Tiffany — 24. 6. 2009 8:42

Ahoj,

     náš osmiletý syn se zamiloval do žab, trochu nás to překvapilo, ale budiž. Básní o nich už opravdu dlouho. Dokonce jsme došli tak daleko, že jsme se u nás ve zverimexu koukali na jakousi "rosnici" .  Musím říct, že o chovu žab nevím zhola nic. Chtěli bychom mu ji koupit za vysvědčení.
     Máte někdo zkušenosti s chovem žab nebo jakoukoliv radu? Díky moc :) .

Kuty — 24. 6. 2009 11:34

Chová se ve velké lahvi od okurek,kam se umístí taky miniaturní žebřík:D. No a pak ani nebudeš muset sledovat předpověď počasí v Tv či na netu.

Definitiv — 24. 6. 2009 11:42

HAHAHA :rolleyes: myslím že na stránkách www.teraristika.cz či zde http://www.google.cz/search?q=teraristi … =firefox-a najdeš spoustu informací. Pokud je syn opravdu do chovu zapálen doporučuju, aby si astudoval sám. V dnešní době není problém udělat si terárko přímo na míru a pokud je zručný, určitě ho to bude bavit. Jiank žáby jak víme jsou obojživelníci, čili bez vody by jim nebylo fajn, je teda dobré mít kombinované terárko, kde mohou jak plavat, tak i vylézt ven. Velmi často se jako podklad používá mulčovací kůra, pro vyložení "přírodního jezírka" pak třebas tvrzená pryskyřice. Rostliny, kameny a zářivka jsou samozřejmostí. Jinak moc nedoporučuji chov drápatek ;)

Tiffany — 24. 6. 2009 11:50

Ale Kuty, snad bys těm pověrám nevěřila...:D .

      Díky Definitiv, určitě se na ty stránky mrkneme :) . Možná někde najdeme přímo i chovatele, asi by to bylo nejlepší, rovnou by nám podal veškeré info a poradil jak na to :) .

mirka.. — 24. 6. 2009 11:56

http://www.ireceptar.cz/zvirata/chov-za … ci-prales/

není to až tak odborný, ale jako info do začátku by to mohlo pomoct.

bohous57 — 23. 8. 2011 0:16

Zdravím vašeho syna! Já si myslím že se takové užitečné zájmy jako jsou žáby mají podporovat. Sám jsem stejným koníčkem taky "trpěl" naštěstí moji rodiče byli vstřícní. Ale k žabám: Nejjednodušší jsou drápatky (Xenopus laevis) Jsou to čistě vodní žáby, dají se chovat v akváriu, pro pár stačí 40-60 litrů vody. (raději víc...) Dají se krmit masem a žížalami, což je výhodné.
U ostatních ("normálních") žab je problém s krmením. Žáby žerou hmyz a to he velký problém. To znamená chovat pro ně i žrádlo, teda cvrčky, nebo ještě nějaký další druh hmyzu, třeba voskové moly. A to může být v paneláku problém... Cvrčci občas utečou, cvrkají po bytě, nebo se rozlezou po domě. Voskoví moli zase spůsobují alergii, člověk si nevybere. Chov žab obecně není jednoduchý.