imomb — 1. 4. 2009 22:20

Ahoj holčičky,

čekala jsem poměrně dlouho, než sem odvážila se vším ven :dumbom:
a teď bych se tady s vámi o ten svůj kus štěstíčka ráda podělila :supr:

Aby bylo jasno, proč tady mluvím o zázraku, tak pro ty, které nevědí kdo jsem zač :cool:
jen přiblížím co všechno mě (nás) za poslední 2 roky potkalo :kapitulation:

Takže někde na začátku roku 2007 jsme se rozhodli zkusit založit rodinu, protože
jsem ale věděla, že mám téměř rok cystu, která se nehodlala vzdát, navštívila jsem
svého doktora aby mě prohlédl a řekl, že se můžeme v klidu snažit..

No samozřejmě, že to dopadlo uplně jinak než sem si představovala a tahle návštěva odstartovala naši dvouletou cestu za miminkem :( Milý pan doktor zkonstatoval, že cysta je příliš velká (6cm)
a musí ven - a že když chci mimi, tak mi nechá zároveň udělat průchodnost vejcovodů...

A tak jsem neodkladně nastoupila na svou první (a doufám, že i poslední) životní operaci,
kde mi po bezesné noci (moc to bolelo a dost krvácelo :( vcelku dost neeticky a nelidsky při ranní vizitě před dalšíma asi 10ti lidma bez předchozí přípravy suše ve spěchu jedna mladá doktorka oznámila, že mám oba vejcovody zcela neprůchodné a tudíž u mě přichází v úvahu jen IVF a ať si řeknu sestřičkám číslo k nim do centra a bez zbla odešla....

po menším hysterickým záchvatu, který mě nečekaně přepadnul mi jedna zdejší umělinka (Romísek)
do ruky strčila papírek s linkem sem, za což jí děkuji, protože to byl od té doby můj největší zdroj
osobních příběhů, informací a rad..

Nakonec mi to nedalo a jelikož mi ona doktorka nic bližšího neřekla volala jsem lékaři, který mě operoval, jestli se nepokoušeli průchodnost obnovit - říkal, že ano, snad asi 5x ale nešlo to,
prý mám vejcovody srostlé v ústích...

Takže můj gynekolog usoudil, že bych si měla nechat vejcovody uřiznout, že bude větší šance při IVF (nehrozí mimoděl.těhu) a taky, že snad nějaká tekutina z nich by mohla embryjko vyplavit :(
a už mě chtěl objednat.
Jenže já za A.) měla nulovou chuť nechat do sebe opět řezat a
za B.) sem si říkala, co když za 5 let někdo vymyslí, jak vejcovody zprůchodnit, nebo co já vím ?
a za C. prostě sem z toho neměla ten pocit, že bych do toho měla jít...
Doktor nebyl nadšen ale dal mi potvrzení pro centrum IVF, kde nastal téměř roční kolotoč po odběrech krve, spermatu, endokrinologie, Imunologie, Gennet pak hematologie, atd. atd...
Samozřejmě, že skoro všude mi něco našli :(
hypofunkce ŠŽ, vysoký prolaktin, moc Dihydrotestosteronu, nějakou MTHFR mutaci v krvi a taky homocystein na hranici a už nevím co ještě ;)

K prvnímu IVF sme se dostali téměř za rok a to na konci června 2008 - vajíček bylo 11, oplodnilo se 5 (bez ISCI) přežili 4, takže 2 dovnitř a 2 zmrazit, sice jsme měla pozitivní test ale mrcha dorazila v termínu, trvala 10 dní, dotáhli sme to na HCG 150 pak spontální potrat (vlastně v půlce 5TT)

V říjnu hrozilo propouštění v práci a tak jsem do KET skočila rovnýma nohama, nečekaně - v úterý jsem se dozvěděla o propouštění a v něděli už měla po KET, opět jsem měla pozitivní test, jenže tentokrát žádné krvácení, nic, o to větší šok, že opět přesně v půlce 5TT kleslo HCG na 15 :(

Pomalu jsem začala ztrácet naději, že je problém ještě někde jinde, že se mimi sice ujme ale pokaždé se pustí, to že člověk neví proč je celkem flustrující, navíc všichni kolem vás jsou těhotní, někteří i podruhé a vy stále nevidíte to světlo na konci tunelu :grater:

Rozhodla jsem se, že se budu víc snažit, že zhubnu (díky stimulacím ale i depkám a lenosti sem přibrala asi 25kilo za poslední 2,5roku) a začnu KONEČNĚ cvičit tu Mojžíšovou - i když mi oba doktoři řekli, že je to k ničemu, maximálně pro můj dobrý pocit z toho, že něco dělám pro sebe...
a taky, že vše odložím na červen, až budu mít po státnicích a cvičit budu aspoń půl roku..
Takže první cvičení jsem měla cca 11.12.08 a hubnout sem začala hned po novém roce ;)

Mojžíšovku jsem cvičila vážně skoro každý den, ale někdy (víkend, vánoce) sem to přeskočila, v globálu to ale bylo určitě min. 5x týdně.. Na rehabilitaci se mě ptali, proč to chci, když mi to nemůže pomoct, jedině snad k uhnízdění, tak sem řikala, že mi jde o to, prokrvit pánev (mám sedavé zaměstnání a žádný pravidelný pohyb) a zvýšit tak šanci aby se mnou mimi už konečně zůstalo...(no trošku sem věřila, že sem tam bylo u indikací napsáno neprůch.vejcov.)
Řekla bych, že první výsledek byla MS po 28 ukázkových dnech - to sem mi za poslední 1,5 roku stalo jen 1x !!! (jinak tak 24, 25)

Druhé sezení jsem měla 9.1.09 a na další měla jít za měsíc...
7.1. jsme kupovali barák - tedy spíš ruinu ;o)) a bylo kolem toho dost stresu (nevymazaný zápis z katastru:( a taky problémy s odhadem atd..

