Kuty — 2. 9. 2009 13:42

Uvažujem o prodlouženém víkendu v září,že se podíváme do Budapešti a chtěli bychom strávit několik nocí v nějaké zdejším hotelus termálními lázněmi,např.:Danubius Health Spa Resort helia nebo Ramada Resort,vč.projížďky parníkem po Dunaji,návštěvy nějakého sklípku či tylové hospůdky.Nemáte nějaké tipy či zkušenosti s takovým pobytem?

Nela — 2. 9. 2009 14:29

V Budapešti  zkušenost nemám.    S hotelem koplexu  Danubius...   zkušenosti mám, a to v Búku a naprostá spokojenost.

Blossom — 2. 9. 2009 17:20

Na cyklo-termální dovolené jsem byla loni, právě koncem září. Zjistila jsem s údivem o sobě, že jsem naprosto nelázeňský typ, po hodině louhování mě to vždycky začalo nudit.
Navštívila jsem termálů několik, ale dojem na mě udělal jen jediný - Hevíz, který je přírodním jezerem, s mnoha růžovými lekníny. Paráda. Vzpomínám, jak jsem plavala v té teplé vodě, a z leknínového listu půl metru vedle mě upřeně pozorovala žába. :D :supr:
Jinak většina návštěvníků termálních bazénů byli důchodci, tak si to asi taky nechám příště až na důchod. :)

Lázně v Budapešti ale neznám, takže jsem vlastně lehce :offtopic: ...

Nela — 2. 9. 2009 21:26

Vzpomínám, jak jsem plavala v té teplé vodě, a z leknínového listu půl metru vedle mě upřeně pozorovala žába.

Tak s takovým zážitkem bych se asi utopila.  :lol:   Já v Hevízu - v jezeru - nebyla právě proto, že si nejsem jistá, že bych do  toho jezera vlezla.  Já nahlížela akorát přes plot, je tam jinak moc krásně.

Kuty — 2. 9. 2009 22:48

Nelo a s čím konkrétněji si byla v hotelu řetězce Danubius spokojená?
O Hevízu jsem také četla,no tak to ale budem brát postupně,např. i Zalarakos či jak se to jmenuje a další...

Právě proto jedem Bloos do Budapešti,aby to nebylo jen louhování ale i zajímavé zážitky.Prý je to paříž východu,byla jsem v tomto městě už před mnoha lety,tak si to alepoň připomenem a příště to budou termály třeba i s návštěvou města Tokaj-moc výborné vínko.

Nela — 3. 9. 2009 7:48

Kuty, tak např. mají bezproblémové služby, ochota, všude čisto,  výborné stravování.  Nebyl nejmenší problém.  Byli jsme několikrát v Zalakarostu a pak v Hajduboszlo - to vždy jen v soukromí.  Zalakaros  je klidné  městečko, pěkné lázně, nám se tam líbilo, v Hajduboszlu jsme měli   krásné ubytování v soukromí, blízko lázní, ale zase až tak nás ty lázně nenadchly,  připadala jsem si jako v aquaparku.   Po zkušenostech bych už jela jedině do hotelu alespoň s polopenzí.  Vybírala bych takový hotel, který má všechno, abych nebyla odkázána na městské lázně.  Právě tak to bylo v  Bükfürdu. Velký hotel, s vlastním parkem a několika bazény - i vnitřními, takže po celý rok se tam může jezdit.   Příští rok asi zkusíme ten Hevíz.  Budapešť nám taky byla cestovkou nabídnuta,  krásný hotel, asi by to bylo perfektní, ale manžel vyhledává spíše klidné lokality pro odpočinek, tudíž by ho takové město nenadchlo.

Kuty — 3. 9. 2009 13:18

Díky Nelo.Koncem září,jestli to teda v té Budapešti absolvujem ti sem písnu,jaké to bylo a co se nám líbilo nebo ne.Ale asi to už napevno zamluvím,teď si užíváme jakýsi šílený prac.kvapík,tak se oba už moc těšíme až vypnem a necháme se jen rozmazlovat.

Nela — 3. 9. 2009 15:14

Kuty, už se těším, jaké podáš reference. :)   Na odpočinek a  rozmazlování je Maďarsko jako dělané. :)  Já jsem to měla přes slovenskou cestovku,  i finančně supr, takže pokud budeš chtít, můžu ti dát odkaz do soukromé zprávy.

Kuty — 3. 9. 2009 15:59

Nelo,moc díky za tip na ty slov.CK.Nyní nám hungari.ato.ur nabízí cenu necelých 7tis./os na 3 noci vč.PP a volného vstupu do bazénů i term.lázní,uvečeře živá hudba,vl.doprava,musím to zabukovat nejpozději v pátek,tak snad to stihneš mi to poslat.díky moc.

Nela — 3. 9. 2009 21:42

Kuty, napsala jsem ti email.  N

Kuty — 6. 9. 2009 21:06

Díky Nelo.Asi jsem přišla kde hledat nejlevnější ubytov.v tom vyhlídnutém hotelu: přes booking.com nebo travelport.cz.Ceny cca o 3tis. nižší než chce po nás CK za stejné služby,což by i odpovídalo možné provizi CK za jejich služby.

Nela — 7. 9. 2009 21:06

Kuty, díky za tipy. Určitě využiji pro další dovolenou.

Kuty — 29. 9. 2009 14:16

Nela napsal(a):

Kuty, už se těším, jaké podáš reference. :)   Na odpočinek a  rozmazlování je Maďarsko jako dělané. :)  Já jsem to měla přes slovenskou cestovku,  i finančně supr, takže pokud budeš chtít, můžu ti dát odkaz do soukromé zprávy.

Nelo,takže jsme se vrátili ze 4 denního pobytu ve zdraví z Budapešti.Bydleli jsme v hotelu Danubius health spa resort Helia,kde v ceně pobytu bylo využití jejich vl.termálních lázních,voda až 38C - bublinky,klidový bazén,bazén s vodou 34C,15m plavací bazén,možnost aquagymnastiky,jacuzzi,parní lázeň a finská sauna.To vše od 7-22hod denně.
Ještě že jsem to nebrala přes CK,kde nám autom.dávali i PP a vše by nás tak vyšlo kolem 14tis.Kč.Takhle nám hotel strhl pouze 4500,-Kč.Snídani jsme si zaplatili sami dodat.a jinak jsme se stravovali hlavně ve mstě při prohlídkách a taky na výletních parnících na Dunaji-krásná romantika takhle večer i s živou hudbou.Pobyt jsem pro nás reservovala přes emal přímo v hotelu.

Nela — 29. 9. 2009 15:04

Kuty,  tak to je teda super.  Myslela jsem na tebe, jestli jsi do Maďarska odjela, nebo ne. 
Rezervovala jsi si to v angličtině, nebo ti někdo rezervaci přeložil do maďarštiny?    Můžeš mi tedy napsat, kolik tě ta dovolená stála?  Předpokládám, že jsi tam byla tři noci?  Hotel byl hezký, že?

Kuty — 1. 10. 2009 11:31

anglicky jsme si mailovali,kdybys měla zájem,pošlu ti přímo jejich mail.adresu.Není s tím fakt problém,kdybys bojovala s aj můžu ti s tím pomoci,nejde o žádné romány.
Hotel je to supr,4hvězd.,ale na druhou stranu si nemusíš kvůli tomu chystat žádné těžké toalety.Normálně jsme z pokoje chodili v županech přímo do welnes centra-župany jsou zadara a byly už připraveny na pokoji.

Pobyt nás oba na 2lužáku stál dohromady za 3 noci 165Euro.Pobyt se dá rezervovat jen se zadáním čísla platební karty na zabezpečeném serveru,při rezervaci ti částku strhnou ihned z účtu,s tímhle počítej,při stornu nedostaneš zpět nic.

Nela — 1. 10. 2009 12:28

Kuty, za odkaz bych byla ráda.  To je  fakt supr cena.  Dokoupila bych si  asi jídlo.   Snad zase pojedeme hned po novém roce.  Je to supr relax a tři noci stačí.   S AJ  se poperu, dokonce mám  známou, která umí maďarsky.
Nela

Kuty — 1. 10. 2009 13:29

Zde si zarezervuješ hotel.http://www.danubiushotels.com

Při vyplňování údajů jsem do poznámky uvedla, že chceme nonsmoking room with double bed.
Měli jsme standard pokoj,tzn.s okny do ulice,ale ten vyhlídkou na Dunaj mi nepřipadne jako výhra,neboť právě z druhé strany hotelu směrem na Dunaj jsou vysoké stromy,tak snad jen z nejvyššího patra na tu řeku dohlídneš.Jinak sám hotel stojí na rušné silnici,takže trochu je slyšet hluk aut ze všech jeho světových stran.
Jinak my jsme neměli ani čas koukat z okna,buď jsme vegetili ve vodě,či odpočívali na pokoji a popíjeli vínko či jsme byli ve městě.
Známou kvůli maďarštině ani oslovovat nemusíš,tamní personál ovládá aj.

JO a snídaně je za 10Eu-na internetu jsou vyšší ceny než ve skutečnosti,a je fakt perfektní,stojí za to.

No a pak doufám taky poreferuješ.Už jsem zvědavá te´d.

Hledač — 1. 10. 2009 17:46

Loni jsme trávili  část dovolené s přáteli v Maďarsku. Termály v Miskolci. Domluvit se nebyl problém, reagovali na němčinu i angličtinu, jen kamarádka ze Slovenska měla smůlu. A hlavní komediant party - když se snažil mluvit rusky.

Kuty — 1. 10. 2009 18:35

No tak to musím napsat,že v Budapešti jsme natrefili na několik ruských zájezdů a konkrétně v našem hotelu ale i vůbec tam bylo i dost Japonců.Ale pak jsme si vzpomněli že to bude i možná tím,že zde mají zastoupení některé japon.automobilky

Kuty — 1. 10. 2009 18:37

Ještě bych ráda jela na zájezd,teď už to bude muset být ale asi s CK,kde bude jak čváchání v lázních,tak třeba návštěva tokajských sklepů a zakončeno by to mohlo být nějakým stylovým posezením ve sklípku.

Nemáte někdo zajímavý tip?

Májajája — 9. 1. 2010 14:12

Letos před vánoci jsem náhodně přišla na to, že pobyty v některých maďarských termálech jdou poměrně dobře vydražit na aukru  - a za solidní peníze :) , už se těším, teď jen vybrat ten správný termín,  vydražený voucher platí po období jednoho roku !

Kuty — 9. 1. 2010 23:23

Májajája napsal(a):

Letos před vánoci jsem náhodně přišla na to, že pobyty v některých maďarských termálech jdou poměrně dobře vydražit na aukru  - a za solidní peníze :) , už se těším, teď jen vybrat ten správný termín,  vydražený voucher platí po období jednoho roku !

Můžeš mi to nějak blíže vysvětlit jak to myslíš s tím vydražením?Že si něco v maďarsku zaplatím a budu se to snažit na aukru prodat za ještě lepší-větší cenu?Či naopak,že tam bude někdo něco dražit třeba za 100,-Kč za noc tak ten voucher koupit?

Nela — 10. 1. 2010 8:35

Taky mne to zajímá.  Májo, můžeš napsat, pod čím to na aukru je?

Májajája — 17. 1. 2010 18:18

Funguje to tak, že určitě osoby ( možná cestovní kanceláře nebo jejich prodloužené ruky) , nabízí na aukru pobyt od 1,- Kč, nebo si i stranoví minimální hodnotu a od ní se pak přihazuje. Jsou v kategorii Cestování /Lázeňské a wellnes pobyty. Momentálně je tam třeba pobyt v Budapešti na 4 dny za 2200, kdo ví jak se ještě vyšplhá :) a spousta jiných. Pokud to přesto nenajdete, pošlu přímý link.

Kuty — 17. 1. 2010 19:27

Májajája napsal(a):

Funguje to tak, že určitě osoby ( možná cestovní kanceláře nebo jejich prodloužené ruky) , nabízí na aukru pobyt od 1,- Kč, nebo si i stranoví minimální hodnotu a od ní se pak přihazuje. Jsou v kategorii Cestování /Lázeňské a wellnes pobyty. Momentálně je tam třeba pobyt v Budapešti na 4 dny za 2200, kdo ví jak se ještě vyšplhá :) a spousta jiných. Pokud to přesto nenajdete, pošlu přímý link.

No tak my jsme za 2 osoby a 3 noci ve 4hvězd.hotelu v Budapešti,kde jsou uvnitř i termální lázně zaplatili celkem 4500,-Kč.Takže to zas takové terno neni a pak bych tady měla ještě obavu,že něco vydražím,zaplatím a pak zjistím že jde o podvod,ne?
Ale zkus poslat prosím tě ten link
,díky.

Májajája — 19. 1. 2010 14:13

No to už jepřece  jen na tobě, jestli přihodíš nebo ne. Někdo koupí levněj, někdo dráž.......... :)
http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=11636275