spunt — 7. 7. 2009 21:44

Ahoj :D

Mám pětiletou dceru, co nejspíš za rok půjde do školy, tak jsem založila chat pro předškoláky.

Vzhledem k tomu, že je Jituška hyperaktivní, tak se musíme věnovat předškolní přípravě, aby nemusela dostat odklad..... nebo jen rok.

Přidáte se někdo ?

spunt — 7. 7. 2009 21:47

Třeba dnes jsme byly na logopedii.

Paní Magistra nám poradila, jak zlepšovat sluchovou pozornost :)

Říkat jména, ze začátku pomalu a např. na jméno Jituška má tlesknout (případně pro obměnu vyskočit, ozvat se atd...)
Dítko je nucené stále poslouchat a vnímat, aby mu to jeho jméno neuteklo :D

Petruša — 7. 7. 2009 22:12

ahoj Spuntí, doufám že se k tomuto témátku někdo přidá :)
Syn sice možná není hyperaktivní, někdy mi tak připadá, ale nevím. Prostě je asi jen víc živej. Tak jsem dost zvědavá jak to bude se školou, on když chce,pozornost udrží, ale bohužel většinou nechce :D

spunt — 8. 7. 2009 15:16

Také mám pocit, že se Jítě většinou jen nechce :)

Včera na té logopedii se jí strašně líbilo, že paní magistra měla gelové tužky s glitrama, běžely jsme je odpoledne koupit. A hned dneska během mého žehlení malovala hvězdičky a psala písmenka A, I, T.....k J už jsme se nedostaly..... už jí to neba :P

Umí se Dominik podepsat?

AndreaP. — 10. 7. 2009 14:22

Hoj jsem tu, tak co, trošku to tu rozproudíme ne? :D Tak můj Tomášek umí napsat TOM - velkým tiskacím, teda uměl před měsícem, musím ho vyzkoušet, jestli to zas nezapoměl. Co se pozornosti týka, katastrofa, vše ho baví maximálně pět minut, chjoooo.

spunt — 10. 7. 2009 19:15

Jituška umí napsat A :D
A když jí předepíšu JÍŤA tak to opíše, ale sama od sebe to napsat neumí ....
Budem trénovat.....



HOlky, jak jste na tom s pouštěním dětí k PC?
Máte nějaké hry, oblíbené netové stránky.... nebo je ještě k PC nepouštíte?

verynka — 11. 7. 2009 23:37

Já osobně nejsem zastánce malých dětí u PC, však ony u ně jednou budou trávit hodiny.....
ale existují speciální výukové programy formou hry pro předšoláky, v práci jsem jich docela dost využívala a děti byly nadšené, můžou tak procvičovat barvy, tvary, logické myšlení......... i své znalosti a dítě se tak postupně seznamuje s užíváním PC.

spunt — 12. 7. 2009 11:24

Verynko, já mám právě nějaké výukové programy co jsem kupovala kdysi dávno..... a zvažuji, jestli využít nabídky na starý PC (486 :lol: :P ) , kde by byly staré windowsy a běželo to tam. Nebo jestli ještě počkat a Jitušku na PC nepouštět.

Vím že tam bylo nějaké pexeso, nějaké opravování nesprávných barev... některé věci byly pro děti od 3 let.....

Luciášek — 14. 7. 2009 19:36

Ahojky holky, jé super téma...
Domčovi bude letos v srpnu 5 a tak nás také čeká za rok školička
I u nás se sem tam naskytne hyperaktivita...pořád něco tvoříme a vyrábíme,hodně sportujeme a tak tak se to dá zvládnout.
Domča umí psát a přečte písmenka...
Docela sem zvědavá jak dáme od září školku protože ještě nechodil...ale tak snad to půjde
Jinak děti a pc-to je věc názoru, prcek má sem tam nějaký vyukový program angličtinu a tak nebo něco kde se stará o zvířátka a tak ale opravdu jen sem tam...

spunt — 14. 7. 2009 22:45

Luciášku, kolik písmenek umí?
A vítej mezi předškoláky :)