Celý leden bylo zkouškové období - nejvíc zkoušek za celou VŠ a některé závěrečné za 3 roky, takže všechno stres a stres :( co týden 1-3 zkoušky, nebo písemky

Každý víkend jsem makala na baráčku - a to pro mě nezvyke tvrdě - tahání krámů, debordelizace
chodila sem domů strhaná, špinavá a utahaná...

No a pak to přišlo - teda vlastně NEPŘIŠLO ! :D zdálo se mi, že už by měla dorazil mrcha ale nějak
sem to neřešila, na den jsem to nevěděla, jen, že to bylo někdy na přelomu roku..
Když už ale bylo 29.1 nevydržela sem a šla si to spočítat - a ejhle 30 DC ?!

No a pak následoval test z moče a ...

a BYLO TO TAM !!!!!!!
Byla sem v šoku, nevím jestli si to umíte představit, když víte, že to je nemožný a přesto držíte v ruce ten kus plastu se 2ma čárkama - rozbrečela sem se...

V krvi bylo HCG přes 300 (čtvrtek) a v pondělí už přes 3tisíce... Myslela sem, že do prvního ULZ nevydržím, navíc to vyšlo na pátek 13.2. ! Ale chtěla jsem případný úspěch dát manželovi k Valentýnu :hjarta:
a vyplatilo se - bobísek měl 7mm a srdíčko mu tlouklo jako o závod ! Nedokázala sem ani brečet, jak sem sama sebe vystresovala abych se připravila na neúspěch...
Doktor z centra měl ze mě oči vyloženě na vrch hlavy - nevěřil tomu, že s mojí diagnózou se něco takového může přihodit - no to já taky ne ! :kapitulation:

Nakonec se mi díky přechodu ke obvoďákovi povedlo vetřít se na ULZ ještě i v 9, 11 a naposled 13týdnu celou tu dobu jsem byla mrtvá strachy, že to nevyjde. Nemyslela sem na to tak intenzivně, že si dodnes (kromě těch špeků ;)) nepřipadám jako těhotná, spíš jako ve snu...
Neřekli sme to nikomu - taky kvůli práci, 2dny předtím, než sem to zjistila, jsem přešla na nové místo :( kdyby to nevyšlo, chtěli by se mě nejspíš zbavit... aspoń sem si to vsugerovala :dumbom:

Rozhodli jsme se se vším počkat do konce 3měsíce, taky vlastně proto, že můj gynekolog asi neměl zrovna náladu a při kontrole v 9 týdnu mi přál ať to ,,přežijeme" do 12týdne, že teď to nic neznamená, že teprv pak se to rozhodne - nooo to potěší vystresovanou těhuli ;))
Kontrola vyšla na 13 týden - minulý čtvrtek mimčo už má přes 6cm bez nožiček
a nevypadá už jako ufoun ale jako člověk ;) Mohli jsme to konečně říct všem nastávajícím prarodičům i v práci - to je úleva :vissla:

No a teď, proč to sem píšu - no FUJ to je román :usch::dumbom: - pardon, jestli to někdo vydržel číst :rodna: Ne proto abych naštvala ty, kterým se to stále nedaří - protože dobře vím, jaké to je !
Ale proto abyste nepřestali doufat, i když už máte po všech pokusech, i když vám všichni berou naději, chtějí vám řezat, co se řazat nemusí a vám se do toho nechce...

Následujte svůj instinkt, když máte pocit, že pro sebe můžete něco udělat, přestaňte o tom mluvit, udělejte to ! Nenechte se odbýt nevrlými doktory, jde přece o váš život :fuck:
(zapoměla jsem napsat, jak sem si musela vydupat třeba vyšetření na hematologii, které ukázalo, že můžu mít sklon k potratům, a některé další věci, včetně toho cvičení Mojžíšové :(

Chtěla bych vám snažilkám a hlavně dlouhodobkám dát svým příběhem další naději do dalšího boje a hlavně VÍRU !!!! (pozn. jsem ateista - no přesto děkuju bohu, nebo někomu tam nahoře :godlike:

Ještě nemám vyhráno - a taky si vědomuju, že to byl opravdu zázrak - věřte tomu nebo ne,
a o to víc tuším, že podruhé by se to stát nemuselo, nebo spíš nestalo....

