Astra — 25. 5. 2009 14:35

Prosím, jaké máte zkušenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň,  musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvažujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyším zvýšená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkušenosti ? A můžete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A když se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napište mi i kolik let už máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni.  Díky.

Rozárka* — 25. 5. 2009 14:54

Ahoj Astro, my máme plastová okna už 5 let a jsem s nimi nadmíru spokojená, nerosí se mi a ani nemám nikde plíseň. Je fakt, že mám dost často otevřené alespoň ventilačky, ale to z důvodu čerstvého vzduchu, ne z potřeby odvádět vlhkost. Dokonce i v zimě větrám, protože mám doma horko a to ani moc nezapínám topení. Co se týče kytiček, tak dcera má ve svém pokoji parapet plný fialek a vánoční kaktusy a okna zarosená nejsou a má kytky i v pokoji na skříňkách. Já mám v obýváku palmu, obrovský fíkus, bambus, orchidej a ještě nějaké velké kyti, co nevím, jak se jmenuje a nikde žádná plíseň, ani mokro a to kytičky zaléváme pravidelně...v kuchyni totéž, u nás je to jako v květinářství a všechno je o.k. Ale větrat s plastovými okny musíš tak jako tak, protože opravdu hodně těsní, tak aby jste měli čerstvý vzduch :-) Kolikrát stačí mít otevřenou jen mikroventilaci a je to v pohodě :-)

Blossom — 25. 5. 2009 15:24

Mohu posuzovat nový dům (13 let)  s plastovými okny a současně starý dům se špaletovými dřevěnými okny.
S těmi plastovými naprostá spokojenost, žádné rosení, plesnivění, nic, ani když jsme tam měli hodně kytek. Skvěle izolují i od hluku z ulice.
Ta klasická špaletová okna na starém domě se musí po pár letech vždy natírat, netěsní, a než jsem si nechala dát švédské těsnění, tak se i hodně přes zimu rosila.

Tam, kde se to esteticky hodí, hlasuju pro plastová.

janísek — 25. 5. 2009 15:37

jsem v podnájmu, kde už rok máme plastovky a nedám na ně dopustit...skvěle těsní, takže neslyším auta z ulice (jsme přímo u hlavní)...přes zimu jsem měla okna pořád zavřená, nebo na mikroventilaci a plíseň nikde..takže bych řekla, že v pohodě...
a ty tepelný stráty? když si vzpomenu na starý špaletovky, který jsme měli a neustále profukovali...tak myslím, že nějaký občasný vyvětrání se tomu nevyrovná...

Romča — 25. 5. 2009 16:16

Plastovky :supr: máme je už 4 roky , obývák takové malé květinářství.Vše je o.k. plíseň nemáme.Větrám příležitostně, kromě ložnice kde je otevřeno jaro - podzim.

Fidorka — 25. 5. 2009 19:37

naprostá spokojenost s plasťákama.
To rosení a plíseň se objevují v novostavbách, kde je ještě velká vlhkost, čerstvě vyštukováno, vymalováno atd. Proto se zpočátku doporučuje mikroventilace i v zimě. Ve starším bytě takový problém asi nebudeš vůbec řešit.

erace — 26. 5. 2009 13:07

Máme rok a něco plastová okna v paneláku starém 17 let, absolutně bez problémů, žádná plíseň, žádné velké rosení - jedině v zimě se někdy stalo, že v ložnici bylo mírně odspodu  ( cca 15 cm nad spodním rámem)zamlžené okno a máme neustále  otevřenou alespoň  ve dvou místnostech mikroventilaci. Okna úplně zavírám jedině v případě, že někam odjíždíme.

Hatetek — 15. 1. 2010 12:05

My jsme moc spokojení s okny firmy reklama. Mají zkušenosti se všemi typy oken a snaží se prý dodávat jen to, s čím mají nejlepší zkušenost. Nám poradili taky a nakonec jsme si od nich koupili dřevená eurookna (známí, od kterých jsme na ně dostali doporučení) si u nich pořídili plastová okna s 3 skly a jsou nadšení. V téhle zimě by se jejich případná nekvalita určitě projevila a vše je super - v domě náme teplíčko (i když topíme o mnoho míň) a okna jsou suchá i v největších mrazech. Cena byla dobrá a jednání bezproblémové. Takže vřele dopuručuji!