Luciášek — 15. 7. 2009 7:48

Ahojky a děkuji za přivítání,
malej umí všechny jak přečíst tak i napsat nebo namalovat..namaluje jim očenka, nožičky a tak...
A počítá asi do dvaceti i víc a i číslice umí napsat:)

spunt — 15. 7. 2009 19:58

Tedy Luciášku, tak to je šikovný :supr:
Jituška bezpečně napíše a pozná A :gloria:
Ale pracujeme na tom aby se uměla podepsat. Když jí to předepíšu, tak to opíše...... ale za pět minut neví že T je T :dumbom:
Počítat umí cca do 15ti , ale čísla nepozná :vissla:

Luciášek — 16. 7. 2009 10:06

Špunti-každé dítě je jiné a každému jde něco však má ještě čas, ale není na škodu tu a tam něco probrat a vyzkoušet-mi trénujeme na pusíkovi a teď máme novou knížku pro předškoláky a školáky ta je fajn sou tam písmenka,hodiny, čísla, zvířátka a ták-mě zas všichni říkají že je moc v předu, že se bude ve škole pak nudit...tak nevím.

spunt — 21. 7. 2009 19:52

Pusíka také kupujem :D
Ale písmenka jí vůbec neberou .... snad časem.

Knížky pro předškoláky máme dvě, ale Jitka hodně věcí z toho vůbec nezvládá....

Ale máme i Šimonovy pracovní listy, na těch trénujeme grafomotoriku :)

PavlaH — 21. 7. 2009 20:24

Opis - pokud zvládne je to perfektní. Důležitější než písmenka je - posloupnost příběhu - známou pohádku podle obrázků dát dohromady, a nebo aby zvládla ve známém příběhu pokračovat. "CO bylo dál?"

Další věcí jsou dokreslovačky. Šimonovy listy jsou perfektní. Pro hyperaktivní děti promýšlet a připravovat na nějaký pohybový kroužek.

Uvolňování ruky různým kroužením, uvolnování prstů tukáním do palce, mlýnek z ruky. TO vše je přínos.

ROzlišování geometrických tvarů a číslic. Ty bych viděla na učení jako daleko důležitější než písmena. A pak Když si bude pamatovat svoje první písmenko, nebo za ten předškolní rok zvládne podpis - to by úplně stačilo.
CO se týče číslic -  naučit jednu a pak ji různě vyhledávat v nápisech, v reklamním letáku, na kalkulačce a pod. Podobným stylem jít na písmenka. Nenásilně.

Držím palce, kdybych si na něco vzpomněla, napíšu.

spunt — 22. 7. 2009 14:40

Pavli, díky moc :pussa:
Uvolňování ruky máme téměř za sebou, za rok udělala opravdu obrovský pokrok :D

Určitě se zkusím zaměřit na rozlišování geometrických tvarů :)
A první písmenko svého jména nepozná :( když jí ho předepíšu, chvilku ho opisuje ale i když jí to několikrát řeknu, neví co píše..... asi budem trénovat jen to jedno a hledat v textu.... vidíš na to jsem zapomněla a přitom jsem to dělala jako malá strááášně ráda :D

bellatrix — 24. 7. 2009 11:40

Moja dcéra má 5 rokov a 10 mesiacov. Vie prečítať aj napísať všetky písmená aj číslice, dokonca aj pár malých tlačených písmen. Donedávna prečítala slovo po písmenkách, ale vcelku to nevedela prečítať, teraz už aj pár slov takto prečíta. Ale na všetko došla postupne sama. Zdá sa mi proste hýčkanie vlastného ega nútiť deti učiť sa niečo, na čo ešte nemajú. Ja som sa ju tiež snažila zo začiatku "učiť", aby sme náhodou niečo nezanedbali, ale nikam to neviedlo. Boli veci, ktoré jej mozog ešte skrátka nevedel spracovať a o pár mesiacov, niekedy týždňov na to prišla sama. Napr. ako píše Spunt, že za päť minút už jej dcéra nevie, že T je T. Ona to vie. Neboj sa, za nejaký čas uvidí T a povie T bez toho, že by si jej to predtým povedala. Ja už tomu nechávam voľný priebeh a moja dcéra sama za mnou x-krát dôjde a povie, prečítaj mi toto, prečítaj mi hento, ako sa píše toto, ako sa píše hento.

spunt — 24. 7. 2009 14:07

bellatrix, u nás je potíž, že ona spoustu věcí opravdu neví..... ale je to tou poruchou pozornosti, ale když chce, tak je šikovná :)
J se jí snažím ukazovat už rok a je jí to jedno, tak to občas zkouším, ale netlačím to přes koleno, je malá, hubená a stejně doporučují odklad......  každé dítko je holt šikovnější na něco jiného :D

Včera jsme tedy poprvé zkusili pustit PC a ejhle, najednou dávala pozor a chápala :lol:
Dokonce se naučila i hrát pexeso ! Což je u nás super pokrok!

PavlaH — 24. 7. 2009 20:23

mám někde na cédu pro PC logopedické hry -klíček pro tvůj jazýček - vybavuje se mi právě, že je tam pexeso, vymalovávání, jednoduché puzzle, přiřazování slov na počáteční písmeno, vyhledávání stejných tvarůa  písničky. Tojsou také nápady, co s dětmi s poruchou pozornosti. Hlavně by takové aktivity měly být dopředu časově omezeny.

Petruša — 25. 7. 2009 13:21

spunt napsal(a):

Také mám pocit, že se Jítě většinou jen nechce :)

Včera na té logopedii se jí strašně líbilo, že paní magistra měla gelové tužky s glitrama, běžely jsme je odpoledne koupit. A hned dneska během mého žehlení malovala hvězdičky a psala písmenka A, I, T.....k J už jsme se nedostaly..... už jí to neba :P

Umí se Dominik podepsat?

a víš že ani nevim? :rodna: Jeho písmenka nezajímají, zajímají ho čísla. Ty psát i číst umí

Petruša — 25. 7. 2009 13:26

jinak taky opisuje co mu napíšu a taky řeší různý úkoly z těch knížek pro předškoláky. Na PC občas chodí, ale je tam jen chvilku

bellatrix — 27. 7. 2009 9:10

My máme také CD, že "Veselé motory", je tam strašne veľa hier vždy ohľadom iného dopravného prostriedku, napr. náklaďákom musí jazdiť vždy pod iný strom, aby stihla zbierať dozrievajúce jablká, alebo ponorkou vyzdvihnúť potápačov (sú skrytí za kameňmi a na chvíľu sa ukážu a musí si zapamätať, kde sú), vrtulníkom polieva hríby a tie potom, keď narastú, dobehnú ježkovia a vyzbierajú ich atď atď. Je to aj napísané, čo má dieťa vždy robiť, ale aj to je nahovorené, keď to hrajú deti, čo ešte nevedia čítať.

spunt — 27. 7. 2009 9:11

Pavli, Jituška u toho naštěstí dlouho nevydrží a stejně ji musím hlídat, takže ji tam nemůžu usadit na hodinu.... ale díky za radu, určitě budem dopředu určovat čas :D
A netušíš kde bych mohla ty logopedické hry sehnat?
Já mám nakoupeno pár CD z levných knížek, kukátko..... ale to je pro větší děti, i když Jituška si tam prohlížela s nadšením obrázky zvířátek, ale to si myslím že je lepší na to koukat do knížky :)


Petrušo, tak je skvělé, že ho zajímají alespoň číslice. :supr:


My teď "trénujeme" aby poznala první písmenko ve slově, zatím jen samohlásky. Takže řeknu třeba aktovka ..... když jí to nejde, tak začneme vytleskávat a jde to líp. :)

spunt — 27. 7. 2009 9:14

Bellatrix, to zní zajímavě :supr:

Koukám že jako první věc musíme koupit Jitušce repráčky k PC :lol:
A pak si budu muset uděla výlet někam do levných knížek a zas okouknout jestli tam nemají něco pro malé děti.....

spunt — 29. 7. 2009 14:39

Kupujete dětem nějaké časopisy?
A jaké? :D

Luciášek — 30. 7. 2009 9:13

ahojky
kupujeme Medvídka Pu, Sluníčko, Méďa Pusík, a teď tu novou Kouzelnou školku ale stejně u nás vedou knížky...

Petruša — 31. 7. 2009 13:27

spuntí jj číslice jo. S těm aprvníma písmenkama to taky trénujeme jako vy, ale on většinou nechápe to první písmeno, ale první slabiku. Největší "sranda" (jak pro koho :P) je,když mi něco vypráví a řekne třeba "mami víš co mi řekl Jára? Že půjdem na pro..." a nedopovídá

Deborah — 1. 8. 2009 10:44

Ahojky...
chtěla jsem se zeptat, jak to vidíte s přijetím do školy, dcerce bude letos v srpnu 5, což tedy znamená, že by mohla jít příštím rokem do školy... jenže někdo mi radí odklad, když je srpnová... a já nevím, je šikovná, už se snaží i opisovat písmenka, jen zatím špatně vyslovuje, ale od září budeme chodit na logopedii.... ale taky přemýšlím, jestli ji "neprodloužit" dětství....

Deborah — 1. 8. 2009 10:48

spunt napsal(a):

Kupujete dětem nějaké časopisy?
A jaké? :D

medvídka pusíka a kouzelnou školku... tam je baví plnit ty úkoly... a koupila jsem jim knihu plnou úkolů, her, a na naučení barev, tvarů apod... je to i na postřeh... a dětičky moje milovaný to moc baví...

spunt — 2. 8. 2009 10:35

Jejda, ahoj sonriso :D
Odklad bych řešila s psycholožkou, běžte na testy školní zralosti a uvidíš :)
Některé prázdninové děti odklad potřebují, některé ne.
Někdy jsem si v duchu říkala, proč mi nedali odklad, ale nakonec jsem byla ráda že jsem maturovala a ještě mi nebylo 18 :)

Odkud vlastně jsi?


Petrušo, nám na logopedii radila, že mám říkat zatím slova začínající samohláskou, jako Alena, otevřít, utrhnout...... a když to nepůjde, tak si to zkusit vytleskat.... teprve až pochopí, tak začneme říkat "složitější" slova, kde bude mít na začátku slabiku......

Jinak hlavně že maminka pochopí, co Jára říkal :lol:

Já kupuji zatím jen medvídka Pů. Kouknu se po té kouzelné školce :D

Petruša — 12. 8. 2009 22:27

nepochopí :lol: Nebo vypráví a vynechá podmět. To bych ho "zastřelila" :lol:

díky za tip, zkusíme to :jojo:

spunt — 27. 8. 2009 23:27

Prosím Vás, holky, kdy vychází ta kouzelná školka?
Já se ptala v několika trafikách a koukali na mě divně, co to vůbec chci :co:


A jak jste na tom se zubama?
Jitce se jeden hýbe tak, že mám strach kdy ho spolkne ....

Petruša — 28. 8. 2009 22:59

o tý školce nevím, zuby zatím má všechny pevný

spunt — 31. 8. 2009 9:48

Tak Jitušce v sobotu vypadl první zub :)
Už máme velkou holku :lol:

Deborah — 31. 8. 2009 9:53

Ahojky, tak zítra nám to zase začíná... pr... se už moc těší do školky... oba chodí do stejné, akorát teď bude každý v jiné budově, to jsem zvědavá jak to budu stíhat....:vissla:

spunt — 31. 8. 2009 21:42

Sonriso, také jsem o tom přemýšlela, jak to budu ráno stíhat, protože budu mít obě holky každou v jiné budově a obě budou v patře.....

Jo jo, zítra to začne.

Uf, tak ať se dětem první den ve školce moooc líbí, za rok to bude nejspíš první den školy :co:

Štěbetalka — 2. 9. 2009 9:26

ahojky všem...
tak už máme druhý den školičku...
Jinak kouzelná školka má vycházet jednou za měsíc jen o prázdninách  nevycházela...vyšlo v červenci dvojčíslo i na srpen...

dusička — 2. 9. 2009 13:21

ahoj holky - náhodou jsem narazila na vaši diskuzi
Tak at nakecáte hodně stránek a at se rozjíždí. Já jen chci reagovat na ten časopis - Kouzelná školka - U nás jí maj na poště.

magda36 — 4. 9. 2009 16:07

Zdravím všechny!! Na ten časopis si asi ještě počkáme - já ho v Brně zatím neobjevila a dle jejich stránek má další číslo vyjít stejně až pětadvacátýho září, tak snad pak :)

spunt — 5. 9. 2009 19:13

Duší, díky, na poště jsem se neptala :)
Magdi, také díky , napíšu si to do kalendáře....

Tak jak se dětem líbí zatím ve školce?

Štěbetalka — 7. 9. 2009 10:33

ahojky, máš malej je nadšený, chodí na osmou a v poledne domů není nutný aby tam spinkal...
odpolko kroužky a tak...
a za rok už nás čeká opravdová škola :-) hůrá

spunt — 14. 9. 2009 18:48

Tak já jsem kouzelnou školku již koupila, ale ona snad končí a bude nový časopis co vyjde toho 25.9. tak jsem zvědavá.

