dostaly, a myslím že by dostaly každýho!

Jinak jsem si pročetla pár referencí na MB a to nejen na rodině a ty reference jsou teda fakt špatný, hlavně nějaký doktor Adamec je skloňovaný ve všech pádech.
MB škrtám ;)

Definitiv — 15. 12. 2009 13:00

Holky - k tomu Podolí - já byla na P1 a takový peklo to nebylo v žádným případě :co. Na stolku jsem měla kopu věcí (knížka, pití, bombóny, jídlo), talíř od jídla jsem vracela kdy se mi chtělo, do pokoje nám nikdo nelezl, teploměr mi nechali na stolku, a´T se změřím až se probudím. Prostě oproti vašim story to byla těžká pohoda :co:
Fido - i džbánek na čaj nám nechali :co:
Jo a na Hořovice se poptám, rodila tam moje sousedka ;)

Fidorka — 18. 12. 2009 13:47

Já byla taky na P1 :P
Víš co, mohla jsi mít štěstí na lepší partu nebo prostě na líp vyspalou partu.

Před svačinářkou jsem džbán i žrádlo ukrývala do nočního stolku a na její doporučení "votevřete si tady vokno, máte tady vedro na padnutí!" jsem radši vůbec nereagovala, protože bych se nechala unést a řekla jí něco nepěknýho o spojitosti obezity a vysokýho tlaku a návalech v přechodu ;)

Mmch. já už se tak moc těším na tu tvojí slohoffku ;) ;) ;)

eva4444 — 22. 12. 2009 10:03

Fidorka napsal(a):

Tak a stěžovala sis? Třeba ty parkety by mě dostaly, a myslím že by dostaly každýho!

Jinak jsem si pročetla pár referencí na MB a to nejen na rodině a ty reference jsou teda fakt špatný, hlavně nějaký doktor Adamec je skloňovaný ve všech pádech.
MB škrtám ;)

Naštěstí Mudr. Adamec už snad jen operuje a někdy je v ambulanci a běžných porodů se prý už neúčastní.

Nestěžovala jsem si, sice jsem chtěla, ale nedotáhla to do konce, nějak byly s miminkem pak jiné starosti a radosti, no rozhodla jsem se, že tam už nepůjdu. Tady u nás v okolí ještě docela pěkně mluví o Jíčínu a Jablonci, tam to mám dojezdově skoro o hodinu lépe než do Vrchlabí. Tak ještě uvidím.

Romana.P — 27. 3. 2010 17:44

A co třeba fakultka v Krči?

mefinka — 29. 3. 2010 10:33

Romana.P napsal(a):

A co třeba fakultka v Krči?

Osobni zkusenost nemam, ale rodila tam svagrova a par kamaradek a nestezovaly si. Jen je to uz taky par let. O jedine nevyhode vim, ze kdybys chtela epidural, tak ten se v Krci, jako jedine prazske porodnici, plati a to sumou 5 tis. Pro nekoho dulezite, pro nekoho ne.

Romana.P — 29. 3. 2010 13:53

Jo, jo. Hodila jsem tenhle dotaz i vedle na těhule a tam mi to napsaly. Jsem v šoku. Tak nevim jestli radši tedy toho Apolináře :(

mefinka — 29. 3. 2010 16:03

Romana.P napsal(a):

Jo, jo. Hodila jsem tenhle dotaz i vedle na těhule a tam mi to napsaly. Jsem v šoku. Tak nevim jestli radši tedy toho Apolináře :(

Muzes se, myslim, jet do kazde porodnice podivat a zjistit na miste vsechna pro a proti. Co se tyce jednotlivych nazoru, tak muzes narazit na deset holek a kazda ti rekne svuj pribeh, takze ani tohle ti moc nerekne...  Ale mas jeste do 14+0 cas, takze si to v klidu rozmysli.

Ja se rozhodovala mezi Motolem a Podolim. Jenze v okoli krome jedne holciny vsechny rodily v Motole (to je taky porodnice, ktera je nejbliz) a zadna si nestezovala, takze moje volba byla nakonec jasna... Ale to, ze narazis na blbce ci nejakeho protivneho cloveka, tak to si nevyberes ani kdybysis zaplatila tisice a tisice...

