vosa — 23. 10. 2009 7:26

Ahoj vám všem!
Sousedka není ráda,že její 1,5roční syn ještě pije z kojenec.láhve.Z hrnku pít umí,ale láhve se nechce vzdát.Ve snaze ji uklidnit,jsem jí vykládala o naší Klárce,ale jí se to moc nelíbilo.
Co vy na to?
Mám tetu doktorku (už je v důchodě).Tvrdí,že sací pohyby,či-li pití z láhve,jsou zdravé,ničemu neškodí.Ať si dítě pije z láhve,jak dlouho chce.Vždyť některé děti jsou kojené do 2-3let,to jsou taky sací pohyby,tak proč brát dítěti láhev.
Bratranec(syn zmíněné tety) pil z láhve do 10let.A naše Klárka? Do 6,5 roku,ale jen mléko-každé ráno.Kdyby neměla jít do školy,tak nevím,nevím.
Vůbec se za to nestydím,když to někomu říkám.Ráda na tu dobu vzpomínám.

Irik — 23. 10. 2009 8:46

Toto vůbec neřeším. Synovi jsou 2,5 roky a taky pije ráno mlíko z flašky. Myslím ale, že u něj závislost není. Jen prostě vím, že kdybych mu to mlíko nebo jinou tekutinu dala do hrníčku, tak jen ucucne. Pije totiž strašně málo...stále s tím bojujeme, takže jsem ráda, že vyzunkne ráno aspoň ten čtvrtlitřík mlíka z flašky. Kdybych mu flašku nedala, bylo by mu to celkem jedno. Kamarádčin syn ve 4 letech rovněž pije mlíko z flašky. Nechci dělat soudy, jestli je to dobré nebo špatné, každý ať praktikuje to, co jemu vyhovuje.

ivanka05 — 23. 10. 2009 19:57

No nam mudra rekla na rocni prohlidce, ze caj a vodu mam davat z hrnku ale mleko ze mam davat dal ve flasce, ze to na zuby 2x denne na chvilku nebude mit vliv. ze by homohla prestat chtit. ale piti pije z hrnku. to jo.
Pry to neni dobre na zoubky.

eva4444 — 2. 11. 2009 10:37

Muj maly pil z lahve hodně dlouho, skoro do 4 let a i džusy. Zuby zkašené nemá. On se prostě pořádně jinak nenapil. Bohužel teď mu musím pití připomínat, jinak se pořádně nenapije.