MagdaB — 8. 2. 2006 13:53

Milé maminky, rozhodla jsem se navázat na podnětný čin paní Margity, který přenesla ze starého Babinetu. Obě její témata jsem spojila, protože jak sama Margita ukazuje na sobě, že k sobě patří. Myslím, že to co Margita napsala je pravdivé a přínosné. Možná by šlo říci, že že vtipně interpretuje člověka, dokonce muže, jako příslušníka biologického druhu!!!  Připomíná mi to britského spisovatele a zoologa Desdemona Morise a jeho knížky "Nahá opice" a "Lidské mládě". Možná použila formu mírně diskutabilní, ale pro toho kdo chtěl pochopit jistě srozumitelnou. Navíc i několikrát vysvětlila, jak to myslela a rozhodně upoutala.
Zastávám stejný názor jako ona, že sex je nedílnou součástí partnerského života a příliš dlouhá absence, před či po porodu nevede k ničemu dobrému...často až k rozvratu manželství.
Smyslem této rubriky je výměna zkušeností, rad ze všech stran širokého spektra maminek. Některé máme štěstí, že naše sexuální chutě jsou v těhu nedotčené, často i zesílí, některé se po porodu vracíme už po několika týdnech, jiné po měsících či roce, nebo i déle. Některé těhotenství doslova protrpíme.
Některé si mateřství včetně kojení užíváme, pro jiné to je období bolestí a přemáhání. Myslím že i pojem SPOKOJENÝ MUŽ má v těchto diskusích své místo. Může příjemné pocity nás žen umocňovat, může naše trápení zmírňovat.
Proto si myslím, že do této diskuse patří i krajní názory. Prostě si poctivě sdělovat, proč někdo měl příjemné, jiný nepříjemné pocity. Prostě se informovat co lze ovlivnit, co zmírnit.
Bylo mi smutno, jak někteří návštěvníci Sexu v těhotenství odběhli od tématu a rozebírali jednotlivá slůvka, větičky, často i mimo kontext tématu.
Chtěla bych poprosit VŠECHNY maminky, ale i tatínky, aby hojně příspívali a dodržovali formu jednání, dodržovali respekt i před názory se kterými nesouhlasí. Myslím, že je nutná i jistá míra autocenzury. Prosím, aby tato rubrika zůstala ušetřena excesů nesnášenlivosti, osočování a napadání. Prosím i moderátory, aby téma sledovali, včas zasahovali, přizvali admina, napomenuli a nedopustili, aby diskuse byla blokována. 
Naopak se může stát diskusí, která bude pomáhat v našem každodením životě. Jsou desítky, možná stovky rovin, které zde můžeme řešit a pomáhat si.
Podobná témata probíhají roky úspěšně i na jiných servrech.Proč by nemohla i v našem Babinetu?
:):):)

Margita — 8. 2. 2006 15:16

Ahoj MagdoB,
měla jsi dobrý nápad. Doufám, že to už tady bude klapat. Nechci už nic komentovat a zkusíme to dělat jinak. Chodím na podobná fóra do Rodiny. Tam existují roky a fungují. Ale i tam se to občas semlelo.

Alžběta 2 — 8. 2. 2006 16:51

Ahojky, naše malá se narodila 22.1.2006. Po určitých menších problémech, které jste mi pomohly vyřešit, se kojení krásně rozběhlo. Očistky už skoro nemám a s manželem se už něžně mazlíme. Šitá jsem vůbec nebyla. Chci počkat tak 3 týdny. Myslíte , že je možno začít? Jaké máte zkušenosti?B.

spunt — 8. 2. 2006 17:27

Ahoj Alžběto, už to tu holky někde psaly, že když nebyly šité a neměly očistky tak to zkusily, často to skončilo krvácením.
Jinak nám na předporodním kurzu porodní asistentka radila, že pokud nevydržíme šestinedělí, doporučuje lubrikační gel a kondom, pak se při opatrném styku nemůže nic stát. Kondom kvůli možnosti zanesení infekce do otevřených ran, ne kvůli otěhotnění...