Romana.P — 29. 3. 2010 16:56

Jj, to je jasný, blbce potkáš kdekoliv :D Já se právě rozhodovala mezi Krčí a Apolinářem, obojí mám blízko, ale 6 tisíc za případný epidurál je fakt hodně. Vím, že Motol si teď hodně holek chválí, ale to je pro mě už moc daleko. Ještě bych zvládla to Podolí, no. Takže se rozhodnu asi mezi Podolím a Apolinářem :|

mefinka — 29. 3. 2010 17:52

Romana.P napsal(a):

Jj, to je jasný, blbce potkáš kdekoliv :D Já se právě rozhodovala mezi Krčí a Apolinářem, obojí mám blízko, ale 6 tisíc za případný epidurál je fakt hodně. Vím, že Motol si teď hodně holek chválí, ale to je pro mě už moc daleko. Ještě bych zvládla to Podolí, no. Takže se rozhodnu asi mezi Podolím a Apolinářem :|

Tak hodne stesti pri vyberu. Ja bych asi volila Podoli, ale to jen kvuli tomu, ze neznam nikoho, kdo rodil u Apolinare :D a kamaradka, ktera rodila v Podoli (jako jedina z mych znamych), tak byla opravdu hodne spokojena. Jak s pristupem, tak s personalem. Mela chudak tezsi porod a zvladli to tam na jednicku...

Fidorka — 29. 3. 2010 19:53

Nechápu proč ta Krč tak blbne s tím epidurálem, proč nemají svůj tým anesteziologů na epidurál :rolleyes:

Jinak v Podolí jsem rodila a mám výhrady a důvody uvažovat o jiném zařízení. Ale aspoň jsme z toho se Samem vyvázli živí, já sice s jizvou po císaři, ale v pořádku. Ségra rodila první dítě tamtéž a taky nebyla úplně spokojená, hlavně teda s prostředím šestinedělí (pokoj po 5, sociální zařízení, strava apod.), personál byl ok.
Tak si připlatila primáře v jiné nejmenované pražské porodnici, ten ji sice odrodil, ale synovec teď leží v kritickém stavu na jipce, protože pár hodin po porodu chytil těžkou infekci, takže nějak fakt nevím kde příště případně rodit.
Skoro bych řekla, že to je "vlastně úplně jedno", hlavně aby se to přežilo ve zdraví. Jako bonus si lze pak přát, aby službukonající porodní asistentka nebyla čerstvě porafaná s manželem, nebo blbě vyspalá, aby dobře vycházela a komunikovala se službukonajícím doktorem, aby nikam nespěchali, aby porod nekolidoval s nějakým zápasem nebo seriálem, aby nikdo nikde nic nechytil, aby spolubydlící na 6nedělí byly v pohodě, nebyly z rodu Hujerů, jak tu někdo trefně napsal, aby ani jedna z nich nebyla nepostradatelná manažerka, který zvoní nepřetržitě telefon od sedmi od rána do devíti do večera, aby ničí dítě nebyl nespící uplakánek, aby se jídlo dalo sníst, aby ve sprchách tekla voda tak akorát, nikoli buď studená, nebo horká... to je asi všechno ;)

prostě těch faktorů je dost. Pravdou ale je, že když všechno klapne a člověk opustí porodnici i s miminkem v pořádku, tak se na mouchy zapomíná stejně rychle, jako na porodní bolesti.

Romana.P — 29. 3. 2010 21:20

Fidorko, k tvému elaborátu není co dodat :supr:

