Pešta — 7. 2. 2006 16:20

Jedno ze dvou kafí mě vždycky zaručeně prožene, už se bojím dát si někde kávu, aby mě nebrali křeče do břicha.  Jediné po kterém to nemám je Ajurvédské, ale to nikde nenabízí . Přitom si na kávě pochutnám, ale ty následky.  Jaké pijete kafe a bez následků?

anka — 7. 2. 2006 16:23

Vzhledem k tomu že pro mě kafe životní droga a ne obřadní rituál,piju pouze Jihlavanku.A turka! Instatní nemají šanci.

Pešta — 7. 2. 2006 16:37

Taky nepiju rozpustné. Koupily jsme si presovač a z toho je dobré kafe. Jen mě mrzí ,že ho nemůžu tak často jak bych chtěla.

luckies — 7. 2. 2006 16:56

Já osobně kafe nepiju, mám raději černý čaj :) , ale manžel si nemůže vynachválit Tchibo v černém balení. Pije jedině turka...

cilka — 7. 2. 2006 17:34

Pila jsem sladkýho turka....
Přišla jsem z porodnice a přestala sladit..... Pila jsem hořkýho turka....
Přišla jsem z porodnice a začala jíst lógr..... Pila jsem hořkýho turka  a lógr jsem málem dojídala i po návštěvách, těch nesladících, tááák mi chutnal.....
Přišla jsem z porodnice a piju instantní.....
Už se nechystám do porodnice, mám strach co by to se mnou zase provedlo....

anela — 7. 2. 2006 17:40

Cilko, fůj :o Mělas zůstat u toho prvního. Miluju Turky, jsou sladký :)

Bety — 7. 2. 2006 17:53

Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.

Jana — 7. 2. 2006 18:03

Jelikož můj manžel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jelikož to má snížení obsah kofeinu a turka, toho bych si již ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor. ;)

anela — 7. 2. 2006 18:11

Jani a jaký je v tom rozdíl? Když si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak ještě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to liší?

Iveta X — 7. 2. 2006 19:22

Po kafi pořád běhám na malou, takže si ho nedávám když například někam cestuju nebo běhám po obchodech. Před několika lety jsem si koupila presovač, který se nám nedávno rozbil a teď mi turek vůbec nechutná. Presovač si chci co nejdřív koupit, teď už nejsou zase tak drahý. No a do presa kapu trochu tekutý šlehačky, mňam. Jinak mám za to, že picolo je preso do malinkého hrnečku, takže málo vody, ale kafe stejná porce, takže dost silné.

Jana — 7. 2. 2006 19:44

anela napsal(a):

Jani a jaký je v tom rozdíl? Když si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak ještě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to liší?

Pravé piccolo je pouze jedno, a jak tu bylo již zmiňováno, je to bonbónek v menším provedení. Správná gramáž jedné porce je 7gr. a pak již záleží na tobě, zda máš radši silnější kávičku a nebo si do toho necháš dát pár kapek našlehaného mléka(machiato) a nebo klasické cappuccino, to je stejná porce kávy, pouze je tam našlehané mléko a můžeš si ho nechat posypat čokoládou, hlavně né skořicí, to je pouze německá a bohužel naše česká velká chyba. Bože, já bych si neuměla představit ráno bez cappuccina, to je pro mě rituál, který mě správně nastartuje. :)

Daroly — 7. 2. 2006 20:07

Ahoj.
Kávu prostě miluju! :) V kavárně mám nejradši laté a doma si dělám rozpustnou. Samozřejmě musí být pořádně oslazená... Momentálně si hlídám linii :rolleyes: , ale dříve jsem nedočkavě čekala jestli mi ke kávě v kavárně donesou taky nějakou malou čokoládku...
Jinak okolo sebe vidím, že každý má rád kávu na jiný způsob. Nikdy jsem nepochopila mamku, která si udělá hořkou kávu(turka) a vypije ji až je úplně studená, brr. Strýc si zase dělá mix ze zrnkové a rozpustné kávy a do toho smetanu, z čehož mi jde taky hlava kolem...
Jinak Pešto, Tebou zmiňované problémy mě spolehlivě navštíví, když sním větší množství mléčných výrobků a na to si dám silnější kávu...
Mějte se fajn, D.

