» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Maso a vnitřnosti https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=123 » Maso pečené ve šlehačce https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=3705 |
Irenka21 — 4. 2. 2006 16:32 |
Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zašantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.:o |
Iveta X — 4. 2. 2006 16:49 |
Já to dělám takto: vepř. plátky naklepu, osolím a opepřím a rovnám do zapékací mísy a prokládám vrstvou cibule, kterou rozhodně nešetřím. Nakonec zaliju šlehačkou a zakryté peču. Dělám to ve skleněné míse, po upečení vypadá na odpis, ale stačí chvíli nechat stát ve vodě s jarem a je zase čisťounká. Moje mamka před dopečením ještě maso sype vrstvou strouh. sýra. |
Irenka21 — 4. 2. 2006 16:57 |
Někdo s tím peče i brambory, to ale neznám. Dáváte do toho nějaké kořeníčko? |
Bety — 4. 2. 2006 18:32 |
Já používám i kuřecí maso, a prokládám ještě šunkou a sýrem, pro obměnu dám nakrájené žampiony, kečup... obměn je mnoho. |
Lucka 1 — 4. 2. 2006 18:49 |
Já tam dávám i brambory, ty jsou, ale lepší předem ve slupce uvařené(jinak to trvá zbytečně dlouho než jsou měkké).Taky na masíčko nasypu mraženou zeleninu(klidně tu z pytliku-kukuřice, hrášek,..) |
Irenka21 — 4. 2. 2006 19:36 |
No už se těším až zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata! |
Vlaďka — 6. 2. 2006 8:28 |
Já dávám na plátky nakrájené syrové brambory, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí, dvě - tři vrstvy, na to maso - většinou kuřečí stehýnka - na ně paprika nebo kari. Většinou kari. A polít šlehačkou.:P |
Barborka — 6. 2. 2006 9:03 |
Já dělám takto: |
sandra — 8. 2. 2006 11:30 |
Barborko, |
Barborka — 8. 2. 2006 14:03 |
Sandro, |
sandra — 8. 2. 2006 14:06 |
Barborko,děkuji. To jsi asi stejná kuchařka jako já. :-) Máme novou elektrickou troubu a nevím pořádně jak na ní. Z domova jsem taky zvyklá na plynovou:-)) |
helena — 8. 2. 2006 14:13 |
Milé holky, to není tím, že byste byly kuchty v záběhu, ale ona každá trouba je jiná a než si zvyknete, chce to chodit, zkoušet a hlídat. Jasně, že je rozdíl, jestli pečete piškot nebo bůček, ale třeba teploty uváděné v různých receptech jsou jenom orientační. Za nějaký čas to budete zvládat levou zadní a po čuchu poznáte, kdy podlít a kdy je hotovo. |
bambulka — 9. 2. 2006 0:13 |
Já maso na šlehačce dělám takhle:vymažu pekáček máslem pokládám jednotlivé vrstvy na plátky nakrájených syrových brambor,které vždy posolím.Navrch dám naklepané vepř,maso,které je osolené a opepřenéa na něj dám ještě jednu vrstvu brambor/maso není tak vysušené/a vše zaleju šlehačkou a nechám péct. |
Vlaďka — 9. 2. 2006 7:35 |
Dávám syrové brambory a peču to tak hodinku - někdy o něco víc. Dávám navrch kuřecí stehna, jak jsem už psala, takže to trvá o trochu déle. Kdyby se ti zdálo, že budeš mít spodní brambory připálené, můžeš tam klidně ze začátku přilít trochu vody. Jen malinko aby se to nepálilo - ono se to vypeče. Peču asi na 150 v elektrické troubě. |
ivca — 20. 3. 2006 13:39 |
lehčí varianta je - zalít kysanou smetanou nebo jogurtem |
Zlata — 25. 7. 2006 20:33 |
Nedávno jsem objevila Babinet,tak si čtu i starší věci.Zaujalo mě,že všechny dáváte na dno brambory a maso navrch.Dělám to přesně naopak.Na dno pekáče kuřecí prsíčka,navrch vrstvu syrových na plátky nakrájených brambor / nešetřím,jsou úžasně dobré/ a zalít šlehačkou,do které zamíchám koření / pro mé chlapy s plechovými žaludky lžíci chilli/.Přiklopím druhým pekáčem a na hodinu jdu relaxovat ke kafi a knížce.Skvělý recept pro ty co nechtějí v kuchyni strávit mládí. |
Irenka21 — 2. 2. 2007 7:38 |
Nyní jsem přešla na ty Šikovné recepty jako polotovar, bezvadně to ochutí, maso se už nemusí skoto solit. |
Décima — 5. 2. 2007 11:59 |
Tak jsem včera vymazala pekáček máslem dala 4 mírně osolené a opepřené kotlety, zalila šlehačkou, do které jsem přimíchala lžičku steak koření. Ke konci pečení jsem zasypala nahrubo nastouh. sýrem Eidam a byla to dobrota !! Pozor, s tím sýrem se to musí hlídat, málem se mi to připeklo, tak jsem pod maso cvrnkla trošíčku vody. |
Holčička — 18. 2. 2007 20:39 |
Jakou na to kupujete šlehačku? :rodna: |
ivca — 19. 2. 2007 12:54 |
já teda beru tu která mi přejde pod ruku a když nemám šlehačku tak zakysaná smetana nebo blílý jogurt to jistí .... |