Holky, chodíte ještě někdo s dítětem na logopedii?

Petruša — 18. 9. 2009 13:51

ahoj všem,

my teď tu Kouzelnou školku měli, ale už minula a teď taky - mě se moc nelíbí. Teď máme ještě Sluníčko a to se nám líbí víc, protože je tam víc úkolů :) Domču to baví. Ale do školy prý chodit nechce, protože tam budou samý úkoly :dumbom:

spunt — 23. 9. 2009 18:18

Mě ta KOuzelná školka za ty peníze také nenadchla.

Jituška teď dost bojkotuje vše co se máme naučit jak k psycholožce tak logopedce.
Mám pocit že za rok do školy to asi nezvládne ( a říkala to minule i logopedka :( )

martina77 — 6. 10. 2009 10:17

Ahoj holky, ráda by se k vám přidala :)
Káje je 5,5 roku, takže příští rok by měla jít do školy. Rozezná většinu písmen, ale nedovede dát dohromady slabiky. Umí se podepsat KÁJA, a opíše, co jí napíšu, teda my to moc necvičíme, nechávám to na ní, když se jí chce. Počítat zvládne zhruba do 50, sama do 30, pak jí musím trošku napovídat. Pohádku taky zvládne vyprávět, od září jsme přešly do jiné školky, a musím říct, že je to rozdíl, zdá se mi, že se jim hodně věnují, ale taky to může být tím, že je předškolák, a ti prý mají jiný režim, než menší děti. Akorát mi přijde, že s pozorností je to horší, nevím, jak ve školce, ale doma určitě... Většinou, když chci, aby něco udělala, musím jí to říkat několikrát, a taky se nám stalo, že dokonce zapomněla, co že to má udělat, a to během ani ne minuty :dumbom:
Jinak my kupujeme Sluníčko.
Jo a taky jsem se chtěla zeptat, jak se cvičí to uvolňování ruky? A připravujete děti k zápisu, nebo tomu necháváte volný průběh? Já jsem byla vždy pro volný průběh, ale po tom co mi řekla kamarádka, jaké nároky mají na děti v jedné místní škole, tak mi padla čelist :/

spunt — 13. 10. 2009 13:17

Martino 77 , já dceru připravuji, ale u nás je to o něčem jiném , má potvrzenou poruchu pozornosti.

To že jí něco řekneš několikrát, nebo zapomene je ještě v pohodě, já občas jitku k něčemu nedonutím a můžu zkoušet co chci a ani když už zasedne není vyhráno :(

Ruka se uvolňuje třeba malovaním ve vzduchu velkých kruhů, nebo osmiček. Stejně tak ve větším na tabuli, nebo jsem dala Jitce stuhu.
Dále pak třeba malováním jakoby klubíček :)
Nebo jestli máš doma malý gymnastický kroužek, tak ho dát na zápěstí a zkusti s ním točit :)

spunt — 2. 1. 2010 13:31

Tak se nám blíží zápis do školy :)

Jak jste na tom? Uvažujete někdo o odkladu?

bellatrix — 4. 2. 2010 19:20

Tak čo? Ako ste zvládli zápis? Ja som len žasla, čo sa dcéry všetko pýtali! Meno, adresa, dátum narodenia, mená rodičov, ich zamestnanie, ktorá škôlka, lateralita(ľaváčka-praváčka), ktoré písmená prečíta, podpis, počítanie, čo bude potrebovať do školy... Ona si inak myslela, že do školy ide hneď v pondelok po zápise. Celou cestou do škôlky bola zdutá.

spunt — 14. 2. 2010 17:05

Tý jo, ta to zírám co po vás chtěli ...
Tedy já moc nevím, neb mě poslali vyplňovat přihlášku a Jitku si vzala paní učitelka a povídala si s ní, ale vzhledem k tomu že adresu doteď neumí (nechce, líp odpoví ta tříletá) , zaměstnání rodičů nevnímá, prostě chodí do práce a hotovo atd...... tak toho asi moc po ní nechtěli, protože paní učitelka říkala že je strááášně šikovná :D

