dixina — 4. 11. 2009 12:06

Holky, jak děláte bramborový salát BEZ majonézy?
Díky za tipy.

Ota — 4. 11. 2009 15:16

Dixi, dělám ho zcela bez problémů, místo majonézy dám bílý jogurt.
Jestli Ti nevadí, že nejsem holka ;)

mia — 4. 11. 2009 16:34

Klasicky uvařené a nakrájené vychladlé brambory, nebo můžou být i ještě takové poloteplé.

Udělám si silný sladkokyselý nálev - asi 5 PL (polévkových lžic) octa, cukru a vody (nebo bílého vína), sůl, asi 3 - 5 PL oleje, pepř - tak 1/2 čaj. lžičky. Dám do kastrolku svařit, vhodím do toho 1 - 2 jemně nakrájené pórky -  podle velikosti, krátce spařim, odstavim, nechám zchladnout, zamíchám do toho 1 PL obyčejné plnotučné hořčice, opatrně vmíchám do brambor.

Nebo místo pórku dám do nálevu spařit nakrájenou cibuli, ostatní stejné, jen do salátu ještě přímíchám hrášek, vařenou mrkev, kyselou okurku.

Dělám je docela často, protože nejsou tak těžké, jak majonézový.

dixina — 5. 11. 2009 7:35

Ota napsal(a):

Dixi, dělám ho zcela bez problémů, místo majonézy dám bílý jogurt.
Jestli Ti nevadí, že nejsem holka ;)

Otíčku, jasně, že nevadí ;)
Já zapomněla na mistra kuchaře ;)
Díky!

dixina — 5. 11. 2009 7:39

mio, díky za tip.

Nefrit — 5. 11. 2009 8:54

Dělám to podobně jak mia,jen se mi nechce míchat nálev,tak podle oka a chuti naleji olej ,osolím,opepřím a dám trochu nálevu od okurek.Popřípadě ještě okyselím. Nedávám hořčici.