Zuzka S — 9. 2. 2006 10:39

Na opary netrpím,proto mě vyděsil jeden co se mi vyskytnul na rtu :o Neznáte někdo rady a fígle,jak se oparů rychle zbavit? :rolleyes:

jelitko — 9. 2. 2006 10:46

spousta lidí mi doporučovalo na noc  zubní pastu, ale podle mě na větší opar to je špatná volba, protože když ráno tu pastu dáváš z oparu dolů, tak je to boj.:) mně se osvědčili jen klasické krémy na opary (Zovirax, Herpesin ... ), ale bohužel nejsou zrovna nejlevnější. taky je dobrá taková fialová tinktura, co prodávají v lékarně a měla by ten opar vysušit, nevím ovšem jak se jmenuje

štěňátko — 9. 2. 2006 11:06

Mě se taky vyskytne jednou za dlouhý čas.. Buď mám po ruce právě Zovirax nebo Vectavir a nebo si zajdu k mamince a ta doma pěstuje Aloe. Tam stačí uříznout malou špičku a tou šťávou si to potřít a máš skoro po oparu:-)

Jája — 9. 2. 2006 11:13

nemůžu si přesně vzpomenout na název přípravku, myslim Kosmín - taková červeno bílá tubička - opar nevysušuje, ale podle mých zkušeností zmizí dřív než, když jsem se ho snažila vysušit a není ani moc drahý na rozdíl od Zoviraxu atd.

Anetta — 9. 2. 2006 14:06

Já na opary netrpím, ale moje dcerka dost často a osvědčil se nám Tea Tree Oil. Chvilku to pálí, ale opar se dost rychle vysuší.

Martina09 — 9. 2. 2006 15:06

Na opary sice moc netrpí,. ale když už se objeví, tak potřít propolisem. Zkoušela jsem různé přípravky z lékáren, ale nezabíraly a pasta?-už nikdy více.

Zuzka S — 9. 2. 2006 15:11

Díky za rady určitě nějakou vyzkouším,nejvíc se mi zamlouvá Aloe,dá se normálně pořídit v květinářství?

sun36 — 9. 2. 2006 17:59

Zuzka S napsal(a):

Na opary netrpím,proto mě vyděsil jeden co se mi vyskytnul na rtu :o Neznáte někdo rady a fígle,jak se oparů rychle zbavit? :rolleyes:

Také jsem v životě neměla opar.Teď  poprvé.Kamarádka mi poradila švédské kapky.Zkouším,je to lepší,tak uvidím.Pak dám vědět,za jak dlouho se to vyléčilo.

spunt — 9. 2. 2006 20:03

Nejlepší na oprary je prevence, mít celistvý povch rtu, takže mazat , mazat a zase mazat. Je jedno jestli pomádou za 20 nebo za 100,-
Jinak krémy v lékárně jsou dobré pouze v začátku když se opar začíná klubat ( šimrá, pálí) a pokud je virového původu a prasklinky ve rtu.......
Vrstva pasty je dobrá hlavně protože vysušuje a ZABRAŇUJE DALŠÍMU ROZŚÍŘENÍ.
Opar se může udělat z mnoha důvodů, takže i léčba je různá, proto má každý jiný osvědčený recept.
Opar se udělá : od menzes, leknutí, stresu, horečky, nedostatku vit B, signalizuje začátek, konec nemoci, šíří se vzduchem jako vir atd. atd.....

nubi — 10. 2. 2006 9:43

Ja s oparmi bojujem neustále. Takmer každé dva týždne ma postihne. Za tie roky som si odsledovala, že akonáhle sa menej vyspím, som unavená, hneď sa objaví herpes. Sem-tam ho mám aj od opaľovania - ale preventívne užívam Betakarotén a na pery pri opaľovaní balzam s vysokým UV filtrom - zatiaľ to týmto dokážem eliminovať na slnku. Inak som vyskúšala naozaj množstvo prípravkov, aj ľudových liečív. Mne najviac v zaberá Vectavir, hoci je drahý, kombinujem ho s liehom / v lekárni / alebo vodou po holení / pánskou /, síce páli , ale urýchli hojenie. No a potom doliečim Framykoinovou masťou. Mnohí mi radia imunologické vyšetrenie, ale ako som písala, dokážem si to odsledovať, aj sa snažím dostatočne spať, ale ... nie vždy to ide. Ešte z tých ľudových je také účinné - kocka ľadu, priložiť na pľuzgieriky. Ale ak má niekto veľmi, veľmi účinný prostriedok, poteším sa.

lepista — 10. 2. 2006 10:02

Prosím , neděste se toho co napíši. Slyšela jsem, že na opar pomáhá dát si maz z ucha. Dokonce jsem viděla v televizi jednu farmaceutickou magistru z lékárny toto zmínit + bylo i v tisku, že tato hmota obsahuje přirozené látky blízké antibiotikům. Jak to funguje v praxi nevím, opar se mi nedělá.

