Irik — 27. 10. 2009 19:54

Prosím o vaše zkušenosti. Lze indukční varná deska zabudovat jen v rámci jedné kuchyňské skřínky (min. 60 cm široké) nebo lze zabudovat i nad rozhraní mezi dvěma skříňkami? Lze umístit pod indukční desku šuplík s příbory? Díky.

Macex — 27. 10. 2009 20:13

No technicky to moc nejde,dřez, varné desky a jiné věci ti zabudují pouze na střed nějaké skříňky, pokud nechceš středovou dělící desku dvou skříněk a vyřízneš ji, tak si rovnou objednej velkou dvouskříńku, bude to vypadat líp a navíc to bude držet, protože ty boky tam nejsou jen na parádu....
Co se týče umístění věcí pod indukci.... Opravdu topí a má ráda přívod čerstvého vzduchu, takže zapojovatel indukce v rámci oražení záručního listu ti bez úplatku nezapojí desku do prostoru, který bude nezpůsobilý k provozování.... šuplík s příborama by musel být až na úrovni zhruba druhého šuflíku od vrchu a horní část by byla zakrytá nějakou krycí lištou... Standardně se dává pod indukci skříňka s jednou policí uprostřed a horní část se nedoporučuje moc zaskládávat...
Z vlastní zkušenosti, pokud jedou delší dobu min. dvě plotýnky tak se ten prostor dole pěkně přehřívá a je tam jako v peci, takže dost často vařím s otevřenou částí skříňky....

Irik — 27. 10. 2009 20:20

Macex, moc díky, to jsem potřebovala slyšet.

Jen ještě dotázek k tomu...jde tedy zabudovat indukční deska o rozměru 60 cm do skřínky o šířce 60 cm?

Kdyby se deska dávala do skřínky třeba 80-90 cm široké, mohla by být zabudovaná blíže k jedné straně nebo je podmínkou umístění na střed?

Macex — 7. 11. 2009 13:17

Promiň, jsem to přehlédla...
No, tam není problém.... nemusí to být nutně vystředěné... protože silná pracovní deska to unese, takže té je jedno, v kterém místě pod ní se vyskytuje skříňka.... dopředu nebo dozadu s tím nehneš, tam je to naknop, ale doleva či doprava, žádný problém....

EliskaV — 1. 9. 2010 11:26

Ta indukce sahá ještě cca 5 cm pod linku. My pod ní máme šuplík s talíři (což je praktické, protože jsou nahřáté jak v Intercontinentalu :-) ten šuplik je praktický z toho důvodu, že při vaření je dobré ho pootevřít, aby se deska lépe chladila, jinak nevaří na plný výkon ale "dává si pauzy"

Nela — 1. 9. 2010 15:43

My máme pod indukční deskou příborník.  :)