Lilith380 — 14. 5. 2009 12:29

Pracuju od maturity na střední knihovnické škole v knihovnictví už řadu let (přes 20 :P )...V tomto oboru, jak víme, člověk nezbohatne. Mám platovou výjimku, protože vykonávám činnost ...to tu nebudu rozepisovat, ale prostě, která náleží absolventům VŠ.... Bylo mi sděleno, že mi výjimka končí k určitému datu, a že bych si měla doplnit vzdělání alespoň Bc. nebo VOŠ...Zjistila jsem, že letost (to už bych stejně nestihla) se dá studovat knihovnictví jen denním studiem. V Praze. Jest na někoho vyvíjen podobný tlak, resp. chce někdo ne ž junior též studovat tento obor při zaměstnání nebo studuje? Popř. má individuální studijní plán či jak? Díky předem za odpověď, bude-li nějaká :P :gloria:

Tercila — 16. 5. 2009 1:08

Našla jsem tohle:
http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page … _oboru.htm

Ještě se třeba zítra zeptám sestry, ta by o tom mohla něco vědět.

x62358 — 16. 5. 2009 10:49

Lil pokud by ti stačila voška, tak Vyšší odborná škola informačních služeb - setkáš se tam se svými starými některými známými profesory ze Střední knihovnický. Myslím, že je i na seznamu, co ti psala Tercila. Pokud ne, tak v Jinonicích je VŠ.

Madgalenna — 27. 2. 2012 14:46

Ahojte, koukám, že toto je dosti stará diskuze, ale třeba sem ještě někdo zabloudí. Knihovnictví se dá studovat dálkově na Masarykově univerzitě (Filozofická fakulta). Škola je vždy každý třetí pátek. Studium se v současné době moc nezaměřuje na knihovnictví, jako spíše na informační záležitosti. Tedy např. webem,, fungováním internetu, sociálními sítěmi, vyhledávání informací, competitive intelligence, informační bezpečností, autorským zákonem, Informačními systémy či Metodologií ve výzkumu. Ať už to zní jakkoliv náročně, náročné je to tak středně. Člověk se do toho rychle dostane. Nejlepší na tomto oboru je jeho atmosféra a velice široké spektrum uplatnění: http://kisk.phil.muni.cz/.