Irenka21 — 4. 2. 2006 16:32

Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zašantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.:o

Iveta X — 4. 2. 2006 16:49

Já to dělám takto: vepř. plátky naklepu, osolím a opepřím a rovnám do zapékací mísy a prokládám vrstvou cibule, kterou rozhodně nešetřím. Nakonec zaliju šlehačkou a zakryté peču. Dělám to ve skleněné míse, po upečení vypadá na odpis, ale stačí chvíli nechat stát ve vodě s jarem a je zase čisťounká. Moje mamka před dopečením ještě maso sype vrstvou strouh. sýra.

Irenka21 — 4. 2. 2006 16:57

Někdo s tím peče i brambory, to ale neznám. Dáváte  do toho nějaké kořeníčko?

Bety — 4. 2. 2006 18:32

Já používám i kuřecí maso, a prokládám ještě šunkou a sýrem, pro obměnu dám nakrájené žampiony, kečup... obměn je mnoho.

Lucka 1 — 4. 2. 2006 18:49

Já tam dávám i brambory, ty jsou, ale lepší předem ve slupce uvařené(jinak to trvá zbytečně dlouho než jsou měkké).Taky na masíčko nasypu mraženou  zeleninu(klidně tu z pytliku-kukuřice, hrášek,..)
Jinak kořeníčko klasika-sůl, pepř, klidně trochu grilovacího nebo koření na steaky- prostě co tě nepadne.
Je to, ale opravdu lahůdka a doma to milujeme

Irenka21 — 4. 2. 2006 19:36

No už se těším až zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!

Vlaďka — 6. 2. 2006 8:28

Irenka21 napsal(a):

No už se těším až zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!

Já dávám na plátky nakrájené syrové brambory, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí, dvě - tři vrstvy, na to maso - většinou kuřečí stehýnka - na ně paprika nebo kari. Většinou kari. A polít šlehačkou.:P

Barborka — 6. 2. 2006 9:03

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.

sandra — 8. 2. 2006 11:30

Barborka napsal(a):

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.

Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho?  A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra

Barborka — 8. 2. 2006 14:03

sandra napsal(a):

Barborka napsal(a):

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.

Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho?  A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra

Sandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevím :( Jsem "začínající kuchařka" - tedy spíše vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, když mám na něco chuť...
Troubu mám starou plynovou, takže absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protože nic neumím) tak vařím tím stylem, že se na to neustále chodím dívat a jestli to už je, poznám tak, že "píchám" do masa :D ... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vždy povedl. A když se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!

sandra — 8. 2. 2006 14:06

Barborka napsal(a):

sandra napsal(a):

Barborka napsal(a):

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.

Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho?  A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra

Sandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevím :( Jsem "začínající kuchařka" - tedy spíše vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, když mám na něco chuť...
Troubu mám starou plynovou, takže absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protože nic neumím) tak vařím tím stylem, že se na to neustále chodím dívat a jestli to už je, poznám tak, že "píchám" do masa :D ... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vždy povedl. A když se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!

Barborko,děkuji. To jsi asi stejná kuchařka jako já. :-) Máme novou elektrickou troubu a nevím pořádně jak na ní. Z domova jsem taky zvyklá na plynovou:-))

helena — 8. 2. 2006 14:13

Milé holky, to není tím, že byste byly kuchty v záběhu, ale ona každá trouba je jiná a než si zvyknete, chce to chodit, zkoušet a hlídat. Jasně, že je rozdíl, jestli pečete piškot nebo bůček, ale třeba teploty uváděné v různých receptech jsou jenom orientační. Za nějaký čas to budete zvládat levou zadní a po čuchu poznáte, kdy podlít a kdy je hotovo.

bambulka — 9. 2. 2006 0:13

Irenka21 napsal(a):

Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zašantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.:o

Já maso na šlehačce dělám takhle:vymažu pekáček máslem pokládám jednotlivé vrstvy na plátky nakrájených syrových brambor,které vždy posolím.Navrch dám naklepané vepř,maso,které je osolené a opepřenéa na něj dám ještě jednu vrstvu brambor/maso není tak vysušené/a vše zaleju šlehačkou a nechám péct.
Nebo dělám obalované kuřecí maso pečené ve šlehačce:maso osolím a namočím do rozkvrdlaného vejce,pak ho obalím ve strouhance.Pekáček opět vymažu máslem a kousky obaleného kuřete na něj vložím.Zaleju šlehačkou a dám péct.Pokud se ti to zdá sušší během pečení tak můžeš přidat máslo.Pozor v mouce kuře nobaluj,pouze ve vejci a strouhance.Máme to rádi s bramborem.DOBROU CHUŤ.

Vlaďka — 9. 2. 2006 7:35

sandra napsal(a):

Barborka napsal(a):

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.

Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho?  A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra

Dávám syrové brambory a peču to tak hodinku - někdy o něco víc. Dávám navrch kuřecí stehna, jak jsem už psala, takže to trvá o trochu déle. Kdyby se ti zdálo, že budeš mít spodní brambory připálené, můžeš tam klidně ze začátku přilít trochu vody. Jen malinko aby se to nepálilo - ono se to vypeče. Peču asi na 150 v elektrické troubě.

ivca — 20. 3. 2006 13:39

lehčí varianta je - zalít kysanou smetanou nebo jogurtem

Zlata — 25. 7. 2006 20:33

Nedávno jsem objevila Babinet,tak si čtu i starší věci.Zaujalo mě,že všechny dáváte na dno brambory a maso navrch.Dělám to přesně naopak.Na dno pekáče kuřecí prsíčka,navrch vrstvu syrových na plátky nakrájených brambor / nešetřím,jsou úžasně dobré/ a zalít šlehačkou,do které zamíchám koření / pro mé chlapy s plechovými žaludky lžíci chilli/.Přiklopím druhým pekáčem a na hodinu jdu relaxovat ke kafi a knížce.Skvělý recept pro ty co nechtějí v kuchyni strávit mládí.

Irenka21 — 2. 2. 2007 7:38

Nyní jsem přešla na ty Šikovné recepty jako polotovar, bezvadně to ochutí, maso se už nemusí skoto solit.

Décima — 5. 2. 2007 11:59

Tak jsem včera vymazala pekáček máslem dala 4 mírně osolené a opepřené kotlety, zalila šlehačkou, do které jsem přimíchala lžičku steak koření. Ke konci pečení jsem zasypala nahrubo nastouh. sýrem Eidam a byla to dobrota !! Pozor, s tím sýrem se to musí hlídat, málem se mi to připeklo, tak jsem pod maso cvrnkla trošíčku vody.

Holčička — 18. 2. 2007 20:39

Jakou na to kupujete šlehačku? :rodna:

ivca — 19. 2. 2007 12:54

já teda beru tu která mi přejde pod ruku a když nemám šlehačku tak zakysaná smetana nebo blílý jogurt to jistí ....