Káča — 28. 6. 2009 8:19

Viděla jsem někde (snad v TV), něco jako pizzu....měli to ale na normálním čtvercovém plechu, v jakém se dělají třeba bublaniny. Jinak na těstu bylo vše, co se dává na pizzu. Děláte to někdo takto a je to těsto, jako na pizzu, nebo se to dělá jinak?

Bety — 28. 6. 2009 8:28

Bohužel nevím , co jsi v TV viděla, protože to mohla i nemusela být pizza (mám třeba i recept na takovou jakoby "falešnou" pizzu na plech) ale já normálně pizzu na obdélníkové plechy dělám, škoda že jsem nevyfotila - zrovna včera jsme měli k večeři 4 druhy pizzy, pak to rozkrájím normálně na proužky. Těsto dělám v pekárně, tady je to i s fotkama: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469 a jinak se dají koupit takové pizza plechy - kulaté, 3 nebo 4 na stojánku nad sebou, mívají je občas v Lidlu v akcích, tady jsou na fotce: http://foto.dama.cz/foto.php?f=497031

Káča — 28. 6. 2009 10:33

Díííky, to by mělo být asi ono :-)

dasad — 28. 6. 2009 19:48

ja delam pizzu z jogurtoveho testa a taky davam na cely plech, je to rychlejsi a je toho pak vic:-) http://nadoma.cz/recepty/slug_182735

sisi21 — 28. 6. 2009 21:25

Já dělám rohlíkovou pizzu
http://www.poslirecept.cz/recept/rychle … pizza.html

Káča — 29. 6. 2009 20:52

Jejda...holky díky, aspoň mám inspiraci, vyzkouším všechny :-)

Daniela S. — 8. 7. 2009 16:12

Zajimave tema, primelo me hledat definici pizzy.

Zakladni je "Gastronomicky produkt na bazi testa z vody, psenicne mouky a kvasnic, zpracovaneho na placku, ruzne ochuceny a upeceny v troube".

Takze o pudorysu se nehovori.

lojzik — 17. 9. 2009 14:11

já dělám pizzu z klasického kynutého těsta a na plech - na to nandám kečup (pro nás ostrý od helmansu a dětem jemný) , nahoru slaninu, zeleninu, cibuli - no prostě co dům dá. když je eidam, tak ten a když není, tak nivu nebo cokoli jiného. někdy i přiliju smetanu.