šmudlinka — 26. 7. 2009 19:07

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda se někdo s touto alergií setkal. Po každém styku bez kondomu pak hodinu někdy i víc trpím nesnesitelným pálením, kdy sedět nejde, ležet nejde, pohyb taky nic moc.. :grater: Postupně to pak odeznívá, jen mě ještě pak nějakou dobu pobolívá podbřišek..Mluvila jsem o tom s gynekologem, dal mi nejdřív něco na případnou mykozu, s tim, že když to nepomůže, tak budem hledat dál, co by to mohlo být, třeba prý i ta alergie..Nepomohlo to... Jen mi přijde divný, že při styku spermatu s kůží kdekoli na těle se nic neděje, čekala bych třeba vyrážku nebo taky pálení.. Ale nic, jen po styku v pochvě.. Při samotném aktu nic, s kondomem taky dobrý.. Může to být opravdu alergie, nebo nemohlo by to mít trochu "jednodušší" vysvětlení? Díky:)

Saďourek — 27. 7. 2009 8:25

Šmudlinko, já tuto alergii mám taky, vůbec jsem to netušila, až když mě dr. poslal na imunologii. Byla jsem z toho výsledku hodně špatná, čekala jsem vše, ale toto ne. Snažili jsme se totiž už rok o miminko a tím pádem jsme měli na další 3 měsíce po srandě.
Záleží to taky na tom, jak moc je ta hodnota vysoká. Mi na kontrole dr. řekla, že to je pouze hraniční a kontrolní odběr jsem měla ještě dokonce o něco vyšší, jenže v tu dobu už jsem byla těhotná.
Léčí se to jednak přísným kondom. stykem a kortikoidy. My měli nakázaný jen ten kondom. styk. Nejhorší je, že je ta alergie vratná.

šmudlinka — 27. 7. 2009 10:14

no potěš, to se máme asi na co těšit :) Prosim tě, a jakým způsobem se vlastně ta alergie zjišťuje?:/ Byla jsem jednou na alergologických testech, už ani nevím na co, snad nějaké pyly, ale nějak si neumím představit, jak zjišťujou zrovna tohle...:D Ve středu jdu na gyndu, tak uvidíme, jestli mě už někam pošle, resp. kam.. :)

Saďourek — 27. 7. 2009 10:43

My byli v Brně, Viameda tuším, a manža dával sperma a oběma nám brali krev. Na kontrolním už brali jen mi krev a manža sperma, ale jak to porovnávají a vydedukují, to fakt netuším :dumbom:

Klubko — 27. 7. 2009 15:00

Holky, a máte to s každým partnerem nebo jste to zjistili až při konkrétním případu? Mám totiž kamarádku, která s tím neměla nikdy problémy a teď má neustále záněty, když se miluje s přítelem bez kondomu. Je to asi rok co to trvá. Její přítel se ochotně také vždy přeléčil mastí, že ATB. Ale jakmile vnikne sperma do pochvy je zle. Vlastně je stále u gynekologa.
Já si myslím, že si ti dva prostě nesednou. Třeba moc kyselé prostředí u jednoho z nich. Nevím.

šmudlinka — 27. 7. 2009 15:17

No, já nemohu soudit, přítel je můj první partner :) Dlouho jsme používali kondom, nechtěl moc věřit antikoncepci... no a když už se odhodlal, tak nastal tenhle problém.. Tak jsme se zas šupem vrátili ke kondomu (chvála bohu, v tomhle je přítel úžasnej, i když je moc nemusí, tak bere ohledy:) ) Pálí to pořád - občas se stane nehoda nebo to prostě na chvíli přestanem řešit, takže se to "hlasitě" připomene :( Ale jinak jsem četla tak různě po internetu, že některé ženy to měly jen u konkrétního partnera, ale nevím.. Pokud by to byla alergie vyvolaná spermatem, tak by to měla způsobovat snad nějaká bílkovina, která je u všech mužů, tak těžko říct... Ale tohle může posoudit fakt asi jen nějaký odborník.. Ať zkusí na gyndě říct, aby jí poslali na nějakou alergologii nebo imunologii (nevím, jestli je to to samý:rodna: )

Saďourek — 27. 7. 2009 17:00

holky, pokud je to alergie na sperma, ony jsou to správně protiátky proti spermiím :gloria: , tak je to prý ke všem chlapům planety. Je to přesně jak psala Šmudlinka, reakce na tu bílkovinu.
Pokud je to jen s konkr. partnerem, tak to asi bude něco jiného, ale netuším co.

