Babucha — 27. 5. 2009 15:21

Všechny vás zdravím. Už více než tři měsíce mám stále zvýšenou teplotu (měřím se každé ráno a večer). Teplota je jen zvýšená, tak 37 - 37,4. V každém případě mi to ale nepřijde normální, když už to trvá tak dlouho... Byla už jsem snad na všech možných vyšetřeních, rentgenu plic, sonu břicha, gynekologii, dvakrát na odběrech krve... a vše je v pořádku, nikde se nic neobvyklého neobjevilo, žádný zánět, nic... Doktorka říká, že už takový případ zažila, že jeden člověk měl rok v kuse teplotu, na nic se nepřišlo a ono to potom samo odeznělo... Setkali jste se někdy s něčím takovým?

estelle — 27. 5. 2009 15:25

Trpím tím samým a taky jsem si prošla tím, co ty. Pak mě doktorka poslala na alergologii a tak se ty moje teploty a únavy vysvětlily. Od tý doby beru léky a v pohodě.

Babucha — 27. 5. 2009 15:59

No já alergická jsem na všechno možné, ale dr mi tvrdila, že z alergie ta teplota rozhodně být nemůže... Tak teď fakt nevím.

estelle — 27. 5. 2009 16:05

No vidíš, a mě zase potvrdila, že ty teploty jsou od alergie, o které jsem vůbec netušila, že ji mám. A pak se má v tom člověk vyznat.

hhanca — 27. 5. 2009 16:17

Tak s tímhle jsem měla problémy taky... asi 4 měsíce zvýšená teplota, tehdy mi můj ještě dětský lékař (bylo mi 17) řekl, že to nic není.... a protože mi bylo pořád špatně, zvýšená teplota a bolelo mě břicho občas...podstoupila jsem několik vyšetření a na nic mi nepřišli... do teďka nevím z čeho to bylo
...Tak ať ti Babucho doktori co nejdrive poradi co s tim ;-)

twinha — 27. 5. 2009 17:35

Systematickou zvýšenou teplotou trpěla moje starší dcera ve 14ti letech. Kompletními vyšetřeními ve VFN nepřišli vůbec na nic, nasadili 2x denně ibalgin a problém odezněl. Proč byly ty teploty se nikdy nezjistilo.

Janna — 27. 5. 2009 17:46

Nechej si udělat rtg dutin. Dcera už 3x měla teploty 37,1 - 37,3 a vždy se z toho vyklubal zánět dutin (čelistních apod.)Tento zánět prý neukáže vyšetření CRP z krve.

Bety — 27. 5. 2009 17:46

Můj synovec to taky mívá - od malička až do dospělosti a nic se nezjistilo a vždycky to samo odeznělo, nemocný nebývá...

Babucha — 27. 5. 2009 19:18

Janna napsal(a):

Nechej si udělat rtg dutin. Dcera už 3x měla teploty 37,1 - 37,3 a vždy se z toho vyklubal zánět dutin (čelistních apod.)Tento zánět prý neukáže vyšetření CRP z krve.

Na rtg dutin jsem taky byla a vše ok...
No je to zvláštní, tahle mít teplotu "jen tak", z ničeho...

ARZINOE — 28. 5. 2009 6:37

Taky jsem měla kdysi stejný problém,nezjistilo se nic akorád se na mě dívali jak na hypochondra.Doktor mi říkal,že když mě to nijak neomezuje,tak to neva.Návštívila jsem homeopata a ten mi řekl,že hlavní příčinou té teploty je snížená imunita.Nikdy bych tomu nevěřila,ale pohlo mi pití bylinkového čaje Lapačo.Jestli znáš nějakou bylinkářku,tak ji určo vyhledej.

Babucha — 28. 5. 2009 18:38

Bylinkáře bohužel neznám... dá se ten čaj někde běžně koupit?

ARZINOE — 28. 5. 2009 19:47

Myslím,že by ho mohli mít i v lékárně.K tomu ještě přidej klasiku:ovoce a zelenina.Jestli tě někdo léčil antibiotikama,tak zační pít acidofilní mléko,kefír.

elinka — 28. 5. 2009 19:57

můžu se zeptat, jestli při všech těch odběrech, které jsi absolvovala byla vyšetřena i eventualita autoimunitního onemocnění? jinak setkala jsem se i s tím, že lehce zvýšená teplota měla příčinu v psychice - při dlouhodobém stresu, po jehož odeznění klesla i teplota..

