» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Grilujeme https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=222 » Jak správně grilovat? https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=39276 |
markéta — 11. 8. 2009 11:44 |
Toť otázka... na uhlí, plynu, elektrice... mám ráda, když to smrdí čmoudem... používat tácky, grilovat v alobalu? Jaké uhlí nebo raději brikety? Co příprava grilu? Moc mi tohle nejde, maso mívám vysušené nebo spálené. |
janísek — 11. 8. 2009 13:38 |
Nejsem teda žádnej odborník.. |
Romča — 11. 8. 2009 16:26 |
Můžeš grilovat i na kameni (žula) a pod tím zatopit uhlím. |
lojzik — 11. 8. 2009 21:40 |
já mám nejraději grilování na ohýnku nebo na dřevěném uhlí. nedávno jsem však vyhrála s helmansem rakletový gril a musím přiznat, že mě grilování na něm docela příjemně překvapilo. |
markéta — 14. 8. 2009 21:30 |
Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radši očouzený :) ale zase nesnášim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso. |
sisi21 — 14. 8. 2009 23:02 |
Když grilujeme na roštu,používáme dříví a grilujeme na těch grilovacích táckách ,aby to pávě nehytalo a nehořelo .pokud tam kápne omastek. |
tříska — 15. 8. 2009 20:20 |
Omastek nekape, pokud se používá maso libové (nadarmo neříkají, že tučné se nehodí). |
markéta — 15. 8. 2009 22:26 |
Třísko maso nakládám a to jinak než do oleje nejde... teda neumim si představit, jak mi to v tom kvasí :usch: je fakt, že teď jsem zkoušela jogurt a paráda, ale pálil se... ty grilovací tácky jsou úžasná věc! Pivo je na potírání ale perfektní, to je fakt :supr: |
tříska — 16. 8. 2009 10:42 |
To jsi mě špatně pochopila - nakládat do oleje - potírat pivem! ..... (tedy - i do piva lze kápnout pár kapek oleje, ale jen tak málo, aby to nepodporovalo hoření, když to ukápne na uhlí). |
Vachu — 19. 8. 2009 14:39 |
Hele, lidi, nemáte někdo ponětí, jak grilovat správně ve vestavné troubě BEKO ? ... (cim 310000 tx) |
Definitiv — 19. 8. 2009 14:59 |
Market - nakládej klidně do oleje, jen před samotným grilováním nech maso okapat, aby z něj netekl omastek ;) co se týče kropítka používáme rozprašovač na kytky ;) uhasí v pohodě, dá se regulovat a když zvolíš menší prou tak nelítá popel |
lojzik — 10. 4. 2010 12:55 |
omlouvám se za pozdní odpověď, ale nebyla jsem schopná se nějak najít:) |
Rybička — 21. 1. 2012 21:30 |
V létě jsme byli tátovi koupit příslušenství ke grilu k narozeninám v Praze kousek od Stírky (Kobylisy) a tam jsme dostali od pána přednášku o správném grilování, až jsme koukali. Ono záleží i na tom, jak má člověk pokličku. Kéž bych si zapamatovala aspoň půlku z toho, co pán říkal, strašně zajímavé a pro nás nové informace. Kdyby někdo chtěl napsat, kde to bylo, tak písnu do SZ, odkaz by mi asi vymazali. Myslím, že to stojí za to si tam pro tu přednášku dojet. :) |
Ing. Iva Veselá — 12. 2. 2012 17:46 |
Jen chci napsat, že pokud používáte klasický gril, tak třeba maso grilovat hlavně tak, aby šťáva nestékala do rozpáleného uhlí. Takto se bílkoviny mění na karcinogenní látky, které se kouřem vrací zpět do masa, tak dávejte pozor :-/ |
JohankaDl — 29. 10. 2013 14:34 |
Ono plyn, elektrika i uhlí mají svoje výhody (viz http://ocimazeny.cz/537/kdyz-zena-griluje/ :) ), já osobně mám nejraději uhlí, kdy si sednem na terase, má to skvělou atmosféru a taky chuť je taková skvělá - očouzená... :) |
Zdena88 — 9. 5. 2015 19:36 |
Před nedavnem jsme si ke grili Weber poridili gril na pizzu, teda pizza se opravdu neda srovnavat s tim když ji delate doma v troube, takhle je vynikajici…:-) Hodi se hlavne pro grily na dreven uhli..:-) |
Barburka — 25. 5. 2015 18:51 |
Pani, to zni zajimave a jak dlouho se tam ta pizza dela? A není trochu jiny, predci jen v troube to ma teplotu z obou stran. |
Zdena88 — 17. 6. 2015 11:23 |
No od te doby co to mame doma, tak mi prijde ta pizza z truby docela vysusena, takhle ji mame vlacnou a je udelana rovnomerne..:-) |
Jaku — 17. 6. 2015 13:26 |
my si pizzu objednáváme na dovoz domů je taky supeer,vláčná a chutnější už jen proto,že se s tím nemusím patlat doma. :P |
Zdena88 — 28. 6. 2015 12:18 |
No ale pizza doma je doma, to se podle me neda srovnat s nejakou dovezenou..:-) Clovek vi vse co si tam dal, a vyjde nekolikrat levneji a je i drive hotova! :) |
jarka.modra — 3. 7. 2015 14:35 |
kdyz grilovat tak je k tomu potreba poradne masicko :) taky mam rada kdyz maso voni od ohned a chutna uplne jinak ma to neco do sebe. nejlepsi maso co jsem zatim sehnala bylo v praze v reznictvi v pankrackem rynku vyborne libove masicko. deti maji radi kureci-nalozila jsem do oleje s trochou koreni fantazie |