Tak držte palce - já na vás taky pořád myslím, často čtu a prožívám to s vámi :hjarta:

Tulipánka — 1. 4. 2009 22:26

Imob,
Jéžiš, to je náááádhera :hjarta: :hjarta: :hjarta:
Občas tě tu sleduji, takže trochu znám, tvé problémy a držím Ti všecky mé palečky :godlike: , ať je vše v pořádku :lyssna:

dinosaurus — 1. 4. 2009 22:35

Příběh s dobrým koncem, se mě zalily očka, držím pěsti. Taky jsem měla podobnou šanci na těhu a stalo se taky nečekaně, byla jsem zaměstnaná stěhováním tchýně, a nějak jsem nepostřehla, že je něco jinak. Já věřím v boha a vím, že když to tak vyšlo, tak proto, že to pán bůh chtěl.

mala.popelka — 1. 4. 2009 22:37

:hjarta: imomb krásné psaní..... hodně pozitivní :hjarta: děkuji za něj..... jistě nejen já :jojo:
a samozřejmě obrovská gratulace........ :godlike::supr:

Definitiv — 1. 4. 2009 22:37

Teda Imomb :pussa: já si říkla, že jsi dlouho nebyla ;) ale takováhle bomba mě ani ve snu nenapadal :co: to je ti taková fantazie :supr: gratuluju nastokrát :pussa: ty jsi zářným příkladem člověka odhodlanýho bojovat :jojo: a svoje vítězství si zasloužíš do poslední kapky - nebo spíš do posledního milimetru prcíka :lol: :lol:
Gratuluju strašně strašněě moc :pussa:

račice — 1. 4. 2009 22:42

Imomb taky moc gratuluju :supr: :storstark:, pamatuji si tvé začátky na babinetu, kdy jsem ještě byla snažilka a pak čerstvá těhule. Takové příběhy se moc krásně čtou. Držím palce, ať to dotáhnete až do úplného konce (mmch. o tom vůbec nepochybuje). Zázraky se dějí a nedějí se jen tak pro nic za nic.

Gabu — 1. 4. 2009 22:45

Ivuško strašně moc gratuluji :pussa: zázraky se dějí :gloria: paráda,hodně  moc štěstíčka :hjarta:

Irik — 1. 4. 2009 22:50

imob, posílám velkou gratulaci...pak že zázraky se nedějí :reta:

verynka — 1. 4. 2009 23:43

Imomb, to je úžasné a zároveň dodávající naději, až mi z toho vyhrkly slzy.
Nevím co říct, moc ti to přeju a hlavně držím palečky, aby ta cesta vašeho miminka probíhala tak jak má a ty ses na jejím konci radovala z krásného zdravého uzlíčku štěstí.

Ivule — 1. 4. 2009 23:48

Téda,to zírám a moc gratuluji a přeji už jen samé štěstíčko a krásného a zdravého mimíska.....

leontyna — 2. 4. 2009 0:07

Imomb....:hjarta: :hjarta: :hjarta: tak to je nadhera. Zazraky se deji a ty jsi nam vsem dodala odvahu.Moc ti to preju a hodne stesticka....:pussa:

Mihule — 2. 4. 2009 1:19

Imomb, blahopřeju k //   :hjarta:

Lenka77 — 2. 4. 2009 7:03

Imomb.. ted jsem to zhltla.. teda to je super.. to je az neskutecne.. a ja depkarim z toho, ze mam jeden jajovod.. :dumbom: jsem to ale trubina... uplne jsi me nakopla abych tu Mojzisovku tak neflakala... :lol:
hodne stesti... ;)

Veruska72 — 2. 4. 2009 7:55

Imomb - to je nádherný příběh :supr::supr::supr:
Moc a moc ti přeju, abys těhotenství prožila už jen a jen v pohodě, bez stresu a v říjnu(?) přivedla na svět krásný zdravý miminko!!!! Opatruj se :hjarta:

janabas — 2. 4. 2009 8:00

Imob strašně moc gratuluji , užívej si těhotenství  už v klidu a přeji ať už vše běží jak má a jste zanedlouho rodiči

Saďourek — 2. 4. 2009 8:04

Imomb!!! To je super!!!! Moc moc moc moc držím palečky :supr:

Zuzanka007 — 2. 4. 2009 8:06

Imomb nedavno jsem na tebe narazila ve starsim tematku a rikala si ,jak to asi s tebou vypada ,no tak koukam ,ze uplne bajecne :D :D :D :D Moc ti gratuluju a hlavne preju stesti do dalsich dni a mesicu :hjarta:
Pokud bys chtela ,rady te uvidime v Podzimnatkach :D

Silvi.100 — 2. 4. 2009 8:16

Immomb :hjarta: :pussa: gratuluju a děkuju zároveň :pussa:

lenule12 — 2. 4. 2009 8:17

Imomb jak ráda toto čtu :supr: Je to krása. Už mockrát jsem na tebe myslela, ale že jsi na tom takto krásně mně ani ve snu nenapadlo o to krásnější je to překvapeníl. Ještě mám v žívé paměti, když jsme spolu absolvovali IVF bohužel obě neúspěšně a teď jsme na tom podobně. Kdybys měla někdy chvilku přijď se za námi podívat na podzimňátka, je nás tam hned několik dlouhodobek a známých tváří,takže se ti určitě mezi námi bude líbit :hjarta:

sissi — 2. 4. 2009 9:29

Im, no super, taky mám oči nahoru a koukám :lol::lol::lol: Dálší příklad krásného otěhu. :pussa::hjarta:

Pavka — 2. 4. 2009 9:48

Im gratuluji :supr: a držím pěsti :)

Chtěla bych vidět obličej těch všech doktorů, cos jim prošla rukama a kteří měli jasno, že to samo nepůjde. Je to fakt zázrak :) a vysvětlili ti jakto že se zadařilo. Celkem by mě zajímalo kudy se embryo do dělohy dostalo, když vejcovody jsou neprůchozí :P

Stejně je to krásný :reta:

keks — 2. 4. 2009 9:50

Im, gratuluji !! :hjarta::pussa: A přeji hodně štěstí i nadále !! :hjarta:

petulacka — 2. 4. 2009 10:32

Im nádhera :hjarta: :pussa: přeju i nadále hodně štěstí.