Ilseli — 10. 2. 2006 10:04

Herpes vždy hlásí, že není cosi s vámi v pořádku. Pokud, herpes jen potlačíte tím, že jej čímkoliv namažete, jen aby se ztratil,  tím celou zaležitost nevyřešíte, může se stát  chronickou. Je nutno dodat tělu potřebné vitamíny a hledat důvod, proč jsme právě na herpes náchylní. Může být také součástí některého dalšího onemocnění. Vždy je důležité brát v úvahu celého člověka při odstraňování jakéhokoliv onemocnění, byť i jakoby malého. Zravím Il.

Lucy — 10. 2. 2006 12:36

Ahoj souhlasím s lepistou také jsem to slyšela avšak nevyzkoušela.... Ale jestli mohu trochu odbočím a to na bradavice.  Léčila jsem si je také přírodní metodou a to, že jsem si postižený prst bradavicí ráno počurala (já vím, zní to hrozně, ale určitě jste už o tom slyšeli, že vlastní moč je léčivá) a nebo ještě jedna metoda na bradavice.... Ráno ještě než si vyčistíte zuby, tak si postižené místo ocucat. Já měla bradavice na prstu a používala jsem obě metody, tedy nejdřív jsem si prst ocucala a pak počurala a od té doby se mi neukázaly.

Patricia — 10. 2. 2006 12:57

Mne na opary pomaha pendrek-lekorice ak citim unavu a viem ze sa to moze objavit zjem dva pendreky a opar sa nevyklube a priznaky sa stratia..Moc mi to nechutna ,ale je to skutocne ucinne citala som to v odbornom casopise vraj vedci v USA robili vyskum.Skusila som a som spokojna.Skuste a hlavne napiste ako to na vas ucinkuje.

Pešta — 10. 2. 2006 20:52

Mě pendrek chutná i bez oparů. Na opary jím vitamín B a natírám Vectavirem.

Emili — 19. 2. 2006 12:59

Trpím na opary.Sice tak jednou  až dva krát do roka, ale vím jak jsou nepříjemné.Letos poprvé jsem zjistila, že my v momentě kdy jsem se lekla, během několika málo minut jsem pocítila pálení na rtu .Hned jsem to namazala kolínskou, několikrát po sobě, sice potvůrka stejně udělal ten svůj pupínek ale rozhodně byl menší než obvykle.
Jednu dobu jsem ho mívala tak často a stále na stejném místě,od té doby mám na tom místě bilý flek jakoby ztráta pigmentu.
Jinak jako mast skoro na všechny podobné bolístky používám obyčejnou kosmetickou vaselinu z lékárny za 20, Kč.
Užívám Bioaktivní Selen , Zinek balení na 2 měsíce stojí 260, Kč

Alena — 22. 2. 2006 15:01

Anetta napsal(a):

Já na opary netrpím, ale moje dcerka dost často a osvědčil se nám Tea Tree Oil. Chvilku to pálí, ale opar se dost rychle vysuší.

Ten přípravek se dá koupit běžně v lékárně? Jaká je jeho cena?

maya — 22. 2. 2006 16:40

to Alena: Relativně levný Tea-tree Oil mají např. i v DM drogerii - má mnohostranné použití, je to čistě přírodní olej z australského čajovníku a je dobrý nejen na opary.

Hellga — 23. 2. 2006 23:21

Lucy napsal(a):

Ahoj souhlasím s lepistou také jsem to slyšela avšak nevyzkoušela.... Ale jestli mohu trochu odbočím a to na bradavice.  Léčila jsem si je také přírodní metodou a to, že jsem si postižený prst bradavicí ráno počurala (já vím, zní to hrozně, ale určitě jste už o tom slyšeli, že vlastní moč je léčivá) a nebo ještě jedna metoda na bradavice.... Ráno ještě než si vyčistíte zuby, tak si postižené místo ocucat. Já měla bradavice na prstu a používala jsem obě metody, tedy nejdřív jsem si prst ocucala a pak počurala a od té doby se mi neukázaly.

