stvorlistok — 18. 4. 2009 21:49

ahoj maminy,

uz som z toho nestastna dakujem za kazdu radu :godlike:

filipek nechce za ziadnu cenu do sportaku..takze ist do obchodu je nemozne, pretoze za ruku nechce a samozrejme chce opacnym smerom a ked zisti ze holt neustupim a naozaj musi ist danym smerom tak sa zvysne na ruku, sadne si na chodnik alebo sa da na styri... uteka mi uplne inam a je mu samozrejme jedno ze tam chodia auta... neni mozne sa normalne dostat ani na autobus, na pieskovisko.. jedine co tak zobrat ho na ruky a preniest kam potrebujem, ale tak to nejde ze? to by som bola hotova a predsa ho nebudem nosit stale... neviem co ho to napadlo, zrazu zacal bojkotovat kocar... na chudaka uz som nanho aj nakricala ked chcel k autam a na cestu..aj na zadok dostal na ulici... ale je mu to fuk... ist von tak je pre mna mucenie... ked sa dostaneme na pieskovisko alebo ihrisko je to super hra sa, spustame sa.... ale ta cesta  keby len plakal v kocari tak nepoviem, a po par krokoch ho to prejde, ale on sa prehne v luk takze je ho nemozne tam dostat a uz ked ho tam aj dostanem tak sa napriek zapasaniu postavuje kruti, chyti hysak ze mam pocit ze sa obesi na tom priputanom... takze tak ho nechat to nejde..skusila som nepreslo ho to ani ked sme dorazili do obchodu a musela som ho vybrat.... ked je unaveny este viac nechce do kocara a to sme krasne chodili sa prejst doobeda pred spanim v kocari alebo aj pred vecerom a taky bol spokojny oddychol si v nom a bol spokojny, a ked isiel sam tak isiel za ruku....
ked ideme busom alebo elektrickou tak nechce do kocara az ked vojdeme musim ho tam rychlo dat, samozrejme za jazdy a to tiez neni sranda... to neprotestuje lebo zacne pozorovat..ale ked mu dam nieco do ruky ked ideme z domu alebo sa ho snazim odputat nefunguje, uz dobre vie ze ho tam chcem dat a samozrejme cim viac ho tam potrebujem dostat tym je to horsie....

prepacte za roman  ale som z toho faaaaakt zufala....  uz som myslela ze je to novymi golfkami tak som vybrala stary sportak ale nechce ani do neho, proste si zaumienil ze sediet nebude a hotovo. dakujem za kazdu radu  :) zacalo to vsetko zrazu nevybavujem si ze by sa nieco stalo.... jo a na rukach sme ho nenosili ze by si na to zvykol od nas.

Čekanka — 18. 4. 2009 21:57

4li mně to přijde normální, ten samý boj máme taky a moje kámošky se stejně starými prcky taky, ale já ho prostě násilím narvu do kočáru, hysteráků si nevšímám a jedu :cool: jakmile vidí že si řevem a prohýbáním nepomůže, přestane ječet, pomůže obvykle něco k jídlu do ruky když je nejhůř :P ale už jsem zažila i situaci, kdy mi v hysťáku vylezl z pětibodovýho upoutání a spadl na zem, kde se prohnul a mlátil hlavou o zem, nechci ani vědět, co si mysleli lidi kolem :vissla: to patří k věku že si vymrnčává co se mu hodí, ale u mě tohle neprochází, prostě když je potřeba dřepčit v kočáru tak tam půjde i kdyby se prohýbal jak chce :cool:

Slniečko — 18. 4. 2009 22:02

Ctyrli, hrozne rada bych Ti pomohla,ale obavam se,ze nevim,jak na to. Matysek hrozne rad beha a utika,ale tak stejne mu nevadi kocarek a kdyz nechce,tak s nim nediskutuji, protoze bych bez kocarku psa a jeho opravdu nevyvencila. Takze se chvili vzteka a pak si povida sam pro sebe a je klid a pohoda. Hold Ti asi nezbyde nic jineho,nez se smirit s tim,ze Filipek se proste rozhodl,ze kocarek je zbytecnost a chce poznavat svet i bez nej. Je to pro Tebe narocne,ale asi to budes muset takto vzit a naucit se s tim zit. Mam kamaradku,jejiz synovi kocarek nevadil do skoro 3,5 roku a pak druhou,kdy si dite usmislilo,to co Filipek a od 14 mesicu kocarek take nechtel ani videt,ale oni nasli reseni, koupili Zappky a s temi byl spokojeny. Drzim pesticky,aby jste to nejak vydrzeli a Filipek se trosku umoudril. Matysek nastesti relativne posloucha a nechce byt drzen na rucicku,ale kdyz vidi,ze jinak to nejde,tak se sam rad chyti prstu a je schopny takto capkat i celou prochazku.

stvorlistok — 18. 4. 2009 22:03

Čekanka napsal(a):

4li mně to přijde normální, ten samý boj máme taky a moje kámošky se stejně starými prcky taky, ale já ho prostě násilím narvu do kočáru, hysteráků si nevšímám a jedu :cool: jakmile vidí že si řevem a prohýbáním nepomůže, přestane ječet, pomůže obvykle něco k jídlu do ruky když je nejhůř :P ale už jsem zažila i situaci, kdy mi v hysťáku vylezl z pětibodovýho upoutání a spadl na zem, kde se prohnul a mlátil hlavou o zem, nechci ani vědět, co si mysleli lidi kolem :vissla: to patří k věku že si vymrnčává co se mu hodí, ale u mě tohle neprochází, prostě když je potřeba dřepčit v kočáru tak tam půjde i kdyby se prohýbal jak chce :cool:

cekanko no ja som bola asi ta najhorsia matka na sidlisku, vsetci pozerali co sa deje, som ho tam proste nechala a ide sa do obchodu ale postavil sa prehol sa v luk a hlavu vlastne strcil za zadovu opierku takze uz to bolo fakt hruza... skusala som dat do ruky hocico, myslela som ze ho to aspon v obchode prejde...ale tam pokracoval... ani rohlik ktory vzdy zabere nezabral... tiez som si povedala neexistuje aby sa naucil ze si placom vynuti...ale chyti hystak ze sa snad ani nenadychne...

jo a mlatenie hlavou o zem mame doma..  ale na ulici to muselo byt :dumbom:  vtedy ho davam do postielky aby sa ukludnil, inak sa mlati viac a viac do hlavy, a je mu jedno ci do dlazby alebo do okna...

jajaj to je obdobie :lyssna:

Slniečko — 18. 4. 2009 22:07

No tak to se asi holka nenudis, tak ja mlaceni hlavou do zeme opravdu neznam, Mata mel obdobi vzteku,ale vzdy to po tydnu zmizelo a je celkem pohodar,to uz musi byt rozmrzely nebo spatne vyspany,ale opravdu je to u nas jednou za 14 dni. Nezavidim Ti to,proste bude asi trosku vic svehlavy, Mata si v hodne vecech da rict i v klidu a bez vztekani ci kriku na obou stranach. Teda zatim, nechci videt,co bude ve 2 letech pri obdobi vzdoru.

stvorlistok — 18. 4. 2009 22:09

slniecko tak to kedysi chodilo aj u nas... krasne isiel za ruku, zastavoval sa pri veciach, pri kazdom plote... ale isiel danym smerom.. vzdy som nieco nasla za cim sme isli ale teraz neexistuje..ked som ho predtym nasilim dala do kocara za chvilu bol kludny, teraz je to sto a jedna... a hlavne ked bol unaveny krasne chcel do kocaru...
predtym sme krasne zasli do obchodu, tam som ho dala do voziku oddychol si a trajdali sme dalej na ihrisko... ja viem je to normalne ale je to hrozne :dumbom:

Čekanka — 18. 4. 2009 22:09

4 li klíd, bude hůř, ale u nás vždycky zabralo moje sebevědomí, jak viděl, že si ničím nevmrnčí svoje, brzy se uklidnil, na každýho prcka platí něco jiného, ale v tomhle věku ještě do kočáru prostě musí, to se nedá nic dělat, v tom bych byla nekompromisní :cool: rozhodně bych ale nepoužívala plácnutí nebo řev, spíš ignoraci toho co předvádí, jak říká můj manžel - bez diváků není divadlo ;)

Slniečko — 18. 4. 2009 22:11

Jsou to tvrdohlavci a tyrani matek. :dumbom:

heri1 — 18. 4. 2009 22:44

Lístečku náš Filda bojkotuje kočárek asi od 2. měsíce :).Naivně jsem si myslela,že se to přechodem na sporťák zlepší,ale mám smůlu.I když v zimě to bylo celkem OK,ale jak se oteplilo,je zase zle.
Řeším to tak,že pod kočárkem vozím Ergo,pokud vydrží v kočárku,je v kočárku,když se mu to přestane líbit,jde do Erga.
Teď začal ťapkat,chodíme ven jen s Ergem,když dojdeme do parku,dám ho na zem,ťapká za ruku (a strašně ho zajímají vajgly :usch::dumbom: ),venku se nepouští,jen doma,no a když se unaví,dám ho zase do Erga.
Je to rychlý a bez stresu pro mě,nebo pro něj :supr:

vendulak — 18. 4. 2009 23:35

A co zkusit treba trikolku? :)

dusička — 18. 4. 2009 23:45

Je to obdobím, v roce a půl jsme s kočárkem snad nevyjížděli. tam šla po svých, zpátky abych jí dostala domu - na koni. Do obchodu chodíme pravidelně ráno - a to jsem prostě řekla, musíš sedět - a jeli jsme rychle. Tak seděla, jak psala Čekanka - něco do ruky, aby se zabavila. Křupky, rohlík, a tak.
Ted jí jsou dva, a na kočárky sedí jako hříbeček.
Jo a vztekání - vztekala se asi 14 dní v 15 měsících, pak klídek - a ted po druhým roce máme druhou vztekací vlnu.

Čekanka — 19. 4. 2009 21:24

jo vajgly, taky už jsem jeden tahala z pusy a těch kamenů co má vždycky nacpanejch v puse, stejně jako starší kluk, plná pusa, plný ruce a kapsy :rolleyes: snad to přežijem ve zdraví i bez očkování na žloutenku :rolleyes:

na tříkolku je brzy ne? spíš tak odrážedlo, ale třeba adamek na něm umí, ale moc ho zatím nebere....

Duší já už se pomalu s kočárem loučila a poslední dobou v něm zase dřepčí, sedne si i sám, což teda do nedávna nehrozilo, aby se v nich člověk vyznal :dumbom:

Lenina2 — 19. 4. 2009 22:59

Vendulka myslela asi takovou tu vodící tříkolku. Ale já myslím, že je to obdobím. Začal si užívat že má nožičky a už stabilní a chce je prostě používat. Já bych na čas kočár uklidila  a naplánovala den tak, aby bylo na všechno času dost i bez kočáru. (nevím jestli to půjde - u nás by to šlo - bydlím na vesnici, takže všude kousek nebo se jelo autem).

dusička — 19. 4. 2009 23:24

Ono to vždycky bez kočáru nejde, bydlím taky v menším městě, ale prostě do obchodu bez kočáru - to nešlo - v jedný ruce tašku - v druhý Marky - protože chodila vždy opačným směrem a domu by jsme nedošli.
Vendulka myslela asi tu tříkolu s vodící tyčí -- místo kočárku.
Čekanko - vajgl a kamínka v puse měla Markétka v oblibě. Ted už to nedělá, je to obdobím. Si pamatuju, jak sebrala vajgl a hlavou kroutila, jako že ne - strčila ho do pusy a zdrhala.

BLUE — 20. 4. 2009 7:33

Jééé holky o vzteklých scénách na ulici bych mohla napsat knížku :D:D  Já to řeším sice asi blbě - ale když nespěcháme tak Káju nechám v pohodě ťapat a holt nám  všechno trvá půl dne  a kdy potřebuju něco vyřídit a spěchám, tak jí nekompromisně vrazím do kočárku  ať se jí to líbí nebo ne.
Občas na mě lidi koukají jako na  Herodesa  jak to nebohý dítě trpí - ale už to neřeším, ať si každej trhne ;)