ADRIANA 1 — 2. 4. 2009 11:17

úplna sila :) nech všeeetko dobre dopadne!!!!

Račice dračice — 2. 4. 2009 11:56

Im, to je nádhera :hjarta:, moc gratuluji....

Koukám, že i já začnu tu Mojžíšovku neflákat..... díky za to, že jsi ukázala, že naděje je vždy a náš vnitřní hlas nám vždycky napoví :) :par:

lenkaB — 2. 4. 2009 12:36

Im, tak to je nádherná zpráva!!!! hrozně moc gratuluju a moc přeji, abyste to s bobískem zdárně dotáhli do konce :pussa:

slunicko — 2. 4. 2009 15:17

Im, moooc krásný :pussa:

debora — 2. 4. 2009 15:22

Ahoj tak to  je teda zazrak a dost velky ,ale krasně se to čte tak ti mooooooc gratuluji a hlavně at se oba v pořadku!A Zdravi to je dneska to hlavni!

Zuzii — 2. 4. 2009 16:37

:grater: Nádhera, brečím dojetím jak želva ... :pussa: Přeji Ti bezproblémové těhu, hezky si ho užij - je to kouzelné období -  a za nějakých 28 týdnů ať se s :dudlik: hezky přivítáte ... :hjarta:

Enn — 2. 4. 2009 16:58

Imomb,tak to je příběh s krásným koncem a za pár měsíců s ještě krásnějším.Přeju ti moc štěstí.

imomb — 2. 4. 2009 19:53

Holky moc vám všem děkuju za přání, nikdy by mě nenapadlo,
že to bude taková cesta a právě s takovým koncem, o to je to všechno krásnější
a víc si toho vážím ! Asi je opravdu všechno zlé k něčemu dobré, to malé
pro mě zůstane zázrakem a určitě se to bude odrážet ve vztahu mezi námi ;)

Apropó všem čerstvým těhulkám gratuluju ke dvěma //  nejvíc mě dostala Leňule12
s dvojčátkama ! Leni moc ti je přeju (i závidím) a posílám dvojnásobnou gratulaci! ;D)

Hodně štěstí všem !!!

gall — 2. 4. 2009 20:11

Ahoj imomb :)
neznáme se ale jsme stejně těhotné :supr: tak ti musím napsat že ti moc gratuluju a přeju ať všechno špatné je za vámi a teď už jen samé dobré zprávy :dudlik:
ještě si pamatuju jak jsem 30. ledna seděla na záchodě a brečela nad //. cestu jsem měli taky dlouhou ale rozhodně ne tak komplikovanou jako vy :co:
kdybys měla chuť tak náš podzimní chlívek není vůbec špatný :rodna: a rádi vidíme každou novou těhuli. :supr:
měj se krásně :dudlik:

lenula — 2. 4. 2009 20:43

Ahojki imomb,
tvoji příspěvek sem četla v práci a musím říct že kdybych byla doma tak se snad rozbrečím.Přesně taková slova a příběh my "snažilky"  potřebujeme slyšet.....
Moc ti to z celého srdíčka přeji.:hjarta:

Andri — 2. 4. 2009 22:36

Jééé Imomb, to je krása!!!! Moc gratuluju!!! Tvoje začátky si moc dobře pamatuji....tak si budu dál pročítat krásnékonce a těším se na slohovku o porodu :hjarta:

Jo a na Mojžíšovou nedám dopustit, po vyzkoušení všeho možného jsem tehdy také začala cvičit, následovalo první nepříjemné odblokování a za 2 týdny se stal také zázrak a držela jsem v ruce test se //
Tže Mojžíšovou vřele doporučuji :dudlik:

lenule12 — 3. 4. 2009 6:58

Im děkuji za gratulace, nám nakonec vyšel KET :) Jinak jsem obdivovala tvé fotečky a jsou nádherné :supr:

Veranna — 3. 4. 2009 7:58

Ahoj imomb,

to je prostě zázrak :hjarta: Strašně moc gratuluji a když budeš chtít, přidej se k nám na Podzimňatech, bude nám ctí mít tě v partě :pussa:

P.S. Kristova noho, já brečím jako pako :dumbom: :lol:

rhea12 — 3. 4. 2009 16:21

Tak to je krásná zpráva, moc gratuluju :)

mufina1 — 5. 4. 2009 0:58

Im, není to tak dlouho co jsme tě tu postrádaly a dohadovaly se co s tebou je... strašně moc gratuluju a držím palce ať vše jde tak jak má... :hjarta:
hodně štěstí a já jdu hledat kapesník... :hjarta:

slunicka — 6. 4. 2009 9:10

Imomb :D mooooc gratuluji :hjarta: :hjarta:

pajtašek — 7. 4. 2009 15:28

jee,takovehle pribehy se tak hezky ctou a vzdycky mne nabijou pozitivni silou :D .Takze gratuluji moooc k zazracnemu tehotenstvi!!!
My uz se taky snazime tedka 2 roky,tak uz by taky mohl prijit nejaky zazrak :)

