i.sramkova — 23. 6. 2009 9:33

Potřebuji pomoct, mám 12kg nadváhu a potřebuji to dát dolů. Jenomže samotná se k tomu nedonutím, potřebovala bych někoho kdo potřebuje také hubnout a šel by do toho s se mnou. Cvičit nějak moc nemůžu, mám problémy s koleny, které mi nedovolují se věnovat sportu :(

zuzi777a — 23. 6. 2009 9:41

Odkud jsi?  Zkusila jsi STOB, nebo Dianu? Je to  většinou velmi účinné hubnutí a  v kolektivu  to jde líp... 12kg není  takmoc- Ve STOBU  tohle holky sklepou během 1/4roku a  docela s úsměvem... :jojo:

Martinka1 — 23. 6. 2009 9:58

Mně by jenom zajímalo, jak se určí, že má někdo 12 kg nadváhu... i podle BMI indexu, rozmezí "normální" váhy při 167 cm je asi 18 kilo!!! Tj. BMI 18,5 až 24,9 :-)
http://www.vypocet.cz/bmi

Kolik máš BMI? - jestli vůbec máš "nadváhu" :-)

addis — 23. 6. 2009 11:24

Ahoj, zkus krabičkovou dietu, mas tam vse 5 jidel denne nemusis varit a funguje to. Ale zalezi na financich neni to nejlevnejsi v Praze je dobra firma Slimbox, zalezi od kud jsi. vyjde to na tyden na 1500,ale funguje to za mesic jsem mela dole 3 kila bez jojo efektu.

rainbow — 24. 6. 2009 13:39

Zhubnout jde, ale chce to pevný nervy a hlavně cvičit. Zkus plavaní - taky mám potíže s klouby, takže chodím na bazén - jednak plavat a taky na aquaerobic.
Mám artritidu v koleni i v kyčli - sice to bolí, ale čím víc se pohybuju, tím je to lepší. Běhat  už asi nebudu nikdy, ale dlouhý procházky jsou taky fajn. Držim palec :-)

Klaris777 — 27. 6. 2009 22:24

Taky si myslím, že plávání je dobré pro celé tělo, i při zdravotních problémech. Já moc ráda necvičím, takže hledám únikovky. Teď se chci pustit do tancování, při tom se snad dá taky zhubnout a zformovat postava. Koupila jsem si lupínky nestlé fitness a tam je taneční vcd, tak to vyzkouším.

Ivana*M — 11. 7. 2009 0:56

Martinka1 napsal(a):

Mně by jenom zajímalo, jak se určí, že má někdo 12 kg nadváhu... i podle BMI indexu, rozmezí "normální" váhy při 167 cm je asi 18 kilo!!! Tj. BMI 18,5 až 24,9 :-)
http://www.vypocet.cz/bmi

Kolik máš BMI? - jestli vůbec máš "nadváhu" :-)

Já myslím, že se to pozná při pohledu do zrcadla. Na kilech až tak nezáleží. Pokud zhubnu 3 kila , ale nikde se to neprojeví , tak je to na nic.

lea64 — 11. 7. 2009 16:58

Zkus vibrační plošinu. Cvičení je krátké, ale intenzivní.

Vachu — 22. 7. 2009 13:13

Ahoj holky, jednu radu bych měl - jenže je na pováženou, zveřejňovat ji vedle fór o anorexii a bulimii.
Jde o dobrovolné tzv. léčebné hladovění - podrobně popsáno v knize MUDr. Partykové Hladovění pro zdraví.
Bohužel to chce po nás, abychom si do života zavedli trochu disciplíny, což je pro mnoho lidí neřešitelný problém.

Paní doktorka se problematikou léčebného hladovění zabývý mnoho let a sama na své osobě ji praktikuje.
Kniha je víceméně něčím mezi diplomovou prací a populárně naučným dílem. Ale hlavní je, že ji napsala
lékařka a ne nějaký šarlatán, protože jde opravdu o zdraví  a dokonce o možnost prodloužení si života.

Hlavní zásady by se daly shrnout takto:
1) začít pravidelně hladovět 1x týdně po dobu 24 hodin (= dobrovolný jednodenní půst  1x týdně).
2) přidat do jídelníčku vlákninu a hlavně zeleninu s ovocem, tak, aby činily 70-75 % potravy
3) nejíst po 17.hodině - a když, tak jen zeleninu či ovoce a jen málo
4) hlavně se nepřejídat, nebýt otrokem svého žaludku - dávat mu až si tělo samo řekne a zaslouží
tohle samo o sobě, nastartuje ozdravné procesy v organismu, jejich výsledkem je celkové zlepšení
fungování celého těla, snížení krevního tlaku, zmenšení problémů s otoky nohou apod.

Prostě návrat k moudrosti našich předků.... :jojo:

Hellen — 27. 7. 2009 9:42

Příspěvek byl smazán, obsahoval reklamu.

S podmínkami zveřejnění reklamy se, prosím, obraťte na majitele serveru.

