Tulipánka — 7. 7. 2009 21:36

Nemáte někdo prosím recept na džem z ananasu, kde není jen ananas, ale třeba jablka?

aprill — 8. 7. 2009 17:34

Tulipánka napsal(a):

Nemáte někdo prosím recept na džem z ananasu, kde není jen ananas, ale třeba jablka?

Vzpomínám si, že kdysi naše babi dělala dýňový kompot ala ananas, ale furt to byla jen dýně :grater: .

mia — 10. 7. 2009 8:58

Udělala bych to normálně podle návodu na sáčku od želírovacího cukru, použila bych ten 2:1, tj. kilo ovoce na  půlkilový balíček želírovacího cukru. A ananas s jablky bych použila v libovolném poměru, třaba 2/3 ananasu a 1/3 jablek, nebo půl na půl. Zkusila bych obě varianty a vidělo by se, co je lepší. Špatné by nemělo být ani jedno.

Tulipánka — 10. 7. 2009 20:01

Děkuju vám oběma za příspěvky, nakonec jsem udělala banánový džem s meruňkami a je fakt :supr:

D. — 14. 7. 2009 12:27

Ahoj Tuli, můžeš mi napsat postup? Jsem dost neumětel, ale chtěla bych letos nějaký džem spáchat. Díky

Děláte někdo džem z angreštu? Co k němu přidáváte?

Tulipánka — 16. 7. 2009 19:42

D.,
postup ti napsat můžu, ale opisovala bych to z Gelfixu, takže ti asi moc nepomůžu :) . Nejsem v tomhle vůbec zkušená, dělám to poprvé, takže ani neporadím zda Gelfix 1:1 nebo 1:2 - 1:4.

D. — 17. 7. 2009 12:52

Tak jo, nastuduji to na Gelfixu :) Měj se dobře, Tuli ;)

Tulipánka — 17. 7. 2009 17:32

D. ,
díky :) .
PS: ta situace s výpovědí měla ještě dohru, kterou jsem ale prohrála. Ten zaměstnavatel je pěkněj haj....