Klubko — 28. 7. 2009 10:50

Díky za odpovědi holky. Tady to bude asi konkrétní případ na toho partnera. Někdy je prostředí pochvy prostě kyselejší, a oni dva si nějak nesedli.
Já jí lituji, protože ona zkouší už opravdu vše. Homeopatika, dietu, odbourání cukru z jídelníčku, omezení ATB, potravin se schopností monožení plísní atd.
Ještě prosím pro mne ro zopakování. Je tedy možné žádat u gynekologa o vyšetření partnera i pertnerky na imunologii? Platí se něco za konkrétní rozbor?  Jak dlouho to trvá? Pokud se vám teda potvrdila alergie, je nutné vždy použít kondom, jak jsem pochopila. V případě, že chcete otěhotnět, tak by se ta alergie musela přežit po dobu otěhotnění? Není možné právě díky těmto potížím otěhotnět složitěji? Díky za odpovědi.

Saďourek — 28. 7. 2009 11:45

Klubko, napíše ti to asi až v případě, že se budete snažit déle. Jen tak asi ne. My neplatili nic, na výsledky jsme čekali měsíc. Pokud se ti alergie potvrdí, je nutný kondom. styk, popřípadě ty kortikoidy a nejhorší je, že prý staíčí jeden nechráněný styk a alergie je zpět. Takový začarovaný kruh. Já z toho právě byla hodně špatná a vidíš, stejně jsem otěhu přirozeně. Jinak se to dá prý obejít IUIčkem (inseminací) nebo IVF (umělým oplodněním), ale s tím já se nechtěla smířit.

Klubko — 28. 7. 2009 12:02

Nevšimla jsem si tvého metříku, pod čarou. Tak gratuluji.
Díky, info předám kamarádce. Jedná se o ni, ne o mě. Jedu s ní na dovču, tak to probereme, že je tady i tato možnost vyšetření, ať se zeptá svého lékaře.

Mějte se fajn.

Nedoma — 29. 7. 2009 9:27

Hmm, známá měla též diagnostikovanou alergii na partnerovo sperma, ale přišli na to až při vyšetření cože se nedaří mimčo. Tedy nic nepociťovala. No teď má po IVF dvojčata, takže dobrý.
--
P.S. a to vám to sperma dráždí akorát poševní sliznici?

šmudlinka — 30. 7. 2009 10:39

Ahojky Nedomo, jj, u mě je to jen poševní sliznice, třeba při kontaktu s kůží vůbec nic (taky bych v tomto případě čekala třeba rudnutí nebo svědění nebo něco takového).. Gynekolog je už ze mě zoufalej.. přeléčil mě snad na kdejakou možnou infekci, kultivace nic neukázaly.. Závěr zní buď alergie nebo nějaká infekce u partnera, která u mě tohle vyvolává (leč byl taky přeléčen a nepomáhá to) :(

mirka.. — 2. 8. 2009 16:01

budu teoretizovat-když alergie může být na bílkovinu společnou pro spermie všech mužů, proč by nemohla být alergie na nějakou část bílkovinny, která je vlastní jen tomu konkrétnímu muži?alergologie je už samostatný obor, ale je to část imunologie. pokud v tom není nějaká infekce, řekla bych že to bude něco takovýho. nesednutí je podle mě hloupost, prostředí pochvy je kyselé a sperma je zase zásadité. takže pokud tohle je v pořádku, nemělo by to vyvolávat něco takhle agresivního.