Kotrmelína — 7. 4. 2009 18:22

Imomb to je naprosto neuvěřitelný :co: :pussa:, tak krásně se to čte, mám ohromnou radost že se vám to podařilo a ten tvůj "román" určitě vlije elán do žil dalším snažilkám. Strašně moc gratuluju a přeju ať jde vše hladce :hjarta:

rose lavender — 15. 4. 2009 15:21

Zní to úplně úžasně,  opravdu krásně jsi to všechno popsala! Moc gratuluji a přeji jen to nej! :jojo:

Marti84 — 15. 4. 2009 15:37

Lav vitem te mezi snazilkama :), pojd pak do chlivku snazilek cislo 115 :)

MiraB — 16. 4. 2009 11:57

Týýý bláááhoooo :hjarta:
  Dočetla sem se zájmem tvůj příběh! Opravdu moc a moc ti držím palce dál a věřím tomu, že tvý těhu už je to pravý! nechápu sice, kde to mudři vzali...
Ach, ta jejich studie :dumbom:

  A já blb, že sem si vejcovody nechala uříznout...auau, jak mic to bylo nepříjemný :dumbom: No už je to skoro 2 roky...
  Tvůj příběh mě vážně šokoval! A nabil energií! Děkuju a přeju fakt už jen to štěstí! :pussa:

ivuše — 27. 4. 2009 17:58

Ahoj immomb, možná jsme se párkrát viděli :)

Četla jsem tvůj příběh s naprostým obdivem a jsem moc šťastná, že se ti takový nádherný zázrak přihodil a držím pěsti, ať se vše i nadále dobře vyvíjí :pussa:

imomb — 1. 6. 2009 13:14

Ahoj, tak kdyby to někoho zajímalo ;D) na velkém ULZ nám doktor (za velké peníze ;)) sdělil, že to bude kluk ! :dudlik: Ode dneška jsme v šestém měsíci, tak snad to  už nějak doklepeme, :dumbom: děkujeme všem za palečky ! :supr:

rose lavender — 1. 6. 2009 13:44

No to je úúžasné! Moc gratuluji! To je krásná zprávička takhle při pondělku... :jojo: A zvlášť když vím, co všechno máš za sebou... :par:

Bětka — 1. 6. 2009 15:36

Ježišmarijá IMOMB to je taková NÁDHERA!!! My jsme minulý týden přišli o dvojčátka ze 3. IVF, pomalu mě opouštěly síly i víra, že někdy vůbec budeme mít miminko. Mám jeden vejcovod neprůchozí a jeden líný vaječník, bohužel každý jsou na jiné straně.
Doufám, že ten nahoře takový zázrak dokáže i v našem případě, moc ti děkuju za novou chuť do života!
A tobě i miminku už jen samé krásné zážitky!

Zuzanka007 — 1. 6. 2009 15:48

Imomb moc gratuluju . Uz jsem ti jednou psala ,kdyz budes mit chut tak se ukaz v podzimnatkach :D




Betulinko to me hrozne mrzi :pussa: :pussa: Tak ivf bylo uspesne a pak takova rana ,je mi to lito :(

leontyna — 1. 6. 2009 16:26

Imomb,obrovska gratulace.Je to nadherne...:pussa:

Fidorka — 1. 6. 2009 20:07

Bětko to je mi moc líto :( přeju hodně síly v tomhle období a brzy víc štěstí :hjarta:

Imomb, tobě strašně moc gratuluju k chlapečkovi! :supr: :dudlik:

Lenka77 — 1. 6. 2009 20:08

Imomb gratuluju  k chlapovi :supr::supr::supr:

ivuše — 2. 6. 2009 11:33

Immomb, blahopřeju ke chlapečkovi :supr:

imomb — 17. 11. 2009 0:35

Ahoj !
jen bych pro doplnění a uzavření tohoto témátku chtěla oznámit, že náš chlapeček MIKY
se narodil 24.09.09 ve 13.40 u Apolináře a vážil 2.890gr a měřil cca 47 cm (kvůli KP nebyl měřen ;)

= o cca 10 dní dřív protože měl Oligohydramnion (moc, moc málo plodovky ;) a šel ven císařem, protože se neotočil hlavičkou dolů ;)

Je to miláček a já sem šťastná jako blecha ! Nedá se to popsat, pořád na něj koukám a sem dojatá, jak je to možný, že je tak krásnej a zdravej a MŮJ !!!!
- omlouvám se ale dřív sem to sem nestihla dát- já teď vůbec nic nestíhám a nezvládám - kromě péče o mimi, na
to sem asi nějak naprogramovaná ;))

Až budu mít chvíli popíšu porod, byl to sice císař - ale taky to stálo za to ;) - jako obyčejně u mě nebylo nic normální a užila sem si ;o)

PS:
Bětu to je mi moc, moc líto ;( já bych to asi nepřežila a moc vás, kteří jste takovou situaci zvládli obdivuji !!
Držím palečky ať už od tebe slyšíme jen samé dobré zprávy !

Lenuli12 gratuluji ke dvojičkám! koukám, že sme asi rodili nastejno ! ;o))

janabas — 17. 11. 2009 2:39

Imob moc gratuluji k narození chlapečka, užívejte si to spolu

lenule12 — 17. 11. 2009 9:37

Imomb také moc gratuluji k chlapečkovi. 24.9. je krásný datum ;):supr: A občas přijď poreferovat jak rostete :)

Gabu — 17. 11. 2009 9:39

Imomb gratuluji k narození vytouženého synáčka :pussa: přeji zdraví,štěstí celé Tvé rodině!

