Muffy — 28. 5. 2009 22:58

Mám dotaz z jiného soudku, protože nevím, kdo jiný by mi tak asi poradil. Na začátku minulých prázdnin jsem vážila asi 63kg, nikdy jsem příliš necvičila, snad jen ve škole a asi jako každý, jenže pak přišla nemoc a ač byla spíše psychická a kdybych chtěla, mohla jsem slézat hory, neměla jsem chuť na nějaké omezování v jídle a na pohyb, většinu času jsem trávila doma. Po vánocich jsem vážila 67,5kg, taky k tomu přispěly léky, které jsem brala a které jsem vysadila před skoro dvěma měsíci. Takže na přelomu roku jsem se rozhodla něco dělat a začla jsem 2x týdně chodit na spinning. Co se týče váhy, ta se ani nepohla, spíš jsem přibýrala dál díky lékům, maximální váha byla 68.
Nicméně od začátku dubna jsem přestala chodit na spinning a poprvé za celý svůj život jsem začla aktivně sportovat a měsíc a půl jsem jezdila denně hodinu na kole, takže zpočátku tak 10km, potom 17km... A o víkendu pak na 50-90km výlety. První 2 kg jsem shodila rychle (asi i proto, že jsem vysadila ty prášky), další kilo jsem shazovala měsíc, ale nohy nejen že hubly, ale taky se krásně zformovaly, no radost pohledět. Pak začlo zkouškové ve škole a já se teď dostanu na kolo tak 2x týdně.

Bála jsem se, že se váha vrátí nahoru, vážila jsem 65. Jenže i když sedím ccelý den doma, nejím nějak dietně :-D a na kole jezdím tak 30km týdně, pořád tu váhu shazuju a teď mám 64 (tj. kilo za 3 týdny!).

Můj dotaz: je možné, že se tím měsícem a půl nastartoval nějak metabolismus, že by shazoval kila nadále i při mnohem menší zátěži? Začínám mít totiž trochu obavy, protože hubnout jen tak "bez práce" rozhodně nevěští nic dobrého... Mám celkem strach, že něco není ok Tak se ptám, jestli s tím máte zkušenosti.
Díky moc!

Bety — 29. 5. 2009 7:53

Předtím jsi měla svaly, teď nabíráš tuk - stejný kus svalu váží více jako stejný kus tuku,  váha jde dolů ale zvětšuje se objem. Hubnutí není jen o váze, ale i o tvarech. Kdbys vedle sebe položila "kostku" 10x10 svalu a "kostku" 10x10 tuku, tak ta tuková bude vážit méně než ta svalová. Takže sice vážíš méně, ale taky máš méně svalů a více tuku.

Muffy — 29. 5. 2009 19:08

No porovnávám to i podle kalhot :o) a mám je čím dál víc volnější...