Čekanka — 18. 3. 2009 20:26

Holky zítra to bude týden co má Adamíš průjem, už se mi to nezdá, protejká až na koberec, dr mi řekla, že mám přijít až to bude trvat dýl jak týden na výtěr, dávala jsem Nutrolin B a nezabral, co se ještě dává? Je na dietě, nic ho nebolí, teplotu nemá, je v pohodě, jen třikrát za den prokajdí světle žlutou vodnatou kaši s kouskama jídla fakt až na zem :/

spunt — 18. 3. 2009 21:01

Čekan jen nutrolin B na průjem nestačí.
Malým dětem se dává většinou smekta nebo hylak.
Také rýžový odvar ( dá se koupit i instantní rýžová kaše od Nestle v sáčku a tam je návod jak jí uděláš jen z toho sáčku a nemusíš vařit rýži).
Stavět pomáhá také mrkev.
Prodává se i mrkvový nápoj v lékárně ORS200

A teď si nevzpomenu na název ještě jedněch prášků.....

A je i bez mléka?
Co pije? Sem tam dej i slabý černý čaj, neslazený.

Babu — 18. 3. 2009 21:12

enterol

spunt — 18. 3. 2009 21:15

Babu díky, ty jsi moje paměť :D

makca — 18. 3. 2009 21:23

cekan, jsme na tom stejne, v noci se pokadi tak, ze rano prevlikam postele, a pres den to stejne:-(
rano jsem dala enterol ale moc to nezabralo, tak nevim jestli zitra mam dat zas nebo zkusit hylak, nutrolin taky davame.
prisuzuju to antibiotikum, vcera jsme je dobrali, tak myslim ze bude mit trochu rozhazeny zaludek

l.lucililinka — 18. 3. 2009 21:23

Ahojky,
tak my máme s průjmem co dočinění dost často :dumbom: a hnedka jak začne, tak dáváme Hylac ( ten na doporučení dr. a dávali už jsme kolem roka) pak děláme jen černý čaj oslazený glukopurem a k jídlu instantní rýžovou kaši nemléčnou, teď tu mám myslím Sunarku, takže klasika, jen jí rozdělávám s vodou. Jinak dáváme k jídlu banány, jablíčka, piškoty, suché rohlíky a vařenou mrkev. Ju a rýžový odvar doma dělaný do Davči nedostanu a ORS mi taky nepozřel, zvedalo mu to žaludek :usch: ju a výborné jsou borůvky- my máme doma pořád nějakou zásobu borůvkové přesnídávky ;)
Tak ať máte brzo pokoj :supr:

Čekanka — 18. 3. 2009 21:57

Lucinko tak dietku máme jako vy, zatím bez valného úspěchu, hlavně už jídlo začíná odmítat, páč je to pořád dokola, jak miloval piškoty tak teď už je nemůže ani vidět, dneska už se odvracel i od bramboru. Mlíko jsem dala poprvé ráno, vyžahnul ho a pak se tak podělal že jsem prala půlku bytu :rolleyes: ach jo, zdá se mi to už dost dlouho, zkusím ještě ten enterol, holky dík :hjarta:

ViktorkaLove — 18. 3. 2009 23:11

Já jsem "srajdy" u dětí léčila u mimin dušenou strouhanou mrkví (na másle, samo, bez soli, malinko osladit), strouhanými jablky (i se slupkama, ty totiž pročistí střeva), vařenou (spíše úplně rozvařenou) neochucenou rýží... no a samozřejmě hořkou čokoládou, tou pravou, čím černější, tím lépe...

mufina1 — 19. 3. 2009 6:08

Čekan když tohle měla Rozálka cca v 6ti týdnech, tak jsme měly - jak píše Lucililinka - černý čaj oslazený glukopurem, rýžovou kaši nemléčnou Sunarku - rozdělanou ve vodě a bylo to lepší... v momentě kdy dostala mlíko, tak opět nanovo... hylac jsi dávala????
jinak v nemocnici nám dávali roztok Kulíška... můžeš ho koupit i v lékárně... dává se dítku úplně studený, aby nedráždil zažívací ústrojí... po menších dávkách... zkus ho dát třeba přes den a pak pomalu tu bezmléčnou kášu... i když chápu, že větší dítko se těžko udrží o "hladu"...

stvorlistok — 19. 3. 2009 11:28

cekanko skus ten enterol, nam nezaberala smecta az enterol, 2x1 tabletku za den rozpustit....

inak dietu ako pise lucinka, ale okrem toho jablcka to niekedy robi neplechu... jablcko dr hovorila ze jedine vmiesane do bananu.... ale to uz mu prujem koncil.... a mliecne minimalne tyzden vobec sme nemali davat.... a nezacinat potom mliekom ale klasickym jogurtom bielym.... skus kupit to bezlaktozove od nestle zatial.....

