Nataly — 27. 7. 2009 22:00

Dneska večer mi Nicolka předvedla, co udělá, když nechce být v postýlce. Zapřela se a vylezla přes hranu postýlky, zachytila jsem ji,protože by jinak spadla. Podle toho, co jsem viděla,tak se zapře nohou o šprušli a přes roh postýlky a  vyleze.  Dokáže se vytáhnout, má docela sílu v rukách. Jenže,pokud bych ji nezachytila, spadla by přímo po hlavě na podlahu, máme hodně tvrdou podlahu. Takže teď už nemůžu spoléhat na to, že ji můžu nechat v postýlce bez dozoru. Máme dřevěnou postýlku 120x60 a ani Nikča není žádný obr,  v 1,5 roce cca 83 cm.
Máte stejnou zkušenost? Kdy jste přešli z postýlky na velkou postel? Nebo existují nějaké další zábrany na postýlku? :co:

ajka — 28. 7. 2009 5:48

Ahoj. Tak mi taky děti začaly kolem toho roku a půl vylézat z postýlky, ten nejmladší to dokonce zvládl i dřív.
Řešili jsme to tak, že jsme dali takovou tu pohybnou část postýlky co je ve předu dolů, (doufám že víš co myslím), a od té doby jsme ji už nezvedali.
No a kolem postýlky jsme to na pár dní vystlali dekami.
Neboj děti se ve vylézání z postýlky velmi brzy zdokonalí, za pár dní z ní už budeš mít profíka.
Další věc je ovšem vycvičit dítě, aby pořád pak neutíkalo, ale i to se s velkou dávkou trpělivost zvládnout dá.
Jinak do velké postele šli naši kluci až tak mezi druhým a třetím rokem.

petrželka — 28. 7. 2009 7:33

Kája přešla do velké postele, když jí byly dva roky. A to hlavně proto, že jsem zjistila, že čekáme druhé mimi, tak jsem se bála, aby ten přechod nebyl moc najednou a začali jsme to trénovat. Na velkou postel a svůj pokojíček si zvykla naprosto bez problémů. Bála jsem se, že bude z velké postele utíkat a nebude chtít spinkat, ale vysvětlili jsme, že je už velká holka a má velkou postel.........a pochopila to :-)

keny — 28. 7. 2009 21:48

Malej byl od roka ve velké a malá tři dny zpět co jsou postavené palandy tak tam chrní spolu....:P

DeeDee — 30. 7. 2009 20:59

Naše malá začala spát na velké posteli kolem roku a půl, protože si to sama přála. Měla v pokojíku normální postel, kde jsem ji před spaním kojila a četla jí pohádky, tak mi jednou řekla "hají tady" a nechtěla se hnout. Tak jí tam chlap udělal druhý den zábradlíčko, aby nespadla a od té doby spí tam, úplně bez problémů.