Blava — 17. 11. 2009 10:08

Imomb i já gratuluju k narození syna :hjarta: tak ať je hooodně zdraví a dělá vám jen radost :jojo:

Kotrmelína — 17. 11. 2009 11:16

Imomb moc gratuluji k Mikymu, je to krásnej kluk, přeju ať vám dělá jen samou radost :hjarta:

Kerstin — 17. 11. 2009 11:24

Páááááni :grater: To čumim jak puk teda, je to náááááádherný, co se tady všechno může stát :grater: :hjarta::hjarta::hjarta: No musíš být moc šťastná :hjarta: Ať ti to dopadne co nejlíp :hjarta:

imomb — 17. 11. 2009 13:47

Mooooc děkuji !

počkat Gabu, co to vidím ?!!!! že by taky zázrak ?! ;o)
Já mám z tebe táááááááááákovou radost !!!! :pussa:
uplně mi to proslunilo dnešní uplakaný den! :godlike:
Držím pěstičky kočko ! :hjarta:  :hjarta:  :hjarta:

sissi — 17. 11. 2009 14:08

Páni..Im!! Gratululuji k chlapečkovi :pussa::hjarta:

Silvi.100 — 17. 11. 2009 17:34

IM také moc gratuluju a ať Vám ten Váš krásný zázrak dělá jen a jen velkou radost! :hjarta:

misha88 — 17. 11. 2009 18:49

gratuluju

mufina1 — 17. 11. 2009 21:53

Im moc moc gratuluju ke krásnému klučíkovi... :pussa: :supr: přeju vám spoustu štěstí... a u Apolináře jsi byla spokojená? ;) kdo tě rodil?

Veranna — 18. 11. 2009 9:58

Imomb, moc gratuluju k synkovi :hjarta:

imomb — 19. 11. 2009 1:51

Ahoj Mufe - no já šla císařem, takže jména nevím ale byli to 2 mladí brýlatí doktoři (on a ona ;) moc sympatický
a šikovný - každý mi furt říkal jak mám pěknou jizvu ;))

Ale byly tam komplikace, tak si spíš na tom šití dali záležet, taky to trvalo ;)) ale spokojenost s operací velká, sál pěknej a tím to končí.. Teda ještě musím říct, že všechen personál (až na drobné vyjímky na 1* !!)

Jinak bych zkritizovala (když to vemu popořadě ;)) a přeskočím čekací doby v ambulanci a hlavně na sonu, protože to je daň za pověst..
že v těch přípravných místnostech byly jen 2 sprchy, rodily tam asi 5-6 přirozeně, 3-4 na císaře a jedna na vyvolání - jen do doby než já šla na sál (ale taky musím říct, že v té době fungoval jen 1 sál !) takže strašný chaos,
málo soukromí - na klystýr sme museli všichni a dělali ho jen v 1 místnosti takže jak na běžícím pásu - navíc když sem pak seděla na wc, normálně mi do té místnosti se sprchou vlezli (a pak i rovnou do sprchy ;o)) ale sestřičky byly príma ;)

jenže já tyhle věci špatně sná´ším (ty kde sem nahá) - no asi sem si měla zvyknout,
protože pak mě čekal sál a tam byly průhledné dveře a já přímo za nima na stole
a k těm dveřím šla chodba ze které se leze do jednotlivých boxů - takže jak na výstavě..

Nejdřív mi nechali košili - když mi píchali epi ( který mi píchali 40 min. protože to prostě
nešlo - já trpěla a na anestez.sestře bylo vidět, že si myslí, že by se na to ta doktorka měla už vys..
jenže nevys.. nakonec napíchla, jenže ejhle, propíchla to nějak moc až vytekl mok a nakonec
těsně předtím než do mě řízli se ukázalo, že to jde asi někam jinam a já vše cítím !)
no a pak mi košili sundali a já ležela několik (pro mě nekonečných !!) minut na tom stole uplně
nahá, ruce jak ježíš, na jedný tlakoměr, na druhý myslím infuzi, nad hlavou někoho kdo mi dával čepici
vedle anesteziložka a ta sestra, někdo u přístrojů, dvě roztahovali nohy a rvali cévku, pak mi taky další
mazal pupek a spodek -dlouho ! a ještě někdo okolo - bylo mi hrozně, navíc po tom trápení s epidurálem
- přála sem si usnout a hned ! Což se mi splnilo, protože se to epi nepovedlo a vypadalo to, že do mě říznou
bez umrtvení ;o)) byka sem mrtvá hrůzou ! Hlavně protože se každých 5 minut někdo chodil ptát, kdy si
můžou říznout a ten čas se blížil a já pořád cítila nohy ! Takže nakonec mě opravdu uspali a to na tom bylo nejlepší..
¨
No vím, že oni to tak neberou, sama sem (původně)  zdravotní sestra, jenže prostě by měli mít na mysli, že ne každej je takový povahy, nebo tak sám se sebou spokojenej, že mu tohle nevadí, ve mě to nechalo docela slušnou
psychickou újmu :(

ale kámoška tam byla, na jiným sále a jí prý zakryli celkem rychle...tak nevim asi sem vážně smolař,
protože druhý den přišla ta anesteziložka a oznámila mi, že to propíchla (dura mater) a moc se mi omlouvala
byla vážně milá (už na sále) a ptala se mě na bolest hlavy...no když to zkrátim, třetí den propuklo peklo - jestli někomu něco říká postpunkční cefalea . tak ví, že je na 10 dní vyřazenej a může jen ležet, já se u toho starala o mimi, pořád vstávala, do sprchy, na vizitu, pro jídlo, pro malýho příkrmy, na koupání, na dětskou vizitu, no snad 50x za den a to sem vážně řvala bolestí...

