Svedka — 11. 6. 2009 20:50

Ahoj všichni, je tu spousta znalých žen a maminek, tak se na vás obracím.
Chtěla bych letos vyrazit (nejlépe přelom června a července) s dcerkou na dovolenou nejlépe do Bulharska, jenže nějak nemůžu najít žádnou cestovku která by poskytovala zájezd pro nás samoživitelky s děckem, všude nabízejí 2 dospělí a dítě zdarma, ale abych mohla jet za výhodnější cenu s holkou sama, to jsem nenašla :grater: Klidně bych jela i s nějakou maminou taky s děckem, ale nějak jsem žádnou nepotkala :/ buď blbě hledám nebo nevim... Pokud vyhledám nějaký vhodný zájezd, tak musím za děcko zaplatit stejně jako za dospělou a nebo když už je sleva na dítě, tak zase doplácím za jednolůžák .... V září už nastupuji do práce, tak si chceme užít poslední "volné" léto. Pomůže někdo, poradíte???? Díky :pussa:

amely — 12. 6. 2009 10:25

Ahoj, jsem taky samoživitelka a řešila jsem mnohokrát totéž. Bohužel, u nás jsou slevy jen pro početné rodiny. Samoživitelky jsou nežádoucí.
Jednou jsem byla na akci pro osamělé matky s dětmi, byl tam i kněz a ten mi řekl, že samoživitelky se musí mít špatně, aby byly odstrašujícím příkladem pro ty vdané, aby se nerozváděly a že jediné řešení je vdát se. Toto se bohužel táhne celou rodinnou politikou u nás. Slevy pro matku s dítětěm jsou běžné v zahraničí, ale ne u nás.

Jsem zvědavá, jestli Ti někdo poradí.


Nám se osvědčilo jen jezdit na poslední chvíli a vyjednat si ještě větší slevu a výjimku individuálně. V době, kdy se odjezd blíží a kapacita je neobsazená jsou cestovky ochotné jednat o individuální ceně. Třeba Ti odpustí ten příplatek za neobsazené lůžko. Ale není to jisté.

Natálie — 12. 6. 2009 10:49

amely napsal(a):

Ahoj, jsem taky samoživitelka a řešila jsem mnohokrát totéž. Bohužel, u nás jsou slevy jen pro početné rodiny. Samoživitelky jsou nežádoucí.
Jednou jsem byla na akci pro osamělé matky s dětmi, byl tam i kněz a ten mi řekl, že samoživitelky se musí mít špatně, aby byly odstrašujícím příkladem pro ty vdané, aby se nerozváděly a že jediné řešení je vdát se.

Tak ten výrok toho pána, který si říká kněz, je dost silné kafe. Já bych se ho zeptala, jak za to může ženská, od které muž odejde za jinou? Za to taky může ta žena?

Já jsem také o takových slevách neslyšela, ale budu se po tom pídit, protože jsem také s dcerou sama a chci jí dopřát také něco lepšího, než strávit život v jedné místnosti.

amely — 12. 6. 2009 11:11

Natálie napsal(a):

amely napsal(a):

Ahoj, jsem taky samoživitelka a řešila jsem mnohokrát totéž. Bohužel, u nás jsou slevy jen pro početné rodiny. Samoživitelky jsou nežádoucí.
Jednou jsem byla na akci pro osamělé matky s dětmi, byl tam i kněz a ten mi řekl, že samoživitelky se musí mít špatně, aby byly odstrašujícím příkladem pro ty vdané, aby se nerozváděly a že jediné řešení je vdát se.

Tak ten výrok toho pána, který si říká kněz, je dost silné kafe. Já bych se ho zeptala, jak za to může ženská, od které muž odejde za jinou? Za to taky může ta žena?

Já jsem také o takových slevách neslyšela, ale budu se po tom pídit, protože jsem také s dcerou sama a chci jí dopřát také něco lepšího, než strávit život v jedné místnosti.

Tak víš co by Ti na to řekl? Že je to vždycky vina obou dvou a můžeš si za to sama, že odešel. Chtěla jsem dětem dopřát křesťanskou výchovu, ale co jsem všechno slyšela, bylo šílené. No tak už katolíci nejsme a cítím se líp.