Babucha — 28. 5. 2009 20:20

ARZINOE: Antibiotika jsem brala a vím, jaké to v těle udělá svinstvo.. kefír piju, jím cottage sýry a jogurty, navíc jsem si koupila i Probio-Fix. Zeleninu a ovoce jím každý den. A ten čaj si určitě koupím, snad pomůže!

Babucha — 28. 5. 2009 20:22

elinka - tak to autoimunitní onemocnění nevím, ale na to mě asi nevyšetřovali.. Co to má znamenat?

elinka — 29. 5. 2009 16:26

autoimunitní onemocnění je skupina chorob,kdy v podstatě tělo vytváří protilátky proti sobě samému, občas se stane,že prvním projevem je jen únava nebo právě vyšší teplota..a právě málokdy na to doktor myslí,protože to zas tak moc nemají zažité v povědomí..ale když se na to doktorky zeptáš,tak se určitě k tomu vyjádří a třeba na to myslela a vyloučila to...

Babucha — 29. 5. 2009 19:49

Aha, no je pravda, že první se u mě projevila únava, a to docela šílená, v práci jsem myslela, že položím hlavu na stůl a spím... to už se ale zlepšilo.
Na to autoimunitní onemocnění se zeptám. A dá se pro to něco dělat, nějak se toho zbavit?

elinka — 29. 5. 2009 22:57

pokud by to bylo ono,což ti nepřeju,tak se toho dá zbavit jen cílenou léčbou..ale nepředbíhej událostem..v každém případě odpočinek,včetně toho psychického, nemůže uškodit..ještě mě napadlo něco jiného-nebyla na začátku té teploty nějaká,třeba i krátká viroza? nebo třeba klíště?

Babucha — 30. 5. 2009 6:39

Byla jsem od začátku roku pořád nemocná, pořád nějaké virózy, které jsem asi přechodila.. vždycky jsem jen ležela o víkendu a nasadila si samoléčbu a v pondělí zase do práce... na klíště to nevypadá, brala mji krev i na boreliózu..

Judyna — 30. 5. 2009 20:16

Ahoj, já měla zvýšenou teplotu asi tak rok - do 37,6. K tomu únava. Na nic se nepřišlo, po čase to samo odeznělo. Dostala jsem se i na infekční a tam mi řekli, že to tak prostě někdo má, ať to neřeším. tak jsem to přestala řešit. Ale faktem je, že v té době jsem měla dost velký stres, tak možná to bylo i tím.

elinka — 1. 6. 2009 17:13

jo borreliozu jsem přesně měla na mysli - to je dobře,že není :)
ta teplota může být i jen důsledek prodělané virozy, někdy se to stává.. každopádně si ale myslím,že to nebude nic až tak vážného, kdyby ses zeptala pánů doktorů profesorů,tak ti řeknou, že to vlastně ani není teplota, dokud to není víc než 37,5 - to myslím vážně, fakt jsem se s tím setkala..usnesli se totiž asi před 5ti lety,že tahle teplota(37-37,5), které se dřív říkalo subfebrilie, tedy něco jako "podteplota" vlastně neexistuje.. :cool:

Babucha — 2. 6. 2009 5:07

Holky, docela jste mě uklidnily, díky moc za včechny komentáře a rady! Teď budu jen doufat, že teplota co nejdříve odezní sama.

javena — 2. 6. 2009 8:22

Janna napsal(a):

Nechej si udělat rtg dutin. Dcera už 3x měla teploty 37,1 - 37,3 a vždy se z toho vyklubal zánět dutin (čelistních apod.)Tento zánět prý neukáže vyšetření CRP z krve.

Syn měl to samé, lítali jsme od čerta k ďáblu a pak mě napadly ty dutiny. Z krve fakt nic, prej je bez zánětu...
Ani nevím, jak mě to tenkrát napadlo, máme prima ušaře a už jsem byla zoufalá...
Kluk marodil s přestávkami tři měsíce a pak bylo za týden po problému. :)

Janna — 2. 6. 2009 21:42

Javeno a to buď ráda, že máte po problému, protože se můžou přidat komplikace i po antibiotikách a dost špatně to může dopadnout ( Jak říkala naše doktorka ). Je to v hlavě, takže žádná sranda.

mary.one — 3. 6. 2009 8:15

elinka napsal(a):

jinak setkala jsem se i s tím, že lehce zvýšená teplota měla příčinu v psychice - při dlouhodobém stresu, po jehož odeznění klesla i teplota..

Lehce zvýšenou teplotu jsem jeden rok taky asi tak 3 měsíce v kuse měla, navíc jsem byla velmi unavená a psychicky vystresovaná a na dně. V noci mě polejval studenej pot a bušilo mi srdce.. jednak jsem neměla moc čas pořádně spát a když už jsem měla vše hotovo a mohla bych spát, prostě to nešlo... byla jsem úplně vyčerpaná... tak jsem šla k Dr., ten mi našel rychlej tep srdce a trochu zvýšenej krevní tlak a víc nevěděl, co se mnou, tak mě poslal dál, na internu. Tam mi při vyšetřeních našli trochu zvýšené bílé krvinky, trochu zvýšený hormon štítné žlázy, málo draslíku, víc nic. Tak mi Dr. doporučil hodně odpočívat a spát a užívat vitamíny a že na příští kontrole zjistíme, jestli se to tím aspoň maličko zlepšilo... Pak naštěstí největší stresy pominuly a navíc začalo po dlouhé studené a tmavé zimě jaro, což mě zachránilo... fakt jsem byla chvílema přesvědčená, že ty temný zimní noci tentokrát nepřežiju. Od té doby mě nic tak hroznýho nepotkalo a dodnes moc nevím, co to vlastně bylo.

elinka — 26. 6. 2009 17:13

Tak Babucho jak je? Už teplota konečně odešla?

Lucík82 — 7. 7. 2009 12:09

Ahoj holky,mám taky ten problém co vy,mam neustále teplotu 37-37,5 a mam to už dva roky,dr.my taky udělala vše možný vyšetření i vše co jste tady psaly a nic,vše bylo vpořádku.Taky mi to přijde divný a nenormální.Už jsem k dr.přestala i chodit myslela si snad že si vymýšlim.Ale taky mi řekla,že to můžu mít z nepravidelného rytmu,dělám blbí směny denní a noční,prý se ten organismus nestíhá vzpamatovat,tak nevím jestli z tohodle je to možný.

Babucha — 7. 7. 2009 18:52

Ahoj holky, tak se přiznám, že jsem se na tu svou teplotu vykašlala, prostě jsem ji ignorovala a nějakou dobu se neměřila... Stejně se na nic nepřišlo, tak jsem si říkala, že se tím nebudu dále zabývat. No a dnes jsem se změřila znovu a mám 37,1.. tak nevím, čím to je. Ale podle vašich příspěvků vidím, že v tom alespoň nejsem sama :D

Definitiv — 7. 7. 2009 19:02

Já m ám zvýšenou teplotu od malička, tak do 37,5°C, má to i moje sestřenice, prohnaly nás obě jako děti kontrolama ona snad brala i nějaká homeopatika, já nerbala nic. Oběma nám to zůstalo a ani jedna s tím nemáme problém. Jen je dobré nahlásit to v nemocnici, kvůli rannímu oměření. Já to zapoměla říct při operaci kolene a chtěli si mě tam docela dlouho nechat. Jinak pokud je to jediný symptom, tak bych nic neřešila, pokud k tomu je únava, stavy vyčerpání a další příznaky, tak řešit...nebylas někde v cizině? Velice často se taky vyřazují choroby z cizích zemí, málokdo ví, že například malárii je možné chytnout i u nás :/

Babucha — 7. 7. 2009 19:11

No unavená jsem byla dost, teď se mi zdá, že se to trochu zlepšilo... a v cizí zemi.. byla jsem v dubnu na lodi, plavba západním středomořím, Francie, Tunis, Španělsko... na lodi se 4000 lidmi... ale toto, myslím, nic nezpůsobilo...

Definitiv — 7. 7. 2009 19:14

v dubnu na lodi? v Tunisu? a kdy přesně začli ty teploty, jo koukám, že nejspíš od února, ne? Tak to asi opravdu nebude mít spojitost ;)

Babucha — 7. 7. 2009 19:31

No měla jsem je už od zimy, cca od ledna, to byla samá viróza, ale neléčila jsem se, vždycky jsem proležela víkend a pak zase do práce..

trutle — 10. 7. 2009 21:07

Už několik dní mě také trápí zvýšená teplota,bez jakékoliv příčiny(byla jsem i na krev.testech) až na letos velmi silnou alergii na všechny ty pyly a obilí.Je pravda ,že může být zvýšená i z dlouhodobých stresu ?? poslední 2 týdny se mě ty stresy držely a fest ale teď když už jsem si myslela že jsem i vp ohodě tak přišlo todle ... doufám,že to je pouze to alergii?