Zuzii — 6. 4. 2010 22:50

Ahoj, přijdu se svou troškou do mlýna a referuji o zkušenostech z porodnice u Apolináře. (jeden příspěvek jsem už dávala na těhulky) Rodila jsem tam v září 2008. Každotýdenní poradna před porodem = půlden strávený čekáním na 3 min. prohlídku. Monitory běžely celkem rychle a všude milé a usměvavé sestřičky. Kvůli malování jsem se dostala na starší sál - žádná vana, jen 2 starší sprchy s předpokojem na klystýry. Hekárna byl 1 třílůžkový pokoj hned vedle porodních boxů bez vlastní sociálky. Porodní sál stylem porodních boxů (3-4?). Rodila jsem přes celou noc, takže nakonec jsem tam byla stejně sama. Personál byl velmi vlídný, vstřícný, ochotný a usměvavý. Za epidurál se nepřiplácí, mně osobně pomohl od bolestí asi na 1 hodinu, pak to začlo nanovo (naštěstí se porod epidurálem nezastavil, což se někdy může stát). Zpočátku mi vadilo nedostatek soukromí, ale po x hodinách mi bylo už všechno jedno, nakonec i šití bez umrtvení ("to už nemá cenu připichovat, to vydržíte").
Na šestinedělí sestry o něco méně ochotné, rozkojování pod jejich taktovkou stálo za to. Běžné pokoje jsou po 3 a miminka se poctivě střídaj v brečení, aby se člověk náhodou nevyspal. Neměli jsme k dispozici vozíky na děti a brali jsme si z chodby klasický nákupní vozíky vystlané dekami. Sprchy jsou 2 nebo 3 boxy pro celou chodbu, záchody zas 2 a to na opačném konci chodby. Návštěvy na oddělení nesmí, vychází se na chodbu před oddělení.

Celkově profesionálné péče je velmi dobrá, jen ty dispozice a vybavení zřejmě pamatují dobu, kdy jsem se tam narodila já ... lol Takže Apolinář ano, ale vřele doporučuji nadstandart.

Fidorka — 9. 4. 2010 12:15

Zuzii, tak to se hodně podobná mým zážitkům a dojmům z Podolí.

markéta — 13. 4. 2010 22:01

Já rodila v Motole a naše druhé mám v plánu tam porodit zase. Vlastně mám objektivní pohled pouze na šestinedělí, jelikož jsem si šla do porodnice pouze zatlačit, ale byla jsem spokojená.

Definitiv — 13. 4. 2010 22:22

Bože můj, mě z toho nakonec vážně vychází nejlíp ten porod doma :co: Ještě jsem o něm neuvažovala ani ve snu, ale takový věci jako hekárna po třech, šestinedělí po pěti a dítě v nákupním vozíku :co: No, mě klepne, se divím, že se někdo pouští do dalšího dítěte, po takovýh zážitcích :D
Koukám, že moje zkušenost z Podolí je ještě zlatá.
No, ať budu rodit, dke budu rodit, tak tentokrát určitě přiberu dulu, o to jsem přesvědčená na 100%

PS: pokus se chcete při večeru pobavit, tak jsem místo dulu napsala duklu :D To tak, mít Duklu u porodu :lol:

Fidorka — 14. 4. 2010 10:33

Definitiv napsal(a):

Bože můj, mě z toho nakonec vážně vychází nejlíp ten porod doma :co: Ještě jsem o něm neuvažovala ani ve snu, ale takový věci jako hekárna po třech, šestinedělí po pěti a dítě v nákupním vozíku :co: No, mě klepne, se divím, že se někdo pouští do dalšího dítěte, po takovýh zážitcích :D
Koukám, že moje zkušenost z Podolí je ještě zlatá.
No, ať budu rodit, dke budu rodit, tak tentokrát určitě přiberu dulu, o to jsem přesvědčená na 100%

PS: pokus se chcete při večeru pobavit, tak jsem místo dulu napsala duklu :D To tak, mít Duklu u porodu :lol:

Tak já bych radši Spartu :lol: :lol: :lol:
Nad dulou taky dost silně uvažuju, poté co ségře nezpříjemnil porod ani úplatek, dám radši ty peníze dule, ať mi s tím píchne.

Definitiv — 14. 4. 2010 10:54

Fido - no právě. Myslím, že tam může udělat celkem dost.
Jinak ještě zvažuju ambulantní porod (a to jako vážně, řekla bych, že čímdál tím víc). prostě přijde, porodit, zkontrolovat a šup domu :D

Zuzii — 14. 4. 2010 21:04

Definitiv napsal(a):

Bože můj, mě z toho nakonec vážně vychází nejlíp ten porod doma :co: Ještě jsem o něm neuvažovala ani ve snu, ale takový věci jako hekárna po třech, šestinedělí po pěti a dítě v nákupním vozíku :co: No, mě klepne, se divím, že se někdo pouští do dalšího dítěte, po takovýh zážitcích :D
Koukám, že moje zkušenost z Podolí je ještě zlatá.
No, ať budu rodit, dke budu rodit, tak tentokrát určitě přiberu dulu, o to jsem přesvědčená na 100%

