kiki24 — 6. 2. 2006 15:05

Ahojky těhulky,chtěla jsem se jenom zeptat,jestli někdo nevíte,jestli se smí v těhotenství lokálně umrtvovat...myslim třeba u zubaře nebo tak.Pře 5 dny se mi udělala záděra na nehtu na ruce...banální věc..jenže mi to děsně nateklo a mám to rudý a nemůžu se toho vůbec dotknout.Samozřejmě z toho teče hnis.Dneska jsem s tim byla u kožního a ten mi řekl,že jestli se to do dvou dnů nezačne hojit,pošle mě na chirurgii a to vim,co by mě tam čekalo.Vrtal by se mi v tom a celý by mi to musel vyčistit.Když jsem měla něco podobnýho na noze.Opíchal mi ten nehet,abych to necítila.Ted kdyby mi to neumrtvil,asi bych umřela bolestí,takže bude mi moc ten prst kdyžtak znecitlivět???Bojim bojim.

masa — 6. 2. 2006 15:14

Dá se lokálně umrtvit, ale jen tím ledovým sprejem... jako když berou plodovou vodu.

Reny — 6. 2. 2006 15:20

Ahoj Kiki, myslím že lokální anestezie být může. Minulý týden jsem byla u zubaře a nabízel mi umrtvení zubu před vrtáním a ta prý miminku neublíží. Já ji sice odmítla, ale spíše proto, že mi víc vadí ta umrtvená pusa než to vrtání. Takže se neboj, ale že jsi těhotná lékaři řekni. A ještě ti poradím, prptože jsem na záněty nehtů trpěla, moc se mi osvědčil odvar z třezalky a máchání prstu v něm. Krásně mi vždy zánět vytáhl.

kiki24 — 6. 2. 2006 15:40

Díky Reny,to jsi mě uklidnila...i za tu radu.Zkusím to...už to chci mít za sebou,protože to fakt pekelně bolí.A k tomu ještě mimi kope,asi se mu taky nelíbí,že maminka trpí :o)