Kamčitka — 8. 2. 2006 17:30

Milá Alžbětko 2, já myslím, že záleží především na tom, jak se cítíš. Myslím, že pakliže už očistky nejsou, nemáš bolesti, tak hurá - ale opatrně do toho :). Já byla šitá až běda, tři týdny jsem si nesedla a to doslova a do písmene, z prvního milování po porodu jsem měla panicky strach - ale na vánoce jsme to nevydrželi, tedy původně nemělo ke styku dojít, ale manžel jemně testoval, a ono to šlo :) :). Zastávám stejný názor jako Margitka, pakliže nejsou žádné průvodní potíže, nemá se nechat láska a milování zahálet, pak je rodina, včetně manžela spokojená. První týdny jsme byli unavení všichni, nevyspalí, než jsme si našli nějaký režim. Neláskovali jsme tak často jako před porodem, nebylo to z mé strany ještě ok, ale nyní, 2,5měsíce po porodu - je to vše jako dříve. A cítíme se všichni výborně a navíc, máme doma malé štístko, které přeci je plodem naší lásky :) :) :)

Erica — 8. 2. 2006 17:58

Kamčitko (jsi asi Kamilka?) , napsala jsi to krásně a také souhlasím s Margitkou. Já měla nástřih a když jsme v 5 týdnů po porodu prvně zkusili milování, tak mne to bolelo. Ale zavedli jsme alespoň penis, nehýbali se a jen svírali vnitřní svaly.To mi doporučila kamarádka, která je ženská sestra. První orgasmus jsem tak dosáhla bez bolestivých pohybů, jen laskáním ňader a poštěváčku. Manžu jsem pak asi po 30´ uspokojila já náhradně. To jsme praktikovali bez pohybu několik dnů a vůbec to nebolelo. Prý to dělá tak nějaké náboženská sekta-jmenuje se asi ceresso(nevím přesně) a obchází tak zákaz souložení, které nevede k oplození.
Pak jsem byla už krásně uvolněná, dostavila se i hojná lubrikace a v 6 týdnech jsme souložili už docela divoce. I doktorka mi říkala, že je lepší mírnou bolest překonat. Manžel je spokojený a hodně mi pomáhá. V noci třeba přebalí kloučka a přinese mi  ho ke kojení, a já kolikrát usnu ještě s malým u prsu. Máme vesměs mladé a potentní muže a je to jen otázka přístupu.

Alžběta 2 — 8. 2. 2006 18:10

Dámy.
Hltám každý příspěvek k sexu o porodu. Prve jsem radila jedné slečně jak přijít o panenství. Napadlo mne, že vlastně asi jde první soulož po porodu přirovnat ke ztrátě panenství. Těším se na to, chuť roste každým dnem a trochu se bojím, že to bude bolet. Uvažuji, že si vyskočím na koníka...

Kamčitka — 8. 2. 2006 18:14

Máš pravdu. Je to otázka přístupu a souhry obou partnerů. My jsme byli náruživí před i během těhu a teĎ jsme zase sehraná dvojka :). Já dokonce někde četla, že se má nástřih masírovat, pravda je že na konci šestinedělí a nějakou dobu potom se mi zdála jizva velmi tvrdá, nepoddajná, tak manža masíroval :). Pravda, stačilo ručně a bylo zaděláno :). Někdo tady hovořil o špinění. Pochopitelně, když je po milování nějaký problém asi je lepší zvolnit. Pravda já po štědrovečerním dárečku byla taky několik dnů rozhozená, ale šťastná, protože ono pro mně druhé odpanění bylo nádherné :). Možná protože manža se mnou prožil celý porod, byl i při tomto aktu velmi ohleduplný. A teDˇuž je to taky divočina :). Manža se dokonce nedávno vyjádřil v  tom smyslu, že je rád, že nepatřím mezi ty ženy, které po porodu se stanou frigidními :(. P.S. I já jsem ráda :)

Kamčitka — 8. 2. 2006 18:16

Alžbětko, myslíme stejně, já tomu taky říkala druhá ztráta panenství.
Jestli můžu doporučit polohu, tak určitě tak, aby ses co nejvíce otevřela a manža tě příliš netřel v místě šití. Já třeba koníka nezvládla, jizva se příliš ozývala, potvůrka jedna.

Alžběta 2 — 8. 2. 2006 18:32

Kamčitko, já když se vzruším, a jsem teprve 17 dnů po porodu, tak mi ukapuje mlíčko. Mužíček nesnese abych měla podprdu a já nakonec taky ne. Mám nyní prsa podle svých představ. Jak jste to řešili u vás? S tou hrází to zkusím. Díky ó))):(:(:(:(:(

spunt — 8. 2. 2006 18:35

Jinak si to co nejvíc užívejte dokud dítko hodně spí.....
stane se že vás někdy nenechá :(

spunt — 8. 2. 2006 18:36

Tak to jsem musela řešit chca nechca podprdou, ale když ti manžel nejdřív od mlíčka pomůže, tak třebas pak nepoteče :D

Kamčitka — 8. 2. 2006 18:42

Spunte, máš pravdu, dokud malé spí :o)) Nedávno se nám stalo, že jsme začali, když malá spala a když jsme skončili, tak koukala na tátu, co to jako dělá :D
Mlíčko taky kapalo, bylo to docela vzrušující, však ono je jedno, od čeho je člověk upatlinkovaný :D

Petraa — 8. 2. 2006 20:07

Ahoj holky,ani jsem vás nemohla najít. Koukám nová řada a prima atmosféra. Další úspěšný den kojení neteřinky!Piši podrobněji v Asistentkách-kojení cizího dítěte.Zítra už se vrátí švagrová.Mlíčko si plně udržela.  Připadám si jako kojná...Mám dojem, že kojím nepřetržitě.