Tak a teď mám dočista poprskaný monitor a slzy se mi valí proudem...:D:D:D Tělo se asi leklo, že když si s bradavicí neporadí samo a hned, budeš to příště dělat obráceně! Úplně to vidím....a v barvách...:D:D:D

penizek — 23. 2. 2006 23:35

Na opary pomáhá "DUVIRA",je normálně k dostání v lékárně,stojí kolem 40kč.

Káča — 24. 2. 2006 13:03

Jak cítím, že mně svědí ret a klube se opar - okamžitě začnu ledovat. Kouskem ledu, co nejdéle a nejčastěji potírám ono místo. Normálně ten vir zmrazíte! Ani nevystrčí růžky.
Pokud už jsou puchýřky, natírat Tee Tree Oilem.

Evelin — 27. 8. 2006 16:02

Trpím na opary od dětství. Nyní už vím, že to je z jídla/nemůžu studené maso, nebo omastek, nejdražší salámy-Pick, Herz a pod). Mne pomůže pouze zovirax, bez něj se nehnu. Ostatní přípravky tak nefungovali, puchýře vylezli, menší ale víc...
Ale už vím, na co mám alergii, tak se těm potravinám vyhýbám.
Ještě horší opary se mne objevují při teplotách nad 39,a to už mi v živote slezla dolů celá pusa-kůže. Myslela jsem, že budu vypadat jako strašidlo, že se mne prostě ztratí kontura rtů. To se taky opakovalo po tetování pernamentního makeupu.
Preventivně jsem si koupila domů rostlinu ALOE, ale musíte mít ten správný druh, není aloe jako aloe. A vzpomínám si, že jsme ji vždy doma za oknem měli. Taky-už jsem si i uřízla kus větve a "vypreparovala"jenom tu dužinu a snědla jsem ji. Trochu jsem měla průjem, ale žiju. Byl to malý kus.
Asi stačí jenom přiložit - i na popálené místa...

dendrobie — 1. 9. 2006 18:22

trpím na opary od dětství a pokud vím, je to virus který někdo v krvi má a někdo ne. Mě se osvědčilo hned jak se začne objevovat, pálit lihem  stačí i kolínská, a až zaschne, mazat aby se neudělal stroupek. Mě to funguje stále a to už něco pamatuju!

Venus — 5. 9. 2006 15:09

Martina09 napsal(a):

Na opary sice moc netrpí,. ale když už se objeví, tak potřít propolisem. Zkoušela jsem různé přípravky z lékáren, ale nezabíraly a pasta?-už nikdy více.

Martino, jaký propolis, tinktura nebo existuje nějaká mast a kde je k dostání ?

Vendaa — 10. 10. 2006 20:09

Já léčila opar přírodně - na noc jsem pusu namazala medem. Nebo mi někdo poradil potírat sojovou omáčkou - ale to docela štípalo.

Misha84 — 23. 5. 2007 10:10

Ahojky,
Za dva týdny letím na dovču. A vždy si permanentně přivezu domů plnou pusu oparů.
Poradíte mi někdo co si vzít učinného sebou? Mastičky mi nepomohly. Tak chci
tentokrát vyzkoušet Compeed - náplasti na opary. Máte s tím někdo zkušenost?

ivca — 23. 5. 2007 10:32

klasika je zubní pasta - ale není to moc na parádu

Bety — 23. 5. 2007 16:28

Tak užívej preventivně Riboflavin stojí cca 20-30Kč...

Aneri — 13. 9. 2007 20:45

Opar (herpes simplex)
- toto onemocnění je velmi nepříjemné a často se opakuje. Opar se projevuje bolestivými puchýřky na rtech nebo na sliznici dutiny ústní. Příchod oparu nemocný může registrovat několik dní dopředu. Většinou pociťuje svědění, napětí nebo mravenčení na postiženém místě. Nejdříve se vytvoří puchýřek, který často bolí a způsobuje nepříjemné problémy. Později puchýřek zasychá a ve formě stroupku mizí. Onemocnění je způsobeno herpetickým virem a je přenosné. K nákaze dochází přímým kontaktem s nakaženým člověkem (polibek, použitá sklenička). Po prodělané infekci je virus umlčen vzniklými protilátkami, které si naše tělo vytvoří. Pokud ale dojde k určitému podráždění virus opět posílí a onemocnění se znovu objeví. Podráždění může způsobit horečka, změna počasí, slunění, poranění rtů, alergie, stres nebo menstruace. V každém případě musíme vidět oslabení naší obranyschopnosti, která má určující vliv.
Léčba se pak opírá o různé masti s virotickým účinkem. Bohužel je tato léčba jen lokální a onemocnění nevyléčí.
Co tedy můžeme dělat ? Přírodní prostředky nám nabízejí šanci a pomoc. Na prvním místě je vnitřní léčba, která bude podporovat naši obranyschopnost. Doporučuji opět použití potravinových doplňků a bylinek.
http://agionet.cz/host/merck/viru-merz/index.html