No a jinak prostředí je asi známý - jako v klášteře před 100 lety (myslím klasický šestinedělí) sprchy jak výkladní skříň - na okně žádné žaluzie, naproti prý nějaká VŠ, záchod děs běs a jídlo jen v 8, 12 a v 17 - pro kojící matky
smutná věc... Na druhou stranu plenky pro dítko na cca 1,5 dne, veškeré oblečky pro mimi, pohodový personál, vložek a nočních košilí (vážně úžasných ;)) co hrdlo ráčí, návštěvy nesmí na oddělení - tedy i na pokoj, což je super, mít klid a nebýt očumováni a poprskávání Hujerovic rodinkou spolubydlících (byli sme 3 na pokoji)

Ježíš to je dlouhý - jdu radši spát ;))

Silvi.100 — 19. 11. 2009 5:47

Teda IM brr...hlavně že už to máš za sebou a malého zdravého doma :pussa:

imomb — 8. 12. 2009 0:50

Nooo to jooo taky sem ráda ;o)) V tu chvíli sem myslela, že chcípnu ale věděla sem, že se tomu jednou budu smát a nečekala sem, že to bude tak brzo - to asi ten maličký, je to aopravdu náš ZÁZRAK ! ;)

mufina1 — 8. 12. 2009 7:07

Imm já se teprve teď dostala k tomu tvému psaní...
tak co se ambulance týká, tak s tím moc zkušenost nemám... byla jsem tam asi 2x, jinak jsem chodila k mému mudr. do jeho ordinace, pravda taky jsem si za to připlatila, ale zas to čekání v nemocnici... brrrr....
jinak při příjmu to znáááám.. blázinec a nesoukromí... jooo ten prosklený sál, to jsem taky čučela.. heleď, ale tam jsou ješt jedny dveře před těmi otevíracími a ty byly neprůhledné ne??? i když teda fakt tě chápu... musel to být hrozný zážitek.... já měla zimnici a to jsem tam ležela nahá jen chvíli (i když ja mi byla zima připadalo mi to dlouho, ale koukala jsem na hodiny na zdi..)
s tím epi sis teda užila...nebyla ta doktorka blonďatá s dlouhými vlasy?
hlavně, že už jste s malým v pořádku a šťastní :pussa: :hjarta: doktoři dokáží někdy všechno pěkně zošklivit...

imomb — 12. 12. 2009 0:37

AHoj Mufe ;)
ta doktorka byla tmavá, s dlouhými černými vlasy, taková exotická trošku ;) ale moc mila, pořád pak za mnou chodila a ptala se jak mi je, no ale asi taky věděla, že za to jak mi je může ona, ale i tak to bylo milé, milejší, než kdyby mě v tom nechala...
Jo a před tím sálem žádný jiný dveře nebyly, ale kámoška řikala, že ona byla na stejné straně ale asi v jiném sále, protože taky měla plný dveře, to jen já mám vždycky něco ,,extra" ;(

Mihule — 16. 12. 2009 17:58

Imomb, to je dost hrůza :usch:  Už teď se modlím, abych si dobře vybrala porodnici a hlavně abych měla štěstí na personál...  Prosím, prosím :gloria:
Jinak velká gratulace k miminku :storstark:

Berka — 2. 1. 2010 23:07

Im - sice pozdě, ale taky moc gratuluju - takové příběhy se čtou jedním dechem a hrozně krásně!!! vždycky mě to dojímá!!! :supr: (sama jsem byla snažilka 4 roky)

Malej je nááádhernej!!  a pocity, když se to nádherný miminko narodí a je zdravý - to je fakt nejnádhernější chvíle na světe!!

Měj se krásně a užívej si mimíska! :)

imomb — 15. 3. 2011 23:33

Ahoj holčičky, říkala sem si, že sem musím skočit a nalít vám zase trošku naděje do žil ;D))

Našemu chlapečkovi už bude rok a půl, strašně to utíká, neuvěřitelně :( Nebudu psát, jakej je to náš miláček, protože to je jasný a kdo by to chtěl číst, zvlášť tady, že jo ;D))))

Jsem sice ostuda, že jsem tady rok nebyla ale my rekonstruujeme takovou ruiničku (no už se z toho stala hrubá stavba - hurá ! po 2 letech ;D)) a od chvíle co loni na jaře slezl sníh, do první pořádný sněhový nadílky v prosinci 2010 jsme tam byly každý den a makali :/ A v létě jsme tam byli uplně nastěhovaný v mobilheimu ;o)) Tak snad mě to omluví, včetně toho, že jsem se u toho snažila dodělat VŠ ;)


No ale proč to píšu vůbec ;) Totiž opět jsem měla v plánu shodit nějaký to kilo (asi tak 15 aspoň ;) než se začneme někdy v létě 2011 snažit o mimi č.2. Původní plán (no spíš přání ;) byl, že by bylo fajn, aby od sebe děti byli asi 2 roky, ale pak sem si to rozmyslela ;))) když sem viděla kolik pozornosti si to malý žádá a zaslouží, rozhodla jsem se ještě min. půl roku počkat...