Ta dovolená fakt jde ukecat, někdy vychálejí dobře i ty zájezdy na poslední chvíli. To spíš jsou problémy když jsou 2 maminky se 2 malými dětmi na 1 pokoji. Děti měly jiný režim, rušily se při usínání, byla nervozita. Ale třeba se najdete 2 maminky, co se shodnou.

Já jsem neměla ani moc peněz a obě holky alergičky, moře potřebovaly, tak jsme jezdily každý rok do stanů. Loni sehnala kamarádka úžasnou nabídku -  za 2000 na osobu jsme měly dopravu, stan ve kterém jsme byly jen 3 a plnou penzi v blízkém hotýlku v Biogradu na Moru - na týden. Každému stany nevyhovují, ale dají se najít i levné zájezdy do penzionů.

Nick3594 — 12. 6. 2009 11:13

Pokud se vztah rozpadne, pak je to vina obou, o tom žádná. Ostatní je jen křesťanská demagogie....

amely — 12. 6. 2009 11:38

lvice napsal(a):

Pokud se vztah rozpadne, pak je to vina obou, o tom žádná. Ostatní je jen křesťanská demagogie....

Tak toto s Tebou nesouhlasím, co taková chemie? manžel se zakouká a nevidí napravo nalevo, hlavně když má doma 2 malé řvoucí děti, nebo manželku na rizikovém těhotenství a s tou druhou je taková pohodička a žádné starosti.

Víš, na těch křesťanských akcích jsem poznala řadu skvělých žen, které opustil manžel blbec, ale taky řadu žen úplně příšerných - hysterických, neschopných, které manžela měly jen proto, že se jim podařilo najít podpantofláka a navíc katolíka, který uznává nerozlučitelnost manželství a nerozvedl by se, protože mu to víra nedovoluje.

Natálie — 12. 6. 2009 12:04

Souhlasím s Amely. Moje chyba asi byla, že jsem skoro celé těhotenství prozvracela, všude jsem chodila s pytlíkem,zvracela jsem tak 40x za den a všechno. Byla jsem z toho úplně psychicky vyčerpaná. Po porodu jsem byla nastřižená, tak na nějaký sex jsem neměla ani pomyšlení a vedle mě miminko, které potřebovalo péči. To moc partnerovi nevonělo a našel si mladší a zase bezdětnou přítelkyni.
Moje chyba byla možná v tom, že jsem ho včas neprokoukla, protože už měl dítě z předchozího vztahu, kde to sváděl taky na bývalku.

Judyna — 12. 6. 2009 15:59

Bohužel mám s cestováním do zahraničí taky špatné zkušenosti. Nakonec jsem jezdila s kamarádkou a jejím synem. Jinak by to bylo dost drahé.

Bety — 12. 6. 2009 17:28

amely napsal(a):

byl tam i kněz a ten mi řekl, že samoživitelky se musí mít špatně

to je ale hnus...

jsem už starší a děti mám dospělé, ale kamarádka se řízením osudu stará a vychovává vnuka, a je na tom také stejně - ráda by mu dopřála pobyt u moře, protože je často nemocný, ale nic se slevou nemůže sehnat...

Svedka — 12. 6. 2009 19:39

Holky díky moc, já už jsem myslela, že jsem neschopnej debil když nemůžu nic najít a ono asi fakt u nás nic takového není :( Ještě mě napadlo zkusit oslovit cestovky .... když je ta krize, třeba by o ceně opravdu jednaly ... Peněz taky nemáme na rozhazování, ale dát "dvacku" za Bulharsko bez jídla jen proto, že jedem dvě, přitom je to cena pro tři, mě přijde fakt brutální :(
Kdybychom náhodou věděly některá, tak si dáme vědět :pussa:

Křesťanství ani jinou víru neuznávám, je to všechno stejné vymejvání mozků ... věřící sorry :P nikoho neodsuzuju, ale prostě ničemu nevěřím

Co se týče toho jet s někým, tak myslím že to je o tom jak si sedneme, jezdíme takhle s maminama s děckama přes noc na vejlety a v pohodě, tak dá se to vydržet a hlavně ten rytmus mají děcka stejnej, večer (na dovče) jdou spát později a nebo "až padnou" přes den je to na domluvě nebo situaci co se podnikne .... nejsem zastáncem držet se např 14 dní pohromadě, každý si může den udělat podle svého ....

Snad to dopadne, fakt bych nám to moc přála!

sugar — 12. 6. 2009 20:28

Nedávno říkal v televizi Tomio Okamura (asociace CK), že vlivem krize cestovky rozšiřují nabídku mimo jiné o službu jedno dítě zdarma s jedním dospělým. Ale vidím, že v praxi to moc nefunguje ... Zkus mu zavolat. :D

Svedka — 13. 6. 2009 7:48

To bylo v Sama Doma, ale asi si to Tomio opravdu jenom myslí :lol: :lol: :lol:

Judyna — 13. 6. 2009 10:27

No já jsemn kdysi - už je to opravdu dávno - asi tak 10 let, kvůli tomu do cestovky volala, ale vůbec se se mnou nehodlali bavit. Dnes je trošku jiná situace, držím palce, aby Ti to vyšlo.

sugar — 13. 6. 2009 11:49

Nedalo mi to a trochu jsem "googlila". Zkus to taky a určitě najdeš něco, co ti bude vyhovovat.

Tulipánka — 13. 6. 2009 16:43

Já jsem tedy před těhu v jedné CK pracovala a ubytovatelé většinou opravdu nabízejí 2lůžkové pokoje a chtějí také za 2 postele zaplatit. A pokud mají třeba jednlůžák bez příplatku, tak už se tam žádná další postýlka pro dítě nevejde :( .
Opravdu by jsi asi musela souhlasit, že by tě dali do dvoj- a vícelůžkového pokoje s dalšími spolucestujícími.
Navíc pokud pojedete busem, tak to místo, kde by sedělo tvé dítě, by mohl obsadit za plnou cenu jiný dospělý.

Pokud bys nic nenašla, mohla bych se ti mrknout po Rakousku, tam bychom určitě něco našly. Ale jen s vlastní dopravou.

Tercila — 14. 6. 2009 15:42

Amely: "byl tam i kněz a ten mi řekl, že samoživitelky se musí mít špatně, aby byly odstrašujícím příkladem pro ty vdané, aby se nerozváděly a že jediné řešení je vdát se."

Amely, prosím Tě, a co jsi mu na to řekla? Obávám se, že bych mu dala co proto :D :dumbom:, jakkoli jsem 25 let vdaná.
K dotazu Svedky - tak především se konkrétních cestovek ptej a zjišťuj telefonicky nebo osobně... na netu jsou nabídky kolikrát jen "polovičaté", s kontaktní osobou se pak dá dohodnout daleko víc (vlastní zkušenost).

evasokolova — 30. 6. 2010 7:21

Nebojte se sama s dítkem k moři, vše vám zajistím na míru - moře Bulharsko:

nepovolená reklama !

Blossom — 30. 6. 2010 10:10

Škoda, že se nemůžu naklonovat. Protože kdyby se naklonovat šlo, a já bych tedy na to měla čas, tak bych založila cestovku Single + baby, nabízející zájezdy jednotlivcům s dětmi a i jednotlivcům bez dětí.
To je přece hodně velká a nerůstající skupina potencionálních zákazníků, na které nabádky klasických cestovek zapomínají.... To by přeci nebyly jen maminky s dětmi, občas i tatínkové, ale i fůra babiček s vnuky...

To je přeci skvělá díra na trhu, úžasný podnikatelský plán, to, co tady píšete: Dalo by se pořádat celé zájezdy takto zaměřené, třeba s možností hromadného babysitingu, nějakého třeba relaxačního cvičení, přednášky, výlety zaměřené na menší děti...
Holky, nechcete se toho některá chytit ? Převraťte svoji spíše negativní životní zkušenost v dobrý podnikatelský plán, vám to může dát živobytí a vašim klientům (nebo spíš převážně klientkám) to může vyřešit výše popisované problémy a nabídnout příjemnou a lákavou dovolenou...