javena — 21. 4. 2009 8:46

Nevím, jestli napsat sem, nebo do "dětí", ale uvidíme.
Děti jedou v květnu na školu v přírodě do Itálie. Jedná se o týdenní pobyt, jídlo a ubytování hrazeno. Jde mi o kapesné. Škola nám dala jedinou informaci, a to, že kopeček zmrzliny stojí 1 euro. Záleží prý na tom, jak je kdo náročný. Na jednu stranu to chápu, ale jelikož necestuji, nemám představu, kolik jim s sebou dát. Tak se v tom maminy celkem slušně plácáme od 30 - 50 euro. Co myslíte.
Jde mi spíš o lidi, co vyslaly děti na podobný pobyt, chápu, že rodinná dovča je něco jiného. Ale třeba podle cen si udělám taky obrázek...
Každopádně za pomoc děkuji.

Tercila — 21. 4. 2009 21:27

Javeno, my jsme vždycky holce dávali o dost víc peněz, pro nějaký špatný případ, kdyby se něco přihodilo.
Učili jsme ji, že zpátky to dovézt může vždycky. A kupodivu i dovezla :D.
Na týdenní pobyt do Anglie dostala 200 eur, dovezla stovku zpátky. Na jednodenní předvánoční Vídeň zhruba 100 eur.
Otázka je, kolik mají na těch školách v přírodě třeba menší děti nějakého volna k nákupům...
Na střední škole už jsou ty pobyty o něčem jiném, ty jsou "šmejdící" - to víš, Londýn a jeho obchodňáky atd... to se puboškám šetří těžko.
Já bych dala radši víc než míň. Ať si děcka užijou, když už někam jedou.

javena — 22. 4. 2009 7:18

Dětem je 9 a 12. To ještě není na nájezd do obchoďáku, ale nejsem naivní. :)
Učitelka je celkem rozumná, jde jí spíš o moře, než nákupy, takže kapesné je spíš na zmrzliny, suvenýry a podobné blbosti.
Když jsme o tom debatili s ostatními rodiči, zjistili jsme, že nikdo nemáme moc představu.
Je fakt, že je blbost šetřit na nesprávným místě. Co zbyde, přivezou. Hlavně, ať jim vyjde počasí. Prý se i v tom květnu koupou, tak uvidíme. Díky.

Tercila — 22. 4. 2009 23:10

Ahoj, nemáš zač. :) Tak asi jediný, kdo by vás mohl v otázce peněz nějak nasměrovat, je paní učitelka s jejími zkušenostmi, nebo ne? Předpokládám, že tam jede poněkolikáté, tak už zná tamní ceny, možnosti nákupu a zhruba rozsah požadavků svých svěřenců :).
Tak ať se dětem ten výlet vydaří.

Raza159 — 12. 10. 2014 12:25

Teplo tam je, plaze jsou prazdne, hotely levne - dokonce si muzete pronajmout vilu za cenu, kterou byste normalne zaplatili za hotel v hlavni sezonu. Nevyhody - obchody zaviraji, restaurace taky. Muze se stat, ze na plazi bude jen jedna restaurace a bude mit jen polovicni sortiment. Italove, co jsou zamestnani na plazich v polovine zari vse bali a jedou si odpocinou nekam jinam