mashanka — 7. 2. 2006 23:16

Já bych pociťovala následky, jedině, kdybych kafe neměla _ jsem závislák :)

anela — 7. 2. 2006 23:22

Jani, dík za vysvětlení. Jen tedy s tou skořicí se budu muset nad sebou zamyslet :) :)

deves — 8. 2. 2006 9:33

No já kafe piju moc ráda, ale tady ti závisláci by mě nejspíš kamenovali, protože je to rozpustné a napůl zředěné mlékem, ale mně to tak vyhovuje

lind — 8. 2. 2006 14:02

když jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Ježíšek nám přinesl presovač a tak zkouším, nejdříve našlehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to našlehané mléko ??
díky

poblinka — 8. 2. 2006 14:14

Turka jedině turka a pořádnýho..nemít každý den aspon jedno kafe umřu.Jsem závislák:D

helena — 8. 2. 2006 14:20

Ráno velkýho startovacího turka, nejlíp rovnou tlustou jehlou do žíly (vstávám v půl páté, když nasněží, tak ve tři) - ale chodím si za roh kupovat normální mleté kafčo, akorát že je různě ochucené (amaretto, pomeranč+čokoláda, irská whisky atd.) a toho si přidávám tak lžičku pro chuť a vůni.

Kralka — 8. 2. 2006 14:34

Já jedine kafe bez logru. A je jedno jestli rozpustný, nebo překapávaný, prostě tam nesmí být ten logr. Předčírem jsem byla s mojim přítelm u jeho příbuzných. Nestihla jsem se u bránit a dostala jsem turka. Bylo mi to blbí ho vrátit a tak jsem ho vypila a tůze mi bylo potom špatně ... :(

Pešta — 8. 2. 2006 15:02

to lind: mi to děláme obráceně , nejdříve presso a potom do něho našleháme mléko, tak sama nevim co je dobře

Jana — 8. 2. 2006 19:09

lind napsal(a):

když jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Ježíšek nám přinesl presovač a tak zkouším, nejdříve našlehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to našlehané mléko ??
díky

Je úplně jedno zda si nejdříve našleháš mléko a potom zvolná necháš vplout tu lahodnou porci kávy do hrnečku a nebo jak to dělám já, a to si nejdřív připravím porci malého piccola do většího šálku(cappuccina) a pak si sleju našlehané mléko, a pak šup zamíchám a je to, ono je stejně jedno jakým způsobem to připravíš, protože výsledek je stejný. Pokud mohu ještě poradit, nejlepší mléko na šlehání je plnotučné, mám to vyzkoušené, je to sice velice nedietní, ale jde z toho udělat báječná pěna. Ono v itálii mají i barmanské soutěže, kde se přou zda je ten jeden způsob správně a nebo ten druhý, stejně záleží na tom aby to bylo dobré, pak je něco jiného s latté, to je taky dobré, ale pro mě již moc mléka, takže zůstávám u cappuccina.;)

Soňa — 8. 2. 2006 20:41

Chci si koupit kávovar na espresso. S jakými výrobky máte zkušenosti, vyplatí se koupit i lacinější?

Jana — 9. 2. 2006 8:06

Víš, záleží na tobě zda chce opravdu dobré presso, tak to budeš muset obětovat pár tisíc na víc, a nebo si koupíš v nějakém Makru pressovač za dva tisíce a budeš ráda, že ti půjde celý rok bez poruchy, ale ono taky záleží jak jsi zvyklá pít kávu. Pokud potřebuješ komplet, aby ti pěkně našlehal pěnu, páru na našlehání horké čokolády a na přípravu čaje, to jsou myslím standartní věci co by měl mít pressovač, tak je lepší se podívat na přístroje kolem asi tak od 5tis. až výše, já mám doma přístroj, který stál kolem 12tis. a máme ho již šest let a bez problému.

holka — 9. 2. 2006 10:18

Jana napsal(a):

Bety napsal(a):

Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.

Jelikož můj manžel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jelikož to má snížení obsah kofeinu a turka, toho bych si již ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor. ;)

Tak to mě pobavilo:D  A jelilož ty jsi češka tak jíte jen knedlo vepřo zelo :D:D:D:D:D

Jana — 9. 2. 2006 10:59

Manžel má rád českou kuchyni, jelikož když byl maličký tak vyrůstal asi tak šest let s babičkou v německu, a ta je celkem dost podobná české kuchyni, ale na moje požádání vaříme doma spíše převážně italské jídla, jsou chutnější a hlavně dost rychlé. A co se týče té kávy, já opravdu nemám ráda toho turka, já jsem ho pila asi tak dvakrát, a prosím už víckrát Néééééé.

holka — 9. 2. 2006 16:40

Jasně, doufám žes to nevzala zle ;) Každému co má rád a je normální i mezi čechem a čechem že jeden přebírá a zvyká si na chutě a jídla druhého.

