Musim — 13. 7. 2009 23:29

Už týden mám ten pocit. Strašně tlačí něco? nevím co na kotníky, tedy jakoby mne je něco svíralo jako obruč. Před týden jsem přenášela tak 5 hod věci -sem tam a to mne to chytlo. Myslela jsem, že to přejde, zatím se mažu...ice gelem, koňskou mastí a tak. Na chvíli to uleví, ale třeba teĎ to taky cítím. Nechci chodit k dr. s prkotinou, myslela jsem, že to je co já vím, přemožené.
Máte někdo radu anebo nápad, co s tím? jak ty okovy sundat? Jinak nemám pocit, že to otéká, jen tlačí a tíží.

x256987 — 14. 7. 2009 12:02

Musim, že jsi taková metaforická, tak si dovolím odpovědět v podobném duchu.

Nejspíš máš namožené šlachy a rozhodně si to něčím namaž, možná ti nejlíp poradí v lékárně. Mohl by to být i zánět, a jestli to trvá týden, nebude to už asi úplná prkotina, klidně jdi k doktorovi.

Ale zaujalo mě, že to vidíš jako obruče s koulí. Zkus zároveň s tím mazáním popřemýšlet o tom, jestli se necítíš něčím omezená, k něčemu uvázaná. Když jsi 5 hodin přenášela věci - to bylo asi nějaké stěhování, nějaká změna? Chtěla jsi tu změnu, nebo jsi k ní byla donucená? Komu nebo čemu se cítíš být zavázaná? V kterých situacích si připadáš doslova a do písmene jako otrok?

Regina — 14. 7. 2009 12:32

Mám  to tak už rok, dle  čerstvé diagnozy to nejsou ledviny , ale štítná žláza! Máš problémy s dechem, hodně se potíš a máš hodně nočních můr?

Musim — 14. 7. 2009 18:04

Regino, přesně. Dech ani ne anebo nevím, zadýchám se do schodů po operaci ledvin stejně, ale v noci převlékám 2x sebe a stěhuji se na druhou stranu postele, jak je mokrá. Už jsem tady snad psala o šíleném nočním pocení. A potím se, i když se najim a to je novinka /pít už ani náhodou, ani alkohol, vyloučeno a ráno teplé kafe ne, protože to pak taky znamená čůrky potu, jen studenou vodu.../. Tak já k dr. zajdu.
No, měnila jsem kuchyň jen přiměřeně, za 7500 czk. Tak jsem přenášela věci, aby bylo místo. Jo, je těžká doba a vše leží na mne.

Musim — 16. 7. 2009 19:55

Dnes jsem s tím šla k dr. Tak ona si zase myslí, ledviny a našla mne v moči krev i bílkoviny. Já potíže necítím. Jsem objednaná na vyšetření na nefrologii.