Lúthien — 8. 6. 2009 17:13

Jsem zvědavá na jednu věc ohledně tarotové karty duše a osobnosti. Je pravda, co o vás říkají vaše osobní karty? Mně a několika dalším lidem karty opravdu sedí.
A taky by mě zajímalo, jak to je, když mám některé karty vzhůru nohama. Zdá se mi to trochu mimo, protože když si karty pěkně poskládám, tak obráceně nebudou. Jak je mám míchat nebo nemíchat, abych to sama neovlivňovala, která bude vzhůru nohama? Vykládám si zatím tak, že mám karty všechny hlavičkou nahoru a skvěle mi to sedí :) Ale pak se někde doslechnu nebo dočtu, že může být karta obrácená a jaksi znejistím :D

haiel — 9. 6. 2009 20:10

Máš-li tou osobní kartou na mysli jednu z Velkých, ke které se dojde  kombinací tarotu a numerologie, pak to, co vypovídá ta  osobní , se v obecné rovině vždycky nějak shoduje s osobností.
Karty vzhůru nohama - někdo karty před mícháním neskládá "hlavičku na hlavičku", jen je tak halabala poshrnuje na hromadu, někdo zase chtě nechtě otočí při snímání štůsek a pak ho otočený položí zpět na hromádku, záleží taky na způsobu míchání....metod, jak dojít k obráceným kartám je určitě víc. Ty obrácené pak při výkladu čtou v jejich negativním (kritičtějším, stínovém) významu. Někdo zase karty pečlivě skládá a míchá z ruky do ruky, takže má všechny rovně a při výkladu bere v potaz jak pozitivní, tak negativní varianty karet a vazeb, to podle typu otázky a typu výkladu. Je jedno, který způsob zvolíš, fungovat ti bude ten, který budeš používat, takže nejistota není na místě :)

Lúthien — 10. 6. 2009 6:15

haiel, děkuju! Tak já si nebudu s těma obrácenýma dělat starosti. Normálně se mi nestane, že by byly obráceně, jedině že bych je míchala rozsypané třeba na stole :D Budu to dělat dál "po svém" a nenechám se zmást :lyssna:

Nick3594 — 30. 6. 2009 13:45

Lúthien, obrať se na naši starou dobrou tarotnici Somaiu :D. Poradí ti se vším :par:.

Lúthien — 30. 6. 2009 15:46

díky, asi budu mít další dotaz, tak to zkusím :supr: :D

Slniečko — 4. 8. 2009 14:18

Luthien, jsem sice naprosty zacatecnik, vykladat jsem zacala pred par dny,ale mam nacteno hodne knizek a tak,jak psala Haiel,bud budes brat otocenou kartu jako opak nebo ji normalne otocis jako ostatni a vylozis jako by otocena ani nebyla. :)