hanina — 19. 4. 2009 9:41

Ahoj kuchaři a kuchařky. Dneska zrovna dělám svíčkovou a teď mě štve ten strávený čas , který mě u toho čeká. Pořád ještě není maso měkké, takže musím čekat a potom budu zase aspoň půl hodiny zavářet. Takle to mám naučené z domu, ale přemýšlím, jestli to nejde třeba nějak zrychlit. Jako třeba že už bych si teď zvlášť zavařila tu mouku v mléce a pak to tam jenom nalila. Budu ráda za každé vaše typy :supr:  Samozřejmě jdou použít hotové jíšky, ale to bych se asi nedoplatila a nějak tomu nevěřím, asi to nebude nic zdravého :dumbom:

sugar — 19. 4. 2009 10:03

papiňák určitě používáš, že?

hanina — 19. 4. 2009 10:05

sugar napsal(a):

papiňák určitě používáš, že?

používám, ale já to v něm včera pouze opekla a dneska jsem to dala rovnou do pekáče a do trouby.

sisi21 — 19. 4. 2009 19:54

svíčkovou zahustím pouze smetanou,a já si to maso peču třeba už den dopředu a druhý den to jen dodělám..

ivanka05 — 20. 4. 2009 12:19

no hotove jisky jsou na stav nouze, me tedy moc nechutna pak to zahustene jidlo, jak to vychladne, udela se takovy divny rosol:(

jinak jsem zahustovala taky smetanou s mokou, ale nezavarim mouku do smetany, jen vmicham a pak prilévám pomalu a micham...