No jo ale vzhledem k tomu, že jsem naše sluníčko považovala z dříve uvedených důvodů za zázrak, tak jsme si s manželem s nějakou antikoncepcí nelámali hlavu ;) No a tak se mi koncem
listopadu stalo, že jsem na WC zírala na pozitivní těhotenský test a pocity byly všelijaký, samozřejmě štěstí, že nebudu muset po doktorech ale taky překvapení - vždyť mám přece tu diagnozu (primární sterilita - no fuj ;o) a taky asi 108kg :/
Musela sem ten šok vstřebat a samozřejmě zůstalo jen to štěstí ;) Nechtěla sem to hned všude
rozhlašovat ale narozdíl od minule se to manžel dozvěděl jen co přišel z práce, byla sem přeci jen
trochu v šoku ;))) A čekala jsem na výsledek genet. testů a velkého UTZ - ten byl dnes ;)
Takže podle všeho čekáme holčičku - zázrak číslo 2 ;D))))

Proto neztrácejte naději, miminko si k vám cestu najde, moc tomu věřim a všem vám to přeju !!!

Mějte se fajnově, držím palečky všem snažilkám !!!!!

A Gabu, tobě sice pozdě - ale přeci gratuluju k narození dcerky ;D))) jak vidím je to krásná princezna, tak ať ti ve zdraví roste do krásy ! Mám radost, že to s tebou tak dopadlo, jsi další
důkaz toho, že nic není ztraceno ;D)))) papa

Gabu — 15. 3. 2011 23:49

Ahoj Im

gratuluji k holčičce a přeji pohodové těhu a nezapomeń nám ji pak přijít ukázat :D

jo a děkujůů :pussa:;)

Veruska72 — 16. 3. 2011 0:02

Imomb, gratuluju k druhému miminku :supr::).
...příroda je ale vtipálek, co? Nejdřív skoro nemožné opakuje hned dvakrát po sobě :vissla:

Gabka — 16. 3. 2011 10:53

Imomb, gratulace k dalšímu těhu a ještě holčinka :supr: :supr:
jojo příroda je mocná čarodějka :supr: :supr: :par:

mala.popelka — 16. 3. 2011 11:06

téééda Imomb :supr: tak tohle je opravdový nefalšovaný zázrak :hjarta:
gratuluju, přeju pohodový zbytek těhu a krásnou zdravou hodnou princeznu :dudlik:

Berka — 16. 3. 2011 15:40

Im, taky gratuluju  a rozumím- zažívala jsem něco podobného.. ;)

Pořád víc se mi zdá, že se potvrzuje to, že do dvou let od porodu je nejvhodnější doba pro početí... :)

Kotrmelína — 16. 3. 2011 17:53

Im to je neuvěřitelný a navíc ještě holčička! Moc gratuluju a přeju ať je vše v pořádku :pussa:. A kdybys přece jen našla občas chvilku, tak přijď za námi do letňátek :)

Silvi.100 — 16. 3. 2011 19:02

IM :D gratuluju holka!!! :hjarta: :supr::supr::supr::supr:

imomb — 16. 3. 2011 23:09

Díky holky ;) Ještě sem zapoměla připsat, že tak jako minule, se nám to ,,povedlo" během největšího stresu ! kdy sem zařizovala novou střechu, kterou jsme během ,,početí" úspěšně
s kamarádama postavili ;)) Vím kde je jakej hřebik a jak se to sestavilo ale kdy sme se sakra
dostali k tomu sexu vůbec netuším, podle mě to byl jedinej pokus protože sme opravdu padali
únavou na hubu 14 dní předtím i potom ;))))
Takže kdybych měla sestavit recept na početí, tak podle mě, by to byl stres, stres, málo spánku, moc práce, jo a nesmím zapomenout jako minule sem se i teďe opravdu vážně právě pokoušela zhubnout.. (vlastně i úspěšně, asi 5 kilo bylo dole, jenže hned za týden po těhu těstu 6 nahoře ;o))
No a samozřejmě uplně poslední myšlenka kterou jsem v těch dnech měla patřila těhotenství..
Takže na tý uplně debilní větě, kterou jsem taky nesnášela ,,nemyslet NA TO" bohužel asi něco bude ;D))

Gabu: díky - určitě foto pořídím, mám i 3D ale vypadá tam spíš jako malé zvířátko než mimčo ;)

Silvi.100: četla jsem jak to máš komplikovaný a moc, moc ti přeju aby už to doprkýnka konečně vyšlo i tobě!!!!! To co vymysleli holky (konto ;)) je super, doufám, že ti to pomůže, kdybych nebyla díky hypotéce a mizerný mateřský každý měsíc v mínusu, hned ti tam pošlu tisíce ;(
I když mimojiné si myslím, že by tohle měla řešit zdravotní pojišťovna - je to přeci brané jako nemoc, strašně mě to štve, jak jsou krkavý :(( 
Nemohla bych ti dát svůj pokus? Ještě 2 mám ;) A když bych chtěla třetí - pravděpodobně si ho na starý kolena adoptujeme ;) Vaše rozhodnutí schvaluju i když je to na dlouho (adopce) pomůže to hlavně psychicky a nakonec to třeba opravdu zaplní váš dětský pokojík smíchem ;)
Držím MOC MOC palce!!!! Ten pupek bude !!! ;D)))

Silvi.100 — 17. 3. 2011 10:51

Díky Im :hjarta::hjarta: