Juraj — 23. 10. 2009 13:58

Mile babinetky...
Zalozili jsme zde pro vas nove subforum. Partnerem je nam subjekt, ktery patri mezi spicku v teto oblasti v Cechach. Pokud vas tema cinske mediciny zajima, nebo kdyz mate zdravotni problemy, na ktere je klasicka medicina kratka - muzete zkusit se zde zeptat... Nebo se jen ze zvedavosti chcete na neco zeptat? Jak moc nam budou odbornici k dispozici, zalezi i na tom, jak moc bude tato tema pro vas zajimava...

Priznam se, ze kdyz mi napriklad bylo receno, ze Dr. Hoffmann dela v ramci cinske mediciny vysetreni z fotky jazyka - a zda se, ze uspesne - taky jsem si nebyl jisty, jestli se jedna o medicinu - nebo nejaky druh "samanismu"...  Ale pry to funguje... Vzdyt kolik je toho kolem, co nas laka na "seriozni vedomosti" z karet, sklenene koule, sedliny z kafe - nebo jako me pred lety, oslovila zena na ulici, ktera se me zepta, kde je Jindrisska ulice a pak se vrhne po me ruce ze mi rekne kdy a kde me potka stesti a co me trapi na tele i na duchu... Jednou jsem dokonce naletel - a stalo me to 500 Kc... Uz ani nevim, jestli se to stesti pak udalo, ale chvili jsem byl spokojen jak jsem vedel, ze ke mne prijde...

To jsem ale odbocil. Mam proto na pani doktorku - nebo klidne primo na Dr. Hoffmanna, pokud si najde i on nekdy cas - otazku, resp. otazky:

Proc bych mel (vice) verit cinske medicine? Je (mimo jine) asi zalozena napriklad na prirode, bylinkach (?) - jako medicina nasich babicek? Je necim, v necem lepsi, nez kdyz pouziji lektvary a caje ktere jsou u nas, v nasich zemepisnych sirkach, bezne? Nejsou nam prece jen blizsi nez ty "dovezene"? A vubec. Nehodi se cinska medicina vice pro Cinany, indicka medicina pro Indy - a ta nase, klasicka,  zase pro nas, nasince? Vzdyt Cinan, Ind a Evropan jsou prece "uplne jini zivocisni druhove" zijici v uplne jinych zivotnich podminkach?

Mate damy i vy dotazy? Piste je, nejlip kazdou do samostatneho noveho prispevku/diskuse, at se odpovedi pak nepletou, a diskuse se muze paralelne a nezavisle rozvijet...

Petr Hoffmann — 24. 10. 2009 22:00

Pro admina:
Tradiční čínská medicína (TCM) je nejstarším léčebným systémem na světě ( cca 4 000 let) a dle WHO (Světová zdravotnická organizace) se touto metodou v současnosti léčí i nejvíce lidí na světě, což není jen tím, že Číňanů je hodně:), ale proto, že se svými tisíceltími ověřenými postupy vykristalizovala v unikátní medicínský systém, jež nemá na světě obdoby !  Je to sofistikovaná medicína, která vychází z empírie a dlouhodobého pozorování člověka a přírody, tedy se jedná o 100% přírodní medicínu. Jejím cílem je udržování a uchovávaní zdraví (kvality života), předcházení nemocem a  návrat k harmonii, vyváženosti při napadení nemocemi.  K tomu všemu TCM používá metody jako je akupunktura, bylinné produkty, psychoterapie, dietetika, masáže a růyná gymnastická cvičení.
K diagnoze v TCM patří pozorování, dotazování, vyšetření pulsu a prohlídka jazyka.
A nyní se dostáváme k odpovědi pro admina:
1. TCM není jen tak nějakou šarlatánskou metodou typu hádání z ruky či kávové sedliny (to si přeci jen nezaslouží, házet ji do jednoho pytle s ostaními pseudoalterantivními metodami), ale komplementární medicínskou metodou, uznávanou po celém civilizovaném světě a dáli velký Mao, tak snad i u nás (nyní alespoň již nikdo z lékařů TCM není šikanován jako šarlatán či renegát..). Nesmíme si myslet, že jsme pupek světa a víme vše nejlépe - dle hesla: nebyl jsem na Měsíci, tak Měsíc neexistuje:)
2. TCM je vhodná pro lidi na celém světě, neb všichni lidé bez rozdílu rasy mají stejnou fyziologii a anatomii těla  - Číňané jsou pouze žlutější a mají šikmé oči, jinak mají stejný žaludek jako my (a ne 4 žaludky!) Byliny rostoucí v mírném klimatickém pásmu jsou vhodné i pro naši oblast (ze  6 500 druhů bylin je dostačující vybrat 200 druhů pro náš region). Navíc nikdo v Evropě nemá prozkoumány a systematicky zpracovány byliny tak, jako v Číně - to je také jedna z největších deviz dnešní medicíně.
3. Diagnoza z jazyka je jednou z vyšetřovacích metod a vzhledem k tomu, že ne všichni pacienti mohou dorazit z daleka či chtějí "pouze" doporučit "nějaké bylinky" po telefonu, zavedl jsem na svých webových stránkách www.patentnimedicina.cz Test Dobrý jazyk, který je anonymní a zdarma, kdy pacient vyplní podrobně dotazník a připojí svoji fotku jazyka a dostane do 7 dnů odpověď - daignoza dle TCM + dopor. bylinné produkty + dopor. a nedopor. strava.

Mnoho zdaru nejen s TCM přeje

MUDr. Petr Hoffmann
www.patentnimedicina.cz

Lama — 2. 11. 2009 19:58

Chci se jen ujistit, když vyplním test Dobrý jazyk, tak dostanu diagnozu na mail zdarma? Pokud ne, kolik je poplatek? Omlouvám se, ale moc jsem to s těmi kódy nepochopila... Děkuji.

Petr Hoffmann — 3. 11. 2009 19:20

OdpoVěď pro Lamu ohledně Testů TCM:
(i když vše podrobně popsáno naleznete  na www.patentnimedicina.cz v kolonce Přehled tesů TCM)

1. Test Dobrý jazyk je zdarma, stačí jen vyplnit dotazník a připojit foto Vašeho jazyka a odpověď je doručena na Váš mail do 7 dnů, včettně diagnozy z pohledu TCM, doporučení bylinných směsí a doporučené a nedoporučené stravy.

2. Rovněž tak Test Dobrá strava je zdarma a výsledek se dozvíte ihned po vyplnění dotazníku (120 otázek), pouze nejdříve musíte vyplnit Vaši emailovou adresu, na kterou Vám obratem přijde zdarma přístupový kod a toť vše.
Výsledkem testu je určení Vašeho tělesného typu včetně doporučené a nedoporučené stravy + stravy dle ročníhch období.

3. Rovněž test jin/jang je zdarma a výsledek se dozvíte ihned on line.

4. test 5 elemntů a test Pramínky lemované kamínky je za poplatek (200 Kč).

5. Demoverze TCM diagnostického programu je na 1 týden on line zdarma.

Tož snad se v tom budete snáze orientovat...

Patentní medicína - klenotnice zdraví Čína.

Mnoho zdraví přeje

Petr Hoffmann

3. test Y