Sirael — 31. 5. 2009 10:39

Zdravím a přeji hezký den,

jak sekáte trávník, čím?

máte někdo zkušenost s traktůrky? (v obi jsem viděla nějaké za 40-60.000) je to obrovská investice a právě proto nevím, jestli se vyplatí..potřebovala bych slyšet co nejvíc názorů, připomínek, zkušeností.

je to jak kupovat zajíce v pytli, když si trakturek na své zahradě můžete vyzkoušet až po zakoupení..


:) máme velmi velkou zahradu s mnoha okrasnými keři a stromy...takže je nutné něco s čím se dá dobře objíždět.
:) trakturek by byl nenáročný na sílu, takže bych mohla sekat i já slabá žena a tak by by měl manžel víc času na duležitější věci. nenadřeli bychom se (a bavilo by mě to řídit:)))
:) myslím, že je to schopné posekat velký prostor za krátký čas, a právě to bychom potřebovali

:( na druhou stranu, svah je dost rozložitý, sem tam kopeček, pak zas nerovnost..zas ale veřím, že pravidelným sekáním by se to "ojezdilo" a terém by byl lepší..jde ale o to, aby tím netrpěl trakturek..
:( máme dost vysokou trávu(kopřivy někde až 1m, tráva půl metru -na jaře to prostě rychle naroste, a nevím, zda bychom tím traktůrek nezničili
:( museli bychom asi sekat častěji, abychom trávník udrželi, což může být pak problém spotřeby benzínu..



máte někdo zkušenosti?

Citronka — 2. 6. 2009 11:14

Máme velkou zahradu cca 1500 m2, nyní už naštěstí rovnou, ale dříve to byly samé drny a nerovnosti. Ty velké jsme zkopali a ty malé se časem rozjezdily sekačkou. Taky nějaké keře a stromy. Vloni jsme se rozhodli pro traktůrek a nedám na něj dopustit.
Koupili jsme kvalitnější, výkonnější, i když za více peněz. Nějaký od Hondy, ale typ nevím. Na zahradě je to poznat, je posekaná doslova za chvíli (cca 2-2,5hod) a vypadá krásně, bez námahy. Zvládám to i já, ale přítele to hrozně baví, tak většinou seče on ;). Náklady na benzín jsou sice vyšší, ale stojí nám to zato. Sečeme asi tak co 2 týdny, záleží na počasí, pokud je teplo a deštivo tak za dva týdny je to potřeba udělat, pokud je sucho a slunečno, vydrží to déle.

Bublina65 — 30. 9. 2011 10:49

Ahojky zahradnice :-), jelokž jsem po babičce z dědila chatku se zahrádkou, tak se připojuji k Vám o rady a tipy. Zrovna chcu též sehnat nový traktor, ten starý je na odpis. Já třeba mám špatné zkušenosti s OBI, proto chcu zjistit jiné obchody. Co říkáte na Mountfield, Gronych, Baumaxu? Budu ráda za všechny rady. :-)

Gita.a — 21. 10. 2011 12:46

Zdravím. My teda máme dobré zkušenosti s Gronychem. Traktor od nich sice nemáme, ale pořídili sme si od nich sekačku a manžel si koupil vrtačku a sme s tím spokojení. Zatím to všechno šlape, jak má :)

Adamíra — 8. 5. 2013 19:28

Zdravím, potřebujeme koupit benzínovou sekačku s pojezdem (zatravěná plocha cca 400 m2), velká část zahrady je ale do kopce (cca 15 st.převýšení). Můžete nějakou poradit? Všude nám tvrdí, že je problém se sečením do kopce (manžel však tvrdí, že dá do sekačky více oleje a že to půjde...). Předem děkuji.