ddasa — 4. 6. 2009 16:20

Blíží se doba zrání červeného rybízu a já marně pátrám po receptu na šťávu,kde by bylo jen maličko cukru/kvůli nemoci/.Poradíte mi někdo vyzkoušený recept...pak dám vědět,jaký byl výsledek...díky...ddasa

Tulipánka — 4. 6. 2009 19:30

Teda já vůbec netuším, jaký by mohl být recept jen s troškou cukru, aby to přebilo tu šíleně kyselou chuť rybízu :usch: . Pokud je to kvůli diabetu, můžeš zkusit použít náhradní sladidla a nebo sladivou rostlinu Stévii (rostlina má trošku zvláštní chuť, ale dá se na to zvyknout).

Bety — 5. 6. 2009 9:22

ten cukr je zároveň i konzervant... kolik toho sirupu bude? Namraz z toho kostky v nějakých tvořítkách a pak je sesypej do krabiček nebo do dost pevnýho pytlíku, způsobem jak se prodává gastroled...

tedy myslím vylisovanou šťávu bez cukru...