PavlaH — 14. 2. 2010 19:51

mám pro vás tip ke stažení http://www.truhla.cz/download/1_stupen/predskolak09.pdf

spunt — 24. 2. 2010 19:51

Pavlo, díky moc za odkaz :)

eva4444 — 28. 2. 2010 7:52

Pletu se Vám do diskuze, zajímalo by mě, co dělají předškoláci ve školce navíc oproti nižšímu ročníku školky.
Mému malému bude 6 v říjnu, do školy nejde. V pátek odpoledne ve školce příteli oznámili, že od pondělí bude chodit malý do předškolní třídy, protože jim do prostřední třídy přibudou mladší děti a on věkově má k předškolákům nejvíc.
Dost mě mrzí, že učitelkám nestálo ani za to, říci mi tu zprávu osobně. Nejspíše tušili, že by se mi to nelíbilo. Malého už namotivovali a ten se do nové třídy těší.
Já jsem spíše proti, protože po návratu z Ruska stihl chodit do této prostřední třídy pravidelně jen 2 měsíce, dobře zapadl do kolektivu a pozoruji u něj obrovský pokrok v kreslení. Do té doby kreslit odmítal a během 2 měs. se naučil držel líp tužku a dokonce kreslí dobrovolně :-)
Barvy pozná a umí pojmenovat všechny, tvary pozná, ale pojmenovat neumí, roční období pojmenovat neumí, kromě toho, které zrovna je. Spočítat umí předměty bezpečně do 5 a nyní se mu to často povede i do 10.
Já se bojím, že bude v předškolácích trochu zaostalý, přeci jen, oni chodí do předškoláků od září, nevím, jestli je to výhoda, že ho "potáhnou" dopředu a pořád mám pocit, že by bylo lepší, kdyby zůstal v té třídě, kde je.
On se vyrovnává se změnami navenek dobře, jenže v jeho případě bylo těch změn kvůli tomu našemu cestování víc než dost, ještě se bude muset vyrovnat s příchodem sourozence, tak si nějak nemyslím, že pro něj bude přínos měnit třídu ve školce po 2 měsících. Aby zase něměl nějaké noční můry. Co si o tom myslíte.

eva4444 — 2. 3. 2010 13:51

Vidím, že tu můj dotaz asi zapadl... Synkovi se první den v nové třídě líbilo, protože mají jiné hračky a hlavně nemusí po obědě spát.

spunt — 2. 3. 2010 18:51

Ahoj Evi :)

V předškolácích se více věnují třeba grafomotorice, tj. že mají přímo nějaké pracovní listy kde dětem rozdají každému papír a to má za úkol tam třeba klikatou nebo rovnou čárou dotvořit obrázek, spojit stejné věci, domalovat chybějící část obrázku atp.. je to již takový základ nácviku psaní.
Pak se také více věnují výslovnosti, cvičí různá písmena. Nebo se učí vytleskávat slabiky či poznávat první případně poslední písmenko ve slově.

Je dobře, že se synovi v nové třídě líbilo a neměl problémy s tím že jsou ostatní děti napřed.
Držím palce ať se mu tam líbí i dál.

eva4444 — 4. 3. 2010 11:10

Včera si přinesl, co dělali. Na 4 obrázcích bylo 2 - 5 zvířátek a otázka, čeho je více a čeho je méně.
On zvířata spočítá a pozná, čeho je méně a více, ale to vyjadřování, aby řekl sám celou větou: Pejsků je méně než kočiček. Kočiček je více než pejsků." To už je nad jeho vyjadřovací schopnosti. Takže asi dobře, že do předškoláků chodí a potáhnou ho dopředu, plus jestli bude nosit podobné vybarvené obrázky domů, vím co můžeme v krátkosti pak doma ještě zopakovat. Nedělám si iluze, že ve školce při tolika dětech by měla paní učitelka čas s ním nějak moc mluvit. S jednoduchou matematikou asi problémy mít nebude, nějak ho začalo bavit počítat předměty do 10 a pořád něco počítá.

bellatrix — 19. 3. 2010 21:49

Naša mladá chodila do triedy so samými rovesníkmi, ale tento posledný rok ich rozdelili na 2 triedy a doplnili tú polku mladšími, lebo do predškolskej triedy môže podľa normy chodiť najviac detí, čiže takto získali viac voľných miest pre nové malé deti. Naša je najstaršia a paradox je, že medzi ňou a najmladším dieťaťom v ich predškolskej triede je 23 mesiacov :-) A fungujú myslím v pohode.