katula — 8. 4. 2009 10:48

Ahoj, každou chvíli vidím v receptech jako ingredienci plátky želatiny. Nevíte, kde se to dá koupit? Nikde jsem to neviděla. Dík :)

Macex — 8. 4. 2009 11:16

Většinou všude tam, kde koupíš i želatinu v prášku... Je to tak malé, placaté a nenápadné, že si to možná přehlédla.... Jsou to jen tenounké filmy, x-v jednom balení, které podle návodu zpracuješ a ony nabobtnají.

Večerka — 22. 5. 2009 21:23

Holky hilfe!!!! Dělám malému narozeninovou dortu a na vrch jsem chtěla zalít ovoce a koupila jsem plátkovou želatinu. Dala jsem ji do 0,5 l studené vody a na sporáku rozpustila, ale ono je to tekutý??? Nikdy jsem to nedělala???:rolleyes:

Macex — 23. 5. 2009 13:57

Na netu máš spoustu návodů, když ti nevyhovuje ten z obalu...

Nejčastěji s těmi plátky dělá tohle...

Takže plátkovou želatinu stačí namočit do mističky se studenou vodou, stačí na pár minut - tak 4 - 5 minut. Bobtnat znamená to, že želatina se namočí a zvláční (stane se z ní jakási slizská hmota, která ovšem stále drží dobře pohromadě). Po oněch 4 - 5 minutách ji buď prsty vyndáte a opatrně v pěsti vymačkáte přebytečnou vodu nebo namočenou želatinu přecedíte přes sítko a mírně na ni zatlačíte, a tím vymačkáte přebytečnou vodu.
Takto namočená a "vyždímaná" želatina se buď rozpustí v požadovaném množství tekutiny, nebo se zamíchá např. do horkého mléka či horké směsi.

x256987 — 23. 5. 2009 14:44

katula napsal(a):

Ahoj, každou chvíli vidím v receptech jako ingredienci plátky želatiny. Nevíte, kde se to dá koupit? Nikde jsem to neviděla. Dík :)

Některé obchodní řetězce nemají plný sortiment, leckdy jsou líp zásobené menší zavedené sámošky, kde prodavačky taky obvykle vědí, co mají a kde :jojo:

Bety — 23. 5. 2009 15:56

všude kde mají výrobky DrOetker

Večerka — 23. 5. 2009 20:29

Holky jste zlaté, děkuji. Snad to příště využiju. :par:

katula — 5. 6. 2009 9:45

Tak už jsem ji objevila. Úplně náhodou. Prodávahjí ji v drogérii :dumbom: