beruska_007 — 18. 8. 2009 8:55

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc... S přítelem plánujeme letos zásnuby, a já bych mu chtěla koupit taky prstýnek... Hodinky jsem mu dala k narozeninám, řetízek dostal k výročí a náramky moc nenosí, tak už mi zbává ten prstýnek. Problém je v tom, že vůbec nemám představu, jak by takový zásnubní prstýnek pro muže měl vypadat. Mohl by mi prosím někdo poradit? Moc děkuji

Daniela S. — 18. 8. 2009 13:39

Obecne ma byt zasnubni prsten jednodussi nez snubni, pro zenu podle tradice ma mit bily nebo modry kaminek, no a jelikoz asi chlap nebude hyrit ornamenty a kaminky, nakonec ti z toho stejne vyjde "proste krouzek". Muzes tam nechat vyryt datum zasnoubeni treba.

amba — 25. 8. 2009 14:47

Zásnubní prstýnky by měly být dva stejné, pro ženu i muže, oba s bílým kamínkem. Stejné prstýnky oznamují, že jejich nositelé k sobě patří. Podobně jako snubní prstýnky.
Jednotlivý prstýnek je dárek jen pro jednoho a nepovažovala bych ho za prstýnek zásnubní.

beruska_007 — 28. 8. 2009 11:12

No já nevím, ale nějak pochybuju, že by přítel nosil prstýnek s kamínkem... A i když už jsem zkoukla hodně zlatnictví, tak jsem nikde nenašla verzi dvou zásnubních prstýnků pro oba, natož aby ten pánský byl s kamínkem... Tohle opravdu syším poprvé

amba — 29. 8. 2009 16:46

Tak se zeptej někde ve zlatnictví, oni ti jistě poradí. V každém případě by měly být zásnubní prstýnky dva stejné pro oba snoubence, podobně jako snubní pro manžele.  Ano, i pánské prstýnky bývají s kamínkem, někdy i s kamenem. Asi je nemají vystavené za výlohou, vevnitř je mají určitě. Je lepší se podívat ve zlatnictví, ne v nějakém obchodě, kde prodávají všechno možné.

Britana — 30. 8. 2009 17:49

Nebo je také někde zvyk,že se koupí snubní prstýnky a při zásnubách se dávají na pravou ruku a při svatbě se přehodí na ruku levou. Nejhezčí ale je,když při zásnubách chlap koupí ženě prstýnek s bílým kamenem a žena mu dá ...pusu. Ha

nuninka2222 — 6. 8. 2010 8:16

Dobrý den, taky jsem tohle řešila. A pomohli mi s tím ve zlatnictví. Podívejte se na nepovolená reklama Tam jsem našla spoustu prstenů. A na jejich stránkách na ně najdete i kontakt. Když si tam zajdete rádi Vám poradí. Zkuste to:)

betty3 — 21. 9. 2010 14:57

Dobrý den na nepovolená reklama mají opravdu krásné zásnubní prstýnky. Můžu je taky jenom doporučit. Mrkněte na to :)

mvkoty — 1. 10. 2010 13:23

My máme zásnubní prstýnky z chirurgické ocele a máme oba dva s kamínkem. Jen příteli nedávno vypadl. Máme také výhodu v tom, že máme stejnou velikost, takže nebyl problém aby měl úplně stejný jako já.

fagi — 25. 4. 2011 16:49

Mě by se pro chlapa líbil třeba takovej http://www.snubaky.eu/snubni-prsteny-bk35/. S kamínkem se mi moc nelíbí, i když jsem je viděla taky. A s tím datem zasnoubení to je hezký nápad ;)

PavcaM — 9. 11. 2014 19:20

Holky já si pamatuju že moje maminka s tátou i baička s dědou měli zásnubní prstýnky oba dva a oba byli úplně stejné. Dnes už se to ale nenosí každopádně vím že chlapům zůstali prstýnky doma ve šperkovnicích a dnes je mají jako nové a ženy je mají již roky poznamenané... Ale pokud na tom trváš, tak by možná stálo za to obrátit se na odborníka a zavolat Lukáši rýdlovi, podívej se na jejich web www.prsteny.cz. Pracuje se všmi druhy zlata i s platinou. Aje možné že by pro tvé účely vymyslel něco originálního...

Miruš — 18. 12. 2014 14:37

Souhlasím s Pavčou, taky bych se zašla pozeptat odborníka. Takoví ti osobní tvůrci prstenů jako je třeba ten Lukáš Rýdl většinou mají dost dobrý přehled co se týče materiálu i funkčnosti a trvanlivosti takových prstenů. Navíc mám třeba zkušenost tu, že když si člověk koupí prstýnek skutečně od samotného výrobce, nikoli někde ve zlatnictví, tak při opravách a podobném servisu je to otázka jen pár dní, protože ten výrobce přesně ví, jak daný prstýnek vyráběl, takže se nestane, že by vám ho nedej bože ještě více poškodil.

Zvídalka — 12. 3. 2016 19:31

Vzpomínám že můj manžel jednu dobu tehdy chodil se mnou po obchodech a vždy nenápadně se ptal, jaký prsten se mi líbí, ale já byla strašně vybíravá. Zdáli se mi nějak všechny a stejné brdo. A pak když se mě tehdy zeptal při zásnubách zda si ho vezmu, tak mě dal krásný prstýnek (žádný drahý) který sám vymyslel, nakreslil a dal na zakázku. A je doopravdy takový, jak bych si ho vysnila, kdybych ho viděla v obchodě. Takže se mi líbí že je to také takové osobní, jeho kousek (myšlenky a fantazie) jsou spjaté s tímto prstýnkem. :)

Radkka — 24. 3. 2016 14:02

taky si můžeš prstýnek vymyslet podle sebe a nechat si jej vyrobit :) dobrý zlatník ti udělá šperk jaký chceš

dobromil523 — 21. 6. 2016 15:12

Ahoj je pravda, že spousta dobrých zlatníků vyrobí zásnubní prsten na zakázku podle vašich představ. Manžel mě pořídil zásnubní prsten v Brně ve zlatnictví Bisakua já jsem z něj byla tak uchvácená, že jsme tam koupili i snubní prsteny.

Lenkaj — 6. 9. 2016 15:43

Zajímalo by mě, jaký prsten jste nakonec vybrala, mohla byste sem dát třeba fotku nebo odkaz? Mám totiž podezření (vážné), že letos v říjnu na naše výročí se přítel chystá mě požádat o ruku a vzhledem k tomu faktu bych mu nechtěla dát jen nějakou bonboniéru a večeři, co tak běžně k výročí dávám, ale taky něco na oplátku a měla jsem v merku hodinky, ale prsten vlastně nezní špatně. A co se týče inspirace, tak jsem právě koukala na stránky www.prsteny.cz, kde se (sice mezi snubními prstýnky, ale to je v zásadě jedno) vždy zobrazuje mužská i ženská varianta a když jsem si to tak prohlížela, tak mi přišlo, že pak po svatbě ten chlap vlastně bude mít dva snubáky? Protože ženský k zásnubám většinou dostávají prstýnek s výrazným kamenem, ale snubní bývají jednodušší, ale když chlap bude mít oba dva jednoduché, tak si to právě neumím moc představit, tak prosím případnou inspiraci.

Marie13 — 10. 11. 2016 15:55

My jsme měli udělaný originální prstýnky přímo "na míru". Určitě takových designerů přes šperky bude hodně, má to svoje kouzlo, že nikdo jiný to mít nebude.