Hanna — 28. 1. 2010 0:23

Ahojky, doporučuji přečíst si moje zkušenosti. Na vašem místě bych volila okna dřevěná, která se dělají s dvojitým sklem stejně jako plastová. Vše co se zmiňujete je 100% pravda, více záporů než kladů.

dekac — 13. 4. 2010 12:47

Dobrý den, chci se zeptat nemáte někdo ať už kladné nebo zápo*né zkušenosti s touto firmou na plastová okna? vybíráme už docela dlouho a nechtěli bychom nějak naletět, protože jsem slyšel od známého, že se třeba prodávají polská okna, která se vydávají za kvalitní okna z něměcka. tak děkuji za příšpěvky.:-)

nilex — 28. 9. 2010 12:07

Těch polských oken se také bojím. Neznáte někdo tyto plastová okna?

CherryAnn — 30. 5. 2011 23:00

My máme doma plastová a zatím spokojenost, žádná plíseň, nebo naopak suchý vzduch. Doporučuji si pročíst pár článků o údržbě a snad se vyhnou i vám :) (Něco najdete třeba tady: plastová okna praha).
Jinak co se týče plastových vs. dřevěných a hliníkových oken, základní rozdíly jsou v článku Jak vybrat okna.

wasp — 15. 6. 2011 14:10

S rodinou jsme měnili stará okna za nová plastová okna a krom toho, že instalace neni uplně nejjednodušší činnost:),výsledek je velké plus. PVC okna jsou zvukotěsnější, nerosí se, snadno ovladatelná. Mám z oken radost a z vlastní zkušenosti tedy doporučuju;) Nám se o to postarala firma Well okna z Plzně reklama ,všechno proběhlo k mé radosti rychle a naprosto v pořádku!

Denis222 — 28. 7. 2011 5:35

reklama

Franta232 — 28. 7. 2011 11:03

My jsme se rozhodovali stejně tak, mezi plastovými a dřevěnými okny. Nejprve jsme chtěli dřevěné okna Euro Natur reklama ale dřevěná okna jsou sice daleko hezčí, ale náročnější z hlediska údržby. A jelikož jsme maličko bordeláři a na tohle líní rozhodli jsme se pro plastová okna reklama , která vypadají jako dřevěná a nikdo by to bez bližšího prozkoumání nepoznal... Snad jsem Vám poradil...

majkafa — 28. 7. 2011 12:55

Nu, dost vlezlý pokus o nepovolenou reklamu, Františku.

Aneri — 28. 7. 2011 20:13

My máme plastová okna asi 5 let a nejsem s nimi vůbec spokojená  :grater:. Máme zděný dům, ale byt je zadušený, stále máme  okna , dveře otevřené a všude prach. Okna máme v bílé barvě /jako plastové židle na zahradě/, máme chemičku, takže je třeba okna ne umývat, ale dřít pískem, žloutnou.  Mnoho lidí v domě není s nimi spokojeno. Na štítové zdi mají vlhko až plíseň, nedoporučujeme jim mít květiny, ani doma sušit prádlo.
Zlatá okna dřevěná.....

Kačenka_Ř — 9. 9. 2011 16:55

Plastová okna jsou super a nevím, proč na ně lidi pořád nadávají. Soused měl plasťáky snad jako první v republice, těsně po revoluci, a už se musely vyměňovat. Vyvěsily se panty a pokroutily se. V našem bytě jsou už taky aspoň 5 let. Nikde nám nic nevlhne - člověk musí umět vyvětrat - a proti binci z ulice celkem pomáhají za oknem sítě, doporučuji. Jinak jestli se vám do bytu práší, není to chyba oken.
Myslím, že problém vlhnoucích zdí není ani tak v oknech, jako v tom, jak se dělaly omítky, ale to je jen můj názor.