Jana — 9. 2. 2006 17:14

Janě že to beru s nadhledem, ale musím se přiznat, že od té doby co se stravuji, dalo by se říci, pouze italskou stravou tak jsem rapidně zhubla. To víš, žádné omáčky a knedlíčky. :D

AndreaP. — 10. 2. 2006 16:57

Ahoj,
tak já dřív pila klasické kafe s mlékem (bez mlíka to nevypiju), ráno v práci jsem bez něj nemohla nastartovat, v těhotenství jsem s kávou přestala, a to úplně a kupodivu mi vůbec nechybělo, po porodu jsem si dala občas rozpustné a u toho jsem už zůstala. Někdy si dám i zrnkové, ale spíše vyjímečně. 
Ale je to správný povzbuzovač, už jsem zase ve stádiu, že ráno se bez něj nenastartuju ;)

janak — 12. 2. 2006 10:18

Pešta napsal(a):

Jedno ze dvou kafí mě vždycky zaručeně prožene, už se bojím dát si někde kávu, aby mě nebrali křeče do břicha.  Jediné po kterém to nemám je Ajurvédské, ale to nikde nenabízí . Přitom si na kávě pochutnám, ale ty následky.  Jaké pijete kafe a bez následků?

Já piji kafe ropustné značky Tchibo sladé a s mlékem jinak ho nevypiji.Mám dvě někdy i tři denně a bez následků.:D

Chasinta — 12. 2. 2006 11:41

:)

Soňa napsal(a):

Chci si koupit kávovar na espresso. S jakými výrobky máte zkušenosti, vyplatí se koupit i lacinější?

:)Ahojky Soničko, pressovar musí mít 15 barú, když má míň barú tak je to slabé. My máme Krups a káva z něho je vynikající. Chasinta pa-pa:):):)

Ivča K. — 12. 2. 2006 20:14

Tak asi budu za kafového barbara,ale já piju zásadně Standart kilovku za 45.- kč a je mi dobře.Kamarádka mi udělala Jihlavanku a vůbec mi nechutnala.Kafe si nesladím a někdy si do něj dávám sušenou smetánku.

danak — 15. 10. 2007 16:54

Kdysi jsem pila turka, vlastně ani nic jiného nebylo. Teď mám kávovar - presso  a na kávu jsem hodně náročná. Taky jsem hodně dlouho hledala a vybírala v kávách. Segafredo, Illy a další jsou dobré. Ale co mě maximálně vyhovuje jsou jednodruhové kávy. Dlouho jsem nemohla najít něco co by mě opravdu zaujalo jak sortimentem výběru (množstvím), tak kvalitou. Dnes objednávám tady: www.primacafe.cz/shop. Ikdyž ráda ochutná i ty kávy které jsem kdysi pila, tak se vracím k mé bezkonkurenční. Mám oblíbených 5 až 7 arabikových jednodruhovek ve kterých si libuju.

Fatimah — 15. 10. 2007 19:59

Tak k těm prassovačům - přiznávám, že patřím k lidem, kteří se podezřívavě dívají na něco, co je levnější a ihned to považují za potencionální šmejd (ne, že bych byla tak při penězích, ale řídím se heslem, že nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci ;o))
My máme doma mašinku Krups, když jsem ho kupovala, stál 4000,-, dnes stojí o ticku méně. A je skvělý.. kafíčko je výborné, my si kupujeme mleté Segafredo a kdyby přítel nepil kafe jako vodu, tak bychom kupovali Illy, které je o dost dražší.. no a mně nejvíc chutná Lavazza, ale tu přítel nesnaší, tak si netroufám to nosit domů ;o))Takže na mašince záleží, ale také záleží na kávě. Ze začátku, když nebylo po ruce Segafredo, jsme občas do presovače strčili normální mletou kávu (Tchibo a podobně), toho jsme nechali okamžitě, když nám taková káva ucpala mašinu... nevím, jestli ta do presovače se jinak mele či co, ale od té doby kupujeme výhradně kávu do presovače a už se to neopakovalo.
Úplně ideální jse asi pořídit si mašinku, která kafe i mele, to má pak to kafčo jiné aroma, ale to už je opravdu docela drahá záležitost. A samozřejmě ta naše mašinka má šlehač na mléko. Našla jsem ho i na netu, je to tenhle http://www.patro.cz/objects/1074695201.html?group_oid=

x256987 — 15. 10. 2007 20:48

Naprosto mě okozlilo rozpustné Nescafé Montego. Je úžasně voňavé a dobroučké. Jinak jsem spíš čajomil.