PS: pokus se chcete při večeru pobavit, tak jsem místo dulu napsala duklu :D To tak, mít Duklu u porodu :lol:

Já bych zas tak tragicky neviděla ;) Porodnici jsem vybírala hlavně kvůli neonatologický jednotce - kdyby něco, ať se o malého postarají. Je fakt, že by tam mohlo být lepší vybavení ... :/

Fidorka — 14. 4. 2010 23:06

Zuzii napsal(a):

Já bych zas tak tragicky neviděla ;) Porodnici jsem vybírala hlavně kvůli neonatologický jednotce - kdyby něco, ať se o malého postarají. Je fakt, že by tam mohlo být lepší vybavení ... :/

Moje ségra si svojí porodnici taky vybírala podle neonat. JIPky a když se malej začal horšit, tak ho stejně vezli na druhej konec Prahy (Všeobecná, pracoviště Ke Karlovu), protože měli svojí JIP plnou :(


Def, já bych teda ambulantní nechtěla, protože se chci po porodu v klidu vyspat a aklimatizovat a to už se Samem nepůjde :) Já chci prostě JENOM trochu komfortu, soukromí, lepší zázemí, jinými slovy chci příště jistotu nadstandartu :lol:

Definitiv — 14. 4. 2010 23:28

Fido - no, ale zas si platit nadstandard třebas celej měsíc :D Docela prekérka ;)
Fakt to vidím ambulantně :D V mrazáku bude navařeno, O. si vezme dovču a postará se o Matu a bude :P
No, na promýšlení naštěstí času dost :D

Romana.P — 20. 4. 2010 18:21

Tak zase váhám kam se v Praze registrovat. Nemáte někdo nějaké čerstvé informace? Chtěla jsem do Podolí, ale v mém termínu porodu se tam zrovna maluje, smůla. Tal se zase rozhoduju mezi Apolinářem a Thomayerkou. Fakt nevím :/

megan2 — 20. 4. 2010 18:27

a kdy mas termin?? Krc maluje v prvni pulce zari..

ja jdu na Bulovku

Romana.P — 20. 4. 2010 22:55

megan2 napsal(a):

a kdy mas termin?? Krc maluje v prvni pulce zari..

ja jdu na Bulovku

4.listopadu. V Podolí malujou od konce října do 8.listopadu. Je to fakt pech :mad:

Magdalena Mikulandová — 26. 5. 2010 16:54

Záleží na vašich požadavcích a očekáváních od porodnice, velké porodnice jako Apolinář, Motol, Podolí jsou odborně skvělé, ale jsou to spádové porodnice pro střed.kraj a rodička se tam může cítit příliš vedená, manipulovaná, lékařsky usměrňovaná... V tomto ohledu může volba Krče, Bulovky, Neratovic, Benešova, Hořovic být příjemnější, i když i v nejlepší porodnici můžete narazit na morouse, který vám zážitek znepříjemní a naopak.
Základ je dobře se k porodu připravit a vědět co vás čeká, vybavit se event. dulou nebo manželem a spoléhat na svou ženskou sílu, intuici a instinkty,
zkuste se zapsat do předporodních kurzů podívejte se na naše www.studioprozeny.cz

vanessie — 25. 10. 2011 13:12

Ahoj, pro mě by při výběru porodnice také hrálo roli, jestli se tam odebírá pupečníková krev. Myslím, že je to užitečné a je to potřeba - může se tím někomu zachránit život. Samozřejmě to není prvořadé kritérium, ale maminka by tu možnost mít měla. Měla by mít tolik informací, aby se mohla sama rozhodnout.

angeloo123 — 28. 5. 2012 16:20

vanessie napsal(a):

Ahoj, pro mě by při výběru porodnice také hrálo roli, jestli se tam odebírá pupečníková krev. Myslím, že je to užitečné a je to potřeba - může se tím někomu zachránit život. Samozřejmě to není prvořadé kritérium, ale maminka by tu možnost mít měla. Měla by mít tolik informací, aby se mohla sama rozhodnout.

Hlavně dej na reference! Neuspěchej to vyjeď si personál optej se něco o zdejších doktorech, o pověsti atd.! Zeptej se na různých fórech na názory (http://www.nejenmaminkam.cz/porod) a uvidíš