Sarana — 19. 3. 2009 12:15

Čekanko,naše léčba průjmu byla sice poněkud specifická :gloria: . Ale vzhledem tomu,že týden od začátku má Danečka dnes poprvé pěknou formovanou stoličku,tak to možná nebylo tak hrozný. Přežít se dá zřejmě i s mlékem.Nevím,jestli,ho dáváš,ale já jí tam vždy lupla pár lžiček rýžové kaše na mírné zahuštění. Taky si myslím,že pro tělíčko takhle zatížené je dobré stravu dočasně mixovat a nedávat kousky. Koupila jsem od Alnatury skleničku mrkev+kukuřice a přidala k tomu rýži. Jak jí chutnalo(samozřejmě se nepřecpala,ale byl to pokrok). Nedávala jsem Nutrolin ani Hylak,ale Probian mimi. Tohle je samozřejmě těžko hodnotit,je to velmi podobné ne-li stejné (detailně jsem to nestudovala). Jo a ještě jí dávám,když má chuť a kupodivu má,dětské sušenky s prebiotickou vlákninou od Hero Baby Prebioticum...taková alternativa k piškotům.
To jen takové drobnosti,tak ať je to brzo dobrý :hjarta:
  A pro ostatní docela hezká stránka http://www.prujmy.cz/prujmy-od-a-do-z/z … -deti.html

spunt — 19. 3. 2009 14:11

4-li, nám jablíčko vřele doporučovali při průjmu, ale bez slupky(ta může podráždit již podrážděné stěny střev) a pečlivě nastrouhané na dětském struhadélku.

Čekanko, pokud potřebujete dát mléko, zajdi do lékárny a řekni si o mléko které se může pít při průjmu. Není sice tak dobré, ale děti ho mohou. A klidně do něj můžeš dát nějakou ochucenou nemléčnou kaši.

Moc nám nedoporučovali piškoty, prý nejsou při průjmu zrovna vhodné.

A ještě pokud by chtěl normálně jíst, tak v lékárně tuším že Hipp má na skleničkách napsáno jaký vliv má jídlo na stolici, na některých je napsáno zpevňující...


K bramboře mu můžeš dát dušené kuřecí nebo krůtí maso.

Den staré pečivo (rohlíky).

Suchary.

Pokud by jsi dávala smektu, tak ona chuťově není moc dobrá a je toho dost... naše Dr. mi řekla, že mám ten prášek rozpuspustit v minimálním množství vody, udělat z toho kašičku a dát to dítěti. Jednu lžičku do něj takto snáz dostaneš.

Čekanka — 19. 3. 2009 21:22

Holky díky moc, dneska poprvé po týdnu tuhá šiška, mám takovou radost :godlike::godlike::godlike: samozřejmě až poté, co jsem v lékárně nakoupila za pětikilo medikamenty :rolleyes: , no snad se ještě budou hodit.....

jo a radili mi, že jak je průjem rozjetej, už by se hylak neměl dávat, spíš jen lactobacily a něco proti infekci, doporučili mi Biopron, který obsahuje oboje, tobolka se vysype prckovi do trošku šťávy nebo čaje.....

Babu — 20. 3. 2009 12:53

holky jak ten hylac do deti dostanete vzdyt je to nehorazne hnusne??? K smekte existuje i pomerancova prichut ta je o hodne lepsi nez ta klasicka.
A muzete jim davat pit nutridrink (kupuje se v lekarne maji ruzne prichute) je to nejak predem chemic. natravene takze to nezatezuje streva a ma to vsechny potrebne minerly a vit. + energickou hodnotu. Toto vim z nemocnice neb naty byla 2x po sobe hospitalizovana s dehydrataci a timto jsem vlastne pak zacinaly neb streva to jinak nepobrala.

K tomu jablku me dat nekdo jablko se slupkou po prujmu tak to asi nerozchodim:) a vubec jabko celkove bych proste do zaluzku nervala.