bzou — 25. 6. 2009 13:09

Mate nekdo zkusenost s touto rostlinou,mam uz ji velkou ,ale nevim jakym zpusobem z ni dostat  sladkou chut do tekutin.

Ota — 27. 6. 2009 7:46

Používají se lístky Stevie a to buď čerstvé, zmražené anebo sušené.  Usušené jsou dokonce sladší, než čerstvé. Při žvýkání vydrží sladká chuť v ústech velmi dlouho. Člověk nemá pocit hladu ani chuť na energeticky vydatnější jídlo. Lístky se sladí pečené, vařené pokrmy, teplé i studené nápoje

Tulipánka — 27. 6. 2009 11:48

Zkus si zadat Stévii do vyhledávače.
Měla jsem ji doma, chuť je taková zvláštní sladká, až hořká, sladivost je tak vysoká, že to až nepřipadá sladké, musí se hodně ředit.
Snad to nebude reklama, omlouvám se když tak moderátorům, já si kupovala Sladký polibek - stévie roztok. Pěstovali jsme ji i doma, musí se pořád stříhat. Pokud ne, tak se jí nedaří moc dobře.
Osobně mi ta chuť nějak moc nevyhovuje.

Aneri — 27. 6. 2009 13:50

Sladkost ze stevie je jiná, než jsme zvyklí. V rámci hubnutí nám nechutnaly lístky, tak jsem si ji objednala na IT lékárně, je tam levná/poštovné drahé/, ale není o ni zájem. Nám nechutná.....