MagdaB — 8. 2. 2006 20:23

Peruško, mockrát jsem si na tebe dnes zavzpomínala. Jž jsem se nemohla dívat na to špičkování v Sexu v těhu, tak jsem to spojila. Myslela jsem to dobře, uvidíme, zda se to ujme.
Vím co to je kojit dvě děti. Nádherné, ale dá vážně zabrat. Udělala jsi pro neteřinku maximum. Asi chodíš skoro spící.  Ahoj, jsi vážně dobrá!!!

Petraa — 9. 2. 2006 16:16

:P:P:P
Ahoj holky,
po obědě odjela švagrová a neteřinkou. Po čtyřech dnech jsem si na ni tak zvykla, že jsem jejich odjezd obulela. Byl to maraton kojení-snad 17x denně-z toho 5x v noci. Doslova přetékám a jsem stále vzrušená.  Doufám, že se mi mlíčková produkce přes víkend trochu klesne.
Děkuji za váš zájem!!!:P:P:P:P:P

Lola — 12. 2. 2006 1:07

Ahoj holky, muzete mi prosim prihrat par rad, jak na sex po porodu? Sem tri mesice po pordu. Sex sem mela rada pred porodem a nebranim se mu ani ted, ale stale si pripadam jak kdyby to bylo poprve. Je to pro me velice bolestiva zalezitost a to podotykam s pritelem se milujeme i 2x denne. I po tolika milovanich musime pouzivat lubrikant a vstup je pro me vzdycky hororovy. Pak uz je to sice jakz takz v pohode, ale ty zacatky... navic me stale boli jizva po nastrihu, kdykoli  na me partner pritlaci. A aby toho nebylo malo, po porodu je pro me utrpenim, jit na velkou. Vyleze mi takovej hemeroid, ze pomalu ani nemuzu chodit. Mate nebo meli jste po porodu taky takovehle problemy.... urcite asi ano..... Diky a tesim se na Vase prispevky

Petraa — 12. 2. 2006 16:50

Lola napsal(a):

Ahoj holky, muzete mi prosim prihrat par rad, jak na sex po porodu? Sem tri mesice po pordu. Sex sem mela rada pred porodem a nebranim se mu ani ted, ale stale si pripadam jak kdyby to bylo poprve. Je to pro me velice bolestiva zalezitost a to podotykam s pritelem se milujeme i 2x denne. I po tolika milovanich musime pouzivat lubrikant a vstup je pro me vzdycky hororovy. Pak uz je to sice jakz takz v pohode, ale ty zacatky... navic me stale boli jizva po nastrihu, kdykoli  na me partner pritlaci. A aby toho nebylo malo, po porodu je pro me utrpenim, jit na velkou. Vyleze mi takovej hemeroid, ze pomalu ani nemuzu chodit. Mate nebo meli jste po porodu taky takovehle problemy.... urcite asi ano..... Diky a tesim se na Vase prispevky

Lolo,
začala bych asi odstraněním toho hemeroidu a stále masírovat tu jizvu. A orgasmu, ty i partner, zatím..., můžete dosáhnout i jinak.

Pavla28 — 13. 2. 2006 7:45

Můj ":Ddomovský"server je sice Rodina, ale kamarádka mi doporučila Babinet. Máte tady taky spoustu zajímavých příspěvkových řad, ale i u nás je toho dost ke čtení. Rozhodla jsem se sem chodit zatím na koukanou.Začala jsem se sexem brzy po porodu a myslím že to ovkivnilo kojení manžela. Zprvu to začalo jako odsávánání nalitých prsů, pak už to byla obousraně oblíbená forma mazlení, často spojená s milováním. Každému doporučuji. Manžel nosí bíbra a sající vousatá pusa je prostě sexy...Někdy cucá tak naruživě, že se mu hýbají uši jak miminu a zrovna tak mlaská. To mne vždycky dojme, jak mu chutnán!. Mám to ráda a manžel je za 8 měsíců co kojím ještě plně Pavlínku a alespoň jednou denně jeho, absolutně zdravý.
Kojení tatínků se u nás na servru objevilo někdy před rokem. Bylo to VELIKÉ TÉMA, zuřivě napadané i hájené. Kdo to praktikoval, býval nazýván úchylem a podobně. Postupně se měnil názor na věc a dnes to je obecně uznávaná skutečnost. Naši mužíčkové, bohužel i my holčičky, patříme ke generaci velmi málo kojených dětí. S námi je to horší  (i když ne nemožné), ale proč nenechat kojeným tatínkům něco docucat???:D :D:D:D:D
Jsem už opět ve 4.měsíci(kojení jako antikoncepce je super "spolehlivá"...:lol::lol::lol: )a těším se, že si kojení v rodině všichni ještě dlouho užijeme.