Fatimah — 15. 10. 2007 20:54

Koukám jsme se Judit vrhly do zvířecího světa, já se tady svěřuju, že mám prasovač a tebe něco okozlilo ;o))

Májajája — 15. 10. 2007 21:38

moc jsem si oblíbila Velvet

Helča2 — 15. 10. 2007 22:34

Za celý svůj život jsem nevypila ani jednu kávu :-))) .Krásně voní,ale nechutná mi.Stačil mi jeden lok a věděla jsem, že nikdy pít kávu nebudu.Za to můj táta vypije asi 8!kafí za den, rozpustný.

x256987 — 16. 10. 2007 8:07

Fatimah napsal(a):

Koukám jsme se Judit vrhly do zvířecího světa, já se tady svěřuju, že mám prasovač a tebe něco okozlilo ;o))

:lol: :rock: Jsme holt ženský šikovný... Tak já tam ten překlep nechám :cool:

Jessie — 16. 10. 2007 10:47

Dřív jsem pila jedině silné presso - teď už nikdy. Od té doby co moje sestra otěhotněla a teď má miminko, tak pijeme takové ty rozpustné kávičky 3v1 a ještě si je přislazujeme a přiléváme mléko:-)

Jinak nejdrsnější zážitek s kávou byl ten, když mi kamarád Vietnamec udělal pravou vietnamskou kávu, tak jak se u nich tradičně pije. Byla strašně silná a hořká - sice dobrá, ale šíleně mi zvedla tep a myslela jsem, že to nezvládnu - bez legrace

abadon — 16. 10. 2007 12:21

Kafe si dám jenom jednou za čas, jsem spíš čajová. Když už turka, tak mi chutná Davidoff, jinak si dělám doma kafe z takové překapávací konvičky, která se dá na plotýnku (nevím, jak se tomu říká). Řekla bych, že to je něco překapávanou kávou a pressem.

Tiina — 16. 10. 2007 13:50

Jakýkoliv instantní nebo v hospodě preso a nemám problém. A Jihlavanka, i když VONÍ HEZKY je z mého subjektivního pohledu to nejhnusnější kafe, co jsme kdy pila.

PPavlaa — 16. 10. 2007 16:40

Já piju kafe jakékoliv, jen musí být s mlíkem :)
Kdybych si ho po ránu nedala, byl by to můj konec, potřebuju se jím vzbudit a dokud si ho nedám, vlastně ani nemá cenu na mě mluvit, nebo se pokoušet se mnou jakkoliv komunikovat :usch:

Macex — 16. 10. 2007 16:58

abadon napsal(a):

Kafe si dám jenom jednou za čas, jsem spíš čajová. Když už turka, tak mi chutná Davidoff, jinak si dělám doma kafe z takové překapávací konvičky, která se dá na plotýnku (nevím, jak se tomu říká). Řekla bych, že to je něco překapávanou kávou a pressem.

To je perkolátor.... Ten kdo chodí do Hádacích sekcí ... zná.... :lol: :supr:

lenna — 16. 10. 2007 18:10

já mán nový presovač Krups, dostala jsem ho, protože jsem kávomil a hrozně po něm toužila. Teď už vím, co dělám špatně, zkoušela jsem všechny možné druhy kávy, včetně mleté pravé brazilské a kolumbijské. Bohužel chutnalo jako vyvařené ponožky, což je výraz mého drahého. Zkusím koupit Segalfredo a uvidíme, uvidíme. Jinak přes den instant Jihlavanka a napůl s mlékem.

Matejovo — 8. 7. 2008 12:35

lenna napsal(a):

já mán nový presovač Krups, dostala jsem ho, protože jsem kávomil a hrozně po něm toužila. Teď už vím, co dělám špatně, zkoušela jsem všechny možné druhy kávy, včetně mleté pravé brazilské a kolumbijské. Bohužel chutnalo jako vyvařené ponožky, což je výraz mého drahého. Zkusím koupit Segalfredo a uvidíme, uvidíme. Jinak přes den instant Jihlavanka a napůl s mlékem.

U nás v práci máme kávovar GAGGIA PLATINUM Event a musím říci, že vynikající kousek.
Šéf jej kupoval zde:
http://www.cesk.cz/e-shop/kavovary/auto … num-event/

Oxi — 8. 7. 2008 12:44

Matejovo ty si dealer cesk.cz?