Eweli — 28. 3. 2009 12:14

Ahoj holky,
tak zase prosím o radu zkušené maminky ohledně kojení..
První dceru jsem kojila opravdu chvilku,tak já žádné nemám..
Ted máme 2-týdenního chlapečka a já jsem si myslela,jak nám to kojení krásně jde..Nebolí,malý se krásně přisává.. Byli jsme ale na KO a Honzík nepřibral.. Je prostě na stejné váze jako v porodnici,když nás propouštěli.. Já jsem ted z toho bezradná..Kojíme po třech hodinách,hlavně přes den ho musím budit a v noci jak kdy,někdy i po hodce,někdy spí i 4hodinky..
Je možné,že mám mléko slabé?? I když nepláče,je celkem spokojený (až na prdy :mad: ).. Tchýně už do mě hustí,at mu dám flašku,ale já mám v úmyslu kojit co nejdýl a rozhodně mu ji zatím nedám.. Pokud ale nepřibere do příštího týdne,tak mi asi nic jiného nezbyde..Půjdem na převážení..
Jak to jde udělat,aby bylo mléko "tučnější"?? Jím a piju dost..Piju i meltu,čaje pro kojící matky..Fakt už nevím.
Díky moc za rady :)

Irik — 28. 3. 2009 13:39

Eweli, v kvalitě mléka to na stopro není. Určitě jde o špatnou techniku sání. U mého syna to bylo to samé. I když vypadal, že pije krásně, polykal, hýbaly se mu spánky, mléko prostě nevytáhl, nebo velmi málo...přibíral malinko, pak dokonec jeden týden shodil. My jsme to začali řešit pozdě, tak už se to nedalo spravit, byl už navyklý. Potvrdilo se nám to potom později, že nebyl schopný mlíko vycucnout ani z flašky ze savičky, která byla určena pro jeho věk. Museli jsme koupit savičku s průsekem.
Řešila jsem to pozdě, protože mě mátlo to, že čůral tak, jak píšou, 6-8 denně a taky vůbec nebrečel a nedožadoval se jídla. Laktační poradkyně mi pak řekla, že děti, které od začátku málo přibírají, mají stáhlý žaludeček a hlad prostě nepociťují.
Doporučovala bych ti co nejdříve kontaktovat nějakou laktační poradkyni, aby zkontrolovala techniku sání. Já jsem byla v kontaktu s výbornou paní J.Mrázkovou (www.kojeni.net).

markéta — 29. 3. 2009 22:10

Ewel nemáš možnost si půjčit váhu? Že bys zkusila kolik vypije...

Irik — 29. 3. 2009 22:22

Markéto, já jsem doma váhu měla, ale můžu říct, že jde velice těžko zvážit tak malou dávku, jako pije 2 týdenní miminko...odhaduji tak 60-80 ml. S tím jsem měla vždycky problém...když se mimčo začne hýbat, je to skoro nemožné.

Eweli — 30. 3. 2009 8:46

Holky,váhu nemám a půjčit taky nemám kde :vissla:
Uvidím ted na převážení a pokud to nebude dobré,tak si tu váhu koupíme.. Zrovna včera se mi po kojení malý poblindil a můžu říct,že toho bylo celkem hodně..tak nevím,jestli toho pije tak málo...Uvidíme :/

markéta — 30. 3. 2009 9:15

Eweli odkud jsi? Já váhu mám, tak bych ti jí mohla půjčit, ale posílat poštou bych nechtěla... je to přece jen dost křehké a pošťáci jsou burani...
Irik mě váha pomohla... Ono dvouměsíční mimčo moc pohybu neudělá a brzo se uklidňuje, teď je to už horší :D já jí teda využila moc...  vždycky když jsem měla pocit že málo jí, tak jsem vážila.

Irik — 30. 3. 2009 9:16

Markéto, mně taky pomohla, ale vím, že vážení 50 ml mlíka v bříšku mimča je ošemetné, nejde se na to stopro spolehnout.

Eweli — 30. 3. 2009 9:47

Markét,jsi moc hodná :jojo: a díky moc za nabídku...ale vidím,že ty jsi z Berouna,já jsem kousek od Nového Jičína :/ Takže je to dálka.. Věřím,že váha pomůže moc.. Jak píše Irik,tak malinkaté množství se těžko zváží,ale zas myslím,že každý i malinkatý přírustek by tam měl jít vidět..

markéta — 30. 3. 2009 22:05

No, já myslím, že třeba když dáš plenku, nakrmíš a za tři hoďky znovu nakrmíš a zvážíš aniž bys měnila plenku, mělo by to být vidět.

Eweli — 1. 4. 2009 17:49

Holky,tak dneska jsme byli na převážení a mylý má o 500g víc :) Moc to nechápu,že tolik přibral,nebo ho zvážili špatně minule..Hlavně ale že přibral :supr:

markéta — 1. 4. 2009 21:07

Eweli to je super :supr: třeba se naučil správně pít ;) Tak ať vám to jde dál :supr:

Adis — 16. 9. 2009 12:34

Přeju pěkné odpoledne.Jse tu dnes poprvé.Jmenuji se Adéla a mám 2 mesíční holčičku Žanetku (necelých 6 kilo)prozatím plně kojím ale posledni dobou mám pocit že ji mleko nestačí.beru ted antibiotika je mozne ze ztrácím mléko?muze s tím souviset tmavě zelená stolice?předem díky za odpověď. Aďa

vlastafu — 31. 1. 2013 12:54

reklama