RomanaR — 5. 10. 2012 13:19

Já jsem zakoupila okna od spol. INTOS. Spokojená jsem hlavně s izolací - jak tepelnou (od té doby topíme pouze v obývaku, byt 3+1), tak hlukovou. Jinak kvalitní pětikomorový systém středového těsnění vyztužený ocelovou pozinkovanou výztuží odolnou proti korozi.

agewa — 5. 10. 2012 13:28

po váměbně oken za plastová se celkově zvedla teplota v bytě a není nutné tolik topit

Starm.cz — 19. 12. 2012 10:28

Astra napsal(a):

Prosím, jaké máte zkušenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň,  musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvažujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyším zvýšená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkušenosti ? A můžete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A když se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napište mi i kolik let už máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni.  Díky.

Ahoj, my jsme měli dvoje - první od R.I okna a neustále potíže s orosenými okny, plísně apod. potom jsme se přestěhovali a nechali si udělat plastová okna od firmy reklama a od té doby naprostý klid

Lenuliiik — 9. 8. 2017 13:29

Prosím o sdílení vašich zkušeností s firmou Svět oken, děkuji.

modrovous — 9. 8. 2017 16:18

Samozřejmě máš na mysli formou soukromé zprávy, protože sis určitě přečetla pravidla fóra, že? :cool:

modrovous — 9. 8. 2017 16:28

Mimochodem, osobo, ty máš fakt neuvěřitelný záběr. Od přípravků na erekci, přes dentální hygienu, přípravky na alergii, grily a další domácí potřeby, převratné vynálezy na vyžehlení ksichtů, hračičky pro dětičky, redukční poradnu bratru za babku, až po stavební firmy na pergoly a výměny oken.
Děvenko, co kdyby sis našla nějakého jiného koníčka? Tady ty tvoje přemnožené identity a přitroublé příspěvky s "nenápadnými" odkazy na různé firmy asi nikoho nezajímají. :fuck:

Zralok — 17. 9. 2017 17:38

Za nás doporučuji. Okna jsme si u nich nechali měnit asi před rokem. Vše probehlo v naprostém pořádku. Od prvního kontaktu až po samotnou realizaci. Firmu jsme si zvolili hlavně i kvůli tomu, že okna, která nabízejí, jsou české výroby.

Sonuli — 25. 10. 2017 12:24

Někde jsem četla, že okna od Světa oken jsou česká, ale někde zase, že nejsou… Tak teď nevím, jak to je?

modrovous — 25. 10. 2017 13:27

Ty jsi četla? :co: Já už jsem si myslela, že mě žádný z místních reklamních mnohoklonů nemůže překvapit, a tobě se to  povedlo! :godlike:
A jestli jsou okna česká nebo nečeská neřeš, hlavně, že ti dobře zaplatí za reklamu, ne? :P :fuck:

Judyna — 25. 10. 2017 18:28

Modrovousi, víš, ale takové dilema, to je hrozná věc. Rozumíš - já jdu za chvilku na sezení s kamoškou a taky nevím, jestli si dát pivo či víno. Zřejmě to vyřeším tak, že si dám obojí.
A teď si vem, že ona osoba zřejmě celé dny přemýšlí a neví, jak to je a netuší, jak si pomoci. To je na zbláznění. A možná už se stalo  ;)
Takže Sonuli, zkus něco na uklidnění.

modrovous — 25. 10. 2017 18:32

Judyna napsal(a):

Modrovousi, víš, ale takové dilema, to je hrozná věc. Rozumíš - já jdu za chvilku na sezení s kamoškou a taky nevím, jestli si dát pivo či víno. Zřejmě to vyřeším tak, že si dám obojí.
A teď si vem, že ona osoba zřejmě celé dny přemýšlí a neví, jak to je a netuší, jak si pomoci. To je na zbláznění. A možná už se stalo  ;)
Takže Sonuli, zkus něco na uklidnění.

Judy, já se obávám, že už něco zobe. Ale buď to není na uklidnění nebo to má na ni špatné účinky. :lol:

Petr100 — 25. 10. 2017 18:38

Judy dej si skotskou. :)

Lejla9 — 25. 12. 2017 21:25

máme plastáky, ale vzhledem k venkovním roletám nejsou teměř vůbec videt.