Pokud je spouštěčem chlad, teplo, slunce, stres, oslabená imunita a pod - tak na dovolenou nelítat :o

veru1808 — 19. 3. 2014 8:43

Zajímavý článek o oparech a jak se jich zbavit... http://www.medicin.cz/nemoci/opar-na-rt … -ho-zbavit
Možná se to ještě bude někomu hodit :-)

Pajuska — 11. 8. 2014 12:15

Opary, to je moje noční můra, trpím na ně snad od dětství, vyzkoušela jsem spoustu domácích receptů, od potření zubní pastou, či hodně bolestivé zatlačení oparu horkou lžičkou, ale pak mi kamarádka doporučila konopné sérum Cannadent a to si nemůžu vynachválit, opar potřu, vyschne a za pár dní se hned hojí.

Mendy — 11. 8. 2014 14:00

Mně se osvědčily náplasti, za tři dny mám po oparu.

Petzal — 5. 12. 2014 13:29

V lékárně mi doporučila paní Cannadent sérum, opar se mi rychle zatáhl a začal se hojit… za mě super.

vrabčák — 5. 12. 2014 14:48

Kdysi jsem měla míchanou mastičku na recept od dermatoložky; byla nejlepší ze všech, které jsem kdy měla.

marvika — 6. 12. 2014 21:05

Děvčata, na jaře jsem měla opary přes celou pusu (po horečkách). Dostala jsem prášky Herpesin od doktora, mastičku. Opary po 3 týdnech zmizely!!! Za dva dny byly zpět. Ve finále 3 měsíce atb - nezabralo nic, od alergologa prášky - 6 ks denně, stále oparů plnou pusu, na sluníčko nesmím, rozčilovat se nesmím, na kolo nesmím a opary pořád. V září jsem konečně dostala nápad a podívala se do sešitku po babičce (venkovská kořenářka) a tam výluh z lesní thuje - "ďobkovat", tzn. potírat ret s opary ale ne silou. Výluh jsem nedělala, došla jsem si do prodejny zdravé výživy, tam sice říkala, že výluh z thuje na opary není, přesto jsem zakoupila. Potírala jsem několikrát denně (nesmí se užívat vnitřně) a jsem bez oparů. Léky od alergologa jsou v šuplíku a kdykoliv cítím na rtu nějaké pnutí, bolest, zčervenání, tak "dobkuju". Od září se mi nevyrazil jediný opar, jednu skleničku mám v práci, jednu doma a pořád v pohotovosti, ale nemám opary - klepu na sklo!!! Vřele doporučuju všem.

Irena001 — 7. 12. 2014 22:52

Opar je o imunitě, pokud ji máš OK, nevyrazí se. A atb na viry v žádném případě, velmi špatná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, takže to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....

marvika — 9. 12. 2014 19:25

Protože jsem si myslela totéž - porucha imunity, tak jsem při dlouhodobém oparu navštívila alergologa-imunologa. Udělal mi  - prý - všechny testy a nic. Jen vysoký nárůst herpes virů. Pravdou je, že od září potírám při prvních příznacích výtažkem z thuji a žádný opar se nevyrazil. Mne ty atb taky zarazili, ale když ti je předepíše imunolog...,

Barča — 9. 12. 2014 21:11

Irena001 napsal(a):

Opar je o imunitě, pokud ji máš OK, nevyrazí se. A atb na viry v žádném případě, velmi špatná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, takže to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....

Abych se těch doktorů neumětelských trochu zastala, ony se ty kožní (i jiné) projevy oparu mohou následně infikovat bakteriálně, případně plísněmi - a tam už mohou být antibiotika, případně antimykotika na místě. Neviděly jsme.

jarka.modra — 25. 8. 2015 9:43

Mně na opary teda nejvíce pomáhá obyčejný a klasický Tea Tree Oil :) vždy když cítím, že už je opar na cestě se vyklubat tak si ret potřu a ještě dva dny místo natírám a po oparu ani vidu ani slechu :) k dostání normálně v lékárně a i na elékarnách

Petar — 26. 8. 2015 16:26

Doporučuje se na opary přikládat česnek, cca na cca 10 min  a opláchnout, několikrát denně. Nemám vyzkoušeno.