Oáza — 11. 8. 2009 22:15

Upravila jsem jídelníček a chodím cvičit a zhubla jsem hodně.
Tak já dělám nejsřív 10 - 15 minut spinkolo, abych si zvýšila tep, pak takový stroj na nohy, dávají se k sobě a od sebe proti závaží, na obě strany tři sétie po 60 cvicích, pak břišní zkracovačky, 50 rovně a na každou stranu 35, to opakuji v průběhu cvičení dvakrát, vesla 15 krát proti zuávaží dvakrát série, stahování před a za zády, deset pomalých proti závaží - dvě série, nohy kyvadlo na obě strany po 13 proti závaží dvě série, tadek kyvadlo proti závaží 15 - dva série, rovný spodek břicha na stroji proti závaží 60 cviků - dvě série, činky v leže na prsní svaly deset - tři série, činky spodek rukou zapažování deset - dvě série, činky nahoru a za hlavu deset - dvě série, vyjde to asi na hodinu a čtvrt, když makám, někdy jsem tam déle a opakuji některé série, hlavně na nohy a břicho a zadek.
Doma pak večer ještě dle času stroj.
To dělám podle času, snažím se dvakrát v týdnu, ale někdy zůstane u domácího cvičení na stroji a s malými činkami, když je moc práce.
Cvičit jsem začala mezi lidmi po zhubnutí na 75 kg, dřív jsem jela doma a v kratších intervalech, neměla jsem žádnou fyzičku a styděla jsem se.
"Jo začátky jsou těžké" - řekl zloděj a ukradl kovadlinu. Ale překvapilo mne , jak rychle se dá kondice obnovit, tak mějte na paměti, že i domácí cvičení je pro tělo fajn.

nataliana — 5. 10. 2009 23:11

-nepovolená reklama, spam-

Oáza — 29. 10. 2009 22:52

Podívej se na můj web na fotky před a po zhubnutí.

malazizala1 — 5. 5. 2011 11:29

Pro zhubnutí je bohužel třeba něco dělat. Já jsem za rok shodila z 158cm/60kg na 52kg zdravě, bez zázračných preparátů, jen pomocí úpravy jídelníčku a pohybu a hubnu pomalu i nadále. Ráda poradím. Jestli chcete, napište mi na mail. :-)

Martinka85 — 11. 7. 2012 12:42

příspěvek upraven, SPAM a reklama

hubeňour — 6. 8. 2013 15:16

Ahoj, už delší dobu cvičím a zkusila jsem sacharidové vlny. Pokud se budete ovládat, JoJo efekt se nedostaví a v případě "čtyřdenních vln" je vždy nejvíc hladový jenom den první.

simcav — 14. 8. 2013 13:16

na vselijake radoby pozirace tuku se radsi vykaslete. Pokud chcete zhubnout, chce to neco udelat se svym stylem zivota - zacit u vaseho jidelnicku a hlavne se zacit hybat. pokud nekdo napise, ze nemuze cvicit, behat atd kvuli tomu, ze ma problemy s koleny, se zady nebo podobne, je to jen vymluva. vzdyt v densni dobe uz je takova spousta druhu cviceni, rehabilitovani, o te spouste sportovnich pomucek ani nemluve. v posledni dobe jsou docela popularni vibracni plosiny, ktere si muzete poridit i domu a nemusite chodit nikam do posilovny atd, stejne tak jsou fajn treba i velke nebo male mice.
hlavni je si ohlidat tepovou frekvenci a tim i tempo, pri kterem hubnete

sibi — 12. 9. 2013 14:40

Holky ahoj, tak jsem začala hubnout. Někde na jsem tady četla o poradně na Poliklinice na Slezské Ostravě, tak jsem si to našla na netu a zavolala tam. Paní mi nabídla abych přišla, že mi řekne jaké jsou možnosti a podle toho ať si vyberu.
Takže mi vysvětlila, co je pro mě vhodné.  Týden jsem psala co jím, potom jsem přišla zjistila si všechno co potřebovala o mém stravování, o zdravotním stavu, o lécích, proč chci hubnout a spoustu dalších věcí. Potom mě zvážila přes nějakou elektriku. Za 14 dnů jsem si byla pro papíry. Vypracovala mi plány. Nemám konkrétní jídelníček, ale mám tam napsáno, kolik čeho a kdy mám jíst. Takže můžu mít každý den něco jiného podle chuti. Už jsem shodila 3 kg. Fakt je, že i cvičím, takže určitě hubnu i tím. Ale cítím se mnohem lépe, nepálí mne žáha, ani mě nehoní mlsná. Začínala jsem hubnout na 75 kg při výšce 160 cm, podle měření jsem měla 38 % tuků v těle. Takže vám budu psát jak pokračuju. Až budu mít něco nového, tak zase ozvu. Držte mi palce ať to vydržím. Už jsem držela stovky diet, ale tohle je jiné, tak snad to půjde.  Jsem zvědavá

Palmína — 30. 10. 2013 21:16

Ahoj, já jsem držela několik diet a buď jsem skoro nic nezhubla a hladověla nebo jsem vše měla zpátky za pár týdnů. Pomohla mi až proteinová dieta, s kterou se mi podařilo zhubnout 8 kg a už půl roku se držím na stejné váze, takže jo-jo efekt se tentokrát nekonal.. :-))) Hlavně jsem neměla hlad a jídla mi docela chutnala. Spokojenost veliká.. :-)

Adriana777 — 4. 4. 2017 23:23

Holky, hubnete někdo s výživovým poradcem? Kdo vám vyhovuje a jaké má ceny? Díky. A.