Alžběta 2 — 13. 2. 2006 8:29

Milá Petro,
odpovídám na tvoji otázku, kterou jsi mi položila ve Slasti při kojení. V sobotu navečer jsem se, tentokrát sama, "podruhé" odpanila.
Neměla jsem pak ani čas  být moc na Babinetu. Zbytek víkendu jsme promilovali. V sobotu jsem po dlouhém mazlení nasedla na koníka, ale zprvu se bála dosednout. Po krásném orgáči jsem naplno dosedla a bylo nádherné. Nic mne nebolelo a po krátkém "panenském" rozjezdu jsme se milovali velmi divoce. Kromě péče o malou a a některé další nezbytné úkony jsme zbytek víkendu promilovali. Jak na to pomyslím, jsem hned vzrušená! Při orgasmech mi z prsů vystřikovalo mlíčko jak z fontány. To ještě musíme nějak dořešit, tady ještě druhý prs!!!
Jen doufám, že mne vytrvalé kojení dítěte i manžela uchrání před dalším početím...

Pavlo28, vzpomněla jsem si teď na tebe, jak líčíš své druhé početí. Ale když to počítám, tak pár měsíců ti to vydrželo. Uvídíme! Jinak můj muž nosí knírek!!!Souhlasím s tebou!!!Je to vážně roztomilé.

anil — 15. 2. 2006 21:00

ahojte maminky, chtěla bych se s vami poradit. Dcera se narodila pred 14 mesíci a od té doby mám problém se sexem. Nejhorší to bylo ty první 3 měsíce po porodu - to jsem nemohla vůbec. Jizva po šití byla stále bolestivá a tak jsem sexu vůbec nebyla schopná. Pak se mi to podařilo nějak překonat, ale milování s manželem jsem si už od té doby nikdy pořádně nevychutnala. a to nemluvím o četnosti, která je velmi mizivá. Manžel z toho zrovna dvakrát nadšený není. Teď čekám za 3 měsíce druhé mimi a mám strach, že po druhém porodu to bude ještě horší. Tak bych s tím chtěla něco udělat, ale vůbec si nevím rady. Manžel je chápavý, tolerantní, ale myslím, že i tohle má své meze a bojím se , aby nechodil jinam :-((((

MagdaB — 16. 2. 2006 11:07

:cool:
Milá anil, myslím, že odpovědi na své otázky najdeš v této řadě a v řadě Sex po porodu , založené Margitou 2.2.1006. Jediný recept je se trochu snažit a když nejde styk, hledat náhradní řešení. Je dobře, že možná rizika chápeš!

anil — 16. 2. 2006 17:59

Magdo, děkuju za reakci. Mě jen připadá, že jsem snad jediná s takovými problémy. Všechny moje známé a kamarádky řeší spíš to, kdy už budou moci po porodu začít se sexem. a já se naopak to sanžila oddálit.... Každopádně se tu pokouknu po příspěvcích. Děkuju.


MagdaB napsal(a):

:cool:
Milá anil, myslím, že odpovědi na své otázky najdeš v této řadě a v řadě Sex po porodu , založené Margitou 2.2.1006. Jediný recept je se trochu snažit a když nejde styk, hledat náhradní řešení. Je dobře, že možná rizika chápeš!

MagdaB — 16. 2. 2006 18:43

Anil,
každá žena porod prožívá jinak,některá snadno,jiná s většími či menšími potížemi. Nejsi sama, která počátek milování odkládá. Spoustu zkušeností, pozitivních i negativních nalezneš ve stejnojmené řadě v archivu Babinetu, nebo i na Rodině. Poznáš, že nejsi sama a nalezneš jistě tu svoji cestu. M.:cool:

danae_ — 25. 2. 2006 23:18

I tato rubrika nám pomohla se rychle vrátit k sexuálnému životu , přestože jsem měla nástřih hráze. Našla jsem zde několik velmi cenných a použitelných rad. DĚKUJI BABINETE!!!